Trump smijt via Twitter de Rusland-kritische minister van buitenlandse zaken Rex Tillerson eruit: ‘Bedankt!’

Donald Trump is voor de zoveelste keer het afgelopen anderhalf jaar in opspraak vanwege een plotseling ontslag. Ditmaal moet Rex Tillerson, de minister van buitenlandse zaken, het ontgelden. Tillerson had vanochtend namelijk de Russische moordaanslag op een spion in het Verenigd Koninkrijk veroordeeld.

Via een tweet heeft Donald Trump vanmiddag één van z’n naaste kabinetsleden op staande voet ontslagen. Rex Tillerson mag op zoek naar nieuw werk, want Donald Trump “bedankt hem voor zijn dienst” en nomineert CIA-baas Mike Pompeo als vervanging van de ontslagen Tillerson. Eens te meer is duidelijk dat Trump niet erg goed is in het binden van goede mensen, want voor de zoveelste keer in de 14 maanden dat Trump nu de Amerikaanse president is, heeft hij weer iemand moeten ontslaan.

Trump heeft daarbij niet eens de moeite genomen om Tillerson persoonlijk te benaderen of zelfs maar te bellen. Via nota bene een tweet moest Tillerson lezen dat hij z’n baan kwijt was:

“Aides for fired Secretary of State Rex Tillerson have claimed that he found out he had lost his job after President Donald Trump tweeted about it.

One State Department official said that Mr Tillerson was caught unaware by the announcement, according to CNN, with it clear that the US’s top diplomat wanted to stay in his job.

In an official statement, Steve Goldstein, Undersecretary for public diplomacy at the State Department, said that Mr Tillerson “had every intention of staying… The Secretary did not speak to the president and is unaware of the reason” for his firing.”

Het team van president Trump benadrukt dat het besluit om de minister van buitenlandse zaken te ontslaan afgelopen vrijdag al was genomen en gecommuniceerd, maar dat spreken naasten van de nu werkloze Tillerson dus tegen.

De timing is hoe dan ook pikant, want Tillerson benadrukte vanochtend nog – als enige functionaris van de Amerikaanse regering – dat hij Rusland verantwoordelijk acht voor de vergiftiging van een voormalige Russische spion in het Verenigd Koninkrijk. Het ligt dan ook voor de hand dat Tillerson vanwege dat ‘vergrijp’ van zijn post ontheven is, waarmee de verdenking steeds krachtiger wordt dat Vladimir Poetin niet alleen de president van Rusland is. Stiekem is hij – dankzij Trump – ook een beetje de eindbaas van de Verenigde Staten.

De bal ligt nu bij Trump om te bewijzen dat hij wél z’n eigen man is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Bart

  Echt serieus rot toch een keer op met dat Putin de baas van de VS is. Die onzin duurt al veel te lang en er is echt helemaal niets waar van.

   1. Henk-Jansen

    Wij van wc-eend…

 2. Guus Geluk

  Opgestapte en ontslagen medewerkers:

  1. Rex Tillerson, BuZa-minister
  2. Michael Flynn, veiligheidsadviseur
  3. Stephen Bannon, topstrateeg
  4. Reince Priebus, chef-staf
  5. Hope Hicks, communicatiedirecteur
  6. Anthony Scaramucci, communicatiedirecteur
  7. Sean Spicer, perssecretaris
  8. James Comey, directeur FBI

  Wie is de volgende?

  1. DolleDries

   Het lijkt de kabinetten Rutte wel.

   1. Guus Geluk

    Met het verschil dat deze ministers hun ontslag niet op twitter hoefden te lezen.

   2. Florissa

    Daar worden ze ontslagen omdat ze uit de maat lopen van de verkiezingsbelofte ,hier krijgen ze de zak omdat ze aan zelfverrijking deden ,of gewoon gelogen en bedrogen hebben .

  2. Henk-Jansen

   Tom Price, minister van gezondheid, is ook al weg.

   1. Guus Geluk

    O ja, dat is waar ook.

 3. Beukman

  Tillerson zal wel opgelucht zijn, dan neemt ie de vernedering op de koop toe om per tweet te zijn ontslagen. Dit ontslag hing overigens al een kwartaal in de lucht, Rex’ opvolger Pompeo werd zelfs al openlijk genoemd.
  Opgelucht, want Trump heeft zijn minister immers buitengewoon slecht behandeld. Een paar maanden terug viel Trump hem nog openlijk af toen de minister verklaarde in onderhandeling te zijn met Kim: “Rex verspilt zijn tijd als hij probeert te onderhandelen met Kleine Raketman.”

  En wie gaat er nú onderhandelen met Kleine Raketman? Juist: Trump.

  1. buitenbeentje

   Het verschil tussen Tillerson die wilde onderhandelen en Trump die op verzoek van kleine raketman bereid is te onderhandelen is het verschil tussen de baas die naar zijn hondje gaat en het hondje die naar zijn baas gaat.

 4. DolleDries

  We hebben het eerder gezegd: de wereld lijkt te worden geregeerd door idioten. Nu weer deze oorlogszuchtige rethoriek van de Britse premier Theresa May. Een Brits-Russische dubbelspion is vergiftigd met Russisch zenuwgas, aldus mevrouw May. Haar logica is ver te zoeken: omdat het in Rusland gemaakt zou zijn, hebben “dus” de Russen spion Sergei Skripal vergiftigd. Zoiets als: mijn buurman is aangereden door een Toyota, dus de Japanse regering treft schuld. Het is hetzelfde als met de Russische Buk-raket, die in Oekraïne zou zijn afgevuurd op de MH-17. Russische makelij, dus de Russen hebben het gedaan (terwijl in West-Oekraïne ook flinke aantallen Buk-raketten lagen opgeslagen, maar daar wordt dan niet over gesproken).
  May heeft kennelijk geen enkele kennis op het gebed van chemie. Er bestaan namelijk niet specifieke “Russische zenuwgasssen”. Alle zenuwgassen kunnen overal gemaakt worden, de receptuur kun je bij wijze van spreke op het internet vinden. Van oorsprong is het inderdaad gemaakt door Russen, en Wikipedia leert ons dat dat gebeurde in Nukus, Oezbekistan. Maar sinds haar onafhankelijkheid in 1991 heeft Oezbekistan samen met de Amerikaanse overheid (!) gewerkt aan het ontmantelen en ontsmetten van plaatsen waar dit soort wapens werden ontwikkeld en getest, wat ons doet vermoeden dat óók de Amerikanen de beschikking over het zenuwgas hebben (gehad).

  Voor de goede orde: we zeggen niet dat de Russen er NIET achter zitten, maar zoals zo vaak willen we wel graag eerst de harde bewijzen zien (die er ook hier kennelijk niet zijn). Maar de VS kennende zou hier evengoed sprake kunnen zijn van een False Flag-operatie om de Russen iets aan te smeren, wat uiteindelijk moet resulteren in een militaire confrontatie (want die heeft het Westen dringend nodig om niet de verantwoordelijkheid te nemen voor de hele crisis die men zelf veroorzaakt en verergerd heeft, maar om te zeggen dat door de “nieuwe” oorlog het allemaal zo’n zooitje is geworden). In feite liegen alle politici, dus de mogelijkheden hier zijn legio.
  Laten we eens aannemen dat de Russen deze ex-spion (die ze tijdens zijn gevangenisstraf in Rusland gemakkelijk hadden kunnen omleggen) werkelijk vermoord hebben, waarom zouden ze dan grijpen naar zo’n extreem middel waarvan ze weten dat het nagetrokken kan en zal worden. Waarom niet gewoon met een pistool neerschieten, of “gewoon” vergiftigen? Nee, kennelijk moet hier naar een situatie toegewerkt worden waar partijen voordeel bij hebben….. en de mainstream media zijn er natuurlijk direct bij met de “polonium-zaak”.
  Neem in aanmerking de toenemende oorlogszuchtige taal van het Westen, het vóóraf beschuldigen van Rusland van het inzetten van chemische wapens in Syrië (waarvan Rusland nu al zegt dat het aanwijzingen heeft dat pro-westerse rebellen zo’n aanval willen uitvoeren om dat Moskou in de schoenen te kunnen schuiven), de opmerkingen van het Amerikaanse leger dat men Rusland “gemakkelijk” kan verslaan…. het zijn allemaal signalen dat een militaire confrontatie niet lang op zich zal laten wachten.

  1. DolleDries

   Bron stopdebankiers

 5. DolleDries

  nalist Eric Zuesse schrijft voor The Strategic Culture Foundation dat ook de reguliere media al jaren regelmatig aandacht besteden aan de stormloop van de superrijken der aarde op –vaak luxueuze- ondergrondse bunkers. Wat volgens hem niet bekend wordt gemaakt is dat al deze jetset figuren één ding gemeen hebben, namelijk de kennis dat het Westen onder leiding van de VS een kernoorlog tegen Rusland en China voorbereidt. Slechts één miljardair of multimiljonair zou onvoorstelbaar veel ellende kunnen voorkomen door hier openlijk mee naar buiten te treden, en te eisen dat de agressieve anti-Russische koers van de VS, de EU en de NAVO onmiddellijk wordt stopgezet. Dat gebeurt echter niet, waarmee andermaal bevestigd wordt dat niemand van ‘de elite’ in Europa en Amerika ook maar een lor geeft om het lot van de gewone man, en zelfs niet dat van de hele wereld.

  De superrijken begonnen in 2014 massaal nucleair bestendige bunkers en ook vluchthavens in meestal afgelegen oorden te kopen, en gaan daar nog steeds onverminderd mee door. Over de reden kon echter enkel worden gespeculeerd.
  Die speculaties kunnen volgens Zuesse nu worden gestopt, omdat de rijksten zonder twijfel nauwe connecties hebben met de machthebbers, degenen die in de regeringssteden aan de touwtjes trekken. Die hebben dan ook geen vermoedens, maar kennis van wat het Westen voor de mogelijk al nabije toekomst heeft gepland: een kernoorlog tegen Rusland en China. Deze kennis mag echter beslist niet worden gedeeld met het volk, want dat wordt in die komende oorlog volledig opgeofferd.
  Fascistische neonazi staatsgreep in Oekraïne kantelpunt
  Het fatale loslaten van het aloude MAD principe, (Mutual Assured Destruction, Gegarandeerde Wederzijdse Vernietiging), dat tientallen jaren een wereldwijde kernoorlog voorkwam, gebeurde in 2006 onder president George Bush. Het duurde echter tot 2014 voordat duidelijk werd waar de VS op uit is. In dat jaar steunde en organiseerde de regering Obama namelijk een fascistische, neonazistische staatsgreep tegen de democratisch gekozen regering in Oekraïne*, en hielp het een extreem anti-Russisch regime aan de macht dat geen gelegenheid onbenut liet (en laat) om de NAVO proberen over te halen tot militaire actie.
  (* per hoge uitzondering publiceerde de officieuze regeringskrant The Hill op 9 november 2017 een artikel met tal van links en hooggeplaatste bronnen die bevestigden dat ‘de realiteit van neonazi’s in Oekraïne verre van Kremlin propaganda is’. Het schandaal dat het Westen dus inderdaad een neonazi-regime steunt en bewapent, wordt nog altijd volledig genegeerd door onze ‘kwaliteits’media.)
  Dat is in zoverre gelukt, dat de NAVO sindsdien grote hoeveelheden –voornamelijk Amerikaanse- troepen en materieel aan de grenzen met Rusland legert, en tevens moderne wapens aan het illegale regime in Kiev, dat nog steeds een racistische militaire campagne tegen de Russisch sprekende bevolking in het oosten van het land voert, is gaan leveren.
  Een kernoorlog tussen Amerika en Rusland is binnen een half uurtje voorbij. De rijken en machtigen moeten er daarom voor zorgen dat ze tijdig weten wanneer de NAVO de in Washington, Brussel, Berlijn, Londen en Parijs geplande ‘preventieve’ kernaanval op Rusland (en mogelijk ook China) gaat uitvoeren, want anders hebben ze zelf geen tijd meer om te vluchten. Daarom zullen ze zich massaal per heli en per vliegtuig naar hun vluchtoorden begeven zodra het signaal komt dat de aanval nabij is.
  NAVO werd agressieve alliantie gericht tegen Rusland en China
  Elk van deze miljardairs en multimiljonairs had er volgens Zuesse voor kunnen kiezen om de frauduleuze anti-Russische leugenpropaganda van het Westen aan de kaak te stellen, alsmede het bedrog dat de NAVO sinds het einde van de Koude Oorlog enkel een ‘defensief’ bondgenootschap is geweest. Het tegendeel is het geval; de NAVO is een agressieve alliantie geworden die zich vooral richt tegen Rusland en China, alsof de Koude Oorlog nooit werd gestopt (en dat werd deze ook niet, behalve dan in Moskou en Beijing, waar men nu heel goed beseft dat het Westen in 1990 heeft gelogen, en men noodgedwongen ook afstand heeft moeten doen van het MAD principe).
  De toonaangevendste Amerikaanse wetenschappers erkenden op 1 maart 2017 dat het nucleaire moderniseringsprogramma van de VS erop gericht is om ‘de capaciteit te hebben om een kernoorlog uit te vechten en te winnen, door de vijanden met een ‘first strike’ verrassingsaanval te ontwapenen.’
  Zuesse: ‘Natuurlijk weten alleen de beste insiders van de insiders van te voren van deze ‘verrassingsaanval’ (anders zou het geen verrassing meer zijn, en zou het voordeel van deze ‘first strike’ weg zijn). Een nucleair-bestendige bunker heeft naar verluid zo weinig ruimte, dat alleen de mensen die ze kopen tot die enkelingen (met voorkennis) zullen behoren (natuurlijk zal voor hoge regeringsofficials elders worden gezorgd).’
  Niet één rijke of machtige heeft kant van het volk gekozen
  Helaas heeft nog niet één superrijke of machthebber de kant van de gewone man gekozen. Allemaal hebben ze –surprise surprise- enkel hun eigenbelang op het oog. Tenminste, als je dat zo kunt noemen, het even kortzichtige als absurde idee dat een kernoorlog tegen Rusland en China te ‘winnen’ valt, en het ‘einde van de wereld’ in een ondergrondse bunker zonder al te veel problemen kan worden overleeft.
  ‘De psychologische realiteit die lang WO-3 heeft afgewend, is compleet verdwenen,’ waarschuwt Zuesse. ‘En de mensen die dit hebben veroorzaakt kopen nu al die nucleaire bunkers voor zichzelf.’ Hoeveel ‘professionele’ media in Amerika, Europa en Nederland berichten over deze realiteit? Zoals geschreven zou één superrijke of machtige al het verschil kunnen maken. Helaas hebben ze er allen voor gekozen om tot de ‘uitverkorenen’ te behoren die de door de Westerse globalisten geplande kernoorlog zullen overleven, ten koste van bijna alle andere mensen.
  Eén van de commentaren onder Zuesse’s artikel is veelzeggend: ‘Als hun lijfwachten hen niet te pakken krijgen, dan mensen zoals ik wel. Wij zijn mensen die de rest van ons leven zullen gebruiken om hen uit hun bunkers te graven, hen alles af te pakken, en hen dan voor de wolven te gooien – letterlijk.’

  1. DolleDries

   Bron x nieuws

   1. Meester Kong

    Bron x

    -Provoceren, schuttingtaal gebruiken en het plaatsen van extreme en/of seksueel getinte tekst en/of plaatjes zijn niet toegestaan.

    -Niet geaccepteerd wordt: schelden, vloeken, dreigen, je voordoen als een ander, het gebruik van meer dan één, of een kwetsende nickname en het “op de man” spelen.

    -Geen gekopieerde berichten plaatsen van andere websites in verband met auterursrechten en schadeclaims.Schrijf korte introducte en verwijs naar de Url van de website die u onder de aandacht wilt brengen in uw post.Ook plaatjes van internet als Avatar gebruiken, zitten auteursrechten op, zoek een plaatje waarbij vermeld is, vrij van auteursrechten.
    Wikipedia en bijbelcitaten zijn vrij van auteursrechten

    -Het wordt niet toegestaan de site te misbruiken voor ‘propaganda’ voor één bepaalde (al dan niet religieuze) visie. De topics gaan over veel verschillende onderwerpen, er is dus genoeg discussievoer. Mensen die in (vrijwel) ieder bericht over hetzelfde beginnen, worden verwijderd. (Gezien negatieve ervaringen in het verleden met christelijke aanhangers van de sabbath, het houden van de Oud testamentische wetten en Jehova-getuigen, zijn deze visies -bij hoge uitzondering- verboden discussiemateriaal. Mensen met deze visies worden vriendelijk verzocht hun overtuiging op dit gebied elders te uiten).

    -Mensen die zich schuldig maken aan anti-semitisme en/of Holocaust-ontkenning of -bagatellisering (wat in Nederland strafbaar is), worden zonder waarschuwing onmiddellijk en permanent van de site verwijderd.

    -Van bezoekers wordt verwacht, dat ze onder één en dezelfde naam reageren. De moderators behouden zich het recht voor om berichten van mensen die voortdurend onder andere namen reageren, te verwijderen en de desbetreffende personen te blokkeren.

    -De moderators kunnen naar eigen inzicht en zonder aankondiging of uitleg anonieme reacties verwijderen of reacties waarin visies, religies of andere overtuigingen op een voor anderen storende wijze worden gepromoot, waarbij de moderators bepalen wat storend is en wat niet. Hier worden geen discussies over aangegaan.

    -Reacties waarin voortdurend reclame gemaakt wordt voor / links geplaatst worden naar een andere site, worden eveneens naar eigen inzicht verwijderd. Incidentele links zijn natuurlijk wel toegestaan. Daarnaast kunnen mensen in de body van hun reactie standaard een link naar hun eigen site opnemen.

    Alvast heel erg bedankt voor uw en jouw medewerking!

    1. DolleDries

     Wat is je probleem u eigenlijk.
     Je kievitseitje nog niet gevonden

 6. Ritter

  Na 14 maanden intensief onderzoek is de veiligheidscommissie van het Huis tot de conclusie gekomen dat er geen samenwerking was tussen Trump en de Russen tijdens de verkiezingen.

  Uiteraard negeren veel media deze conclusie.

  Na maanden gesuggereerd te hebben dat er tussen Trump en de Russen tijdens de verkiezing samenwerking was is dit een grote domper voor de media.
  —————-
  House Intel releases verdict in Russia probe: No collusion
  https://www.washingtonexaminer.com/news/congress/house-committee-releases-verdict-russia-probe-no-collusion

 7. Meester Kong

  Het is een narcist, je ziet het ook bij Wilders, Lavendel Baudeetje , Poetin en die gek van N-K,
  Niet eens met zoals ik het wil, wij ruimen u…..

  1. Ritter

   Meester Kong

   Trump’s personeel beleid is zijn zaak. Ook Obama ontsloeg personeel. Maar daar maakte de media nooit heisa om.

   Trump is een effectieve president gebleken die in korte tijd al veel heeft bereikt.
   ————

   De Koreaanse troefkaarten van Trump
   https://opiniez.com/2018/03/11/de-koreaanse-troefkaarten-van-trump/

   1. DolleDries

    Dat is ook een aardig rijtje bij Obama.

  2. DolleDries

   Nou in jouw partijtje gaan ze er ook niet zo lekker mee zo om. Lees van Bommel.

 8. Ni28

  Koren op de molen van Trump haters. Het zat al langer niet goed tussen die twee en Tillerson zal de rede vast wel weten. Helaas moeten wij alle nieuws tegenwoordig uit roddels en halve waarheden halen.

  1. Heinz

   @DolleDries, Ik ben naar uw aangehaalde website gesurfd. Ik vraag mij af wie van de lezers de moed heeft een reactie te plaatsen. Dat blijkt uit het aantal (0) Je moet wel direkt aan het infuus om bij te komen van de totale verwarring. Een Pulitzer prize zit er naar mijn mening niet in

 9. Nasrani

  Het ontslag via twitter………..dat geloof je zelf toch ook niet? Dat hij het aan ons bekend maakt via twitter is toch echt wat anders hoor. Maar goed, blijf negatief doen over Trump. Ik geniet nog steeds van zijn manier van doen en hij heeft inmiddels meer voor elkaar gekregen dan Obama in zijn 8 jaar. En Trump staat nog maar aan het begin van zijn 8 jaar.

 10. Ernst Quispel

  “waarmee de verdenking steeds krachtiger wordt dat Vladimir Poetin niet alleen de president van Rusland is. Stiekem is hij – dankzij Trump – ook een beetje de eindbaas van de Verenigde Staten.”

  Putin heeft Trump aan een touwtje en het staat welhaast vast dat dit het resultaat van chantage is.

  Een griezelige situatie.

  1. Beukman

   Dat klopt wel ja. Tillersons uitspraak over de vergiftigde spion zal op z’n hoogst de druppel zijn geweest, maar over dit ontslag werd al maanden gesproken.

   Tillerson opvolger Pompeo is een hardliner die het liefst de Irandeal de nek om zou willen draaien. Met Trumps zelfvertrouwen neemt ook zijn zelfoverschatting toe.

   1. Ernst Quispel

    De wonderlijke strapatsen van Trump lijken steeds meer op de noodsprongen van een kat in het nauw.
    De problemen rond zijn chaotische presidentschap beginnen nu zo op te lopen dat hij steeds weer nieuwe rellen nodig heeft om de aandacht af te leiden van de vorige.

    Dit kan, normaal gesproken, niet zo lang meer standhouden.

 11. Ritter

  Trump ontslaat Tillerson, ’66-Kamerlid Jan Paternotte maakt er nepnieuws over Rusland van

  Donald Trump heeft weer eens iemand ontslagen. Ditmaal zijn MinBuZa, de voormalige oliebaron Rex Tillerson. Ja, saai, we know. The Donald ontslaat elke week wel iemand. Maar ditmaal duikt ’66-Kamerlid er op om fake news te maken:

  https://www.geenstijl.nl/5141128/trump-ontslaat-tillerson-66-kamerlid-jan-paternotte-maakt-er-nepnieuws-over-rusland-van/

 12. Ritter

  Trump legt in onderstaande video uit waarom hij Tillerson heeft ontslagen.

  VIDEO: US President Donald Trump speaks of his disagreements with ousted Secretary of State Rex Tillerson, including over the Iran nuclear deal, as he explains his decision to replace him with Mike Pompeo

  https://twitter.com/AFP/status/973588244846833664

  1. DolleDries

   Niet functioneer dan word je ontslagen zo hoort het te werken. Het is geen kabinet Rutte.

   1. Guus Geluk

    Wel veel mensen die niet functioneren.

    “1. Rex Tillerson, BuZa-minister
    2. Michael Flynn, veiligheidsadviseur
    3. Stephen Bannon, topstrateeg
    4. Reince Priebus, chef-staf
    5. Hope Hicks, communicatiedirecteur
    6. Anthony Scaramucci, communicatiedirecteur
    7. Sean Spicer, perssecretaris
    8. James Comey, directeur FBI”

    1. Nasrani

     Dat zijn er altijd nog minder dan in het kabinet Rutte.

    2. Beukman

     @Guus
     Wat hebben deze mensen gemeen? Dat ze het op sommige punten niet met hun baas eens waren.

     Trump omringt zich in toenemende mate met meelopers en hielenlikkers. Terwijl een ervaren bestuurder weet dat er juist mensen nodig zijn met een kritisch-constructieve geest, om beleid te maken en aan te scherpen.

     Eens temeer toont Trump zich een narcist, die niet om kan gaan met kritiek.

     1. Ernst Quispel

      Zeker, narcisme en verbindend leiderschap gaat niet samen. Het gevolg is een toenemende narcistische tunnelvisie. Trump lijkt op dat punt in een manische fase te zijn beland: hij meent ‘zijn stem’ gevonden te hebben kan geen tegenspraak meer verdragen.

      Inhoudelijk is er een groter probleem. Ik wees al op Putin die Trump aan een touwtje lijkt te hebben maar ernstiger is de benoeming van de havik Pompeo die af wil van de Iran-deal. Die zal men de komende weken ook wel gaan opblazen, wellicht zonder te beseffen dat je daarmee op voorhand de mogelijkheid van een Noord-Korea-deal onmogelijk maakt. De V.S. demonstreren er slechts mee een onbetrouwbare partner te zijn en daar gaat Kim Yun-un, als hij dat al van plan was, zeker niet intrappen.

     2. Guus Geluk

      Voeg daaraan Gary Cohn toe, welke uit frustratie opstapte, omdat Trump de heffingen doorzette. Of Sally Yates, die niet door wilde met Trumps moslimban.

      De conclusie lijkt inderdaad onvermijdelijk dat Trump zich in het chaotische Witte Huis omringt met hielenlikkers en jaknikkers. Het is het beeld van een kleine elite Trumpianen.

     3. Beukman

      Inderdaad en zoals ik maanden voor de verkiezing van Trump al opmerkte: een narcistische tuinman, kantoorpik of bakker kunnen niet zoveel kwaad. Maar een narcistische president van het machtigste land ter wereld?

     4. Floris

      “Zeker, narcisme en verbindend leiderschap gaat niet samen. Het gevolg is een toenemende narcistische tunnelvisie. Trump lijkt op dat punt in een manische fase te zijn beland”
      —————————————————————
      Ik ken nog iemand waarvoor dat geldt.

     5. Ernst Quispel

      Klopt, Floris, bij Baudet zien we hetzelfde probleem.

     6. Floris

      @ Beukman: héél veel topmensen, zowel in het bedrijfsleven als in de politiek, zijn narcistisch.

     7. Floris

      “Klopt, Floris, bij Baudet zien we hetzelfde probleem.”
      ———————————————————–
      En bij Pechtold, Rutte…en Wim Kutte.

     8. Guus Geluk

      Van enig narcisme is bij Rutte en Pechtold niets te zien.

     9. Floris

      Als je met een blinddoek door het leven gaat zie je dat inderdaad niet.

      Maar enfin, impliciet erken je dus dat Ernst-Wim wel een narcist is. Dat is winst.

     10. Ernst Quispel

      Wie is Wim Kutte?

     11. Beukman

      Floris schrijft:
      “héél veel topmensen, zowel in het bedrijfsleven als in de politiek, zijn narcistisch.”

      Zeker, en Trump is zelfs een hele grote narcist.
      De vraag waar ik mee worstel is: zit hij op die plek dankzij of ondanks zijn narcisme?

     12. Floris

      De keuze ging tussen 2 narcisten, Hillary en Trump. Als ik Amerikaan zou zijn geweest had ik ook op Trump gestemd, gewoon omdat alles beter was dan dit corrupte, gewetenloze wijf.

      En verder kan je de keuze voor Trump beschouwen als een heel belangrijk signaal: veel mensen hebben het helemaal gehad met het politiek correctisme. Diverse uitslagen in Europa wijzen ook in die richting. Dat is bemoedigend, maar ik hang de vlag nog niet uit. De policor regenten zullen, gesteund door hun media, alles doen om aan de macht te blijven.

     13. Beukman

      @Floris
      Het is inderdaad nog wat te vroeg om de vlag uit te hangen.
      Maar wat denk jij: zit Trump daar dankzij of ondanks zijn narcisme?

     14. Floris

      Zelf hou ik niet van narcisten en ik ga er gemakshalve maar van uit dat dat voor de meeste mensen geldt. Dus dan moet ik zeggen: ondanks z’n narcisme hebben de Amerikanen hem gekozen.

    3. Rosasolis

     @ Guus Geluk. Ik vraag me hoe lang dit lijst gaat worden? Voordat de
     hele Republican Party gaat zeggen: genoeg is genoeg! En eindelijk een
     motie van wantrouw tegen Trump gaat indienen. Voordat er geen capabel
     mensen over zijn, om een leidende functie over te nemen.

 13. Babaji538

  Iemand, die de Tijd onder de Hoede heeft gekregen,
  heeft verstand van de sociale media, naast de eigen vakbekwaamheid
  om wat langer te dienen in het land van Gods Koninkrijk zonder enig
  perspectief.
  Petra Hermans

 14. DolleDries

  Nigel Farage heeft verklaard dat de Europese Unie (EU) “zijn gelijke heeft gevonden” in de Amerikaanse president Donald J. Trump, waarbij hij op de “hypocrisie” van het EU-blok hamerde omdat deze zijn nieuwe toltarieven bekritiseerd, terwijl men er zelf duizenden heeft ingevoerd.
  De voormalige leider van de UKIP en de Brexit, die al 19 jaar lid van het Europees Parlement is, zei dat het blok onder zijn huidige leiderschap gebaseerd is op de principes van “macht zonder verantwoordelijkheid”.
  De Britse premier Theresa May – die zich heeft onderworpen aan bijna alle Brexit-eisen van het blok – zou de “leidende rol” van de president moeten volgen en zich hard moeten opstellen in de onderhandelingen, voegde Farage eraan toe.
  – Eindelijk heb jullie je gelijke in Donald Trump gevonden, zei hij dinsdag tegen het Europees Parlement.
  – Jullie schreeuwen en krijsen nu over zijn aluminium- en staaltarieven, maar de EU brengt toltarieven in rekening voor 13.000 goederen, wat betekent dat schoenen en bh’s en voedsel duurder zijn voor gewone mensen – die dit niet begrijpen, omdat het hen nooit behoorlijk is uitgelegd.
  – En de pure hypocrisie van het bekritiseren van president Trump, terwijl u [EU-leiders] al lang geleden toltarieven op staal en aluminium heeft ingevoerd, verbaast mij, voegde hij eraan toe.

  De president heeft afgelopen donderdag een uitvoerend bevel ondertekend met een heffing van 25 procent op de invoer van staal, maar zei dat hij Canada en Mexico kon uitsluiten.
  De EU sloeg snel terug en dreigde met brede represaillemaatregelen en een “handelsoorlog”. Jean-Claude Juncker, de niet-gekozen president van de Europese Commissie, zei: “Wij kunnen ook dom doen.”
  Na Trump te hebben geprezen, zette de heer Farage zijn toespraak voort en drong er bij het UK op aan dit voorbeeld te volgen.
  – Mevrouw May, we hebben niet gestemd voor een overgangsperiode, we hebben gestemd om deze organisatie te verlaten, we hebben gestemd om deze douane-unie te verlaten, we hebben gestemd om de interne markt te verlaten.
  Dus alstublieft, mevrouw May, doe volgende week op deze top wat president Trump heeft gedaan, sta sterk tegen de Europese Commissie, tegen de ongekozen pestkoppen.”
  Hij wees er ook op hoe het na de Italiaanse verkiezingen “vrij duidelijk is geworden dat het spel sowieso is afgelopen, dus zal ze niet alleen de Britten een dienst bewijzen, maar ook heel Europa”.

 15. Guus Geluk

  Op Nieuwsuur zag ik gisteren hoe Trump zelf toegaf de onderhandelingen met N-K niet te hebben besproken met zijn eigen minister van Buitenlandse Zaken.

  Het is een gekke wereld.

 16. Rosasolis

  De vraag is: wanneer gaat de Republican Party een motie van wantrouw tegen Trump indienen op zowel de Congres (2de kamer), als de Senate (1ste kamer). D. Trump bewijst telkens weer dat hij onstabiel is. Dit man heeft geen respect voor niemand, en kan niet met wie dan ook samenwerken, behalve zijn onbekwaam schoon-zoon Jared. Die zijn schatrijke schoonpapa nooit zou durven Een woord tegen te zeggen. Trump is hard op weg om een dictator te worden, (of is hij dat nu al!) Dit zeer verwende man moet Altijd z’n zin krijgen, met alles. En als je durft tegen Zijn mening te zijn, dan wordt je gevraagd om af te treden, of je wordt eruit gedumpt…Wie wordt de volgende?

 17. Ernst Quispel

  Het onderzoek van Mueller heeft zich inmiddels uitgebreid tot het zakelijke imperium van Trump. Nu begint het wel heel penibel te worden voor Trump en het zou me niet verbazen als hij dezer dagen de vlucht naar voren neemt en Mueller gaat ontslaan. Trump heeft eerder aangegeven dat dit voor hem de rode lijn zou zijn.

  https://www.nytimes.com/2018/03/15/us/politics/trump-organization-subpoena-mueller-russia.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&clickSource=story-heading&module=first-column-region&region=top-news&WT.nav=top-news

  1. Guus Geluk

   Als Mueller wordt ontslagen komt daar gedonder van.

   1. Ernst Quispel

    Ja, dat staat vast, maar als Trump hem niet ontslaat komt er evenzeer gedonder. Wellicht moet hij eerst Sessions ontslaan om deze move te kunnen maken.

    1. Guus Geluk

     Of Rosenstein.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.