Vent steekt z’n maten neer om kwijtraken autosleutels

Je kent het wel, je rijdt met je boys een rondje door de stad, parkeert netjes je auto en je raakt je sleutels kwijt. Wat doe je dan? Precies, je voormalige passagiers knifen. Dit overkwam een 24-jarige Amsterdammer in Amsterdam-Zuidoost.

Het steekincident vond vorig jaar in juni plaats. De actie van de man kostte een 23-jarige Amsterdammer het leven. De andere passagier, een 25-jarige Amstelvener, raakte zwaar gewond. Aanleiding voor het incident was dus een kwijtgeraakte autosleutel. De bi-ba-boys gingen gezellig met z’n drietjes in een geleasete Range Rover naar een feest (heel hip tegenwoordig), reden daarna nog een rondje en daarna begon dus de heisa. Hoe je vlak na een autorit de sleutels kwijtraakt is mij ook nog steeds een raadsel.

De verdachte, met een geschiedenis van geweldsdelicten, handelde volgens zichzelf ditmaal uit noodweer. Het OM is het om een of andere reden niet eens met dit verhaal. Zelfs met het proberen om te kopen van een gevangenisbewaarder, wordt het OM niet op andere gedachten gebracht. Hij wou alleen maar een mobieltje en wat drugs naar binnen smokkelen maar zelfs dit ging het OM dus te ver. Je mag ook niks meer tegenwoordig! Sterker nog, hierdoor kwam er zelfs zes maanden cel bij de eis op! Het OM is toch ook ooit jong geweest?

Wat een bekrompen land is dit geworden zeg.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Fortiori

  Apart taalgebruik heeft Wout. Biba boys, knifen…

  1. Phoenix

   En zegt ook nogal graag “je kent het wel”.

 2. Babaji538

  Ik denk, ik vermoed,
  dat er een onderzoek gedaan moet worden.
  Een onderzoek, zonder onderzoek
  naar onderzoeken met de uitwerking,
  statistieken, uitslag met of zonder onderzoek
  naar de bevrijding van het leven,
  zonder onderzoeken.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.