Annabel Nanninga eist actie in Amsterdam: “Meer agenten is een kwestie van leven of dood in onze stad!”

En daar is geen woord van gelogen.

Annabel Nanninga is hevig geschrokken door al het (dodelijke) geweld in haar stad de laatste tijd. Zo vond er in de nacht van zondag op maandag wéér een schietpartij plaats in Amsterdam. Twee zelfs. In beide gevallen werden cafés onder vuur genomen. In één van de twee gevallen raakten twee mensen gewond.

De fractieleider van Forum voor Democratie in de Amsterdamse gemeenteraad is daar onderhand wel klaar mee. Ze eist actie van de politiek, en dan meer specifiek van minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus:

https://twitter.com/ANanninga/status/980693955766636545

“Meer agenten is een kwestie van leven of dood in onze stad!” schrijft Nanninga terecht. Links zal wel weer roepen dat dit overdreven is, maar de feiten tonen aan dat Nanninga gelijk heeft. Het geweld gaat maar door en wordt zelfs met de dag erger. Het is een godswonder dat bij deze laatste schietpartijen geen dodelijke slachtoffers gevallen zijn.

Natuurlijk wordt dit probleem niet automatisch zomaar even opgelost. Er zijn meer agenten nodig om de veiligheid te waarborgen. Dit betekent dat het kabinet moet investeren in de politiemacht, en dat er duizenden extra agenten opgeleid moeten worden. Ja, dat kost de staat misschien een lieve duit, maar een overheid die zijn bevolking niet kan waarborgen verliest zijn legitimiteit. Juist een man als Grapperhaus zou dat moeten begrijpen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. AS210854

  Dat zal zeker nodig zijn. Niet meer wegkijken en handhaving en een betere uitzetting van illegalen en grenscontroles zullen daar ook zeker aan bijdrage.

  1. George van de linden

   AS210854,

   Handhaving , daar lach ik om.
   Niet alleen illegalen uitzetten maar al dat gespuis en er niemand meer inlaten.

 2. sonar

  Annabel daar is minister Grappemaker niet voor maar jullie wegkijk Burgemeester .
  En Islamsterdam is toch al verloren ,een moordstad in de slechte betekenis van het woord.

 3. B. Pascal

  WWW = A’dam!

 4. fenderbender

  Wat willen de amsterdammers zelf eigenlijk?

  1. denk eens na

   De Israel methode , Sta of ik schiet!

   1. Adriaan

    De oude Western-methode is veel beter: eerst schieten, dan praten.

 5. Meester Kong

  Wie wil er tegenwoordig nog voor agentje spelen.

  1. robroy

   Dat komt waarschijnlijk omdat de zeikerds de hele dag de verkeerde mensen lastig vallen.
   Daar word je niet geliefde van .

 6. Steve Van der Vekens

  Wees maar zeker dat het een kwestie van leven en dood is, waarvan jonge vrouwen na verkrachting het meeste gevaar lopen.

 7. George van de linden

  Meer agenten en/of meer geld werkt beide niet.
  Grenscontroles / véél strengere wetten / uitzettingen en geen nieuwe immigranten erin WEL!

 8. George van de linden

  Amsterdam, het Londen van Nederland, ik kan niet anders concluderen.

  1. fenderbender

   London heeft ook nog een islamburgemeester, dan ben je verloren

   1. Steve Van der Vekens

    En hij lijkt nog op Mister Bean ook, dan heb je twee keer verloren. Londen is ook Londen niet meer.

 9. denk eens na

  Ze kunnen beter in Amsterdam beter kogelvrije vesten uit delen, je weet wel, met die handige plastic sluitinkjes. Want er is geen politie agent te bekennen in onze hoofd stad

 10. Ruud562

  Ach Annabel, wat heb je aan meer politie als die niet optreedt (kijk naar dat joodse restaurant), kijk naar het terugfluiten en/of het bestraffen van agenten als ze een keer daadwerkelijk hebben opgetreden.
  Nee Annabel, andere strafwetgeving en grenzen dicht voor zogenaamde asielzoekers én gezinshereniging van niet-westers georiënteerden (moslims dus)! Dat zal helpen!

 11. nienke

  Annabel, helemaal met je eens er moet echt wat aan gedaan worden maar of de linkse rakkers hier aan mee willen werken betwijfel ik.
  Politie mag niet optreden zeker niet tegen die moslims want dat is discriminatie en die bepalen hoe wat en waar alles moet gebeuren zoals zij het willen.
  Naar mijn bescheiden mening is Amsterdam allang verloren, ring erom heen en geen stuiver meer er naar toe en laat ze het allemaal zelf oplossen.
  Eens kijken hoe snel deze stad naar de knoppen gaat en hoe snel het een islam enclave wordt.
  Zeker als links het daar voor het zeggen krijgt en daar lijkt het veel op dat dat gaat gebeuren.
  Sterkte Amsterdammers.

 12. RobertMarsman

  Dus Annabel gelooft ook al in het fabeltje dat meer agenten een waarborg voor veiligheid zou zijn. Grote onzin natuurlijk want veiligheid is niet te koop. Ten eerste een agent voorkomt geen criminaliteit maar treedt pas op als een delict is gepleegd. Ten tweede is het oplossen van delicten ook geen zaak van de agent maar van de recherche .

  Je maakt de straten pas veiliger als je begint om criminelen langer vast te houden en zwaarder te straffen. Dat hoeft geen cent te kosten maar alleen de wet moet er voor aangepast worden.

  Maar vreemd genoeg als de PVV met een motie komt die zwaarder straffen mogelijk moet maken stemt het Forum tegen. En dat voor een partij in zijn programma toch pleit voor zwaarder straffen maar elke keer stemmen ze tegen.
  Dat ze tegen stemmen dat is nog geen eens een probleem maar ik heb van het Forum nog geen enkele motie gezien hoe ze dat zwaarder straffen dan wel willen doen, en hoe ze dat in de wet willen toepassen.

 13. Pit

  Het is reeds jaren bekend dat er in geheel Nederland een tekort is aan opsporingscapaciteit. Amsterdam zou het aantal rechercheurs moeten verdubbelen om een serieuze start te maken met het oplossen van plank- en misdrijfzaken.

 14. Gerlos

  Laat die Marokkanen en ander gespuis mekaar lekker afmaken, opgeruimd staat netjes, van die burgemeester van Aartsen moet je niks verwachten, softe moslim aanhanger.

  1. robroy

   Amsterdam is een oorlogs gebied ik kom er niet meer zijn zat andere leuke plekken

 15. Ni28

  De gevolgen van het linkse paradijs waar alles kan en mag kunnen dodelijk zijn. Amsterdams criminaliteit floreert duidelijk onder de linkse bewind.

 16. lanex

  Op de radio gisteren Groot Wassink die tegen Kockelman zei niet te willen horen van de “mocro maffia”, het zijn wel marokkanen maar we benoemen het niet zo, onder de Nederlanders zijn er ook gangsters!
  Amsterdam is gedoemd, over en uit, burgemeester, wethouders en Aalbersberg zij al half islamitisch en Annabel mag het aan de kaak stellen wat niet meer te keren is.
  Losgooien van de rest van Nederland deze anarchistische stad.

  1. Stanly2000

   @Lanex
   Jonkvrouwe Ollongren voor president! Is de rest van Nederland hier ook van verlost.

 17. Ernst Quispel

  Duizenden nieuwe agenten!

  Toe maar. Het FvD demonstreert praktische politiek.

  🙂

 18. corfo

  Hoe dúrft zij het te vragen ? Die Annabel toch !!
  Zou zij niet gehoord/gelezen hebben dat de criminaliteit in dit landje juist héél erg aan het dalen is. Ik hoorde dat écht, van het CBS en zelfs enkele “deskundigen” probeerden ons dat wijs te maken.
  Wat een land, wat een land ! Niet te geloven !
  De “politie” is de hele dag bezig om boetes uit te schrijven/te innen en áchter hun rug worden er mensen vermoord, verkracht, beroofd en bestolen. “Géén tijd voor, mensen”, is hun huidige slogan.
  Wat fijn dat we een echte “staatsman” als roerganger hebben, omringd door vele “deskundigen”.

 19. Bes Tolen

  Als je ziet hoeveel vreemdelingen uit Afrika er in zo’n dorp als waar ik vanmiddag rondliep, net zijn bijgekomen (meer dan ooit tevoren) dan is alle hoop op verbetering van je eigen is in dit land valse hoop. Dat mag ik niet schrijven maar het is een standpunt. Men redt zich maar met de rotzooi, die wordt geschapen, denk ik want de bevolking meent in meerderheid dat het allemaal meevalt. Dat blijven ze menen. Mijn raad is: vergeet de maatschappij en zoek uit waar je het beste kunt wonen en werken en je veilig kunt voelen en je nog vertrouwde mensen om je heen hebt en onttrek je zoveel mogelijk aan de steeds meer gore wereld om je heen. Politici, die de macht momenteel hebben, zijn m.i. veelal criminelen of anders egoïstische baantjesjagers. Mijn opvatting is dat ieder tijdperk zijn eigen soort politici heeft. Ook zijn eigen soort mensen maakt en dat is in onze tijd een heel minderwaardig soort dat geen verzet biedt. Kwalijke gevolgen voor de toekomst. Je ziet al hoeveel beroerder Nederland is geworden. Als je niet ziende blind bent natuurlijk.
  Wel dit: u bent alleen helemaal machteloos. Probeer zonder uzelf te beschadigen naar vormen van verzet te zoeken als de ontwikkeling u niet aan staat. Dat moet wel in brede vereniging. Het steunen van een politieke verzetspartij is een goed begin.

  1. corfo

   @ Bes Tolen.
   Helemaal met u eens !
   We worden inderdaad “geregeerd” door Maffia-figuren.

  2. Ernst Quispel

   Misschien is het een idee voor Bes om, net als de meeste reaguurders hier, te emigreren naar het buitenland om van daar uit ons land onder te schijten.

   1. Scaldis

    Ja inderdaad! Of naar een duur huis in een sjieke Haagse wijk, worden jullie buren!

   2. Rechtsaf

    @Bes dat zou ernst eens over moslims moeten zeggen.

  3. fenderbender

   U verwoord de gedachtengang van de normale werkende nederlander.
   er word verwacht dat je het maar accepteert alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat je leefomgeving en cultuur steeds verder afgebroken word.
   Als met dan op een vredelievende manier het verzet zoekt ben je opeens een racist en noem maar op.

   Linkse idioten, neem zelf 6 afrikanen en 4 moslims in huis , kijken hoelang dat goed gaat, of rot op naar zo,n land en ga ze daar helpen, hoop dat het lukt met behoud van uitkering

 20. Bes Tolen

  lees: dan is alle hoop op verbetering van wat je eigen is in dit land valse hoop.

 21. Bes Tolen

  Inderdaad Quispel. Als ik het nog voor het kiezen zou hebben, zou ik naar een Oost Europees land verhuizen. Het leefklimaat wordt in bepaalde landen steeds beter waaronder Rusland (veel geweest) maar niet de Oekraïne wat ik erg jammer vind. Ook Hongarije zie ik wel zitten. Ik heb daar enig bezit. Westelijker is het overal verslechtering. Jammer, ontzettende lummels van politici in het Westen; ook in Nederland.

  1. JanKlaasen

   Je bent vrij om te gaan hoor, niemand houd je tegen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.