Bizar! Verzorgingstehuis maakt zichzelf enige erfgenaam van verstandelijk gehandicapte vrouw, en rooft zo €70.000

Geen categorieapr 07 2018, 12:00
Wie zich verdiept in de wereld van de mentaal gehandicapten, ontdekt een reservoir aan schrijnend leed. Zoals het verhaal van een nichtje dat moest ontdekken dat het verzorgingstehuis haar verstandelijk gehandicapte tante had bewogen om de hele familie te onterven. De enige nieuwe erfgenaam van de gehandicapte vrouw? Je raadt het al: het verzorgingstehuis zelf.
Een verzorgingstehuis in Nederland heeft een geestelijk gehandicapte vrouw onlangs bijna €70.000 afhandig gemaakt. Dat deed de instelling door de vrouw - die de verstandelijke vermogens heeft van een 3-jarig kind - bij de notaris een testament te laten tekenen waarbij ze het verzorgingstehuis in kwestie benoemde tot haar enige erfgenaam, terwijl haar familie juist werd buitengesloten van diezelfde erfenis. Een nichtje van de vrouw - een "zwaar geval" - ontdekte de cashgrab-actie van het verzorgingstehuis en wist ternauwernood een stokje te steken voor de gewetenloze actie van het zorginstituut
Dit schrijnende bericht komt uit het KRO-NCRV-programma De Monitor, dat belooft aanstaande dinsdag een uitzending te wijden aan deze en soortgelijke gevallen waarbij kwetsbare, hulpbehoevende ouderen worden uitgebuit door buren, familieleden en zorgverlenende instanties.
Op hun website schrijven redacteuren van het programma het volgende:

"Wat moet je doen als je hoogbejaarde vader bestolen wordt door de buurvrouw, de nieuwe vriendin of de huishoudster en dat ze flinke bedragen opneemt van de bankrekening? Is het de vrije keus van je vader of is er sprake van (beginnende) dementie? Kunnen je ouders nog wel voor zichzelf beslissen of is hij/zij wilsonbekwaam? Verschillende tipgevers vertellen hoe zij lijdzaam toezien hoe hun ouder wordt uitgebuit. Juridische stappen halen niets uit en ook huisartsen, zorgorganisaties en de politie kunnen weinig voor je betekenen.

Beschermen we onze groeiende groep kwetsbare ouderen, die steeds langer op zichzelf moeten blijven wonen, wel voldoende? Zijn er voldoende juridische middelen om deze vorm van uitbuiting tegen te gaan?"

Dat belooft dus een schokkende uitzending te worden...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten