Boem, boem, boem! Amerikaanse vliegtuigen nemen Syrische gifgaskoning Assad onder vuur

Vannacht was het dan eindelijk raak: de Amerikanen bombardeerden drie afzonderlijke doelen in Syrië die samenhangen met het verspreiden van chemische aanvallen door het Assad-regime. Nederland steunt de actie, zo meldde premier Rutte.

Er werd al enkele dagen over gesproken, maar vannacht voegden de Amerikaanse strijdkrachten dan ook eindelijk de daad bij het woord. Syrische regeringsdoelen werden vannacht gebombardeerd door Amerikaanse, Engelse en Franse bommenwerpers. Er werden wapenopslagplaatsen en een onderzoekcentrum geraakt. De NAVO-interventie was strikt een vergelding voor het Syrische gebruik van Sarin-gas tegenover de eigen burgers, en heeft Russische doelen compleet omzeild.

Trump heeft na afloop Rusland wél retorisch het vuur aan de schenen gelegd. Hij werd daarbij gesteund door niemand minder dan premier Rutte:

“In zijn toespraak haalde Trump uit naar Rusland en Iran. Hij vroeg zich af wanneer Rusland de kant van ‘beschaafde landen’ zal kiezen. Rusland steunt het Syrische regeringsleger van president Assad. Trump beschuldigde de Russen er eerder van partner te zijn van ‘een met gas dodend beest dat zijn eigen volk uitmoordt en ervan geniet’.

Premier Mark Rutte heeft begrip voor de aanval van de VS, Groot-Brittannië en Frankrijk op Syrië. In een verklaring noemt hij die “in de huidige omstandigheden proportioneel en weloverwogen”.

“Het kabinet acht het waarschijnlijk dat er gifgas is gebruikt en dat het Syrische regime hier achter zit. De internationale gemeenschap kan dit niet accepteren”, aldus de minister-president.

“Vorige week hebben we allemaal de verschrikkelijke beelden gezien uit Douma in Syrië waarbij opnieuw wreedheden zijn begaan tegen onschuldige burgers”, stelt Rutte. “De symptomen van de slachtoffers bij deze aanval wijzen op het gebruik van gifgas. Dat is een grove misdaad en een ernstige schending van internationaal recht. Het gebruik van chemische wapens is onacceptabel. Nederland vindt dat de internationale gemeenschap hiertegen moet opkomen.””

Trump en Rutte hebben natuurlijk groot gelijk: boontje komt om z’n loontje. De bombardementen zijn kleinschalig genoeg om de strijd tegen jihadistische groeperingen en ISIS in het bijzonder niet teveel te schaden, maar groot genoeg om serieuze schade te berokkenen aan de Syrische trots en mogelijkheden om chemische aanvallen uit te voeren. Kortom: precies goed dus.

En laat Thierry Baudet, die straks ongetwijfeld zijn teleurstelling gaat uitspreken, verder maar kletsen. Natuurlijk is het Westen erbij gebaat dat er een leider komt die geen buitenlanders onthoofdt of openlijk zint op het veroveren van Wenen en Rome. Maar uiteraard niet tegen elke prijs. Het uitvoeren van chemische aanvallen is precies zo’n escalatie richting burgers die niet gepikt hoeft te worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. Guus Geluk

  Mogelijk begrijpt president Assad nu dat hij niet met gifgas moet strooien, maar ik verwacht het niet. Hij verwerkt het verlies en ziet de Amerikanen zich naar de uitgang van Syrië begeven.

  Vergeef me mijn pessimisme, maar, ondanks dit heldere signaal van het Westen, zal Assad in de slachtingen volharden. Totdat hij gans Syrië weer onder controle heeft.

  1. Ritter

   Guus Geluk

   In die regio maakt iedere partij zich schuldig aan “slachtingen”; ook de soennitische rebellen die een islamitische staat willen oprichtten.

   Het is lood om oud ijzer in die regio.

   Ik zie liever een seculaire dictator aan de macht in Syrië die minderheden beschermt zoals christenen dan de soennitische rebellen die iedere minderheid belagen en discrimineren en die een Kalifaat willen oprichtten.

   Ik hoop dat het bij deze aanval blijft en de boodschap ( geen gebruikt maken van chemische wapens) is begrepen. Laten we hopen dat ook Rusland er bij Syrië op aandringt geen gebruikt te maken van (vermeend) chemische wapens.

   1. DolleDries

    Ik begrijp dat jij er nog steeds vanuit gaat dat Assad het gifgas heeft gebruikt als het al gebruikt is.
    Ondertussen gaat de z.g. gas aanval in Engeland uit als een kaars.

    1. Steve Van der Vekens

     En niet te vergeten DD, de recente terreuraanval met het busje.
     Volgens mij wil het Westen de onhoudbare situatie in Europa verdoezelen.

    2. Ritter

     DolleDries

     Het is voor mij ook nog niet zeker of Assad inderdaad gas heeft gebruikt. Maar hij heeft wel de middelen daarvoor.

     Ik sluit niet uit dat de rebellen (ook) gas hebben gebruikt.

     Maar in ieder geval is nu duidelijk dat iedere partij die in die regio gas gebruikt op consequenties kan rekenen. En dat geldt ook voor de soennitische rebellen.

     De boodschap van deze raket aanvallen is dat het gebruik van gas niet word getolereerd. En dat is op zich , naar mijn idee, een juiste boodschap.

     1. EU kok

      De boodschap van deze raket aanvallen is dat het gebruik van gas niet word getolereerd. En dat is op zich , naar mijn idee, een juiste boodschap.
      .
      En wie is USA, VK of Frankrijk om te bepalen wat een passende straf is en wie de straf uitvoert?

    3. JanKlaasen

     Dat dacht je, de Engelsen hebben dus het bewijs geleverd, niet aan jouw natuurlijk.

     1. Stanly2000

      Jantje heeft een rechtstreeks lijntje naar May.

   2. Guus Geluk

    Ritter: “Ik zie liever een seculaire dictator aan de macht in Syrië die minderheden beschermt zoals christenen dan de soennitische rebellen die iedere minderheid belagen en discrimineren en die een Kalifaat willen oprichtten.”

    Ik wijs regime-change ook af, maar meen tegelijkertijd dat het Westen een duidelijk signaal afgeeft.

    1. Anna

     Guus geluk. Het Westen heeft daar niks te zoeken tenzij op een en vriendschappelijke manier handel drijven. Niet zoals de Amerikanen alle andere staten platbombarderen al je niet voor hen op de knieen gaat.

     1. Guus Geluk

      Anna,

      Het Westen kijkt nooit weg.

    2. Bloem

     Het westen dient zich bezig te houden met haar eigen problemen. De vluchtelingenstroom is veroorzaakt doordat het westen het nodig vond het regime van assad te verzwakken. Dit draagt niet bij aan een oplossing. Een echte oplossing voor dictators in het Midden Oosten bestaat niet. Verjaag Assad en de volgende dictator staat klaar. Vermoedelijk een IS aanhanger die vele malen erger is

     1. Guus Geluk

      Bloem,

      Dat ontken ik niet.

     2. Ritter

      Bloem

      De stroom vluchtelingen uit Syrië is ontstaan door de burgeroorlog die is ontstaan omdat de verschillende religieuze groepen in Syrië ( Soennieten, Alwieten, Sjiieten) elkaar naar het leven staan. Het zijn dus moslims onderling die tegen elkaar vechten.

      Het westen daarvan de schuld geven is onzin en komt dus niet overeen met de feiten.

      Het Westen heeft juist in het begin van de burgeroorlog haar handen afgehouden van Syrië. Later toen ook Rusland, Iran en andere landen er zich gingen mee bemoeien is ook het westen meer actief bij dit conflict betrokken.

      Overigens is duidelijk dat Trump geen val van Assad nastreeft. De actie tegen Assad was beperkt tot gebouwen met chemisch materiaal en onderzoek. Dus geen militaire interventie of iets dergelijks.

     3. Guus Geluk

      Ritter,

      Nee hoor, de Syrische burgeroorlog vloeit voort uit de revolutie tegen het regime-Assad. Daar het het soennisme weinig mee te maken. Het Westen heeft zich van meet af aan bemoeid met dit conflict met als gevolg talloze doden en een vluchtelingenstroom.

     4. Bloem

      Beste Guus, we zijn het vaak niet met elkaar eens, dit keer echter ben ik het volledig met u eens. Het huidige bombardement zal echter alleen masr meer onrust veroorzaken

     5. Ritter

      Guus Geluk

      De oorlog in Syrië is een burgeroorlog van het soennitische deel van de bevolking tegen de Alwieten van Assad.

      Dat is de kern van het conflict. En is dus in essentie een religieus conflict.

      De Alawieten zijn verwant met de Sjiieten en o.a. daarom steunt Iran Assad.

      Saudi Arabie en Turkije zijn verwant met de soennitische opstandelingen en steunen dus de Jihadisten .

      Het westen de schuld geven van deze sektarische strijd is dus bezijden de waarheid en feiten.

      Zoals al gezegd heeft het Westen zich in het begin niet bemoeit met de burgeroorlog.

      Als gevolg van deze burgeroorlog waarin moslim tegen moslim vecht zijn de vluchtelingen ontstaan.

     6. Ritter

      Guus Geluk

      De langste oorlog: soennieten tegen sjiieten

      De Syrische burgeroorlog is hoe langer hoe meer een religieus conflict geworden tussen het alawitisch-sjiitische minderheidsbewind van Assad en de soennitische rebellen. Dat dijt uit naar andere landen in de regio en heeft wortels in een ver en bloedig verleden.

      De oorzaak van de scheuring gaat terug naar de dood van de profeet Mohammed in 632 na Christus. Mohammed was niet enkel een religieus leider, maar ook de politieke chef van de religieuze staat die hij gesticht had en hij zou geen duidelijke opvolging geregeld hebben.

      Meteen na de dood van Mohammed begon het gekonkel om de opvolging tussen verschillende clans. Zijn neef en schoonzoon Ali ibn Abu Talib maakte veel aanspraak, maar moest het onderspit delven terwijl achtereenvolgens Abu Bakr, Umar en Uthman tot opvolger of “kalief” gekozen werden. Toen die laatste in 656 vermoord werd, greep Ali zijn kans, maar meteen brak een burgeroorlog uit met de familie van Uthman, de Ummayyaden.

      http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/1.1653840

     7. Ernst Quispel

      Ritter vergist zich, de langste godsdienstoorlogen zijn op afstand de 80-jarige en de 30-jarige jarige oorlogen die gingen tussen de protestanten en de katholieken.

     8. Guus Geluk

      Ritter,

      Het betreft hier niet sektarisch geweld. De oorzaak van de Syrische burgeroorlog ligt ‘m vooral in de revolutie ten opzichte van het ongekend wrede regime-Assad en de bewapening door de VS van rebellengroepen.

  2. Original NL

   Hoe het ook zij…de bevolking en niet assad is weer de lul.

   1. Guus Geluk

    Ja, het volk is de grootste verliezer van deze oorlog.

 2. Ritter

  Het is al over.

  Er zijn een aantal doelen geraakt die met chemische wapens te maken heeft.

  Volgens het Pentagon blijft het hierbij en zijn de raket aanvallen eenmalig.

  Trump heeft duidelijk in zijn toespraak aangegeven dat hij geen “politieagent” wil spelen en geen “aanwezigheid” in het Midden-Oosten zoekt en de toepen naar huis wil halen.

  Trump is geen oorlogspresident; zijn beleid is vooral op de economie gericht en het maken van deals. Maar als hij actie moet ondernemen , zoals nu, dan zal hij dat ook doen.

  In tegenstelling tot Obama die een papieren tijger bleek te zijn die in de internationale politiek niet meer serieus werd genomen.

  http://www.foxnews.com/world/2018/04/14/us-warships-b-1-bombers-strike-against-assad-after-suspected-chemical-attack.html

  1. Stanly2000

   Ritter,

   Er zou zelfs een opslag van chemische wapens zijn vernietigd. Daar moet toch iets van te merken zijn. Gaswolken of i.d. lijkt mij.

 3. DolleDries

  Het enthousiasme van Tim voor oorlog is bijna aandoenlijk als het niet zo dwaas was.

 4. EU kok

  Boem, boem, boem! Amerikaanse vliegtuigen nemen Syrische gifgaskoning Assad onder vuur.
  .
  Van dit soort infantiele koppen kan het jeugdjournaal nog wat leren.
  Het gaat over bombardementen Tim, niet om kinderen die oorlogje spelen op straat.
  Walgelijk.

  1. Steve Van der Vekens

   Hang niet zo de moraalridder uit. Boem, pats! Daar vliegen ze, vuurwerk.

   1. buitenbeentje

    Nou, dit is een van de heel weinige keren dat ik die koker gelijk moet geven.

  2. Holland

   EU kok: eens.

 5. buitenbeentje

  @Tim
  En die verhouding met Rusland steeds scherper stellen, omdat Frankrijk Engeland en de VS moeten laten zien dat ze een grotere hebben, neem je maar op de koop toe. Tja, het is ook een houding.

 6. Ben Zine

  Quote van neocon minister van buitenlandse zaken Mike Pompeo: “We are exceptional and the Russians are not”. Hij zei het echt ! Dat soort lieden (ook oorlogshitser John Bolton), bepalen nu het buitenland beleid van Trump. Je houdt echt je hart vast, we kunnen alleen maar hopen dat het niet escaleert.

 7. Dollaert

  De Russen zijn vooraf gewaarschuwd (Dus Assad ook) voor deze straf expeditie. Er zijn drie doelen geraakt en alles heeft 17 minuten geduurd (bron radio 1).
  De USA kan nu naar huis zoals Trump beloofd heeft. Rusland zal diplomatiek heel boos worden, maar het blijft bij woorden. Trump heeft de EU uit elkaar gespeeld. Gunstig voor de antiglobalist. Macron heeft zich in tegenstelling tot die laffe Merkel wel aan zijn woord gehouden. Kortom de EU is verzwakt.
  Samenvattend; de uiteindelijke “winnaar” van deze “dessert storm in glass of water” is Trump! Baudet kan zeer tevreden zijn. Assad is niet verslagen en eventuele gifwapens zullen “ze” (wie dat ook moge zijn) nu ook niet zou gauw meer inzetten.
  Hopelijk komt er nu snel stabiliteit in de regio en kunnen de vluchtelingen naar huis om hun seculiere land weer op te bouwen.

 8. Anna

  Amerikanen die vinden dat ze zijn. De eerste bom moet nog op hun grondgebied vallen. Engelsen mogen van de Amerikanen geen gas meer afnemen van de Russen. Gastankers voor May moeten vanuit Qatar overkomen.Concurrentie is moordend. Gaspijpleidingen moeten door Irak en Syrie . Assad eruit en VS, Qatar en Saoedi-Arabie erin. Het is een smerige grondstoffen en religie oorlog ten kostte van duizenden levens. Laat islamieten het zelf uitvechten. Misschien komen ze er ooit uit.

  1. denk eens na

   Anna 10 +

  2. Ritter

   Anna

   Het fundamentele conflict van de regio is de machtsstrijd tussen Iran en Saudi Arabië; dus tussen Sjiieten en Soennieten.

   Dat conflict is al eeuwen oud en heeft al veel oorlogen beleefd.

   Iran probeert haar macht nu in de regio ( ook via Syrië) te vergroten en stuit op verzet van het Soennitische deel van de regio. Dus van o.a. Saudi Arabië en Turkije.

   Dat is in een notendop waar ,in essentie, het conflict in de regio en de oorlogen (en burgeroorlogen in die regio) over gaan.

   Daar komen dan ook nog dingen als olie , enzovoorts bij maar in essentie is het conflict een religieus conflict tussen Sjiieten en Soennieten.

   1. Steve Van der Vekens

    Ja, ik denk niet dat ze er zelf uit geraken, maar het zou goed zijn als het Westen zich niet moeit zodat ze zichzelf uitmoorden.
    We gaan ‘vergeldingsacties’ krijgen van terroristen.
    Ik denk dat we moeten leren leven met terreur. Ik zie het in mijn leven niet meer verdwijnen.

 9. denk eens na

  Generaal Jonathan Shaw is er nog niet zo zeker van dat de Russen en SYRIE achter de gifgas aanval zit, en word op een nieuwszender direct afgebroken als hij zijn verhaal wilt doen (YouTube)

  1. denk eens na

   Baudet kwam tot de zelfde conclusie

 10. Stanly2000

  110 raketten is dus proportioneel als straf voor iets wat niet bewezen is.

 11. Uiterst Links

  Naja gelukkig dat dit nu voorbij is en dat het (voorlopig) niet tot directe confrontatie is gekomen maar wie gelooft dat de situatie vanaf nu zal verbeteren komt bedrogen uit. Ik heb namelijk grote twijfels dat Assad überhaupt achter die aanslag stond. Volgens mij was dit een false flag og een actie door de rebellen om de schuld in de schoenen van de Assad regime te schuiven. Dit zou dus zomaar nog eens kunnen voorkomen in de nabije toekomst en wat wordt dan vervolgens de vergeldingsactie ?

 12. rexm

  De hersen loze imbecielen van de VS, Frankrijk en Engeland hebben dan toch een actie uitgevoerd voor een niet bewezen daad.
  Ook met steun van opper sukkel Rutte.
  Het zijn nou precies die landen waar het intern niet goed gaat, om maar eens stevig de aandacht daarvan af te leiden.
  Gifgas gebruiken is natuurlijk niet goed te keuren wie het ook gebruikt.
  De VS en de geallieerde hebben 10 jaar lang duizenden mensen de dood in gejaagd onder het mom van de IS te bestrijden.
  In twee jaar tijd brengt Rusland de zaak tot een goed einde en krijgt nu de deksel op de neus.
  Een NATO land is de Koerden aan het uitmoorden, hoort men daar iets over, nee dus,wat een hypocrieten bende.
  We moeten eens stoppen in Europa om achter de oorlogs maniaken te lopen in de VS.

 13. Ritter

  Trump heeft in het verleden gestreefd naar goede betrekkingen met Rusland en doet dat nog steeds.

  Trump eindigde zijn persconferentie met de hoopvolle wens dat Amerika en Rusland in de toekomst een goede band kunnen opbouwen:

  ”Hopelijk kunnen we ooit goed opschieten met Rusland, en misschien zelfs met Iran. Maar misschien ook niet […] Amerika heeft veel te bieden […] Voor vanavond vraag ik alle Amerikanen om te bidden voor onze soldaten en die van onze bondgenoten.”

  https://twitter.com/FoxNews/status/984959977122082816?ref_src=twsrc%5Etfw

  1. Stanly2000

   Wat een hypocriet.

   1. Ritter

    Stanly2000

    Eerder een realist.

    Trump is nog steeds bereid met Rusland goede betrekkingen op te bouwen maar hij laat niet met zich sollen.

    Het is geen Obama waarmee de Russen konden doen wat ze wilden.

    1. Stanly2000

     Ritter,

     Hoe zo sollen. Waar zijn de bewijzen? BEWIJZEN graag.

 14. rexm

  Trump: Hij vroeg zich af wanneer Rusland de kant van ‘beschaafde landen’ zal kiezen.??

  Weten we het nog.
  Eerst de indianen uitroeien.
  Europa bevrijden van de Duitsers,terwijl er 12 miljoen Russen zijn gesneuveld.
  Noord-Korea, hebben ze zich ook moeten terug trekken.
  Vietnam zijn ze moeten vluchten met achter laten van 53 duizend doden jongens, met gebruik van agent orance.
  Sadam Hoesein had ook chemische wapens, nooit gevonden, wel duizenden doden en een land in puin.
  Ze zijn de Arabische lente begonnen, maak van het oosten maar een grote puinhoop, met steun van Europa.
  Ze zijn al 200 jaar aan het oorlog voeren, wat heet hier de kant van de beschaafde landen kiezen.!!!
  Hoe hypocriet kan men maar zijn.??

 15. Babaji538

  Vanuit ‘een dubbele moraal’ ontstaat
  een dubbele positie… .
  Ik zit verder niet te wachten op de nietsnut van een Lennon,
  met zijn waardeloze troep.
  Over biljoenen jaren zijn we, gelukkig, dit soort onzinnige verslaafden
  allang vergeten.

  Petra Hermans

 16. Ruud562

  Waarschijnlijk, waarschijnlijk en waarschijnlijk! Niets bewezen, pure veronderstellingen dus!
  Dit is dus het begrip om het MO én het westen instabiel te maken! Het westen door instroom van volk dat nimmer zal integreren maar de eigen agenda zal volgen!
  Met andere woorden: de lachende derde in dezen is de moslim die wereldoverheersing voor staat. Wetende dat hij/zij volkomen hierin gefaciliteerd wordt door onnozel en dom deugvolk, idem politicy en journaille!

  De “lachende derde” ja, die wellicht wel in bezit is van strijdgas en dat ten aanzien van de ‘deugwereld’ heeft gebruikt om zo uit tactische overwegingen verder te komen. En een ‘deugwereld’ die daar weer blind intrapt!

 17. Ruud562

  ten aanzien moet zijn: ten ogenschouw

 18. Rex Gildo

  De Amerikaanse oorlogshitsers hebben kilo’s boter op hun domme hoofd;
  de VS is met stip #1 producent van chemische wapens en zijn allesbehalve terughoudend in het gebruik hiervan (napalm/Agent Orange – Vietnam) alsmede hofleverancier voor de rest van de wereld.
  Assad heeft zijn vermeende gifgasmunitie niet van de Yankees betrokken dus de regering van Syrië moet een lesje krijgen.
  Hiermee wordt impliciet de kant gekozen van de islamitische terreurgroepen, die de rebellerende oppositie van Damascus genoemd worden.
  Het Westen, inclusief schoothond Rutte, blundert nochtans opnieuw na debacles in Afghanistan, Irak en Libië, waar de Taliban, IS en andere jihadstrijders van al-Qaida in het zadel werden geholpen.

 19. Ernst Quispel

  De gifgaskoning zal zijn schouders ophalen en doorgaan op het moordzuchtige pad dat hij al 10 jaar gaat.

  1. Ben Zine

   “de gifgaskoning”

   Je bedoelt de leider van een land dat tot het uitbreken van de oorlog in 2011 relatief welvarend en politiek stabiel was, en wat kon worden gerekend tot het meest moderne en seculiere land in de islamitische wereld ? Waar vrouwen probleemloos ongesluierd over straat konden, je bedoelt die leider ? En ja, for the record: Er bestaan geen schone oorlogen. Oorlog is altijd “dirty”. En ja, Assad is een dictator. Net als Saddam en Gaddafi. Zou het misschien kunnen dat dat soort landen een dictator nodig hebben, omdat zo’n dictator met dwang de boel bij mekaar houdt, omdat anders sjiieten en soennieten elkaar in de haren vliegen ? En dat “democratie” volgens onze Westerse maatstaven daar helemaal niet werkt ? Was dat misschien al eens in je bevooroordeelde, door de linkse MSM gehersenspoelde brein opgekomen ? Nee ? Nou, dan wordt het toch hoog tijd om daar eens rustig bij stil te staan, voordat je ongenuanceerd “gifgaskoning” gaat roepen. Dodelijke slachtoffers van conventionele wapens zijn zeker “minder erg” ?

 20. Rosasolis

  Laat ons hopen dat dit actie van gisteren nacht, Assad zou eindelijk overtuigen, dat het moet nu afgelopen zijn van zijn zeer wreed en primitief manier van oorlogvoeren. Of is deze leider heel arrogant, of dom…of een combinatie van allebeide. Wie wil de levens van zoveel gewone, onschuldig burgers riskeren om gas in hun omgeving te gebruiken tegen de vijanden? Alleen een bezeten, arrogant dictator doet zoiets tegen zijn eigen bevolking! Ik begrijp de waardering van T. Baudet voor Assad niet. Wie wil zo’n wrede leider steunen, die zonder scrupule, een gifgas aanval laat uitvoeren in de woongebied van vele burgers van zijn land? Daarom moet Assad ten val gebracht worden, zo gauw mogelijk. Leiders van andere landen die voor de huidige leider van Syrie enige respect tonen, zijn zelf niets waard.

  1. Ben Zine

   Je kunt koppensnellende barbaren niet eenmaal niet uitschakelen met een doos bonbons en een bos bloemen.

 21. Vit

  Het zal nog wel een paar honderd jaar duren vrees ik voordat men erachter komt dat al die oorlogen en onderling elkaar afmaken uit religieus oogpunt voor niets is geweest, dat er geen onzichtbare entiteit is die dat legitimeert. Dat allemaal in een tijdbestek wat kosmologisch gezien niet eens een fractie is, terwijl er zoveel leuke dingen zijn om met elkaar te doen.

  1. Ben Zine

   Precies… Religie, en zeker georganiseerde religie is opium voor het volk. Hoewel ik geen aanhanger ben van het gedachtengoed van Karl Marx, had hij daar toch wel een punt. Overigens heb ik niets tegen spiritualiteit, maar dat is weer een geheel ander onderwerp.

   1. buitenbeentje

    Marx heeft het over opium van het volk. Ik wil niet lullig doen of taalneuqen, dat laat ik aan een ander over, maar het maakt de inhoud van zijn woorden anders. Het is niet opgelegd, het is zelf veroorzaakt.

    Het hele citaat is: “Religie is de zucht van het onderdrukte schepsel, het hart van een harteloze wereld, en de ziel van zielloze omstandigheden. Het is de opium van het volk”

 22. Gerlos

  Ze hebben vergeten om het paleis met die massa moordenaar plat te gooien, jammer.

 23. Sprripk

  Amerika heeft IS opgericht, beschermd, gesteund en op Syrisch grondgebied blijft vechten voor IS…Vergeet niet dat het eerste slachtoffer van een oorlog steeds de waarheid is.De Majoor Generaal Smedley Darlington Butler (1881-1940) ;”Oorlog is enkel een zwendel. Een zwendel is het beste te omschrijven, denk ik, als iets wat niet is wat er voor de meerderheid van de mensen op lijkt dat het is. Enkel een kleine binnenste groep weet waar het om draait. Het wordt geleidt ten voordele van zeer weinigen en ten koste van de massa’s.”…Qatar verklaarde in het jaar 2000, dat het een gas-pipeline door Saudi Arabie,de USA, Jordanie en Syrie tot aan Turkije zou gaan bouwen om gas op de europese markt te verkopen. De kosten waren begroot op 10 miljard US Dollar. Als Qatar zo’n investering gaat doen, dan is het zeker dat de contracten met de grote westerse energiegiganten al zijn ondertekent. Alleen al met USA energiemaatschappijen zijn er contracten van 40 Miljard US Dollar ondertekentde USA(twee “Amerikaanse pijpleidingen” moeten ook liggen in Syrië).Het probleem met deze pipeline was, dat de Assad in Syrie hoevoor geen toestemming wou geven en sindsdien wordt hij bestempelt als dictator, die zijn eigen volk wil uitmoorden. Vanaf die tijd worden er leugenverhalen in de kranten afgedrukt om de massa ertoe te bewegen om voor een politiek te stemmen, die Assad moet verjagen….https://www.youtube.com/watch?time_continue=484&v=la2EegY365s

  Politieke hier in het Westen hebben altijd een grote bek en zeggen dat ze ‘vrede’ willen, maar ze zoeken juist oorlogen uit.Sinds het eind van de Koude Oorlog hebben de bondgenoten dat spelletje tegen Rusland doorgezet, en men is nu begonnen dat te verhevigen, ondanks het feit dat de Sovjet Unie, bij het einde van die Koude Oorlog, de tegenhanger van de NAVO, het Warschau Pact, vrijwillig had ontbonden.Met dat einde van het communisme, en het einde van de communistische militaire samenwerking, was het logisch geweest dat de westerse landen hetzelfde hadden gedaan, en gelijktijdig de NAVO zou hebben ontbonden. Maar de belangen van bepaalde grote ondernemingen bleken groter te zijn dan de wens voor vrede, en het gevolg hiervan is dat de Koude Oorlog wat betreft de VS en de NAVO weer terug van weggeweest is.Sinds de jaren ’90 probeert Rusland op alle mogelijke gebieden samen te werken aan een stabiele vrede en gezamenlijke welvaartsgroei, maar het is juist het Westen dat keer op keer zijn beloftes brak,de NAVO opschoof naar het oosten, en de laatste jaren eenzijdig begon aan een agressieve militaire opbouw, direct aan de grenzen met Rusland.In Oost Europa gelanceerde NAVO operatie ‘Anaconda 2016’, de grootste Westerse oorlogsoefening sinds het einde van de Koude Oorlog. En zo’n 31.000 NAVO soldaten oefenen in onder andere Polen op een snelle overwinning op Rusland, mocht het tot een oorlog komen.Deze ongekende tankparade aan de Russische grenzen staat symbool voor niets minder dan de Derde Wereldoorlog…

  Een oorlog in Europa is altijd goed voor de Amerikanen. Zelfs de Tweede Wereldoorlog, waarbij 50 miljoen doden vielen in Europa en Rusland, noemden ze een goede oorlog. Die oorlog was goed voor de Amerikanen, omdat de VS na deze oorlog opstond als de nieuwe leidende wereldmacht….Dames en Heren:Nazi-Duitsland werd niet verslagen op de stranden van Normandië, maar op de Russische vlaktes!De Russen zorgden voor 85 % van alle Duitse verliezen.En wie veroverden de hoofdstad van de Nazi’s, Berlijn?Uh, de Russen….De Britten en Amerikanen waren het grootste deel van de oorlog louter toeschouwers.Pas in juni 1944 vond de invasie in Normandië plaats, die in de westerse propaganda als beslissend wordt voorgesteld.Zo hoor je ook altijd over Amerikanen als bevrijders, en nooit hoor je dat het hen geen moer kon schelen, die oorlog in Europa. Totdat Pearl Harbour werd aangevallen en ze meegesleurd werden in Wereld Oorlog II.En zonder de opoffering van Russen in de Tweede Wereldoorlog zou Europa nu waarschijnlijk een groot concentratiekamp zijn geweest. Elke Europeaan zou elke dag moeten bidden en de Russen bedanken voor het feit, dat zij de nazi hebben vernietigd en hem heeft bevrijd….

  De Amerikaanse media en hun westerse vazallen, verspreiden niets dan leugens over Rusland en Syrië.In Europa liepen de reguliere media weer slaafs en blind achter hun Amerikaanse meesters aan, en dat terwijl de Amerikanen inmiddels een zeer bedenkelijke reputatie hebben opgebouwd met het vervalsen van bewijs om militaire aanvallen en oorlogen te rechtvaardigen.Net zoals Poetin persoonlijk de schuld krijgt van de moordaanslag op de spion Skipral, zo zal Assad persoonlijk de schuld krijgen van een door Amerika in elkaar gesleutelde en door rebellen uitgevoerde chemische aanval op de burgers van Syrië…Berichten over aanvallen met chemische wapens, vaker door strijdgroepen zijn verspreid in de Syrische “burgeroorlog” in een poging westerse militaire acties tegen Assad uit te lokken.De gasaanval tegen Syrische burgers werd Assad in de schoenen geschoven terwijl Al Quaida achtige types, getraind en bewapend door de VS en betaald door Saudi Arabie, deze massamoord op hun geweten hadden. Hiermee hoopten de westerse machten dat de wereld zich tegen Assad zou keren en een aanval op het land een steun van de mensen in de westerse landen had gehad…Onderzoeksjournalisten zoals Seymour Hersh, en later ook de VN, erkenden dat niet Assad, maar de door het Westen gesteunde, aan Al-Qaeda verbonden rebellen verantwoordelijk waren voor de gruwelijke false-flag aanval, waarbij zo’n 1000 mensen, onder wie veel kinderen, omkwamen…Assad is de strijd tegen IS aan het winnen. Waarom zou hij dan chemische wapens gebruiken. Dit zou hem zeer slecht uitkomen. De eenige die hier voordeel bij heeft is IS en hun westerse bondgenoten! Bij Saddam was het ook zo tot ze niets vonden…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.