Boze dierenactivisten Oostvaardersplassen laten broodje hamburger staan uit eerbied voor overleden herten

Geen categorieapr 14 2018, 12:00
Activisten die morgen gaan protesteren tegen de grote grazers die worden uitgehongerd in de Oostvaardersplassen, doen dat onder het genot van slechts een broodje kaas. Broodjes hamburger laat men staan, omdat de actievoerders dierenleed niet willen verergeren.
Geen broodjes hamburgers voor de dierenactivisten die strijden voor een humanere behandeling voor de dieren die momenteel opgesloten zitten in de 'natuurenclave' Oostvaardersplassen, nabij Lelystad. Al maanden weigert de provincie daar om de dieren op een fatsoenlijke schaal bij te voeren, en dat zet kwaad bloed bij een club actievoerders. Voor morgen heeft de groep "Stop het leed dat Oostvaardersplassen heet" dan ook een grote demonstratie en stille tocht aangekondigd. Morgenmiddag verzamelen de activisten zich op een plein in de Flevolandse hoofdstad. Aldaar zou men het volgende plan ter uitvoering brengen:

"Eerst verzamelen en broodjes hamburger !! Sprekers En daarna in optocht naar hèt provincie huis !!! Daar bieden we gedeputeerde H.Hofstra ,een verassing aan."

Vervolgens zou men bloemen leggen voor de dode dieren, en met trailers de A6 op trekken. Om op de weg nog eens een goed statement te maken tegen het "crepeerbeleid" op de Oostvaardersplaasen. "Voor onze democratie," vertellen de actievoerders erbij.
Maar tot hun eigen stomme verbazing konden de activisten echter niet op veel instemming rekenen. Op Twitter maakten linkse opiniemakers de oproep belachelijk, omdat men vantevoren broodjes hamburgers zou gaan eten. Anne Fleur Dekker hekelde de actie:
https://twitter.com/annefleurdd/status/984899699407839233
En ook GroenLinks-coryfee Huub Bellemakers was er niet over te spreken:
https://twitter.com/HuubBellemakers/status/984873741695029248
De dierenrechtenactivisten - zelf noemen ze zich "geen hippies of relschoppende dier activisten zijn, maar een afspiegeling van de maatschappij" - waren niet ongevoelig voor de kritiek, en hebben hun plan de campagne nu aangepast. De broodjes hamburgers zijn geschrapt. Men zal nu eerst broodjes kaas nuttigen alvorens op pad te gaan richting de A6:
Eind goed, al goed! Nou ja, voor de linkse opiniemakers en de activisten die strijden voor het beëindigen van het hongerbeleid voor dieren op de Oostvaardersplassen. Of de stervende dieren in het nepnatuurgebied er iets aan zullen hebben, moeten we afwachten...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten