VIDEO Amerikaanse armada van Trump is onderweg naar Syrië: wat kan het?

Geen categorieapr 13 2018, 21:28
Donald Trump heeft Rusland gewaarschuwd voor raketten die gericht zijn op doelwitten in Syrië. Trump wil hiermee een signaal afgeven aan Bashar al-Assad, dat het Westen het gebruik van chemische wapens niet zonder consequenties voorbij laat gaan. Na het dreigement gaf de Amerikaanse president aan dat een aanval snel of minder snel zou kunnen plaatsvinden.
Toch is er nu een armada onderweg van Donald Trump, richting Syrië. Hiermee lijkt Trump toch wat meer zwaarte aan zijn dreigement te geven. Alhoewel zijn achterban in de Verenigde Staten geen nutteloze oorlogen meer wil, lijkt Trump steeds meer geneigd om zijn macht te laten gelden in de wereld.

Vier torpedobootjagers waaronder de Donald Cook, Porter, Carney en Laboon met de twee nucleaire onderzeeërs Georgia en John Warner zijn onderweg, aldus de Daily Mail.

Ook de USS Harry S Truman is ingezet. Dit nucleair aangedreven schip heeft negentig luchtvaartuigen aan boord en wordt vergezeld van een groep kleinere schepen. Deze zou via Europa onderweg zijn naar het Midden-Oosten.

Hieronder kunt u zien wat de armada van de Amerikanen zoal kan en wat de consequenties kunnen zijn:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten