VIDEO Amerikaanse armada van Trump is onderweg naar Syrië: wat kan het?

VIDEO Amerikaanse armada van Trump is onderweg naar Syrië: wat kan het?

Donald Trump heeft Rusland gewaarschuwd voor raketten die gericht zijn op doelwitten in Syrië. Trump wil hiermee een signaal afgeven aan Bashar al-Assad, dat het Westen het gebruik van chemische wapens niet zonder consequenties voorbij laat gaan. Na het dreigement gaf de Amerikaanse president aan dat een aanval snel of minder snel zou kunnen plaatsvinden.

Toch is er nu een armada onderweg van Donald Trump, richting Syrië. Hiermee lijkt Trump toch wat meer zwaarte aan zijn dreigement te geven. Alhoewel zijn achterban in de Verenigde Staten geen nutteloze oorlogen meer wil, lijkt Trump steeds meer geneigd om zijn macht te laten gelden in de wereld.

Vier torpedobootjagers waaronder de Donald Cook, Porter, Carney en Laboon met de twee nucleaire onderzeeërs Georgia en John Warner zijn onderweg, aldus de Daily Mail.

Ook de USS Harry S Truman is ingezet. Dit nucleair aangedreven schip heeft negentig luchtvaartuigen aan boord en wordt vergezeld van een groep kleinere schepen. Deze zou via Europa onderweg zijn naar het Midden-Oosten.

Hieronder kunt u zien wat de armada van de Amerikanen zoal kan en wat de consequenties kunnen zijn:

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties