Conservatieve achterban van Donald Trump niet blij met zijn actie: 'hij is een bedrieger'

Geen categorieapr 14 2018, 19:30
In de Verenigde Staten is in conservatieve kringen verbolgen gereageerd op de actie van Donald Trump om militair in te grijpen in Syrië. In zijn campagne heeft Trump aangegeven dat de VS niet meer de politieman op de wereld zouden moeten zijn. Met deze actie lijkt hij met 180 graden te draaien en dat wordt hem niet in dank afgenomen.

Conservatief commentator en schrijfster Ann Coulter, een van de grootste steunpilaren van Trump in de presidentscampagne, heeft het inmiddels gehad met Trump die ze in 2016 zo bewierookte.

Een bezoek van Coulter, goed voor bijna twee miljoen twittervolgers, onlangs aan het Witte Huis liep zelfs uit op een 'scheldpartij' tussen beiden. Want ze vindt dat Trump zijn rechtse achterban in de steek laat: met de bouw van de muur aan de grens met Mexico is nog niet begonnen en illegale immigranten worden niet hard genoeg aangepakt. 'Oh, de grote verrader', zou Trump hebben gezegd toen de kritische Coulter het Oval Office binnenliep.

Velen met haar, want ook conservatieve congresleden en senatoren zijn totaal niet blij met zijn actie. Dit is een ambigue daad van agressie en mogelijk oorlog en daarvoor moet Trump toestemming vragen aan het Amerikaanse parlement. Bush en Obama hebben de bevoegdheden van presidenten drastisch vergroot, maar alsnog vindt een aanzienlijk deel van de senatoren en congresleden dat Trump toestemming moet vragen aan de representatieve delen van de democratie.

Alex Jones, overtuigd Trumpist en de man achter InfoWars, een site die geregeld complottheorieën als nieuws brengt, werd emotioneel in een uitzending van zijn online talkshow. ,,Het maakt me ziek,” zei Jones. ,,Trump is nu een bedrieger.''

'Donald Bush', tweette Mike Cernovich, een conservatieve commentator die ooit stevig achter Trump stond, in een verwijzing naar oorlogspresident George W. Bush. Lucian Wintrich, Witte Huis-verslaggever van het rechtse Gateway Pundit: ,,Is Clinton stiekem president?”

Trump krijgt al veel langer kritiek op zijn beleid van zijn meest trouwe achterban, maar deze actie lijkt een waarlijk keerpunt te zijn voor veel politieke aanhangers van de president. Zeker omdat de VN heeft aangegeven dat de VS in staat is om nog een aanval te plegen. Donald Trump moet drastisch zijn beleid gaan heroverwegen, want op deze manier vervreemd die zichzelf van zijn democratische legitimiteit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten