CU, D66 en SP willen weten of Koenders en Asscher informatie over moskeeën achterhielden

Vandaag kwamen we al met een rijtje moskeeën van Elsevier waar een luchtje aan hangt. Moskeeën die in opspraak raakte en waar gewoonweg geen goede dingen gebeur(d)en. We zitten in Nederland ook al sinds een week met de vraag hoe het nu komt dat de regering van het vorige Kabinet informatie ‘achterhield’ over de financiering van bepaalde moskeeën.

ChristenUnie, D66 en de SP stellen schriftelijke vragen aan de regering of toenmalige ministers van Buitenlandse Zaken en Sociale Zaken, Bert Koenders respectievelijk Lodewijk Asscher, informatie achter hielden over de moskeeën. Als dat zo is, komt dat nog eens duur te staan voor Lodewijk Asscher, die nu fractievoorzitter is van de PvdA in de Tweede Kamer.

Ook ChristenUnie-Kamerlid Segers is kritisch: “Onze vrijheid is niet bestemd voor mensen met oliedollars die onze vrijheid om zeep willen helpen. Daarom moet er nu eindelijk paal en perk worden gesteld aan buitenlandse financiering van een radicale versie van de islam hier in Nederland.”

SP-Kamerlid Karabulut stelt dat godsdienstvrijheid wordt ondermijnd door buitenlandse financiering vanuit de rijke golfstaten. “Zij prediken wereldwijd een politiek die haaks staat op democratie, vrijheid van godsdienst en vrijheid van meningsuiting. Niet de economische en geopolitieke belangen van handel met de rijke golfstaten moeten vooropstaan maar mensenrechten en veiligheid.”

Eerst alles uitspitten van wat er gebeurd is en daarna aan het werk om een aanpak te ontwikkelen voor dit soort gevaarlijke moskeeën en financiering vanuit het buitenland. Niet elke financierder is gevaarlijk, maar als het om de islam gaat, zijn er veel financierders die slechte bedoelingen hebben. Regimes die onrust willen veroorzaken, of religieuze organisaties die het salafisme willen promoten in Nederland.

Er zijn nu niet genoeg middelen om dit soort praktijken te stoppen, dus daar moet nieuwe wetgeving voor komen. Daarnaast is het Kabinet erg voorzichtig, omdat het daarmee regimes zoals Saudi-Arabië en Koeweit in de weg zit en die kunnen dan weer boos worden. Daarnaast is het ‘not done’ om informatie van dit soort lijstjes formeel publiekelijk te veroordelen en op te reageren. Niet omdat het niet kan, maar omdat het diplomatiek nogal een gevoelig onderwerp is.

Als het gaat om de veiligheid van Nederland en de sociale- en religieuze fricties, dan moeten dit soort diplomatieke gevolgen maar voor lief genomen worden. Het gaat om fundamentele zaken, voor de korte termijn en de lange termijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. loes530

  Wilders wil een debat

  1. Paaldanseres

   +1. En terecht. Hard aanpakken… die vunzige hypocriete huichelaars.

 2. Paaldanseres

  één grote allesomvattende linkse doofpot!!! Bang om wederom getrappeerd te worden om zoveel linkse idioterie. Zo zullen uiteraard weer heel veel lijken uit de kast komen vallen en word er weer alles aan gedaan om het allemaal weg te liegen met alle mogelijke hulp van de liegbeestjes, cda, 66, vvd en cu. De leugen regeert in dit pokkeland.

 3. Ni28

  Europa wordt langzaam verslonden door de islam door de hulp aan zogenaamde vluchtelingen. Door de opzettelijke niet ophoudende onrust in het MO blijft het vluchtelingen stroom vrijwel constant en onder die omstandigheden veranderd de vluchteling in bezetter. Moslims die zich nooit vrijwillig zullen aanpassen gewoonweg omdat zij het niet mogen en vaak niet willen. Zij vormen de vijfde colonne in Europa, zorgen voor onstabiliteit en putten Europa financieel uit. Iran, Rusland en anderen zullen hier mee blij zijn. In plaats van het beperken van migratie en sluiten van buitengrenzen doet de EU liever aan straffen van degene die een gezondere standpunt inneemt. Europa is bezig met zelfmoord.

 4. 75

  Toen Wilders het riep werd het haat zaaien genoemd.
  Maar hoe moeten we het nu benoemen?

 5. Viertel

  Opvallend! De meest pro-islampartijen (CU en D66) willen nu toch ook eindelijk weten hoe het zit. Wilders/PVV stelde hierover al in 2006 Kamervragen. 12 jaar lang hebben Pechtold en Segers/Slob/Rouvoet niet opgelet. Te druk als ze waren met het bashen van Wilders en andere PVV-ers.

 6. Babaji538

  Ik had me wat verdiept in de zaak
  rondom Fred Teeven, je weet wel,
  die buschauffeur.
  Het blijkt, dat in deze zaak
  die alle openheid heeft ontvangen,
  ongeveer twintig medewerkers, gespecialiseerd
  in data, lichtelijk overspannen zijn geraakt.

  Het heeft in alle kranten gestaan.

  Ik weet uit ervaring, dat het rustgevend is
  om op goede wijze aan informatie te komen.

  Petra Cecilia Maria Hermans

 7. Frits Jansen

  Als Koenders en Asscher die informatie achter hielden zijn hun opvolgers daar politiek verantwoordelijk voor. Dan kan Stef Blok alsnog beginnen aan zijn carrière buiten de politiek (wat hij eigenlijk wilde), en kan Wouter Koolmees terug de Kamer in.
  Politiek is hard.

  Maar al dat terugkijken schaadt de reputatie van de politiek, want het wekt de indruk dat Kamerleden er alleen maar op uit zijn bewindslieden pootje te haken, en volstrekt gespeend zijn van eigen creativiteit.

 8. EllyD18

  Ze hebben het er maar druk mee. Maar voor cultuurverrijkers moet je natuurlijk wel wat over hebben.

 9. NoDoubt

  Degenen die deze informatie hebben achtergehouden, hebben dat bewust gedaan om PVV etc niet in de kaart te spelen ivm verkiezingen. Ik snap niet dat er niets aan gedaan kan worden. Hiddema inschakelen, die zal wel weten dat het ondermijnen van de democratie en het niet aangeven dat de financiering van het buitenland komt. Oostenrijk heeft al een aantal jaren geleden bekend gemaakt dat moskeeën niet van buitenaf mogen worden gefinancierd, sterker nog, de voordracht in de moskee moet in het Duits. De Taqqiyya is aan de orde van de dag.

 10. Betoverd Konijn

  Net of iemand je een mes in de rug steekt, maar je niet de politie belt, omdat je er zulke goede vrienden mee bent.

  Die lui zijn niet onze vrienden. En economische belangen zullen me aan mijn reet roesten. Ik zie nog liever een Nederland in armoede dan een Wahhabi Nederland.

  Kan niet wachten tot we de olie ontgroeien, en ons achterwerk kunnen afvegen met die middeleeuwse barbaren.

 11. nienke

  Dat die vraag nog gesteld moet worden, natuurlijk wisten ze het allang.
  Maar zoals onze politici zijn, mondje en oren dicht.
  Maar men zal wel weer met leugens aankomen dat zij er niets van wisten.
  Wilders heeft dit al zo vaak ter sprake gebracht maar de heren kozen liever voor die vunzige imams als dat ze naar Wilders luisterden.
  En nu heren politici?? weer leugens verzinnen????

 12. Gerlos

  Ik heb een donkerbruin vermoeden dat er meer achter zit dan wij denken, volgens mij stinkt het.

 13. Baron von Munchhausen

  Asscher????
  Wereldkampioen onnozel kletsen!
  Wereldkampioen niets voor elkaar krijgen!
  Maar………………….in Rutte II; ALLES voor de allochtoon en de oorspronkelijke Nederlander op plaats twee!
  Kortom; deze nietsnut wist van betalingen! Maar,………ja hé, het zijn Moslims dus, als linkse lafaards, doen we niets!!!!
  Het linkse doet nog steeds opgeld: “wegkijken, correct zijn en eigen volk vernederen!”

 14. Peter Loosduinen

  Ontmaskering van Asscher zou voor mij reden zijn spontaan een fles cava te ontkurken.

 15. Peter Loosduinen

  Duizenden afgewezen immigranten gaan niet weg !
  Eigenlijk hadden bijna 20.000 mensen Nederland moeten verlaten via de departementale Dienst Terugkeer en Vertrek, maar vorig jaar vertrokken er maar 15.000.
  DUIZENDEN profiteurs van onze centen !!!!!

 16. Ruud562

  Asscher had integratie (lees minderheden/islam) in portefeuille als minister van Sociale Zaken. En aangezien de PvdA volledig islamlover is, dankzij hun zijn er nu islamieten met eigen politieke partijen her en der gezeteld, moet zéker die Asscher weet hebben gehad aangaande die haatpaleizen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.