Donald Trump roept het einde van de Koreaanse Oorlog uit: arrogante voorbarigheid

Er is een bijeenkomst geweest tussen de top van Noord-Korea en Zuid-Korea. In deze bijeenkomst hebben de leiders van Noord- en Zuid-Korea zich uitgesproken over nucleaire ontwapening en permanente vrede. Veel positieve reacties en zeker van Donald Trump, die lijkt te doen alsof het een persoonlijk overwinning is.

De reactie van de Japanse premier Abe is voorzichtig. Hij verwelkomt de uitkomst van de top als een veelbelovende stap, waardoor de dreiging die van Noord-Korea uitgaat zal verminderen.

Abe zei tegen verslaggevers dat hij nu hoopt op concrete stappen van Noord-Korea om te komen tot nucleaire ontwapening.

De Japanse regering wacht nadere informatie over de top af. Abe zal door de Zuid-Koreaanse president Moon persoonlijk via de telefoon over het verloop van de top worden ingelicht.

Dit is een gepaste reactie, waarbij er positief gekeken wordt naar de beslissing en de ontmoeting, maar waaruit ook de erkenning uitstraalt dat het niet gelijk betekent dat er permanente vrede is, of dat het überhaupt dichtbij is. Met een dictatoriaal regime weet je het uiteindelijk maar nooit.

Natuurlijk, het ziet er heel erg positief uit en het stemt ook zeker tot positiviteit, maar we kunnen niet te snel zeggen dat het een positieve uitkomst heeft en dat er nu ook permanente vrede komt. Donald Trump heeft daar een totaal andere mening over blijkbaar:

Ik vind het getuigen van beschadigende arrogantie als je dit soort taal uitslaat. Het kan alleen maar een negatieve invloed hebben en daarnaast is het ook nog eens voorbarig.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. DolleDries

  Lars kan het weten want die zit dichter bij het vuur dan Trump.
  Maar wat een succes weer voor Trump.

  1. Meester Kong

   Kom niet aan Trump, dan kom je aan @DD.
   Niet tegeloven, @DD’s liefde voor één van de grootse kapitalisten die op deze aardkloot rond loopt.
   Wetende dat hij regelmatig met M v/d in de klins ligt en dat is toch een aanhanger van het kapitalisme.
   Zal wel iets te maken hebben met moslims of zo ….

   1. DolleDries

    Niet zeuren Kong ,jij loopt vandaag met een oranje pikkie rond om de verjaardag van een nog grotere kapitalist te vieren.

   2. ayreonaut

    @leerling Kong

    Heb je nog meer, niet ter zake doende, non argumenten. Zo’n onsamenhangende reactie kom ik niet vaak tegen.
    Zal wel iets te maken hebben met moslims of zo….

 2. Ernst Quispel

  Er is pas sprake van een doorbraak als Noord Korea der kernwapens gaat opgeven. De strateeg Kim Jong Un zal in ruil daarvoor terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit de regio eisen. Daaraan zal Trump niet kunnen voldoen, waarna de schuld van een uitblijvende oplossing bij Trump komt te liggen.

  Heel dom is ook dat hij in een tweet vandaag meldde dat deze ‘doorbraak’ mede het gevolg is van de sancties die door met name China zijn opgelegd. Daarmee framet hij de ‘doorbraak’ als een capitulatie van Kim Jong Un. Dat gaat niet helpen.

  1. Ni28

   …zei de glazen bol van Quispel. Wat ben je toch negatief, je trolt jezelf weg.

  2. toetssteen

   @Kwispel
   Ik vermoed dat u net zoals de NOS deskundige, geen ene moer weet van de Korea’s. Zuid Korea zit in de tang van de VS. Ze zijn er totaal aan overgeleverd en dat willen ze niet langer!!! Ze willen dat die Yanken opbokken, ASAP.
   De relatie tot Noord Korea heeft dáár mee te maken en niet wat muts ‘de Vries’ u vertelt. Man, bij de NOS kunnen ze ‘Seoul’ nog niet eens correct uitspreken!

   Wat er nu gebeurt is dat China op één lijn zit met Zuid Korea en hoopt dat Trump zijn woord gestand doet. If so, kan die kleine dictator hooguit zijn gezicht redden en braaf knikken.
   Mooi. Weer een hoop herrie voorkomen. Nu Japan nog, want dat zit ook onder de VS knoet.

   1. Ernst Quispel

    U bent weer moeilijk te volgen, Toetssteen. Weer een beetje zitte pimpelen?

  3. Ali Yas

   DQ: Er is pas sprake van een doorbraak als Noord Korea der kernwapens gaat opgeven.

   Nee, vreselijke vent! Er is pas sprake van een doorbraak als de Noordkoreanen in vrijheid kunnen leven.

   1. Ernst Quispel

    Ja, dat is juist. In dit conflict is daarin het bezit van kernwapens wel de crux.

 3. Guus Geluk

  Lars Benthin ziet het goed.

  Deze auteur is een aanwinst voor de DDS.

  1. Meester Kong

   Grof gezegd – DDS schuift op naar links 🙂 🙂 🙂

   1. Ernst Quispel

    Die indruk heb ik ook. Ik denk dat ze in de gaten beginnen te krijgen dat populistisch rechts op z’n retour is.

    1. Meester Kong

     Nu de reaguurders nog en ik moet op zoek naar een nieuwe hobby, …

     1. Ni28

      Waar ga je straks trollen?

    2. Ni28

     Nee, zij hebben in de gaten dat er aan Linkse censuur gewerkt wordt. Als zij verder op gaan schuiven worden zij nutteloos want een Joop is er al een teveel.

   2. Guus Geluk

    Op de hoofdman na schuift men op de redactie inderdaad terug naar gematigd rechts.

    Een goede ontwikkeling.

   3. Holland

    Kong, DDS heeft maar 1 doel: als een Telegraaf avant la lettre, met kopregels uit chocoladeletters zowel linkse als rechtse reaguurders binnen te trekken die vervolgens tegen elkaar te hoop lopen. En dat lukt ze aardig.

    1. Ni28

     Holland, je slaat de spijker op de kop. Als moderatie ontbreekt moet dit als doel dienen. Een platform waar trollen voor levendigheid zorgen. Dat heeft Joop niet eens.

     1. Archetype01

      meer mensen = meer reclame inkomsten. dus ja je moet een links pleasend artikel schrijven soms.. trek je dat volk ook aan

  2. Ni28

   Als het maar beetje anti Trump is dan is het gelijk goed.

  3. Ni28

   Niet slijmen, jij hoort meer bij Joop natuurlijk maar DDS als nieuwe Joop verliest zijn lezers en ook zij trollen. De DDS heeft niets bij te winnen. Meester Kong zijn hobby, trollen, komt ten einde zoals hij zelf ook namens jullie schrijft.

   1. Guus Geluk

    Ni28,

    U heeft helemaal gelijk.

    Als DDS naar links zwenkt zitten wij zinder werk ;-).

    Gelukkig dat Michael er nog is om de blog naar rechts te trekken.

    1. Ni28

     Je zou je zonder je trol activiteit ter pletter vervelen met je ruim aanwezige familie hier, toch? Ik hoop voor je dat het niet gebeurd, links gezeur is vermakelijk en zo kunnen wij lol met elkaar hebben. Niet dan?

     1. Guus Geluk

      Ni28,

      Zo is het.

 4. Ni28

  Natuurlijk is het een persoonlijke overwinning van Trump. De zaak is afgedwongen door harde standpunt van de VS. Dat Kim zijn “nucleaire berg”ingestort is is bijkomstigheid die de zaak doet versnellen. Diplomatiek moet men wel heel voorzichtig zijn om zich niet in laten palmen door Kim. Zuid Korea zou overspoeld kunnen worden door Noord Koreanen zoals Europa door islamieten als mogelijk plan B. De VS staat wat dat betreft bij hun oude harde standpunt en hopelijk blijven zij scherp en vallen zij niet in slaap. Maar blij zijn met de huidige situatie mag men zeker zijn. Wat een verandering na acht jaar Obama. Wel voorzichtig

 5. denk eens na

  Het begint er steeds meer op te lijken dat Trump niet onder doet als meesterschaker voor een Poetin

 6. Paaldanseres

  Nou… jaja, want Lars kan het weten… wat als ik zeg… “Ik vind het getuigen van beschadigende arrogantie als je dit soort taal op DDS kwakt. Het kan alleen maar een negatieve invloed hebben en daarnaast is je schrijfsel ook nog eens voorbarig.”

  Lees de tweet van Trump nu nog es heel rustig door en pijnig je hersencellen ietsjepietsie meer… misschien dat het je een ander (positief) inzicht geeft. Denk er in ieder geval iets langer over na, voordat je dergelijke linkse kolder neerpent. Misschien kan je es bij joop solliciteren.

  Ik zal wel worden weggejorist, maar dat boeit me voor geen meter. Zelfs nog niet voor een halve meter. Het niveau van plempsels, daalt hier toch al geruime tijd. Arrivederci.

 7. DolleDries

  Het wordt tijd dat Trump de Nobel prijs voor de vrede krijgt.

  1. JanKlaasen

   Ja en dan geven we gelijk ook de Nobelprijs voor de vrede aan Assad. Voor vrede brengen in zijn land na het uitmoorden van een miljoen burgers.

   1. DolleDries

    Ja dat zou best kunnen Jantje Obama kreeg hem ook begon acht oorlogen met meer dan een miljoen doden.

   2. Ernst Quispel

    En natuurlijk voor zijn steun aan de massamoordenaar Kim Jong Un.

 8. Ritter

  Trump kan het niet goed doen bij de Trump haters.

  Trump is blij dat de twee Korea’s met elkaar praten……….mede door zijn toedoen zoals ook erkend door de premier van Zuid Korea.

  Maar Trump mag niet blij zijn van de Trump haters.

  Als Trump minder blij zou zijn zou het ook niet goed zijn.

 9. Ritter

  “Ik vind het getuigen van beschadigende arrogantie”
  ————

  Wat Lars natuurlijk “vergeet” te vermelden is dat Trump ook veel krediet geeft aan de Chinese premier. Zo zie je maar weer hoe selectief de Trump haters zijn bij het berichtten over Trump.

  Dus van “arrogantie” is geen sprake. Wel van blijdschap dat er overleg is tussen de twee Korea’s en een mogelijk oorlog word voorkomen.
  —————-

  “Please do not forget the great help that my good friend, President Xi of China, has given to the United States, particularly at the Border of North Korea. Without him it would have been a much longer, tougher, process!”

  https://twitter.com/realDonaldTrump/status/989834048796266498

 10. palko

  Het optreden van Donald Trump vind ik een verademing vergeleken met dat van Barack Obama. Ik moet hierbij direct denken aan het gezegde: Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Hetgeen in kleiner perspektief ook van toepassing is op het ‘optreden’ (lees: niet-optreden) van Jozias van Aartsen, de waarnemend burgemeester van Amsterdam

 11. VarAway

  Weet je wat ik arrogant vind?
  Een Nobel prijs aannemen zonder er iets voor gedaan te hebben!
  DAT is beschadigende arrogantie, Hr.Lars.

 12. Rosasolis

  Het gaat goed zolang de 2 Koreas met elkaar praten…maar dit zal alleen maar voorlopig zijn. Vroeger of later zal de bubbel gaan barsten. Het zijn 2 heel verschillende landen, die weinig gemeen hebben, behalve hun oer-oude geschiedenis, taal, en misschien oude tradities; als de Noord-Koreanen die nog steeds vieren. Maar er zal nooit een hereniging van de 2 Koreas komen. Of als dat zou moeten, dat wordt het door een vreselijke, lange oorlog…zoiets als in de 70 er jaren, toen er was communistisch Noord-Vietnam, en vrije Zuid-Vietnam. Zelfs met hulp van de Amerikanen kon Z. Vietnam niet voorkomen dat het hele land onder communistische beheer kwam. En dit beleid gaat door tot deze dag.

  1. PMG

   En jij moet ook je bek eens een tijdje houden, zogenaamd alwetend weet ik wat voor figuur!

 13. PMG

  Larsje, jij moet je bek eens een tijdje houden, Trump doet het prima maar dat kunnen mannetjes zoals jij niet uitstaan.

 14. fusilier

  Wen er maar vast aan koffiedik kijkers ,de komende 7 jaren gaat deze president het ene succes boeken na het andere .

 15. Kees

  Sommigen hebben liever dat de ellende voor de Noord Koreanen blijft voortduren, dan Trump de credits te moeten gunnen.

 16. meijer61200

  De USA mag trots zijn op deze doortastende President, na nitwits als Obama. Maar goed, dat is een islamiet, dus dat is dan ook wel weer te begrijpen.Ik begrijp overigens niet dat de geestelijk minder validen onder ons, zoals Guus G. en Ernst Q dit continue menen te moeten etaleren, en deze op zich leuke site doorlopend vervuilen met hun merkwaardige braaksels. Is er geen moderator bij DDS? Iets met IP ban? Daar zou DDS erg veel mensen een plezier mee doen.esident heeft die van aanpakken weet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.