Donald Trump roept het einde van de Koreaanse Oorlog uit: arrogante voorbarigheid

Geen categorieapr 27 2018, 16:00
Er is een bijeenkomst geweest tussen de top van Noord-Korea en Zuid-Korea. In deze bijeenkomst hebben de leiders van Noord- en Zuid-Korea zich uitgesproken over nucleaire ontwapening en permanente vrede. Veel positieve reacties en zeker van Donald Trump, die lijkt te doen alsof het een persoonlijk overwinning is.

De reactie van de Japanse premier Abe is voorzichtig. Hij verwelkomt de uitkomst van de top als een veelbelovende stap, waardoor de dreiging die van Noord-Korea uitgaat zal verminderen.

Abe zei tegen verslaggevers dat hij nu hoopt op concrete stappen van Noord-Korea om te komen tot nucleaire ontwapening.

De Japanse regering wacht nadere informatie over de top af. Abe zal door de Zuid-Koreaanse president Moon persoonlijk via de telefoon over het verloop van de top worden ingelicht.

Dit is een gepaste reactie, waarbij er positief gekeken wordt naar de beslissing en de ontmoeting, maar waaruit ook de erkenning uitstraalt dat het niet gelijk betekent dat er permanente vrede is, of dat het überhaupt dichtbij is. Met een dictatoriaal regime weet je het uiteindelijk maar nooit.
Natuurlijk, het ziet er heel erg positief uit en het stemt ook zeker tot positiviteit, maar we kunnen niet te snel zeggen dat het een positieve uitkomst heeft en dat er nu ook permanente vrede komt. Donald Trump heeft daar een totaal andere mening over blijkbaar:
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/989820401596366849?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fnos.nl%2Fartikel%2F2229313-koreaanse-oorlog-voorbij-roept-trump-uit-anderen-zijn-afwachtend.html&tfw_site=NOS
Ik vind het getuigen van beschadigende arrogantie als je dit soort taal uitslaat. Het kan alleen maar een negatieve invloed hebben en daarnaast is het ook nog eens voorbarig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten