Eindelijk geeft de overheid toe: Saoedi-Arabië en Koeweit hebben jarenlang geld gestopt in Nederlandse moskeeën en zo het salafisme verspreid

Dit is compleet en totaal onacceptabel.

Uit informatie die de Nederlandse overheid tot gisteren angstvallig geheim hield blijkt dat tientallen islamitische organisaties — met name moskeeën — de afgelopen jaren bakken met geld hebben gekregen uit Saoedi-Arabië en Koeweit. De overheid wordt al sinds 2010 op de hoogte gehouden van die geldstromen, maar weigerde die informatie publiek te maken. Dat is nu dus eindelijk anders. En terecht, want wij roepen hier al jaren om met z’n allen.

De reden dat we dit willen is voor de hand liggend. Uit cijfers van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) blijkt dat het salafisme bezig is aan een enorme opmars in ons land. In vier jaar tijd is het aantal moskeeën dat het salafisme verkondigd verdubbeld… en datzelfde geldt voor het aantal salafistische imams actief in ons land.

Dat zijn bijzonder zorgwekkende cijfers. Het salafisme is namelijk een buitengewoon fundamentalistische versie van de islam. Het vormt de basis van de ideologie van Al Qaeda en ISIS. Deze ideologie moet dus streng aan banden worden gelegd. De overheid moet er letterlijk alles aan doen om het salafisme te ondermijnen.

Maar wat doet Vadertje Staat? In plaats van in te grijpen stelt Den Haag Saoedi-Arabië en Koeweit in staat om het salafisme keihard te promoten. Ja, roept het kabinet, het is problematisch dat dit gebeurt… maar niemand die er iets aan doet. Er zou slechts “openheid” gegeven moeten worden. Leuk hoor, maar daar is geen van de betrokkenen van onder de indruk. En waarom zouden ze ook?

De Tweede Kamer heeft ondertussen gereageerd op publicatie van de lijsten. GroenLinks-Kamerlid Zihni Özdil:

“Dictatoriale Golflanden verspreiden met oliegeld een ultraorthodoxe, intolerante, antiwesterse vorm van islam in het Westen. Dat is niet alleen slecht voor de integratie, maar zo worden ook de bouwstenen gelegd voor radicalisering.”

Geert Wilders roept op om de betrokken moskeeën te sluiten. En wel onmiddellijk:

“Meteen sluiten die moskeeën, en daarna de rest.”

Natuurlijk zal de regering zoiets nooit doen. Den Haag is namelijk doodsbang dat de relatie met Saoedi-Arabië en Koeweit onder druk komt te staan, wat de voornaamste reden is dat de informatie over de financiering van moskeeën door buitenlandse mogendheden zo lang geheim werd gehouden. Saoedi-Arabië bepaalt wat er in Nederland gebeurt, hoe onze moskeeën eruitzien, welke boodschap ze verkondigen… en blijkbaar ook welke informatie onze overheid met ons deelt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

91 reacties

 1. Svetlana

  Het is geweldig dat SA en Koeweit geld gestoken heft in moskeen. Wij moeten de islam bevorderen hier in Neederland. Islam is de gelof van de warhijt. Danksei islam hebben wei hir in Neederland vel turkse bakers waar ik met mijn kinderen heen ga om te smulen van de herlike brod. Danksei islam heben wij hier van die pragtige moskeen en minareten … Islam is de eenige religie van de warhijt en het sou moi sein als Neederland en moslim land gat woorden

  1. Vit

   Isj goed.

   1. Catweazle1

    Goeje sgaap

  2. sonar

   Het wordt tijd dat Rutte aangeklaagd gaat worden wegens het in gevaar brengen van het Nederlandse volk .
   Door het liegen en ontkennen van deze materie is er vertrouwensbreuk ontstaan van burgers naar de regering,dus een motie van wantrouwen zou op zijn plaats zijn.
   Daardoor is willens en wetens met de veiligheid van Nederland omgegaan ,dus kunnen we een Rutte totaal niet meer vertrouwen maar wantrouwen .

   1. EU kok

    Ik voel me en ben ontzettend veilig.
    En ik ben echt onderdeel van het Nederlandse volk.

    1. buitenbeentje

     Ik voel me en ben ontzettend veilig.
     En ik ben echt onderdeel van het Nederlandse volk.

     Gelukkig kom ik bijna nooit in Nederland en als, dan blijf ik ver uit de buurt van mohammedanen. Ik heb er namelijk meer dan genoeg (van) gezien toen ik er nog woonde.

    2. Original NL

     Als je dacht door kontkruiperij islamitisch geweld te kunnen ontlopen vergist u zich!

     1. Vit

      Die paarse krokodil bijt echt.

    3. Ni28

     Dat zeggen de Marokkanen en Turken ook.

    4. Ni28

     In welke inrichting zit je dan opgesloten EU kok?

    5. Ni28

     G.G, is het je niet opgevallen dat de Nieuwsuur nooit een linkse politicus aanvalt?

    6. Rechtsaf

     @EU jij houdt van leugenaars duss, dit heeft niets met veiligheid te maken..

   2. Ben Zine

    Inderdaad… Er is sprake van een TOTALE VERTROUWENSBREUK tussen aartsleugenaar Rutte enerzijds en het volk anderzijds. De man is simpelweg NIET TE VERTROUWEN. Hoe kan het bestaan dat mensen dit onderkruipertje, dit slappe waardeloze karakter, deze Juncker en Merkel likkende slijmjurk, deze dwangmatig grijnzende trekpop nog ÉÉN DAG LANGER dulden.

    1. Guus Geluk

     Spreek voor uzelf. Rutte staat hoog in de peilingen en werd vorig jaar herkozen. Door het volk.

     1. Stanly2000

      Guus G.
      Juist Guus, dat betekent vier jaar je mond houden en wegkijken. Ook van de mistoestanden.

     2. Guus Geluk

      Stanly2000,

      Nee hoor, maar dat er een vertrouwensbreuk is tussen het volk en Rutte is bezijden de waarheid.

     3. Stanly2000

      Guus G.
      Verderop verwijt je Holland dat hij een bord voor zijn kop heeft. Nou die van jou mag er ook zijn. Voor hoe dom houdt jij het volk dat ze na deze leugens en het achterhouden/ontkennen van zaken nog vertrouwen zou hebben in deze charlatan?

     4. Guus Geluk

      Stanly2000,

      Bij de jongste peiling van EenVandaag sprak de overgrote meerderheid van de VVD-kiezers het vertrouwen uit in de VVD-leider. Nog steeds mag de VVD zich virtueel de grootste partij van Nederland prijzen, terwijl zij bij de gemeenteraadsverkiezingen aan zetels won en in 2017 wederom de grootste partij van Nederland werd.

      Dit terwijl de invloed en populariteit van rechtspopulistische partijen tanende is.

      Heb je overigens bewijs dat Rutte zou hebben gelogen? Bij mijn weten is dat er niet. Voor de vermeende leugens van Buma, Pechtold en Segers evenmin.

     5. Stanly2000

      Guus G.
      Heb je overigens bewijs dat Rutte zou hebben gelogen? Bij mijn weten is dat er niet. Voor de vermeende leugens van Buma, Pechtold en Segers evenmin.
      Ik geloof deze mannen! Ze zullen nooit de waarheid verdraaien, met de hand op mijn hart!

     6. Guus Geluk

      Stanly2000,

      Van Segers verwacht ik dat niet. Van Rutte en Pechtold weet ikdat niet zeker.

     7. Ernst Quispel

      Ja, als het volk Rutte niet zou vertrouwen blijft onverklaard waarom hij in de peilingen boven iedereen uittorent.

    2. sonar

     De landverraders kunnen zich wel vinden in het beleid van aartsleugenaar Rutte vanwege dat hij de burgers en de kamer onheuse gebrabbel voorschotelde ,gewoon met pek en veren behandelen daar heeft hij recht op na al zijn leugens.

  3. Rechtsaf

   Svetlana = Baäl

 2. Meester Kong

  Dankzij de linkse NRC en Nieuwsuur komt dit boven water.

  1. Guus Geluk

   Volgende week roept iedereen weer dat Nieuwsuur in dienst van de overheid staat en de NRC een VVD-krant is.

   Als klap op de vuurpijl onthulde de Telegraaf gisteren belastende informatie ontrent Wiebes. Knap, voor een krant die de VVD door dik en dun zou steunen.

   Uit deze onthullingen komt één zaak glashelder naar voren: de al dan niet linkse pers neemt haar taak als controlerende media serieus.

  2. Holland

   Wat niet wegneemt dat zij het in 9 van de 10 gevallen nog steeds opnemen voor de zittende macht, het kabinet, partijkartel en Rutte. Een zwaluw maakt nog geen zomer.

   1. Guus Geluk

    Holland,

    Je hebt een bord voor je hoofd. Als er iemand last heeft gehad van Nieuwsuur, is het Rutte en de klassieke bestuurderspartijen geweest. Ik noem u Opstelten – zelfs tweemaal – Teeven, Van der Steur en Van Miktenburg.

    1. Holland

     Het gaat slechts om enkele politieke correcties in de afgelopen JAREN. Nieuwzuur is verder zo politiek correct als de neten en verdedigt o.a. de multiculturele samenleving, zielige asielzoekers en bijna alle plannen van de zittende macht.

     1. Guus Geluk

      Holland,

      We zetten alle zwaluwen die een heldere zomer maken op een rijtje.

      – Onthullingen Nieuwsuur brengen Opstelten en Teeven ten val.
      – Onthullingen Nieuwsuur over Teevendeal brengt Opstelten ten val; Rutte noemt het z’n zwaarste kamerdebat.
      – Onthullingen Nieuwsuur over Opsteltens WODC-gesjoemel.
      – Trouw-artikel over memo’s die er zouden zijn brengt Rutte III in gevaar.
      – Telegraaf schrijft dat Wiebes memo’s op z’n bureau had liggen, terwijl hij meende daar niets van af te weten.
      – etc, etc,

      Nu kan men wel blijven roepen dat het zogenaamde “mediakartel” verweven is met het “partijkartel”, maar echt geloofwaardig is dat niet.

     2. EU kok

      Guus,
      Een kango om het bord te verwijderen is effectiever dan een waslijst met feiten.

     3. Holland

      Guus, wat je nu zo pompeus met bullit points onder elkaar zet, heb je net al gezegd. Alleen lijkt het nu imposanter. Doorzichtige tactiek.

      En die laatste twee punten zijn die ene zwaluw die nog geen zomer maakt, precies wat ik zei.

     4. Guus Geluk

      Holland,

      Ik vrees dat EU kok gelijk heeft.

     5. Ni28

      Holland, de Linkse Nieuwsuur treedt graag op tegen de VVD als “rechtse” partij. Daarmee lijken zij neutraal maar vechten intussen voor links.

     6. Guus Geluk

      Ni28,

      Nieuwsuur treedt volgens u graag op tegen de zittende macht, maar zou anderzijds, aldus populistisch rechts, de zittende macht in bescherming nemen, omdat het partijkartel (VVD) met het mediakartel is verweven.

      Tja, het begint hier echt te wringen, hoor.

    2. Vit

     Als er iets boven water komt, dan kan zelfs de msm dat niet verbloemen Guus.

     1. Guus Geluk

      Vit,

      Nee hoor, het zijn staaltjes aan degelijke onderzoeksjournalistiek. Nieuwsuur had het Teevenbonnetje bijvoorbeeld, zoals Van Miltenburg gewoon was te doen, door de papierversnipperaar te halen.

      De linkse en rechtse media neemt haar taak serieus. Dat is gewoonweg evident.

     2. Vit

      Denk je nou heus dat zij daar zelf op komen?

     3. Guus Geluk

      Vit,

      Elke journalist heeft bronnen. Bas Haan stelde zijn verslaggeving wat de Teevendeal betreft overigens ter boek. Het journalistiek werk won een prijs.

     4. Vit

      Het motto van de NOS is:
      ‘Wij vertellen wat u moet geloven’.

     5. Guus Geluk

      Vit,

      Van zo’n motto is me niets bekend.

     6. Vit

      Sinds het akkevietje met Putin en die BBC verslaggever, waar enigszins in was gesneden om het zachtjes uit te drukken heb ik absoluut geen vertrouwen meer in alles wat de NPO brengt.

     7. Guus Geluk

      Vit,

      Met gezond wantrouwen ten opzichte van de NOS is niets mis, maar met de stelling dat de NOS aan de touwtjes hangt van de zittende macht, de afgelopen zeven jaar was dat VVD, wel. En de feiten bewijzen ‘t.

     8. Vit

      Ik hou het op gecreëerde feiten.

    3. ayreonaut

     Guus,

     “– Onthullingen Nieuwsuur brengen Opstelten en Teeven ten val.
     – Onthullingen Nieuwsuur over Teevendeal brengt Opstelten ten val; Rutte noemt het z’n zwaarste kamerdebat.
     – Onthullingen Nieuwsuur over Opsteltens WODC-gesjoemel.
     – Trouw-artikel over memo’s die er zouden zijn brengt Rutte III in gevaar.
     – Telegraaf schrijft dat Wiebes memo’s op z’n bureau had liggen, terwijl hij meende daar niets van af te weten.
     – etc, etc,”

     Nu alleen nog alle onthullingen van Nieuwsuur welke niets te maken hebben met de VVD.

     1. Guus Geluk

      Ayreonaut,

      De onthullingen met betrekking tot VVD-bestuurders hebben weinig te maken met de VVD.

     2. Stanly2000

      Guus G.
      Natuurlijk niet Guus, ze zijn lid van de PvdA. Ik begin nu toch te twijfelen dat het niet alleen een betonnen bord voor je kop is.

    4. sonar

     Guus G : Rutte heeft nooit last van iets ,hij lacht of liegt alles weg .
     Charlatan nr 1.
     Als hij een keer de waarheid vertelt geloofd niemand hem.
     Wie hoog staat zal diep vallen.

     1. Guus Geluk

      Sonart,

      Niemand hier heeft bewijs kunnen geven van een zogezegde leugen.

     2. Holland

      Guus, Rutte liegt en dat weet jij ook. Dat het nog niet aangetoond is, is slechts een kwestie van tijd. Onze ‘kwaliteits premier’ is een pathologische leugenaar: hij kan het liegen niet laten.

     3. Guus Geluk

      Holland,

      De twijfelachtige eer van pathologische leugenaar komt de huidige president van de Verenigde Staten toe.

      Niemand heeft kunnen aantonen dat Rutte heeft gelogen en zolang niemand dst heeft kunnen aantonen, kun je hard blijven roep dat er is gelogen, maar het niet hardmaken.

     4. Rechtsaf

      @Guus leef jij onder een betonblok ofzo, of wil je graag bewust onwetend zijn, de welbekende struisvogel methode!!!
      https://www.google.nl/search?q=rutte+liegt&oq=rutte+liegt&aqs=chrome..69i57j69i60j0.2526j1j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

     5. Guus Geluk

      Rechts-Pit,

      Met deze link is wederom niet bewezen dat Rutte zou hebben gelogen.

     6. Rechtsaf

      @Guus dat komt ook omdat jij met je kop een meter in het beton zit natuurlijk en vervolgens gaat murmelen dat Rutte de waarheid spreekt, uh oh nee, je zegt het natuurlijk niet letterlijk, het staat immers ook niet op papier dus bestaat het niet..woorden die niet overeenkomen met de werkelijkheid omschrijf jij natuurlijk als niet gezegd dus bestaat het niet..

     7. Guus Geluk

      Rechtsaf,

      Zowel Rutte als Pechtold en Segers stellen de memo niet te hebben gezien. Aangezien men niet heeft kunnen aantonen dat de beide fractievoorzitters en de premier de memo’s wél inzagen, kan men niet bewijzen dat zij daarover logen.

  3. Ni28

   Links vertoond altijd kameleon streken. Geen probleem. Leugen en Links beginnen beide met een L.

 3. fusilier

  Dit is al veel langer bekend, daar zijn wij nieuwsuur niet voor nodig een weldenkend mens weet heus wel beter ,dat zij die kazernes niet uit eigen zak betalen. De islam moet wereld wijd verspreid worden,hierbij zijn alle middelen geoorloofd. Je moet wel stekeblind zijn als je hierin trapt.

 4. Vit

  “In een land waar de MSM al sinds 9/11 en Van Gogh doen alsof de islam een schattige adoptiecultuur van leuke bruine mensen is en Wilders het Echte Grote Gevaar, geef je politici natuurlijk alle ruimte om hun lijstjes in de la te houden.”

  https://www.geenstijl.nl/5141727/blij-dat-ze-wakker-zijn-hoor-maar-omfg-zo-veel-jaren-verspild/#comments

 5. buitenbeentje

  De hamvraag is natuurlijk: in hoeverre was de tweede kamer op de hoogte (commissie stiekem)

 6. Archetype01

  Goh..

 7. NoDoubt

  Er is sprake van rechtstreekse infiltratie. Dezelfde landen laten geen anders-gelovigen toe, zoals ook helder in de koran wordt beschreven. Maar ook een land als Turkye met Dyanet is voortdurend aan het zuiveren. De islamitische landen infiltreren, dringen op, wel hun ‘geloof’ in democratische landen te accepteren. Het uiteindelijke doel is dat in de Westerse landen zoveel moslims zijn, de macht van deze ideologie wordt overgenomen en het einde van de democratie betekent en daarvoor in de plaats komt, de onderdrukking. De ondergang van de tolerantie. Je hoeft geen hogere wiskunde te studeren, slechts te onderzoeken waar de Islam voor staat en het leven van hun leider te onderzoeken en je weet wat het eindresultaat zal zijn. Immers je mag noch hem, noch Allah bekritiseren. De PVV roept het al jaren en wordt verguisd omdat anderen geen onderzoek doen of anders als Islamofoob worden uitgemaakt. De gegevens zijn bewust achtergehouden omdat anders de PVV in de kaart werd gespeeld. Maar ik begrijp dat Nederland liever een Islamdictatuur wil zoals Turkye, SA Iran of Irak. Want door dezelfde tolerantie speel je deze zogenaamde Islam in de kaart en is het over met je vrijheid. Ik zou zo zeggen, kom eens met feiten dat jij als niet-islamiet je in alle vrijheid in Turkye, Egypte, Palestijnen, Iran, Irak of saoudi-arabie zou kunnen leven. Je moet wel ziende blind zijn.

 8. oeioeivogel

  Dat Nederland S.A. + Koeweit niet aanspreekt i.v.m. sponsoren van moskeeen zal wel te maken hebben dat Rutte en c.s. bang zijn dat S.A en Koeweit dan de prijs van olie gaan verhogen. Shell zal daar ook wel een flinke vinger in de pap hebben, m.i.. Nederland weer een oliecrisis? Benzine op de bon? Daar moeten Rutte en c.s. niet aan denken.

  1. Stanly2000

   Laat maar komen die oliecrisis. Ik heb de bonnen van den Uyl nog!

   1. oeioeivogel

    +++

 9. poldi

  Plagiaat
  ———
  Het politieke tuig in Den Haag is blijkbaar nog stommer dan ik dacht. Ik hoop en bid dat er iemand in de Tweede Kamer is die dit tot de bodem gaat uitzoeken en dat er dan consequenties getrokken worden.
  Ik kwam voor mijn werk veel in Turkije en daar was het geen geheim dat de smeerlappen uit de zandbak veel islamistische moskeen vol propten met oliegeld.
  Het gebeds gejank uit de moskee was niet meer Turks, maar Arabisch, waar mijn collega‘s uit Istanbul, geen donder van verstonden.
  Slaap rustig verder politici en stop jezelf eens volksvertegenwoordiger te noemen.
  Inderdaad ik ben helemaal klaar met die islamisten met hun veroveringsreligie.

  1. loes530

   En heb Wilders toch altijd gelijk gehad

   1. poldi

    loes530, Wilders heeft al jaren gelijk.
    In de Boogaard van Rijswijk en het Stadshart in Zoetermeer struikel je bijna over al die in kopvodden gehulde moslima’s en in soepjurken geklede baardmannen.
    En dat allemaal vergezeld van een schare kinderen waarvan de meisjes van nog geen 5 jaar, kopvodjes dragen.

    Ik gruw ervan !!!!!!!!

    1. Frits Jansen

     Ik dacht altijd dat ik weinig begreep van islamhaat omdat ik in het blanke Zoetermeer woon, maar volgende keer neem ik een elektronische moslimdetector mee als ik in het Stadshart ga shoppen.

     1. poldi

      Frits Jansen, een elektronische moslimdetector heb je nu niet meer nodig.
      Nog een paar decennia dan heb je een elektronische autochtonendectector nodig.

     2. nogmaals

      @ Frits Jansen
      Dat u er weinig van begrijpt, ligt niet zozeer aan uw woonlokatie, maar vooral aan naïviteit en laag IQ !

 10. poldi

  De effecten van deze geldstromen zijn steeds duidelijker zichtbaar in de grote steden. Jonge mensen die zeer orthodox gekleed over straat gaan, steeds aanweziger in het straatbeeld. Meisjes van 6 die alleen geheel gehoofddoekt naar buiten mogen. Ga eens kijken bij een islamitische school tijdens speelkwartier, het is schokkend om te zien, en dergelijke archaïsche segregatie zou ondenkbaar moeten zijn in Nederland.

  Dit soort geldstromen die erop gericht zijn om invloed te kopen in Nederland zouden verboden moeten worden. Het salafisme zou actief onderdrukt moeten worden want het is schadelijk voor Nederland en schadelijk voor goedwillende moslims die wel normaal willen functioneren in de maatschappij.

  Soms verlang ik naar een verlichte dictatuur die deze voortwoekerende islamisering keihard aanpakt en al die politieke bewindslieden die dit in het verleden tot nu hebben gefaciliteerd als landverrader bestraft.

  1. Frits Jansen

   ik woon tegenover een “zwarte” VMBO school, en als vieze oude man geniet ik van die prachtige meiden met hun grote donkere ogen, de strakke spijkerbroeken die hun elegante lichamen omhullen, en hun verrukkelijke hoofddoekjes, waardoor hun ogen nog meer opvallen.

   1. poldi

    Welkom in supertrollen land.

   2. Guus Geluk

    Frits Jansen geeft in het openbaar toe dat hij een oude viezerik is; z’n verlangen gaat uit naar de jonge meisjes, al dan niet gehuld in hoofddoekjes en spijkerbroeken, aan de overkant van de straat.

    Dat we het even weten.

   3. Rosasolis

    @Frits Jansen. Oeie!, ben je werkelijk a dirty old man?! Ik had dat niet van jouw gedacht! Ik dacht dat je een gewone Old Codger ben. (hoop dat je m’n gebroken Engels kan verstaan). Kom voor een dagje uit naar de Vlootdagen in
    Den Helder in juli. Dan kan je ook naar de strand van Julianadorp gaan, waar je als girlie-lover en gluurder kunt kijken naar de naar de dames in hun bad kleding.
    In de zee of onder een parasol. Misschien zal je ook moslim vrouwen in Burkina’s zien in de zee compleet met hoofddoek, en angstige EHBO bewakers. Als je naar de strand van Julianadorp komt om naar de girlies te kijken, vergeet je
    ver-kijker niet mee te nemen. Maar a.u.b. geen fotos maken, voor de porno sites…Naughty boy!

 11. Paaldanseres

  De Linkse partijen krijgen door dat islamisering van NL hen meer stemmen gaat kosten ipv opleveren. Dus nu gaan ze het over een andere boeg gooien en uit alle macht doen alsof ze er niets mee te maken hebben gehad. En ze gaan zelfs doen alsof ze dit nooit geweten hebben!

  Eerst voor puur eigen gewin veroorzaken en dan voor puur eigen gewin ervoor waarschuwen… Zo werkt de leugenachtige Linkse politiek.

  Vroeger riepen ze dat de Joden de schuld van alles waren. En toen dat uit elkaar viel riepen ze dat de NSDAP van Hitler eigenlijk de enige rechtse Socialistische partij in de wereldgeschiedenis was. De naïeve linkse achterban kan je echt alles wijsmaken…. als je maar belooft dat ze dan mogen roepen dat ze “Übermensch/Herrenvolk” of het nu meer geaccepteerde “super intelligent/weldenkend” zijn.

 12. Ni28

  Wie wilt nu ontkennen de islamitische 5de colonne in Nederland en Europa die kan net zo zijn neus tussen de ogen verzwijgen. Met Ruttes extra lange neus wordt het problematisch nu ineens de lijsten wel bestaan. Direct met olie ontvangen wij het salafisme en bemoeiing van het Midden Oosten met onze politiek. Islam laat zien dat het niet alleen geloof is maar dat het politieke doelen heeft. Nu is het de vraag, wint de olie het of onafhankelijkheid? De olie natuurlijk die verdere en nog diepere islamisering betekent.

 13. Original NL

  Tis toch erg dat je door je eigen volksvertegenwoordigers zo wordt belazerd.
  Keer op keer wordt er gelogen of zaken achtergehouden en dat allemaal om de mythe van de vredelievende islam maar overeind te kunnen houden.
  Want ja..kritiek op het immigratie beleid van de “regering” moet koste wat het kost voorkomen worden.

 14. Babaji538

  Majkul, dit is 1-richtingsverkeer.
  Hier in dit land, zijn we namelijk
  bezig met corruptie elders, aan te pakken
  via het integere Openbaar Ministerie!

  Petra Hermans

 15. Frits Jansen

  Dat Salafisme hebben we helemaal aan onszelf te danken want het is puur een reactie op de islamhaat waar Wilders en consorten ons al decennia lang indoctrineren.

  Anti-islamitische haatpredikers moeten net zo streng behandeld worden als islamitische haatpredikers, anders is het discriminatie en wordt Sylvana S. boos.

 16. Ritter

  Geschokt ben ik niet van de informatie van het financieren van het salafisme omdat dit allang bekend was.

  Wat een nare bijsmaak heeft is dat onze overheid dit geheim heeft proberen te houden.

  Maar ja ,beter laat dan nooit dat de overheid deze informatie nu openbaar maakt zullen we maar zeggen.

 17. Ernst Quispel

  Als de Nederlandse moskeeën niet financieel worden gesteund door rijke Arabieren stort de islam hier als een plumpudding in elkaar.
  Dat komt natuurlijk door de snelle islamisering.

  🙂

 18. poldi

  @Frits Jansen, een elektronische moslimdetector heb je in Zoetermeer nu niet meer nodig.
  Nog een paar decennia dan heb je een elektronische autochtonendectector nodig.

 19. poldi

  Plagiaat
  ———-
  In Bosnië, Servië en Kosovo zijn de ‘gematigde’ moslims al aan het radicaliseren. Volgende week zondag 29 april komt op de Franse TV (M6, Enquete Exclusive: Bosnie, Serbie, Kosovo – les nouveaux territoires de l’islam radical) daar een reportage over.
  Heb in de aankondiging al wat fragmenten gezien.
  Inwoners van de golfstaten gaan daar nu graag heen voor hun vakantie, want ze voelen zich daar helemaal thuis.
  Gematigde moslims bestaan niet, ze zijn in no-time geradicaliseerd, ronduit angstaanjagend!
  En dat in centraal Europa, de Balkan, landen die kandidaat zijn om zich aan te sluiten bij de EU.

 20. Rosasolis

  Eindelijk weten wij nu de reden dat enkele maanden geleden de regering heeft besloten dat de moskeeen geen gelden meer mogen ontvangen vanuit moslim landen. Te veel geld om te gebruiken om nog meer moskeeen te bouwen over heel Nederland. De Salafisten waren van plan 2 jaar geleden,
  om de grootste moskee van Europa te bouwen in Gouda.
  Met naast de gigantische moskee, een moslim lager school, en een hoge school. Gelukkig was het gemeente bestuur gelukt om de plannen voor deze moslim gebouwen, midden in een rustige oude woonwijk van Gouda, te stoppen. Maar hoe zit het momenteel met de plannen voor een grote moskee midden in Enschede? …Ik zie het al voor me: ieder vrijdag grote verkeer en parkeer problemen, omdat er veel bezoekers uit Duitsland zullen over de grens komen, voor de Vrijdag dienst in de moskee….als de plannen inderdaad doorgaan.
  Hoewel het eindelijk vast staat dat er geen financiele gelden voor de moskeeen uit moslim landen mogen komen, zullen de Salafisten andere manieren vinden, om heel veel geld bij elkaar te krijgen. Bijv. een rijke Sjeik, prins, of gewone rijkaard kan altijd
  geld sturen naar een familie lid in ons land. Naar een persoonlijk bankrekening. En als er genoeg prive geld binnenstroomt, dan zullen zij hun plannen voor een nieuwe
  moskee sturen naar de gemeente. Het zal nog moeilijker worden in de toekomst om genoeg reden te kunnen vinden om de bouw van moskees te weigeren.

 21. AS210854

  De vrienden van ons koningshuis. Dat was natuurlijk taboe voor de inlichtingendienst.

 22. hans-e-pans

  Deze constatering is een al langer bestaande burgerlijke bekendheid. De vraag wat nu te doen lijkt me meer van belang. Waarschijnlijk gaat men niets doen, de opvatting zal wel zijn als je het hrobleem niet benoemt dat bastaat het probleem ook niet.

 23. Floris

  “Dictatoriale Golflanden verspreiden met oliegeld een ultraorthodoxe, intolerante, antiwesterse vorm van islam in het Westen. Dat is niet alleen slecht voor de integratie, maar zo worden ook de bouwstenen gelegd voor radicalisering.”
  —————————————————————————
  Het salafisme is de meest zuivere vorm van islam.

  De orthodoxie (en orthopraxie), de intolerante en de anti-westerse attitude is niet specifiek salafistisch maar typisch islamitisch.

 24. Rechtsaf

  Natuurlijk wisten ze dat, je ziet in deze wereld steeds meer satanisme alleen noemt men het niet zo..

 25. Ruud562

  En wederom wordt het volkomen gelijk van Wilders bevestigd! Én dat van wijlen JanMaat en Pim Fortuyn!
  Geldstromen stoppen kan je niet, want dan gaat wel via families. Het enige is het sluiten van die haatpaleizen!
  En daarmee het vertrek uit Nederland van die verrotte ideologie dat zich islam noemt!Ja, Nederland zal islamiseren omdat dit onder de noemer goddienstvrijheid in de wet is verankerd en men dit niet durft te wijzigen uit pure politieke correcte deugheid, pure domheid, kortzichtig economisch belang??
  Met alle gevolgen van dien zoals nu al vele malen zichtbaar is én wordt ervaren: respectloosheid ten aanzien van de niet- of anders gelovigen, achterstelling c.q. onderdrukking van vrouwen, kortom schending van vrouwenrechten, beperking van culturele uitingen zoals onder andere cartoons en cabaret, schending van het dierenwelzijn, onveiligheid en toenemende druk op sociale en gezondheidsvoorzieningen.

  Met dank aan al die partijen in de politiek die doof, blind en puur dom uit waren én zijn! En met dank aan het domme, zéér domme deugstemvee waarvan een enkeling zich ook op deze site uit!

 26. meijer61200

  Kan het wat minder met alle commentaar? Het zijn wel dikke vrinden van ons Koninklijk huis hoor! Ik begrijp overigens niet dat de geestelijk minder validen onder ons, zoals Guus G. en Ernst Q dit continue menen te moeten etaleren, en deze op zich leuke site doorlopend vervuilen met hun merkwaardige braaksels. Is er geen moderator bij DDS? Iets met IP ban? Daar zou DDS erg veel mensen een plezier mee doen.n moraal en zo.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.