EU heeft veel te vette bek over democratie tegen Venezuela

Dat het allemaal niet zo lekker loopt in Venezuala weet inmiddels iedereen, mag ook best wat aan gebeuren. Alleen dat de Europese Unie nu z’n bek opentrekt over ‘eerlijke kansen’ en democratie, is op z’n zachtst gezegd opmerkelijk.

Ja, de oppositie is buitenspel gezet in het land. Ja er zijn politieke gevangen en ze vreten elkaar nog net niet op. Heel triest, hoort niet, kan beter, moet ook. De instabiliteit heeft er al voor gezorgd dat de EU geen wapens gaat leveren aan het land. Ook staan al zeven hooggeplaatste functionarissen van het bewind van Nicolás Maduro op de sanctielijst.

20 Mei zijn de nieuwe verkiezingen in het land. De EU vind dat de Venezolaanse regering vrije en geloofwaardige verkiezingen moet garanderen en moet stoppen met het ondermijnen van de democratie, anders volgens er ‘gepaste maatregelen’. De EU gaat de verkiezingen nauwlettend in de gaten houden, hopelijk op een andere manier dan hoe het haar eigen democratische processen in de gaten houdt.

Dit is natuurlijk één grote joke nu Martin Selmayr de tent gaat runnen en zonder enige vorm van echte weerstand op z’n plek kan blijven zitten. Typisch gevalletje ‘Do as I say, not as I do’. Als ik Maduro was kreeg de EU een dikke middelvinger van mij (en dook ik daarna onder omdat m’n land praktisch in de fik staat).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. buitenbeentje

  In Venezuela heerst zoiets als een hongersnood dankzij het beleid van Maduro. De grootste olievoorraad ter wereld en niets te vreten. Ik heb dagelijks contact met vrienden in Venezuela en net over de grens in Colombia, waar de Venezolanen op straat leven. Je haren rijzen je te berge als je die ellende ziet ter meerdere eer en glorie van een stel idioten en hun useful idiots.

  Een vergelijking met dat corrupte zooitje in Brussel gaat ten enen male mank en iedereen, elke krant, elke website, elke regering en heel Brussel zou in opstand moeten komen tegen zoveel door mensen veroorzaakte ellende onder het mom van de religie socialisme.

  1. Bloem

   Beste butenbeentje zouden de sancties en de lage olieprijs niet bijdragen aan alle ellende?

 2. Westerling

  Als je die linkse hufters de boel laat regelen, dan weet je dat je land naar de kloten gaat.

  1. van Urk

   Is Saddam Hoessein soms alweer opgerezen?

   1. Archetype01

    Irak was beter af met hem dan zonder hem.

    of wil je hier komen verkopen dat sinds saddam daar is weggehaald het allemaal beter is geworden?

 3. AS210854

  Daar is de EU GOED HET VINGERTJE HEFFEN NAAR ANDEREN, MAAR ZELF ZO CORRUPT ALS MAAR WAT.

 4. Gerlos

  Het gedrocht EU moet ook weer zo nodig met het vingertje wijzen inplaats van de problemen intern eens op te lossen.

 5. Baron von Munchhausen

  Enne ………..Dictatoriale Brussel commentaar?
  Onvoorstelbaar!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.