Facebook hoorzitting: Dag 2

Een uur geleden is de tweede dag van de hoorzitting rondom Facebook en Mark Zuckerberg begonnen. De liveblog is hier te volgen.

Op moment van schrijven is er nog niet echt veel nieuws te melden. Veel ja/nee vragen worden beantwoord met ‘het is complex’, verder is Zuckie natuurlijk heel erg ‘sorry’ maar toont nog minder emoties dan een baksteen.

Wel lijkt het zo dat de leden van het Huis van Afgevaardigden een stuk scherpere vragen stellen dan de Senatoren gisteren, al is dat ook niet zo moeilijk natuurlijk. Op de vraag wat voor bedrijf Facebook nou precies is media- of een financieel bedrijf, geeft de Facebook baas wederom zo’n flut antwoord: “Facebook is een geëvolueerd technologiebedrijf.” Dit had de beste man ‘niet zien aankomen’. Nee Mark, een kind van tien jaar oud dat van z’n ‘lemonade-stand’ een bedrijf met de omvang van Fanta neer weet te zetten, die zag zoiets niet aankomen.

Verder heeft Facebook natuurlijk helemaal geen monopoliepositie want ‘er zijn zat andere apps’, zo beweert Zuckerberg. Zet je maar schrap jongens, dit wordt een en al draaien, ontwijken en niks beloven. Dit was ten tijde van Microsoft met Bill Gates ook zo’n feest en de perfecte parallel met wat we hier nu live kunnen volgen. Zet maar een flinke kop koffie en rook nog een sigaretje, dit wordt tenenkrommende kul.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Ritter

  Live update.

  ***Live Updates*** Round Two: Mark Zuckerberg Testifies Before Congress
  http://www.breitbart.com/big-government/2018/04/11/live-updates-round-two-mark-zuckerberg-testifies-congress/

 2. Ni28

  Ik ben er nooit ingestapt juist door de benadering van de privacy zoals Facebook die hanteert. Nooit spijt van gehad maar ik ben ook geen kudde mens.

  1. Pit

   @Ni28: Als je gratis van je privacy af wil, dan moet je aan gratis FB beginnen. Suuces verzekerd. Ik waarschuw hier al jaren tegen.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Exact nul seconde in mijn leven op Facebook vertoeft.

  Dat scheelt minimaal 50 boeken op jaarbasis en flink wat bellen Lagavulin genuttigd met vrienden en vriendinnen.

  Maar nu gaan de facebook domoortjes gillen dat hun privacy misbruikt wordt.
  Tsja
  Hoe denk je anders dat Facebook winst maakt ?
  Ze hebben daar toch nauwelijks een geheim van gemaakt.

  Veel schadelijker is het dat Facebook een PC-bedrijf is die consequent niet-regressief-linkse geluiden smoort.
  Een soort van particuliere NPO.

 4. bifbof

  Net als bij de EU . WIE bepaalt nou wat hatecrimes zijn enz enz , samengevat : wie heeft dit medium nu in handen , het is tot dusver een duidelijk Hillary en consorten medium.
  Leve (driemaal of zo) Madeleine de Cock Buning en Kajsa Ollongren

 5. Frits Jansen

  Zuckerberg is hartstikke rijk. Dus kan hij bij de Amerikanen niet meer stuk.
  Hoe werd hij rijk? Door de privacy van argeloze internet-gebruikers te gelde te maken.
  Ook slavernij is gebaseerd op het commercieel negeren van grondrechten.
  Nederlanders moeten niet zeuren. De VOC, zo Hollands als het maar kan, was een handelsonderneming met een eigen militaire afdeling om onderhandelingen zo nodig kracht bij te zetten. Natuurlijk denken we allereerst aan ons eigen belang.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.