FVD doet water bij de wijn: “We zijn bereid om alliantie met Leefbaar te beëindigen zodat Rotterdam een goed bestuur krijgt”

Het is dieptriest dat dit moet.

Forum voor Democratie laat zich vandaag van zijn goede kant zien. Maar wel om een reden die dieptriest is. De partij heeft namelijk laten weten op Twitter dat ze bereid is om de alliantie Leefbaar Rotterdam te beëindigen “om tot goed stadsbestuur in Rotterdam te komen.” Leider Thierry Baudet laat weten:

“Tijd dat D66 nu stopt met kinderachtige uitsluitspelletjes.”

“FVD benadrukt het cruciale belang van een goed stadsbestuur voor Rotterdam en betreurt de halsstarrige, op gekunstelde vijandbeelden gebaseerde, opstelling van D66,” aldus FVD op zijn website. “Maar omdat FVD – anders dan veel traditionele partijen – het landsbelang en het belang van de inwoners belangrijker vindt dan het eigen partijbelang” zijn Baudet en co. bereid om de alliantie formeel op te zeggen.

“Forum voor Democratie vindt het van essentieel belang dat Rotterdam goed bestuurd wordt de komende vier jaar en daarbij is het van groot belang dat de grootste partij, Leefbaar Rotterdam, die naast een groot mandaat van de kiezers, tevens over aantoonbare bestuurservaring beschikt, deelneemt aan het nieuwe College,” aldus Baudet. “Omdat bij FVD het belang van goed bestuur voor de inwoners van Rotterdam prevaleert boven partijpolitieke spelletjes, is FVD bereid om de alliantie met Leefbaar Rotterdam te beëindigen op het moment dat het nieuwe Rotterdamse college met daarin Leefbaar Rotterdam wordt geïnstalleerd. FVD vindt goed bestuur veel belangrijker dan persoonlijke vetes en achterhaalde politieke uitsluit-spelletjes.”

Maar: bij FVD zijn ze ook weer niet dom. Dus:

“Echter zijn we ook niet zo naïef om de alliantie te beëindigen voordat het nieuwe College ook daadwerkelijk geïnstalleerd is. Het is dus nu voor D66 een kwestie van ‘gelijk oversteken’ om te laten zien dat ook bij D66 de belangen van de Rotterdammers gaan boven de eigen partijpolitieke spelletjes.”

Nou D66, zeg het maar. Of zoals ze in Amerika zeggen: put your money where your mouth is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Ernst Quispel

  Hangende pootje om maar op het pluche te kunnen blijven zitten.

  1. RobertMarsman

   Is het ook. Die buigen al voor de kartelpartijen ook al hebben ze nog geen eens regeringsverantwoordelijkheid dus laat staan als ze mee mogen doen. Ben benieuwd hoe veel water ze dan bij de wijn gaan doen.

   Baudet heeft slappe knietjes

   1. Pit

    @Robert: En W i m heeft z’n natte scheet weer gelaten.

    1. RobertMarsman

     Nee hoor is gewoon een feit het is gewoon slappe knietjes. Lekker buigen voor de wil van D66. Wat een aderlating.

     1. TotDeSchijtOnsDood

      het spelletje meespelen..

  2. Holland

   Quispel, ik neem aan dat je Leefbaar Rotterdam bedoelt. Het FvD heeft er geen enkel voordeel bij om de alliantie te beeindigen. Laat staan dat ze aan ‘het pluche’ kleven of dat moeten inleveren. Dus waar is je insinuatie op gestoeld?

   1. Ernst Quispel

    Ja, ik dol op Leefbaar Rotterdam.

    1. Ernst Quispel

     dol = doel

     1. Ni28

      Jij bent inderdaad aan het dollen.

  3. sonar

   Nee klootviool Kwippemans het is chantage politiek van D ood 66 en niet van Leefbaar of FvD.
   Het is voor jou moeilijk om een reeel commentaar te leveren ,je bent een enorme domme strontzat.

   1. Ernst Quispel

    “je bent een enorme domme strontzat.”

    Ik ook van jou, lieverd.

   2. Pit

    @Sonar: Amen to that!

    1. Guus Geluk

     Trol Pit,

     Acht u het verantwoord de schone christelijke term “amen” te hanteren na de scheldwoorden “klootviool” en “enorme domme strontzat”?

     1. sonar

      Guus jij mag kiezen van de twee ,amen.

 2. Fortiori

  Veel wijzer zijn ze er niet van geworden in Rotterdam. Ik zie het FvD nog steeds als een studentengrap. Er is een verbale aanwezigheid in de kamer en media, beetje duwen en trekken.
  Het gaat nergens over. Een hobbypartij.

  1. Janna47

   jij kunt het weten….je hebt zeker een bel op de fiets…..jeetje,
   blijf het lekker zien als een studentengrap…..zegt wel iets over je IQ..

 3. poldi

  Plagiaat
  ———
  De poltieke zwendelaars onder aanvoering van
  dictator Pechtold manipuleren de grootste partij van Rotterdam;
  Leefbaar mag niet samenwerken met FvD………de grootste poltieke concurrent van Leefbaar. Thierry Baudet zegt de samenwerking te zullen be-ëindigen met Leefbaar teneinde de impasse te doorbreken. ……en nog…….heeft D66 twijfels.
  D66 voelt zich onmisbaar en handelt hier ook naar; dat de stad Rotterdam door deze houding op de achtergrond wordt geschoven maakt deze geesteszieke partij helemaal niets uit.
  Nog even en D66 (Pechtold) zal eisen dat Leefbaar ook elke communicatie met FvD moet mijden en dat hiervoor ook de nodige garanties worden verstrekt.
  Fascisme…..? Heb even opgezocht welke overeenkomsten D66 hiermee heeft…….
  Het fascisme (Italiaans: fascismo) is een extreme vorm van autoritair nationalisme en is antidemocratisch, anticommunistisch, antiliberaal, antiparlementair en anti-intellectueel. ………Nou en……? Tel de overeenkomsten en overdenk ze!
  ————————————————

  Heel moedig van Thierry Baudet om de alliantie te verbreken.

  Alles moet in het werk worden gesteld om geen vervloekt links moslimknuffel bestuur in Rotterdam te krijgen.

  1. RobertMarsman

   Heel moedig van Thierry Baudet om de alliantie te verbreken.

   Alles moet in het werk worden gesteld om geen vervloekt links moslimknuffel bestuur in Rotterdam te krijgen.
   ======================================================

   Mag ik even lachen. Die Eerdmans zit daar al 16 jaar en Rotterdam is allang veranderd in een islamitische enclave. Is Leefbaar niet mede verantwoordelijk dan hoe Rotterdam vandaag is? Die Eerdmans heeft dankzij zijn pappen en nathouden beleid altijd maar de andere kant opgekeken omdat hij zo graag op zijn pluche wilde blijven.

 4. Jetske

  Dit is een duidelijk bewijs dat Baudet ook bij landelijke verkiezingen door zijn knieën gaat en met alle partijkartellen zelfs met Denk heel veel water bij de wijn zal doen, dat er alleen nog maar water overblijft om op het pluche terecht te komen. Zelfs voor Erdogan zal hij buigen. Iedereen is gewaarschuwd!

  1. Ni28

   Baudet doet juist een stap terug om de winnende partij niet te schaden. De manipulerende D66 is hier de kwaadwillende partij. Je ziet het helemaal verkeerd maar dat zal wel de bedoeling zijn.

  2. Original NL

   Jetske zit al weer vroeg aan de sherry!!

   1. Freud

    Kijk, dat is hier de standaard-manier om te argumenteren. Iemand die op een redelijke wijze zijn mening geeft en ook nog in staat blijkt foutloos Nederlands te schrijven wordt uitgemaakt voor strontzak, klootviool of sherryzuiper (een vrouw natuurlijk). Iedereen mag vrij voor zijn mening uitkomen. Maar als er geen mening meer is, alleen blinde haat en rancune gaat het met deze reaguurders van kwaad tot erger. Zij zullen bij het krijgen van macht de eersten zijn om de vrije meningsuiting te verbieden en de pers te breidelen. Ik dank god op mijn blote knieën dat dat gevaar voor de komende 20 jaar weer is afgewend.

 5. Ni28

  Uitsluitspelletjes van partijen maken de verkiezingen waardeloos. Baudet doet een stap terug om Leefbaar in het zadel te houden. Maar het blijft ongehoord hoe D66 de verkiezingen manipuleert. Baudet, als de verstandige doet een stap terug om de vuile D66 spelletjes te doen overbruggen.

 6. Jetske

  Eerdmans vindt het een meesterzet van Baudet, van hem kon D66 de boom in.
  Nu hij geen wethouder meer wil zijn is voor Baudet een samenwerkingsverband niet meer van toepassing, wat een zooitje!
  Ik heb nog meer respect gekregen voor Geert en de PVV die ook gedwongen werden om afstand te nemen van het “MINDER MINDER”
  en bij zijn standpunt is gebleven, ook de gemeentes waar ze in mee deden. Dat noem ik klasse! Ik las net al dat achter de schermen het samenwerkingsverband gewoon door zou gaan, Baudet doet nu exact wat hij andere partijen verwijt en Eerdmans is al geen haar beter!!!

 7. EllyD18

  Het wordt toch echt de hoogste tijd dat D66 z’n ondergang tegemoet gaat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.