Haagse burgemeester Krikke wil een nieuwe wet om buitenlandse financiering moskeeën te blokkeren

Afgelopen weken is er nogal commotie geweest rondom het feit dat het ministerie van Sociale Zaken blijkbaar informatie heeft achtergehouden met betrekking tot de buitenlandse financiering van Nederlandse moskeeën en de negatieve invloed die daardoor uitgeoefend kan worden. Haagse burgemeester Pauline Krikke wil een nieuwe wet om dit tegen te houden, want nu kunnen burgemeesters niet veel.

,,Het gaat me niet om de islam, maar om het tegenhouden van ontwrichtende boodschappen”, aldus Krikke. ,,Die haaks staan op wat wij in Nederland met elkaar nastreven en in wetten hebben vastgelegd, die willen wij niet in onze wijken en buurten. Maar we hebben nu onvoldoende middelen om ertegen in actie te komen.”

De burgemeester reageerde onder meer op uitlatingen over vrouwenbesnijdenis van voorgangers in de Haagse As Soennah Moskee. Die moskee zou worden gefinancierd door een omstreden investeerder uit Koeweit. Als dat klopt, is dat ‘zeer ernstig en zeer zorgwekkend’, stelde Krikke eerder.

Ze wil met deze wet een gezonde balans creëren tussen de vrijheid van godsdienst en onwenselijke invloeden van buitenaf die door de geldstromen meekomen, Nederland in. Zij het door de Arabieren, zij het door Turken, zij het door Marokkaanse invloeden. Dit middel kan ook ingezet worden tegen andere negatieve invloeden van andere extremistische actoren binnen andere religies. Het moest dus niet alleen iets tegen ‘islamitische invloeden’ zijn.

In de praktijk begrijpen we zelf ook wel dat het vooral een middel is tegen extremistische moslimpredikers en invloeden. Dit soort wetten moeten nu eenmaal wel algemeen beschreven en ingezet kunnen worden, want anders is het regelrechte discriminatie. En wie weet, misschien komt er in de toekomst wel een militante vorm van het christendom weer in de wereld die veel chaos zal veroorzaken.

Krikke heeft gelijk dat burgemeester nu niet meer kunnen doen dan veiligheidsmaatregelen treffen of te wijzen op bestemmingsplannen. De vrijheid van godsdienst zorgt er voor dat er niet hard opgetreden kan worden tegen moskeeën die van het spoor zijn geraakt. Begrijp mij niet verkeerd, vrijheid van godsdienst is een zeer groot goed en het is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse identiteit, maar in deze tijd van religieus extremisme moeten we meer kunnen doen dan nu en moeten we kijken en onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Zonder onszelf kwijt te raken in het proces.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. NoDoubt

  Islam is geen geloof, lees de Koran.

  1. Frits Jansen

   Bent u de PVV trol van dienst?

  2. Pit

   @Geen Twijfel: Dat is juist! Islam is geen geloof het is een totalitair oorlogzuchtig systeem.

   De geachte burgemeester, en veel andere politiek westerse wensdenkers, hopen dat het allemaal wel meevalt, net als ten dage van Hitlers invasie van Nederland in het voorjaar van 1940, alweer zo’n 78 jaar geleden.

   Een zelfde soort fascistoïde militair systeem is ons land reeds binnen gehaald. Al in 1955 werd de eerste kazerne geopend, momenteel staan er ruim 450! Islam is één van de grootste problemen waar ons land mee te maken heeft en de machthebbers slapen rustig verder, ik hou rekening met opzet!

   #geschiedenislessen

   1. Floris

    @ Pit: Ik zie geen opzet, want wat hebben ze ermee te winnen?

    Het is meer een domino-effect. Eerst de gastarbeiders, toen de gezinshereniging, import-bruidjes, asielzoekers en ga zo maar door.

    Men heeft totaal niet ingezien hoe desastreus dit uit zou werken.

    En wie het wel inzag werd de mond gesnoerd cq gedemoniseerd. Zie de SP (brochure Gastarbeid en Kapitaal), Janmaat, Fortuyn, Wilders, Baudet.

    En nog steeds heerst het politiek correctisme dat geen oplossing van dit probleem toestaat en heel West-Europa in een staat van lethargie houdt.

    1. springmaarachterop

     ‘Ik zie geen opzet, want wat hebben ze ermee te winnen?’

     Oil for islam is the answer!

    2. Ernst Quispel

     Springmaarachterop ziet een heus complot.

     Doorgestoken kaart, wat ik je brom!

    3. Pit

     @Floris: Ik zie geen opzet, want wat hebben ze ermee te winnen?

     Lastige vraag Floris. Ik weet wel dat er inderdaad en politiek fatwa geldt op iedere kritiek jegens islam en alles wat daarmee samenhangt. Bovendien heerst er wel degelijk een opzettelijke onwetendheid als het gaat om islam. Men wil er willens en wetens op een westerse manier naar kijken en ermee handelen terwijl islam intrinsiek oosters is en is gefundeerd op onderwerping.

     1. Floris

      Ja, daar ben ik het mee eens.

      Ik verklaar dat vanuit het politiek correctisme dat voortgekomen is uit het cultuurmarxisme.

      Dat is een gif waar het westen aan ten onder dreigt te gaan.

     2. Ernst Quispel

      “Ik verklaar dat vanuit het politiek correctisme dat voortgekomen is uit het cultuurmarxisme.”

      Ik blijf dit soort inhoudsloos gewauwel wel heel erg geestig vinden.

      🙂

   2. Marija

    Dat is ook mijn mening.
    Het is niet te geloven dat onze regeerders zo stupide zijn, dat ze niet zien wat iedereen ziet. We worden uitgeleverd, nee zijn het al.
    Langs de zijlijn zijn de macht overnemers zich al aan het warm lopen.
    Arm Nederland…….. arme belazerde Nederlanders.
    Later veel later, weet niemand meer hoe het was en dat is nu precies de bedoeling.

    1. Marija

     @Was reactie op Pit.

     1. Pit

      @Marija: Had ik begrepen 😉

 2. Meester Kong

  Top 10 religies

  Christendom – 2.1 miljard
  Islam – 1.5 miljard
  Hindoeïsme – 900 miljoen
  Boeddhisme – 376 miljoen
  Sikhisme – 25 miljoen
  Judaïsme – 14 miljoen
  Bahaïsme – 7 miljoen
  Confucianisme – 6.3 miljoen
  Jaïnisme – 4.2 miljoen
  Shintoïsme – 4 miljoen

  1. denk eens na

   je bent het vliegend smurf monster vergeten.

  2. Frits Jansen

   Er zijn 1,7 miljard moslims.
   Allemaal “Vollidioten” (zoals ze dat hier in Duitsland noemen) die achter een “perverse ideologie” aanlopen.
   Gelooft u het?

   1. Holland

    Frits Jansen woont dus inderdaad in Duitsland, zoals hij nu opnieuw bevestigt. En niet in Zoetermeer, zoals hij eerder loog. Of wellicht: 2e huisje in de Eifel Frits?

    En wat je vraag betreft: jazeker, er zijn 1,7 miljard Vollidioten die achter een perverse ideologie aanlopen. Waarom ben je daar verbaasd over?

 3. Paaldanseres

  Er hoeft geen nieuwe wet te komen. Er moet gewoon een nieuwe burgemeester met ballen komen die, die haathut laat afbreken tot de laatste steen.

  1. Meester Kong

   Wat dacht u van een zekere G.W, niet bang voor overtreding van de grondwet.

   1. sonar

    Dat hebben we net gehad met de dividendbelasting sufkont ,maar dan vinden jullie verraders het wel allemaal ok als de grondwet wordt genegeerd.

 4. henk vintage

  Waar een wil is, is een weg, maar de wil ontbreekt.

  1. Frits Jansen

   Het blijft van belang niet te discrimineren.
   Dan moeten andere haatzaaiers ook worden verboden. Zoals Wilders, en vooral: DDS! Want die indoctrineren de mensen met allerlei foute gedachten. Zagen aan de stoelpoten van politici is een leuk tijdverdrijf – maar ontwricht het land als iedereen gelooft dat geen enkele politicus deugt.
   Ik heb toch weinig zin in een revolutie. Gelukkig is het al eeuwen geleden dat de gebroeders De Wit werden gelyncht bij een Haagse bushalte.

 5. Pindas

  Haar mening en lof voor die malloot van Aertsen tekent meteen wat voor type deze doos is!Het blijkt alweer als je ECHT NIETS meer te beteken hebt in de politiek verdwijn je in een stadhuis van 1 of andere stad in Nederland!

 6. Babaji538

  Het is fijn, om te weten, alsnog
  door onbewuste keuzes, ahum, betrokken te zijn
  geweest bij aanslagen te Europa en elders.
  Het is binnen 1 minuut te vereffenen, daarvan
  ben ik heilig, overtuigd.
  Mijn dank is groot, Petra Hermans

 7. Duckday

  Lees nog niks over de preek daar hoeft toch geen wet over gemaakt te worden Maar ja het is weer een VVD Wat ook vreemd is met oud en nieuw zijn zo lief ruimen alle rommel op Maar ze worden wel betaald Ja het is daar een goud mijn met al toeslagen enz Wanneer komen er nu eens mensen met ballen aan het bewind die optreden tegen dat gespuis

 8. Frits Jansen

  Dat radicale christendom is er al. Er moet een einde komen aan het financieren van het ontwrichtende Rooms Katholicisme door de machthebbers in Rome. Er wordt wel beweerd dat er een gematigd katholicisme bestaat – maar de katholiek die niet trouw is aan Rome is geen katholiek.

  Het katholicisme hoort niet bij Nederland. Het is sluipenderwijs ons land binnengekomen via de “Generaliiteitslanden”. Zoek dat maar eens op!

  1. Stanly2000

   Fritsje, ken je geschiedenis! Zoek dat maar eens op!

  2. Rechtsaf

   @Fritsje Katholicisme heeft niets met het “echte” christendom te maken, het christendom gaat om Jezus dé Zoon van God schepper van hemel en aarde.
   Katholiek is het verheerlijken van Maria, Jezus zegt; je zult alleen de HEERE God aanbidden..
   En voor alle bewust ongelovigen en verdedigers van de islam hier; Jezus is dé weg, de waarheid en het leven door Hem kom je tot de Vader.

 9. Ni28

  Een van de nieuwe wetten die er al lang hadden moeten zijn maar door de eindeloze gezever van Links komt er niets van. De financiering van de moeskees vanuit het Midden Oosten is gelijk aan bemoeienis met ons systeem. Dat had al in begin moeten afgekapt worden. En dan wie de Nederlandse nationaliteit accepteert verliest zijn oude. Degene die zijn oorspronkelijke nationaliteit niet kwijt kan raken heeft geen recht op de Nederlandse. Nationaliteiten moeten dezelfde rechten en plichten met zich dragen. Deze keuze zou veel ellende hebben kunnen voorkomen.

  1. Frits Jansen

   Toen de VVD jaren geleden alweer een absoluut verbod van “dubbele padpoorten” bepleitte begonnen de zakenlui te steigeren die nog steeds een deel van de achterban van de VVD vormen, en die bijv. een Amerikaans naast een Nederlands paspoort hebben om vrijer te kunnen reizen.

   Een “pas-poort” is allereerst een toegangsbewijs. Nu we duizenden kilometers paspoortloos kunnen reizen vergeten we dat het heel lastig kan zijn verre landen binnen te komen. Vaak heb je daar een duur visum voor nodig, plus een officiële uitnodiging.
   Minder fortuinlijke zakenlui hebben vaak twee Nederlandse paspoorten om te kunnen reizen met het ene paspoort als het andere voor een visum op een consulaat ligt.

   De beroemde Russische sopraan Anna Netrebko kreeg van de Oostenrijkers een paspoort opdat ze voortaan zonder bureaucratische chicanes op de Salzburger Festspiele kan optreden.

   1. Holland

    Dit verhaal heb je al eens een keer verteld, Frits. Als ‘opa vertelt’, probeer dan steeds een nieuwe anecdote uit, anders wordt het nog strontvervelender dan het nu al is.

    1. Ernst Quispel

     Probeer het eens inhoudelijk, Holland, aan dit getrol heeft niemand iets.

     1. Stanly2000

      Zegt Oppertrol Ernst.

 10. Ernst Quispel

  Krikke heeft gelijk. Gemeenten hebben te weinig mogelijkheden om effectief op te treden tegen deze vormen van extremisme.

  In het programma waarin ze dit uitsprak vond ze overigens de normale moslims in Nederland aan haar zijde.

  1. Rechtsaf

   @Ernst zoals Ernst natuurlijk weet zijn de moslims niet het probleem maar is de islam het vergif in deze maatschappij..

   Maar Ernst is een zéér, zéér, zéér warme pleitbezorger van de islam, Ernst zal alles in het werk stellen om de islam te verdedigen en vooral uit de wind te houden, telkens weer opnieuw.
   Ernst zal het verdedigen met alles wat in hem zit, sterker nog, aanmoedigen, verheerlijken, nog veel sterker, of erger nog!, Ernst aanbidt het en vindt het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is..

   #Ernstiseenislamprostiutee

 11. Chris Schoneveld

  Vroeger hadden wij thuis op de schoorsteenmantel een zendingsbusje waar mijn ouders af en toe wat geld in lieten vallen en dan werd het eens per maand opgehaald door de kerk. Met dat zendingsgeld werden er kerken e.d. in Afrika gesteund/gebouwd. In dat opzichte waren (en misschien zijn) wij niet anders dan de Arabische landen die hun Islam-zendingswerk in het Westen uitvoeren. Ik ben tegen zendingswerrk van beide kanten.

  1. Ernst Quispel

   De realiteit is dat de islam in Nederland dermate aan het kwakkelen is dat men zonder buitenlandse steun geen moskee meer gebouwd krijgt.

   Er zijn nochtans dwazen die menen dat Nederland in rap tempo islamiseert.

 12. Floris

  “Het gaat me niet om de islam, maar om het tegenhouden van ontwrichtende boodschappen”, aldus Krikke. ,,Die haaks staan op wat wij in Nederland met elkaar nastreven en in wetten hebben vastgelegd, die willen wij niet in onze wijken en buurten.
  […]
  De burgemeester reageerde onder meer op uitlatingen over vrouwenbesnijdenis van voorgangers in de Haagse As Soennah Moskee”
  ———————————————————————————-
  Die ontwrichtende boodschappen zijn gewoon de NORMALE islam.

  Alle 4 de soennitische rechtsscholen legitimeren meisjesbesnijdenis. Eén ervan stelt het zelfs verplicht.

  Dus wat nu, mevrouw Krikke?

 13. Jantje

  Je ergens “zorgen” over maken heeft nog nooit geholpen.
  “Zorgen” is al enige tijd het meest geliefde woordje van de politici.
  Men maakt zich overal “zorgen” over. Ik geloof daar geen bal van. Nul, niets, nada, want men voegt de daad niet bij het woord.
  Perverse leugenaars, dat zijn politici.

  1. Floris

   Pappen en nathouden, meer kunnen ze niet.

   Uit de woorden van Krikke en anderen blijkt dat ze totaal niets van de islam weten of zich al die tijd van de domme hebben gehouden.

   Dat is verbijsterend. We worden geregeerd door imbecielen.

   1. Ernst Quispel

    Floris kan in het buitenland de Nederlandse televisie niet ontvangen, maar voor hem is mogelijk interessant dat in de uitzending van de vermaledijde Staatsomroep waarin Krikke haar verstandige uitspraken deed de vertegenwoordigers van de mainstream islam in Nederland het roerend met haar eens bleken.

    1. Floris

     Trol Quispel etaleert zijn enorme domheid weer eens. Hij meent dat in België de Nederlandse televisie niet ontvangen kan worden.

     Hilarisch!

     En wat die vertegenwoordigers van de islam betreft: dat zijn nog betere leugenaars dan Rutte.

   2. Pit

    @Floris: Mevrouw Krikke, de geachte burgemeester, weet dat wanneer zij te hard van stapel loopt en de waarheid over islam etaleert, zij voortaan met een kogelwerend vest en 4 man gewapende bewaking door het leven zal gaan. Ze zou aan Geert Wilders kunnen vragen waarom de waarheid de grootste bedreiging is voor islam.

    #geertwilders

    1. Floris

     Dat speelt hoogstwaarschijnlijk ook een rol, Pit.

     Zo ver is het al gekomen.

     1. Ernst Quispel

      Floris is om die reden het land al uitgevlucht.

      Belastingvoordeel speelde ook een rol.

     2. Floris

      De volledig uitgespeelde trol is niet meer in staat om nog maar iets zinnigs te zeggen.

      Dag in dag uit beleeft hij een afgang, maar de volgende dag probeert hij het opnieuw. Morgen is Guus er weer om zijn hielen te likken.

     3. Pit

      @Floris: Zoals je kunt lezen is W i m p i e een zuigtrol in de marge, hij is volledig door de DDS-mand gevallen en behoort tot de uitstervende soorten. En ja… hielenlikker en rugdekker Geen Geluk is alweer gesignaleerd, zoals te doen gebruikelijk.

   3. Rechtsaf

    @Floris onthoudt 1 ding Floris en dit kan niet vaak genoeg gezegd worden.

    Ernst is een zéér, zéér, zéér warme pleitbezorger van de islam, Ermst zal alles in het werk stellen om de islam te verdedigen en vooral uit de wind te houden, telkens weer opnieuw.
    Ernst zal het verdedigen met alles wat in hem zit, sterker nog, aanmoedigen, verheerlijken, nog veel sterker, of erger nog!, Ernst aanbidt het en vindt het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is..

    #Ernstiseenislamprostiutee

    1. Pit

     @Rechtsaf: Misschien kun jij een paar voordelen noemen van islam? Weet je wat? Doe er maar eentje, gewoon één voordeel van islam.

 14. Gerlos

  Dit is natuurlijk al vele jaren te laat, het leed is allang geschied, maar nu die HAAT paleizen sluiten en zorgen dat die HAAT prediker alleen in het Nederlands hun verhaal kunnen vertellen.

 15. poldi

  Eer die wet is gemaakt, door de tweede en daarna eerste kamer is geloodst zijn we weer een jaar verder.
  Wat een afgrijselijk slap en soft land zijn we eigenlijk.
  Ik schaam me.

 16. poldi

  Te vrezen valt dat er niets zal veranderen.
  De schijnheiligheid van burgemeesters als Krikke is stuitend.
  Mensen als Hirsi Ali, Geert Wilders en Pim Fortuyn hebben dit al jaren naar voren gebracht.
  Hoon en demonisering was slechts hun deel.

 17. nienke

  Hier gaat dus NIETS gebeuren, ongelooflijk dat er eerst weer een wet moet komen wat zeker 2 jaar zal duren voordat er wat gedaan kan worden.
  Het lijkt me toch stug dat je zo’n moskee niet kan aanpakken.
  Zij durft het alleen niet, bang dat er de volgende dag represailles worden uitgevoerd door de vredelievende moslims.
  Wat een ongelovige bange schijters van burgemeesters hebben we toch.
  En de moskee…………… die kan lekker doorgaan tot in de eeuwigheid.

 18. poldi

  Er is een enorme beerput opengegaan.
  De overheid was gewaarschuwd, door PIm Fortuyn, Geert Wilders, Hirshi Ali en anderen, en toch was zij niet bereid om maatregelen te nemen ter bestrijding van het salafisme.
  De blaam rust op ministers, gemeentebestuurders, ambtenaren en vooral het parlement. De onthullingen van Nieuwsuur en NRC Handelsblad zijn te ernstig om onbesproken te laten.

  Gezagsdragers op alle niveaus weigerden en weigeren de salafistische dreiging onder ogen te zien en dekken zich in met zogenaamde juridische problemen.

  Alleen, waarom zijn salafistische moskeeën en instellingen in andere landen binnen de EU verboden.
  Daar was het juridisch toch geen probleem.
  Stelletje lapzwansen en landverraders.

 19. poldi

  Plagiaat
  ———-

  VVD kampioen wegkijker van Aartsen, heeft zijn salafisten vriendjes alle ruimte gegeven.

  Nog smeriger is dat de VVD ervoor heeft gezorgd dat van Aartsen hetzelfde beleid kan doorvoeren in Amsterdam en maken ze zich liever druk om hoofddoekjes bij de politie.

  Zolang de Haagse politiek wegkijkt, niet luistert en geen maatregelen neemt wordt het niets. Tijd voor een grote politieke zuivering. De huidige verantwoordelijke politici moeten eerst worden aangepakt en daarna de islamisten.

  Zij hebben, met de VVD voorop, aangetoond niet capabel te zijn om dit werk uit te voeren.

 20. Pit

  Bolkestein had als een van de eersten oog voor de islam. Op 28 december 1990 spreekt hij in de Beurs van Berlage in Amsterdam op een bijeenkomst van de Vereniging voor Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen. Hij noemt daarin ‘de islamitische cultuur niet gelijkwaardig en inferieur’.

 21. poldi

  Elsevier
  ——–
  Prof.Ellian, het is niet alleen Den Haag.
  Heel Nederland is al vergiftigd door de moslim extremisten.
  Het al jaren falen van diverse gemeentes en regeringen werpt nu zijn rijpe vruchten af! De moslims eisen, en men is zo bang voor deze fanatiekelingen dat men maar op al hun eisen tegemoet komt. Ondertussen lachen de imams onderling, om die domme Hollanders, die men van alles wijs kan maken.

  Het is makkelijker om Wilders, in het verdomhoekje te zetten, en zijn partij als zondebok aan te merken, dan om die gevaarlijke sujetten NL uit te gooien!

  Hoog tijd voor een verlichte Duterte aanpak om Nederland te zuiveren van moslim invloeden.

 22. poldi

  “De gestage verrijking van ons land”

  Binnenland
  Meer asielzoekers welkom uit Turkije en Zuid-Europa.
  30 april 2018 – 10:51
  Wat zijn we toch goed bezig met zijn allen.
  Nederland heeft weer meer asielzoekers overgenomen van Turkije, Griekenland en Italië en daardoor is het aantal Nieuwe “Nederlanders” in ons land afgelopen jaar licht gestegen van 33.570 naar 35.030.

  Komt allemaal door de deal met Turkije. Nederland neemt sindsdien meer mensen op uit opvangkampen in Turkije, Griekenland en Italië. Vorig jaar ging het in totaal om zo’n 3.700 mensen maar de verwachting is dat dit nog veel meer gaat worden.

  Ons landje blijkt daarin nu al het BRAAFSTE jongetje van de klas te zijn want ‘we’ doen het hiermee veel beter dan andere landen, blijkt uit cijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

  De ‘gewone’ asielstroom, goed voor ruim 31.000 asielzoekers, is wél vrijwel gelijk gebleven. Een groot deel (14.490) hiervan is in het kader van gezinshereniging. Velen van hen blijken namelijk familie te zijn van eerder toegelaten personen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.