Held Donald Trump schrapt achterlijke milieuregels voor de autosector

Geef het bedrijfsleven de ruimte en voor je het weet floreert de Amerikaanse economie als nooit tevoren.

Hoewel er zeker het één en ander op te merken is aan het beleid van Donald Trump kun je hem er niet van beschuldigen dat hij al zijn verkiezingsbeloftes weigert in te lossen. Het tegendeel is zelfs waar: de man houdt zich gedisciplineerd aan de beloften die hij tijdens de verkiezingscampagne deed. En ja, dat is enigszins verbazingwekkend omdat hij nooit principes gehad heeft, maar blijkbaar neemt hij beloftes aan kiezers wel degelijk serieus.

Eén van die beloftes is dat hij milieuregels voor de autosector, die ingesteld zijn door de knetterlinkse en totaal doorgeslagen milieufreak Barack Obama, in de prullenbak zal gooien. Nou, ook die belofte wordt binnenkort ingelost:

De Amerikaanse president Donald Trump is van plan milieuregels voor de autosector die onder zijn voorganger Barack Obama zijn ingesteld deels terug te draaien.

Hilarisch genoeg vindt het AD het dan weer noodzakelijk om daar dit kleine zinnetje aan toe te voegen:

De aankondiging wordt gezien als een overwinning voor Amerikaanse auto- en oliebedrijven.

Nee, de aankondiging wordt vooral gezien door Amerikanen als een overwinning voor Amerikaanse arbeiders. Je weet wel, dat zijn de mensen die — ik noem maar wat — bij autobedrijven werken en die hun baan zouden verliezen als Obama’s regels niet geschrapt worden. Want Obama’s regels, die automakers dwingen om auto’s “zuiniger” te maken (wat duurder is, en dus ten koste gaat van de werkgelegenheid, zijn vreselijk slecht voor die mensen; voor de gewone, blue collar arbeider. De hoge CEO’s van autobedrijven blijven hoe dan ook wel bakken met geld verdienen. Het gaat juist om de banen van gewone mensen. Obama zette die op de tocht. Trump redt ze.

Het zegt alles over het gebrek aan verstand bij het AD dat de krant dat niet eens inziet. Of, nou ja, misschien zien ze het wel, maar weigeren ze het gewoon te erkennen. Want stel je voor dat je eens iets positiefs over Trump schrijft. Brr!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. springmaarachterop

  Prachtig om te zien dat zowel alle maatregelen genomen door die flapdrol Odrama teniet worden gedaan. Trump houdt tenminste zijn woord!

 2. denk eens na

  Wat GroenLinks en consorten in de eu wil gaan verminderen word het in de usa lekker roken met je amerikaanse slee. TRUMP USA FIRST. Trump is zo gek nog niet.

 3. DolleDries

  Wat een kanjer deze vent op wat linkse gekkies na ligt Amerika aan zijn voeten.
  En de telegraaf maar lul berichtjes plaatsen over deze kanjer

 4. fenderbender

  Trump is brilliant

  1. corfo

   @ fenderbender.
   In Amerika wordt deze president Trump op handen gedragen. Hij doet ’t dan ook buitengewoon goed !!
   Het anders denkende deel van NL is er nog steeds niet aan gewend dat daar een president zetelt die doet wat hij heeft gezegd c.q. beloofd.
   Wij, Nederlanders, zijn dat niet gewend, wij laten ons bedriegen en beliegen door Rubberen Rutje en z’n trawanten en een deel van de bevolking vindt hem een “zéér bekwaam bestuurder” een nóg meer dolgedraaide reaguurder noemt hem zelfs een “staatsman”!!!

 5. Uiterst Links

  Trump is een stuk stront van jewelste. Hij is de grootste stuk uitschot die je hebt en een groot gevaar voor een leefbare toekomst. Hij en zijn volgelingen horen opgesloten te worden

  1. DolleDries

   Zoals gewend is het schelden van links.

   1. denk eens na

    Dat ze schelden valt nog mee, nog niet zo lang terug deden ze het met linkse kogels.

  2. Guus Geluk

   Uiterst linkse mensen blijven onvoldoende geïntegreerd in onze samenleving. Zij begrijpen eenvoudigweg weinig van de democratische rechtsstaat.

   Hopelijk komt uiterst links hier nooit aan de macht: vertel eens welke uiterst linkse regering vrede, voorspoed en welvaart bracht? Welke uiterst linkse regering respecteert mensenrechten en eerbiedigt de rechtsstaat?

   1. Uiterst Links

    GG

    We hebben hier nooit een uiterst linkse regering gehad maar we kunnen veilig stellen dat de linkse regeringen van Den Uil het dichtst in de buurt kwamen in het brengen van sociale welvaart. Toen was de PvdA net zo links als de SP tegenwoordig. Rechtse partijen (VVD voorop) hebben alles afgebroken. Jouw reactionaire ideologie heeft zijn tijd gehad en is nu bezig alle beschaving te vernietigen en de toekomst voor de komende generaties

    Ik zou me doodschamen als ik jou was

    1. Guus Geluk

     Uiterst links,

     In veel landen waar uiterst linkse regering regeerden of thans regeren, wordt de rechtsstaat op den duur de nek omgedraaid en is er amper vrijheid van pers. Denk aan Venezuela, China, de USSR en Noord-Korea. Het zijn ook vrijwel allen autocratische regimes.

     Kan ik in dat kader ook je pleidooi zien om Trump en diens aanhangers op te sluiten?

     1. Uiterst Links

      China doet tegenwoordig meer voor het milieu dan de VS onder Trump die alle maatregelen terugdraait en daarmee leefbaarheid van dit planeet te verzieken voor toekomstige generaties. De VS onder Trump heeft een handelsoorlog tegen China begonnen (niet andersom) waar de economie zware klappen te voorduren zullen krijgen. Onder Bush is de bankencrisis van 2008 uitgebroken en de (gematigd) linkse Obama moest het weer opknappen. Nu dreigt onder Trump precies hetzelfde te gaan gebeuren en zo gaat het altijd. Rechts zorgt voor crisis, oorlog en natuurvervuiling en links moet het opknappen

      We zien dat gematigd links vaak goede intenties heeft maar niet succesvol is met wat ze willen bereiken doordat ze geen drastische stappen durven te nemen. Dat zagen we bijvoorbeeld onder de presidentschap van Obama die goede intenties had maar niet instaat was om in beleid om te zetten omdat hij te veel aan het corporatische systeem zat vastgebonden. De heel wat linkser Bernie Sanders zou wel voor elkaar krijgen wat Obama niet gelukt is

     2. Uiterst Links

      GG

      En wat jouw vraag over voorbeelden betreft kunnen we van uiterst linkse voorbeelden zoals in China heel wat leren

      Dit land leidt momenteel aan economische welvaard, economie en (duurzame) technologie.

     3. Guus Geluk

      Uiterst Links,

      In China zien we geen eerbiediging van de Vrijheid van pers, net zo min als dat in de Sovjet-Unie en Noord-Korea het geval was en is. Fundamentele vrijheden worden onder uiterst linkse regeringen vaak ingeperkt. In het kader van uiterst links kan ik mogelijk ook het pleidooi zien Trump op te sluiten?

     4. Uiterst Links

      Vrijheid van de pers en democratie wordt ook echt overschat. Wat mij betreft is het een inefficiënt, stompzinnige wijze om te regeren en garandeert zeker niet meer tevredenheid onder de burgers.

     5. Guus Geluk

      Uiterst links,

      U bent een anti-democraat die onze democratische rechtsstaat verwerpt. Integreer of hoepel op naar het land van uw dromen.

    2. springmaarachterop

     En dit is maar goed ook dat wij nog nooit een uiterst linkse regering hebben gehad, om de nadelige effecten van een uiterst links bestuur en de gevolgen ervan te observeren raad ik je aan de ontwikkelingen in de gemeente Amsterdam nauwkeurig te volgen met die communistische groene landverraders aan het roer op het moment!

 6. JanKlaasen

  Maakt niet uit, dan komen die Amerikaanse auto,s gewoon Europa niet in. Laten ze daar het milieu maar verpesten. Elon musk lacht zich rot.

  1. springmaarachterop

   Zoveel Amerikaanse auto’s komen er niet naar Europa, en gezien die achterlijke brandstof heffingen is dit niet zo vreemd ook.
   Alleen mensen met schijt aan het milieu en met iets meer geld te besteden rijden dus in een dikke V8, en de rest van het klootjesvolk zoals jij mag zich wringen in zo’n kutteschudder met een 1,1 liter motortje.

 7. Ben Zine

  Ik vind persoonlijk het totale gebrek aan betrokkenheid bij het milieu van de Amerikaanse president nogal verontrustend. Het gaat Trump kennelijk alleen maar om korte termijn economische belangen (werkgelegenheid), maar ecologische belangen (de staat van onze planeet op langere termijn met betrekking tot toekomstige generaties) zullen hem kennelijk aan z’n reet roesten. Zo’n mate van onverschilligheid is volgens mij niet o.k. Jammer dat er nooit iemand is die een helicopterview heeft, en die dus niet alleen economische belangen dient, maar ook het milieu een warm hart toedraagt. Het is helaas altijd of het één, of het ander. Vreemd is dat toch…

  1. springmaarachterop

   Ik geef Trump groot gelijk dat hij niet mee gaat in die milieu hysterie, het gaat prima met het milieu.

   1. denk eens na

    Wie heeft er nogwel eens iets gehoord van zuren regen, je ziet hypes komen en gaan.

    1. Kritikaster

     Ja, maar dat komt doordat we zuinigere auto’s met filters zijn gaan produceren.

   2. Kritikaster

    Nou, zo prima gaat het niet hoor. Let maar eens op de plastic soep en de aardbevingen die wij in Groningen hebben. Omdat veel olievelden uitgeput zijn geraakt de oliewinning moeten er tegenwoordig allerlei minder plezierige technieken zoals fracking worden toegepast. En wat is nou precies op tegen om motoren te verbeteren zodat ze efficiënter gebruikmaken van brandstoffen of zelfs helemaal geen fossiele brandstof meer nodig hebben. Niet alleen omdat het moet maar vooral ook omdat het al kan. De VS lopen hierin gewoon achter en Trump probeert dat ten onrechte in stand te houden.

 8. fenderbender

  Trump heeft geleerd van Kennedy en Reagen, Niet links of rechts, maar voor het volk.

  Enigste manier om hem te stoppen is wat ze bij Kennedy hebben gedaan en bij Reagen wilden doen.
  Waarom wilden ze deze presidenten koud maken, 95% weet het niet eens, ze volgen het geblaat van de infomedia.
  Het volk is dik tevreden met wat Trump doet, hij is de gekozen president. Klaar.

 9. Ritter

  Trump’s approval rating is hoger op hetzelfde moment van het Presidentschap dan die van Obama in zijn presidentschap.

  Dit ondanks de “oorlog” die de gevestigde media tegen Trump voeren en pogingen van het politieke establishment om zijn beleid te ondermijnen.
  ————
  Trump’s approval climbs higher than Obama’s at same point into his presidency
  https://www.washingtonexaminer.com/news/trumps-approval-surpasses-obamas-same-point-in-presidency

  1. Henk-Jansen

   Obama was op dat moment dan ook president van een land in een diepe recessie terwijl Trump’s Amerika economische hoogconjunctuur beleeft.

 10. Henk-Jansen

  Dat was helaas wel te verwachten. Trump is een wetenschappelijk onbenul.
  En hier op DDS lopen ze er in polonaise achteraan terwijl ze in een land wonen dat zeer zwaar getroffen kan worden door de gevolgen van klimaatverandering!

  1. springmaarachterop

   Ik vind de demografische verandering waardoor wij de laatste decennia zijn getroffen veel erger, die laat de Tweede Wereldoorlog en de Watersnoodramp op termijn ver achter zich.

  2. sonar

   Aldus onze klimatoloog Jansen en economische onbenul ,die een top bestuurder de les probeert te lezen.

  3. Ni28

   Klimaat blijft veranderen wat je ook doet. De mens kan het klimaat nooit effectief beïnvloeden dat zijn sprookjes van lieden die daar bergen geld aan verdienen. Wel is een schone omgeving beter dan een vieze, dat ontkent niemand.

  4. Original NL

   Klimaat verandering is een gegeven, dat wij nu toevallig de laatste honderden jaren een relatief “stabiel” klimaat hebben is puur mazzel.
   Onder zich terugtrekkende gletsjers komen bomen tevoorschijn wat betekend dat de gletsjers dus niet altijd aanwezig waren.
   De bewering dat de mensheid hier invloed op heeft is op zijn zachts gezegd twijfelachtig.
   Dat tesla musk zijn auto’s op opgewekte stroom moeten rijden maken deze peperdure voertuigen niet milieu neutraal om van de gebruikte grondstoffen nog maar te zwijgen.
   Het klimaat verandert en de mensheid zal dat niet kunnen tegenhouden door brommertjes te verbieden en het hele land vol windmolens te zetten.
   Dat china meer doet voor het milieu is puur eigen belang , elke 2 seconden wordt er daar een nieuwe auto verkocht en zonder maatregelen is in peking niet meer te leven.
   Wat we moeten doen is de gigantische overbevolking aanpakken.

 11. Ritter

  Op dit moment is er een caravan illegalen vanuit Zuid-Amerika op weg naar de VS. Mexico helpt hierbij en ligt de caravan illegalen geen strobreed in de weg. Uiteraard om Trump dwars te zitten.

  Trump roept op om heel snel nieuwe wetten te maken om aan deze invasie van illegalen vanuit Zuid-Amerika een halt toe te roepen.
  ——————-

  Donald Trump: ‘Our Country Is Being Stolen’ by Illegals
  http://www.breitbart.com/big-government/2018/04/02/donald-trump-country-stolen-illegals/

  1. Pit

   @Ritter: In Nederland hebben wij onze eigen Mexicanen. Hier heten ze Polen, Hongaren, Roemen en andere Oostblokkers. O ja, de eindeloze smoes dat de Nederlanders het werk niet willen doen…

   1. denk eens na

    Mexikanen??????? islamieten!!!!!!!

    1. denk eens na

     De polen snappen wel dat je het uitschot uit je land moet houden

   2. Original NL

    ……O ja, de eindeloze smoes dat de Nederlanders het werk niet willen doen…..
    Deze smoes werd in de den uyl jaren verzonnen want als je geen passend werk kon vinden kreeg je gewoon een uitkering.
    Hiermee begon de import van kansparels uit marokko en turkije terwijl er ook toen honderdduizenden werklozen waren die ook de handen uit de mouwen hadden kunnen steken.

 12. fusilier

  De klimaat verandering is leuk voor de wetenschappers die er van moeten leven.

  1. Henk-Jansen

   Dit vind ik dus een argument van niks. Bedrijven als Shell en ExxonMobil zijn miljardenbedrijven en die zijn bereid wetenschappers vele malen meer te betalen als ze klimaatverandering ontkennen. Maar weet je waarom de wetenschappers toch klimaatverandering onderschrijven? Omdat ze niet geldgedreven zijn en de waarheid boven tafel proberen te krijgen!

   1. denk eens na

    Nep nieuws

    1. Henk-Jansen

     Ja joh, denk eens na, noem alles wat niet in je straatje past maar nepnieuws, en alle wetenschap wat je niet aanstaat is zeker onderdeel van een groot complot!

     1. DolleDries

      Die AL Gore heeft de zakken goed gevuld met het nepnieuws.

     2. Chris Schoneveld

      Ik heb m’n hele werkzame leven bij Shell gewerkt, ben nu met pensioen maar krijg nog wel het “Shell Venster” bedrijfsblad en daar wordt continue over CO2 opslag en CO2 mitigatie gesproken; zeer politiek correct. En van collega’s die er nog werken hoor ik dat het taboe is om klimaatverandering te ontkennen. Een klimaatscepticus, zoals ik, zou geen carrière meer kunnen maken bij Shell. Dus hou op met die onzin dat Shell wetenschappers zou betalen om klimaatverandering te bagatelliseren.

  2. Kritikaster

   Voor een wetenschapper maakt het niet uit of het antwoord ja of nee is. Het gaat om de waarheidsbevinding zelf. Een onderzoeker die kan aantonen dat de menselijke bijdrage in klimaat verandering gering is zal dat maar al te graag publiceren en daar beroemd mee worden. Hij zou zeker ook gesteund worden door de fossiele lobby. Alleen, blijkbaar lukt dat niet!

 13. Ni28

  Als de economie goed draait is er ook gelijk geld voor nieuwe, schone technologie. Iets afschaffen zonder dat je het kunt vervangen is idioot. Liever een goede langzame ontwikkeling dan snelle fiasco. Hier moet Europa voor uitkijken met de groene emoties.

  1. Rosasolis

   @NI28. Ik denk dat Europa het veel beter doet dan Trump’s Amerika. Tenminste gaan wij veel beter om met Noodzakkelijk milieu bescherming dan de enorme milieu en gezondheids chaos dat Trump bezig is te veroorzakken in Amerika! Heb je ooit gereisd
   door Amerika? Ik wel. Jaren geleden als tiener vanuit Winnipeg, Canada dwars door de vreselijk sterk vervuilde midden en westerse gebieden van Amerika….Omdat de wegen door de Rocky bergen in Alberta, Canada nog niet helemaal veilig waren. Ik wou mijn
   oom bezoeken in Vancouver, die net als ik heel musical was. Dus doen ik reisde op de
   super highways van N. Dakota, Montana, Idaho, en Washington, zag ik vreselijk milieu
   vervuiling overal. Wat een verschil was het toen ik eindelijk na 5 dagen door de milieu
   hel van Noord-West USA , eindelijk in Vancouver, Canada te komen. Geen stank, geen
   rotzooi op de wegen. Wat was dit een mooi provincie waar mijn oom en zijn vrouw woonden. Ik heb veel van mijn oude oom geleerd, die als immigrant alt-violist uit Rusland naar Canada kwam toen de communisten het gingen overnemen. De terugreis naar Winnipeg ging veilig door, maar ik was genoodzaakt om naar een apotheek te komen wegens ademhalings problemen, die veroorzaakt werden wegens die afschuwelijke luchtvervuiling van de Amerikaanse steden. Conclusie: misschien is Canada niet zo fanatiek bewust om de
   Eerste te zijn op onze wereld…maar Canada is niet zo overbevolkt en zo Ernstigd
   vervuild als Amerika.

 14. Rosasolis

  Terwijl een aantal landen in Europa willen diesel autos in de steden verbieden, en veel
  meer aandacht besteden aan elektrische autos, wegens ernstige groeiende volks- gezondheid en milieu problemen, Trump wil al die niet geringe problemen negeren en
  ontkennen. Amerika First en meer banen, terwijl hij dit land terug wil brengen naar de
  1950’s. Grote sleeen die benzine zuipen. Rijen van die oude monsters in lange files,
  samen met de diesel trucks en autos. En de oude kolenmijnen in de zuidelijke staten
  zijn hersteld en gaan alweer werk aanbieden voor de armste bevolkingsgroepen in die
  gebieden. “Obama Care” is nu weg, dus hoe gaan die arme mannen hun medicijnen betalen wanneer zij long-emphisiem of kanker krijgen? Terwijl Trump de gezondheids en milieu problemen wil gewoon negeren, zijn er steeds meer ernstige gezondheids problemen van mensen van alle leeftijden. Terwijl lezen wij dat in Europa steeds meer
  bejaarden op hoge leeftijd zijn die nog steeds actief en gezond zijn. Rotterdam is nu
  hard bezig om tegen de ernstige luchtvervuiling, maatregelen te nemen. Diesels en
  heel oude autos mogen niet langer rijden in Utrecht. Een er komen steeds meer oplaad
  palen in vele steden om elektrische autos op te laden met een gewone pinpas. Ik heb altijd genoten van de comfort die een gewone Peugeot altijd bied. En nu gaat dit geliefde firma binnenkort elektrische autos aanbieden… Ik ben nu al aan het sparen.

  1. DolleDries

   Elektrische auto is zeer vervuilend.

    1. Rosasolis

     @Dolle Dries. Dit is een verouderde artikel van climategate. Sinds 2012 zijn
     de electrische autos aanzienlijk verbeterd. Als dit niet het geval zou zijn, dan zou er nu geen markt voor zijn. En terwijl de huidige markt voor electrische autos groeit, komen steeds meer oplaad palen in onze steden. Ik hou ook van oude, trouwe machines. Mijn computer is nu ook een antiek; maar omdat het nog steeds goed doet, ga ik door op dit apparaat zo lang mogelijk.

  2. Original NL

   Leuk zo’n peugeot commercial!

   1. Original NL

    Kunnen beter weer terug naar de oldtimers…auto’s gemaakt van staal , rubber en leer, en niet van zware metalen en plastic troep wat na 10 jr uit elkaar valt.
    Iets wat lang meegaat is meestal beter voor het milieu!

    1. Blue monday

     Ja, zo’n Alfasud uit 1974, die gaat eeuwen mee….

     of:
     Simca 1000, 1100, 1500
     Renault 4, 5, 14, 18
     Citroën GS, Visa, CX
     Alfa, Lancia, Fiat alle typen
     Alles van britse makelijk uit de 70’s

     topauto’s toen, vooral dat hoog-corresieve staal!

     1. Original NL

      Ja..hé hé..porsche gebruikte vanaf de zeventiger jaren gegalvaniseerd staal daarom rijden 72 % van alle verkochte porsches nu nog vrolijk rond.d
      Audi vanaf de jaren 80 dito.
      Ik propageer niet terug te gaan naar de door u genoemde reeds na korte tijd in flintstone auto’s veranderde roestbakken.

 15. Frits Jansen

  “knetterlinkse en totaal doorgeslagen milieufreak Barack Obama” Zo, die zit.
  Juist in de VS hebben ze ervaring met steden die bij ongunstig weer totaal onbewoonbaar worden door smog.
  Openbaar vervoer is ook iets waar Amerikanen niet van houden, behalve het vliegtuig. En de metro’s in sommige steden. Maar treinen? Nee hoor.

 16. Kritikaster

  Trump zegt en doet maar wat hem het meeste oplevert. Hij luistert niet naar mensen echt iets van het milieu begrijpen, maar gaat voor de korte termijn winst. Net zoiets als dat je de bank waarbij je een hypotheek afsluit jou adviseert in de goedkoopste betonconstructie van je balkon. Ik laat me liever door een erkende chirurg opereren dan door een verzekeraar. Op dezelfde manier zou Trump zich beter bij klimatologen kunnen beraden dan maar gewoon zelf maar te vinden wat hem electoraal het beste uitkomt.

 17. Blue monday

  goed nieuws voor Volkswagen in de USA, kunnen alle claims de prullebak in.

  Wat een domme mensen die dachten een schone diesel te kopen, roken en dampen moeten die dingen!

  1. Henk-Jansen

   Nou nee, Volkswagen heeft nog steeds gelogen over wat hun auto’s uitstootten en daar horen ze voor gestraft te worden.

 18. fenderbender

  De paradox rondom klimaat is een paradox op zich, klimaatverandering is een feit, een feit is ook dat dit niet alleen op aarde gebeurt, op mars, venus bemerken wetenschappers een temp-stijging, daar heeft de laatste deccenia geen auto rondgereden, blijkbaar is dit een fenomeen wat zich in ons zonnestelsel voordoet.
  Het co2 verhaal heeft geen keiharde bewijzen dat dit slecht is voor de aarde, frappant is dat wetenschappers die met pensioen zijn met andere uitspraken komen, maar uit het nieuws word gehouden, zoals gewoonlijk gaat het niet om bewijs, maar om publieke opinie.
  Trump is van het bewijs, toon aan wat schadelijk is en ik doe er wat aan.

  Vrienden in de U.S zijn dolblij met Trump, niet om de persoon, maar om zijn beleid, zelfs de linkse klagers en beroepsslachtoffers kunnen dit steeds moeilijker ontkennen.
  Hitlery en Pelosy vallen in een dagelijkse stuip en houden de wond open, of proberen ze maar hun draagvlak word minder, en minder.
  Het sprookje is over, werken en niet zeuren.

 19. Florissa

  Bijna alle kranten komen uit dezelfde pen,en welke voorkeur die heeft is algemeen bekend,net zoals onze staatstv, porrie.
  Dat stelletje lapszwanzen wat jaarlijks 150.000 euro opstrijkt met het niet aanpakken va de werkelijke problemen ,maar debatteren over Zwarte Piet ,of inspraak van de bevolking,door wie zij notabene in het zadel zijn geholpen ,zouden een voorbeeld moeten nemen aan Trump ,belasting verlagen ,en zorgen voor zijn landgenoten ,die komen daar op de eerste plaats ,en wat is daar mis mee ??

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.