Hilarisch: Syrië zit VN forum ontwapening chemische wapens voor

Even lachen jongens.

Hillel Neuer van United Nations Watch kwam gisteren met een aardig nieuwsfeitje aanzetten: nadat het Syrische regime zijn eigen volk dood gegast heeft mag het plaatsnemen als voorzitter van een VN forum dat zich bezighoudt met de ontwapening van chemische en nucleaire wapens. Wat? Ja, echt:

Het gaat om de Conference on Disarmament. Een organisatie waarvan maar liefst 65 landen lid zijn. Deze Conferentie (of Congres) heeft het Nucleaire Nonproliferatie Verdrag in elkaar onderhandeld, en natuurlijk het internationale verdrag tegen biologische wapens.

Hartstikke leuk, maar het is natuurlijk knettergek dat Syrië vervolgens de voorzittershamer van die club krijgt. Zoals Esther Voet laat weten op Twitter:

Inderdaad, gekker wordt het niet. Maar ja, we hebben het hier wel over de VN he.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. buitenbeentje

  De VN mensenrechten commissie wordt voorgezeten door een mohammedaan en er lopen er nog meer rond. Deze menen hebben dan een mening over de mensenrechten in Europese landen. Over hilarisch gesproken.

 2. buitenbeentje

  De VN mensenrechten commissie wordt voorgezeten door een mohammedaan en er lopen er nog meer rond. Deze mensen hebben dan een mening over de mensenrechten in Europese landen. Over hilarisch gesproken.

  1. tomygun

   VN staat gelijk aan wij van WC eend goede plaats voor rubber duck .

 3. Ben Zine

  “nadat het Syrische regime zijn eigen volk dood gegast heeft”

  Ook bij de redactie van DDS gaan de smerige propaganda leugens over Syrië er kennelijk in als Gods woord in een ouderling.

 4. Babaji538

  Ik kom nog even terug, op het artikel
  een tijdje geleden, bij “The Daily Standard”
  over onder meer Nikki Haley.
  Voordat je te snel gaat roepen, adviseer ik serieus
  even naar ‘haar’ twitter account te kijken.
  HILARISCH!
  Petra Hermans

 5. corfo

  De VN = een papieren tijger, opgericht om uitgekotste “politici” nog ff hun pensioen te laten optrekken. Als NL één keer in de paar jaar een maandje “voorzittertje” mag spelen loopt Haantje Pik (Rutje) als een uh………………zeg maar Haantje Pik rond, links en rechts wuivend, als de koningin van Lombardije, mag ff een paar woordjes in ’t Engels lullen en vliegt terug naar het uitgeknepen Nederland; wát een vervuiling brengt dit circus mee ! Honderden/duizenden kasten vol z.g. “resoluties” waar niemand iets mee doet, weggegooid geld, óók óns geld !
  Opzouten met die geldverslindende rotzooi.

 6. Jantje

  Was het maar hilarisch, dan kon ik er nog om lachen.
  Net wat buitenbeentje zegt.
  Net als al die arabieren in de VN vrouwenrechten commissie.
  Een drama.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.