Fleur Agema woedend op kabinet: verpleeghuizen die slecht presteren straffen met minder geld is contraproductief

Geen categorieapr 10 2018, 12:00
"Wat een slecht idee van de minister."
Het kabinet laat weten dat het de bekostiging van verpleeghuizen op de schop zet. Hoe? Als er te veel overhead is krijgen die verpleeghuizen gewoon minder geld. Klaar. Red je er maar mee:
https://twitter.com/IngeLengton/status/983571528376872963
Klinkt ongetwijfeld hartstikke leuk als je een VVD'er bent -- die gaan er automatisch vanuit dat minder geld altijd goed is -- maar voor bewoners van verpleeghuizen is het allemaal toch net wat minder plezant. Want zoals Fleur Agema uitlegt op Twitter raken verpleeghuizen echt niet onder de indruk "van minder geld. Dat raakt de bewoners en niet henzelf."
https://twitter.com/FleurAgemaPVV/status/983577021535092736
Het gebrek aan creativiteit bij de coalitie begint onderhand echt problematisch te worden. Er zijn serieuze problemen bij verpleeghuizen. Die dienen opgelost te worden. Hoewel 'meer geld er tegen aan smijten' niet altijd werkt, werkt 'minder geld er naartoe' zéker niet.
We hebben onze ouderen al te lang en te vaak aan hun lot overgelaten. Tijd voor actie. En niet voor 'bezuinigingen' door verpleeghuizen die het niet goed doen te straffen, waardoor bewoners alleen maar meer het haasje zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten