Jodenhaat is terug van weggeweest: ‘Bijna-klant wil geen zaken doen met jood, vriend klemgereden want keppel, familielid bedreigd’

Zo gaat dat tegenwoordig blijkbaar in Nederland.

Als je je afvraagt hoe zomaar een dag in het leven van een Nieuw-Israëlisch Weekblad-columnist eruit ziet, nou, zoek niet verder. Roel Abraham legt uit wat hem, een goede vriend én een familielid gisteren overkwam:

https://twitter.com/jisroel/status/989039097493716992

Roel legt uit dat een “bijna klant,” die vroom katholiek is en iconen verkoopt, toch geen zaken wil doen met hem “want ik ben jood.” Dat is al erg genoeg, maar het wordt nog erger. Een vriend van hem werd “klemgereden en verrot gescholden want keppel.” Oh, en dan is er ook nog het naaste familielid dat in de bus te horen krijgt “van medereiziger (moslim) dat deze persoonlijk alle Joden zal uitroeien.”

We weten allemaal dat jodenhaat tegenwoordig vooral uit één bepaalde hoek komt, maar daar vertellen we maar een deel van het verhaal mee. Het lijkt er namelijk op dat de import van jodenhaat uit het Midden-Oosten andere mensen met antisemitische gevoelens opeens de ‘moed’ heeft gegeven om zich ook te misdragen ten opzichte van joden.

Je hoeft alleen maar even een paar minuten op Twitter of Facebook te zitten om dat in actie te zien. Gisteren nog zag ik een comment voorbij komen van een zogenaamd rechtse Facebook-reaguurder die even antisemitisch uithaalde naar DDS:

https://twitter.com/MikevdGalienNL/status/988656592814997504

Dan heb je nog die hele extreemlinkse beweging die niet kan ophouden over ‘zionisme’ en die de staat Israël continu veroordeelt terwijl Arabische landen met allerlei wangedrag wegkomen, en natuurlijk de islamisten die denken dat de wereld veel mooier zou zijn zonder joden.

Ja, het antisemitisme is écht terug van weggeweest. Het is dieptriest.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Guus Geluk

  Het christendom heeft een historie aan antisemitisme, zélfs aangemoedigd door een groeit kerkhervormer, en dat is er, zoals duidelijk wordt in dit artikel, nog lang niet uit.

  1. DutchDropveter

   Daarom: geloof 18+ zijn we er zo vanaf

  2. Rosasolis

   @Guus Geluk. Nee Guus, hoewel er antisemitisme altijd was aanwezig, lang niet alle christenen waren tegen de Joden. Vergeet niet dat er was veel haat tussen Protestanten en Katholieken. Er was veel waardering in Leipzig door de Lutherse kerk gemeente voor de zeer geliefde 19 de eeuw componist Felix Mendelssohn, wiens Joodse familie bekeerde
   tot de Lutherse Kerk. En jaren daarvoor schrijf G.F. Handel vele oratorios gebaseerd op Oude Testamenten verhalen. In zijn meest geliefde oratorium, Messiah, staat duidelijk dat Jesus en zijn moeder Maria, Joden waren. De tijdgenoot van Handel, J.S. Bach schrijf vele werken voor koren gebaseerd op de Psalmen van David. Latere christelijke componisten zoals Schubert, Brahms en Devorak schrijf vele werken op Oud
   Testament teksten.

 2. buitenbeentje

  Zo lang MSM consequent antisemieten prominent aan het woord laat, daarbij geholpen door mohammedanen zal de situatie alleen maar slechter worden. Ook hier wordt regelmatig in het forum de geschiedenis en het heden verdraaid om Israel de schuld te geven van de situatie in het Midden Oosten, waarbij dan expliciet gemeld wordt dat het de schuld is van Zionisten, niet van Joden. Net als dat mohammedaans terrorisme zogenaamd niets met islam te maken heeft.

  Deze jodenfobie wordt alom geaccepteerd en dus krijgt het antisemitisme alle kans.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Gewoon op het Kartel blijven stemmen.
  Dan komt alles goed.
  Gewoon blijven afstemmen op de Orwelliaanse Staatsmedia
  En exact hetzelfde geldt voor alle andere West-Europese landen.
  Gewoon al virtue signalling struisvogeltje blijven spelen en het nageslacht deze antisemitische ‘verrijking’ in hun maag splitsen.
  Want laten we eerlijk zijn.
  De import van Jodenhaat komt volledig op conto van de West- en N-Europese kiezers.
  De gecastreerde Zweden zijn de allerergste.
  NL komt op plek twee.
  Binnen deze eeuw is het Euraziatisch schiereiland Jodenvrij.
  De kanaries in de mijn zijn dan gevlogen.
  Misschien dat dan de ogen open gaan.
  Maar dan is het ruimschoots over twaalf.
  Zitten we midden in de nacht.

  Applaus kiesvee !
  Applaus !!

 4. Skogen

  Ik denk niet dat Thierry altijd door heeft, wat voor vage figuren hij in zijn stroming meeneemt.(zie Arend Glas). Dit soort figuren zouden eruit gefilterd moeten worden.

 5. Ritter

  De groei van het antisemitisme is een voorspelbaar gevolg van de massale immigratie uit de islamitische landen.

  Wie het Midden-Oosten een beetje kent of zich weleens heeft verdiept in het islamitische gedachtegoed, kan onmogelijk verrast zijn. Het is jammer, maar waar: de strijd tegen de Joden hoort bij de islam.

  Door de massale immigratie uit de islamitische landen is Nederland terug in de tijd geworpen. Het moet, ook wat betreft de rechten van vrouwen en homo’s, een strijd leveren die al lang gestreden leek.

   1. Seneca

    @EQ
    is het links populisme dan op haar retour?

 6. Rosasolis

  Volgens Trouw vandaag, die een uitvoerig rapport gaf over een recente aanslag op een jongeman met een keppeltje in Berlijn, zijn er nu 2 groepen actief in anti -semitistische
  activiteiten in Duitsland en Frankrijk: de grootste groep zijn leden van ALT-right politieke groepen, en de fanatieke IS moslim aanhangers zijn als de 2de groep aangewezen. Gisteren vertelde A. Merkel dat het kan gevaarlijk zijn voor Joden die rondlopen met een keppeltje door de straten van de grote steden. En ook voor Orthodoxe Joden die rond lopen in Oost-Europese klederdracht. Ze zij niet dat dit niet zou mogen, maar dat het zou wel gevaarlijk kunnen zijn.
  Ik ben geinteresseerd in de nieuwste berichten over de ruimte en de vorderingen die
  Mars One doorgeeft in hun berichten over nieuwste ontwikkelingen; en vooral de plannen voor een ruimte station op Mars binnen 2 jaar! Met een groep Internationale
  astronauten, die op Mars zullen leven en werken. Waarom schrijf ik dit nu over de ruimte en Mars: omdat ik vindt het niet te geloven, dat hoewel dat er grote ontwikkelingen en ontdekkingen zijn in recente jaren jaren, hoe is het mogelijk dat sommige mensen willen nog steeds leven in de primitieve tijden van eeuwen geleden?
  Als modern Christin, wil ik nog steeds vertellen aan de Joodse gemeenschap, net als vele andere Christenen voor onze tijd en nog steeds: vermijd ons niet! Wij zij jullie
  trouwe broeders en zusters, die de Oude Testament zeer waarderen: zowel katholieken als protestanten. Vergeet niet dat Jeshua, (Jesus) was geboren en opgevoerd als Jood.
  Hij was ver voor zijn tijd. En daarna kwam de moeilijke tijden voor zijn volgers. Maar de kennis gaat door, tot en met onze tijd. Als soliste kan ik vertellen dat in de kerk
  wordt meestal ieder week de dienst begonnen met een lezing of een psalm uit de Oude Testament. En dan gaat de dienst van de kerk week door. Het is nu tijd (al lang!),
  dat joden ontdekken WIE hun grootste vrienden zijn: Christenen! Er zijn gelukkig vele mensen van joodse afkomst in de CDA, die de grootste winner is van onze recente nationale gemeenten verkiezing. Joden hoeven niet verlaten te voelen! Heb je problemen met joodse-discriminatie op je werk, op je school, of in je gemeente, neem
  dan meteen contact op met iemand van de CDA in je gemeente. Wij hebben veel leden, die je advies of hulp kan geven…nogmaals velen die joodse achtergrond hebben.
  Wordt lid van de CDA. Dan krijg je ieder 3 maanden 3 kranten: de officiele CDA nationale magazine, de CDA krant van je gemeente, en ook een uitgebreide krant over hoe de CDA werkt in de evp (Europese Parlement). De CDA wil opkomen voor Europa en de vrije wereld. Iedereen is welkom, mannen en vrouwen. De CDA vraagt ook voor leden van joodse afkomst, kom bij ons! Wij willen jullie als leden verwelkomen en willen dat jullie gaan mee samenwerken in onze joods-christelijke samenleving. Hoewel het is duidelijk dat er geen echte afscheiding is tussen de leer van de Oude Testament
  en de nieuwe boodschappen van Rabbi Jeshua, moeten wij vooruit kijken. Kom op jullie gelovigen: joden en christenen: wordt lid van de CDA. Je kan naar vergaderingen komen in je woonbeurt komen. Heb je problemen, dan is er altijd iemand van de CDA die je kan helpen.

 7. HEM

  Zeur toch niet.
  Het oude testament is een geschiedenisboek, het nieuwe testament is een sprookjesboek.
  Jezus was de eerste atheïst op aarde.
  Ieder volk dat zich “uitverkoren” noemt bestaat uit totaal-idioten.
  Het wordt tijd dat wij, nu wij Pluto hebben gefotografeerd en diep in de ruimte kunne kijken, eens ophouden met die onzin van “godsdiensten”.
  Leiders van geloofsovertuigingen hebben gewoon een vak dat bestaat uit het belazeren van de volgelingen. In de oudheid had men heilige stieren. Beeldjes hiervan kon men laten “gorgelen” door er water in te doen. Gewoon goochelarij. Gewoon het volk belazeren.
  Ik noem iedereen die iets “gelooft” en dat een godsdienst noemt: achterlijk!

  1. Rosasolis

   @HEM. Niet ieder leider van geloofsovertuigingen zijn bezig met belazeren van de
   volgelingen. Er zijn kerkleiders (meestal protestant) die verklaren niet in alle mirakels van de Bijbel te geloven. Veel is inderdaad overdreven. Maar er zijn kerkleiders en ook wetenschappers die overtuigd zijn dat behalve het leven op onze planeet, er een
   4 de of 5 de dimensie is. Waar de zielen “verder gaan” nadat het lichaam is overleden.
   Bijna- overledenen geven hun ervaring ook door. Sommige mensen kunnen ieder detaille
   van een operatie herinneren en vertellen, terwijl zij onder complete verdoving waren geweest.

  2. wheelboy

   Godsdienst maakt meer kapot als je lief is !!!

 8. Seneca

  @MvdG
  U schrijft: ‘Jodenhaat is terug van weggeweest’. Wellicht trap ik een open deur in, maar Jodenhaat is nooit weggeweest. Ik wijs u op diverse reacties op dit forum. Wat betreft die ‘vrome’ katholiek die geen zaken wil doen met Joden. Deze man bidt tot Jezus (een Jood) en adoreert Maria (een Jodin). Vermoedelijk realiseert deze vrome man zich niet dat Jezus denkt: ‘jij wilt geen zaken doen met een van mijn volk, dus ik doe geen zaken met jou’. Ook Maria zal zo redeneren, dus deze vrome man heeft door zijn daden, zijn zieleheil (zijn geloof, niet het mijne) in gevaar gebracht.

 9. Frits Jansen

  De meer fanatieke Joden voelen zich superieur (Einstein was toch ook een Jood), gaan prat op hun slimheid ook als dat ten koste van jouw gaat, en integreren maar matig.

  Allemaal geen reden tot antisemitisme, maar maakt antisemitisme wel begrijpelijker.

  Enfin, niemand zal vandaag de dag nog in ernst een radicale “oplossing” voor een vermeend “jodenvraagstuk” voorstellen (“Endlösung der Judenfrage”). Die oplossingen reserveren we nu voor moslims.
  Weldra zal een broodje Salafist worden verkocht.

 10. wheelboy

  Ik heb nooit begrepen wat mensen tegen Joden hebben .Als het iets is dat 2000 jaar geleden gebeurd is dan wordt het eens tijd er mee op te houden . Joden zijn over het algemeen harde werkende intelligente mensen die zelf niemand hier tot last zijn . Daarbij komt dat ons geloof afstamt van het joodse geloof .

  Dan het stukkie Baudet . Rechtse partijen trekken regelmatig mensen aan die iets tegen joden hebben .Dat was in de tijd van de CD al zo . Alleen moet je je afvragen staat zon partij zelf voor een anti joods standpunt . Of zijn het ea rotte appels . Zelf zou ik nooit en te nimmer op een anti joodse partij stemmen . En in mijn gedachte zit de anti joodse inslag nu meer bij links als bij rechts .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.