Knettergek! Naam "Kolonisten van Catan" veranderd in "Catan." Want Israëlhaters en racismeroepers

Geen categorieapr 04 2018, 9:00
We blijven ons aanpassen aan de eisen en idioterie van extreemlinks.
Gestoorder dan dit wordt het niet. Fabrikant 999 Games van het populaire bordspel 'Kolonisten van Catan' heeft laten weten dat de naam van het spel voortaan slechts 'Catan' luidt. De reden? Racismeroepers én Israëlhaters (grappig hoe die twee vaak samenvallen) maakten op agressieve wijze bezwaar tegen de oude naam.
Woordvoerder Bert Calis van 999 Games legt uit in het AD:

"Die term is sinds een jaar of tien zó beladen geworden, dat we het niet meer willen gebruiken voor onze spellen."

En dus geef je maar toe aan de druk? Omdat de term "beladen" is geworden onder een marginaal maar vocaal groepje extremisten? Ja. Inderdaad. Blijkbaar wel ja. Want die extremisten krijgen altijd hun zin. Hoe harder je schreeuwt, hoe eerder je je zin krijgt.
Wat die kritiek precies was? "Dat we met deze naamgeving teruggingen naar de oude, blanke roots. Dat soort ongein. We werden gewezen op de negatieve effecten van het Nederlandse koloniale verleden," aldus Calis. Met andere woorden: een stukje zelfhaat eersteklas.
En dan is er ook nog jodenhaat. Ja echt:

"Sommige mensen stelden dat we hiermee steun gaven aan de bouw van Joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever, een moderne vorm van kolonisatie."

Ten eerste is het een grof schandaal dat iemand -- in dit geval Calis blijkbaar -- Joodse nederzettingen gelijkstelt met het oude kolonialisme, en ten tweede is het zo mogelijk nog erger dat hij de naam van een spel aanpast uit kant en klare jodenhaat. Want ja, de theorie dat anti-zionisme jodenhaat is wordt breed gedeeld door experts.
Vreselijk dat dit soort jodenhatende zelfhaters hun zin krijgen. Maar in zo'n wereld leven we tegenwoordig blijkbaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten