Lewis Hamilton gaat los op Max Verstappen: “Domme actie, wat een eikel”

Zo, Hamilton en Verstappen zijn duidelijk geen vrienden meer.

Vorig seizoen leek Lewis Hamilton van Mercedes wel behoorlijk veel waardering te kunnen opbrengen voor Max Verstappen. Ja, Max maakte af en toe een foutje en het zat hem allemaal niet mee, maar Hamilton kon diens agressieve rijstijl wel waarderen. Niet zo gek misschien aangezien de Brit zelf ook een kemphaan eerste klas is, in ieder geval als hij in de auto zit.

Na de race in Bahrein lijkt de liefde tussen beide heren enigszins bekoeld te zijn. Tijdens de race probeerde Max om Lewis in te halen. Dat lukte. Maar op het laatste moment toucheerde Hamilton het linker achterwiel van Max’ bolide. Het gevolg: een lekke band.

Toen Hamilton op de beelden terugzag wat er precies gebeurd was, was hij not amused. “Er moet een zeker respect bestaan tussen coureurs en ik vond deze manoeuvre bepaald niet respectvol,” aldus de Brit tegen verslaggevers. Daar voegde hij aan toe dat Max in zijn ogen “een eikel” is (a dick head). En, oh ja, dat het ook nog eens een “domme actie” van hem was. Hamilton:

“Ik heb de beeldennauwkeurig bekeken en dan zie je dat hij mij van de baan probeert te duwen, terwijl hij al mij voorbij was. Je ziet mij al inhouden, maar hij zet onnodig door. Een domme actie ook, want het kostte hem zijn race.”

En Max? Die vindt het juist de schuld van Hamilton. De Brit had hem alle ruimte moeten geven, aldus Verstappen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Paaldanseres

  Hamilton moet niet zeuren. Hij voelt aan alles dat er een Nederlands jochie is die niet voor de “king” opzij gaat. Max zit in zijn hoofd en kruipt stilletjesaan onder zijn huid. Hij ziet een sterke concurrent en dat kan hij niet hebben.

  Persoonlijk vind ik toch dat Hamilton hier de plank volledig misslaat. Over respect gesproken… hij noemt Max in de coolingroom voor het oog van heel formule 1 minned volk een “Dickhead”. Over respect gesproken…….

  Over de inhaalactie: In Mexico heeft Max op een vergelijkbare wijze de race gewonnen. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Buiten dat… hoe kan de voorvleugel van Hamilton de achterband van Max kapot snijden? Precies… Max was er voorbij.

  Eigenlijk maakt het bovenstaande niet uit. Hamilton roept altijd dat hij een racer is, dat hij harde gevechten wil, dat het close racing moet zijn. Nu is er een keer een hard gevecht op de baan en dan gaat deze meneer direct in de slachtoffer rol en liggen piepen. Ik had graag willen weten wat de stewards hadden gedaan als Hamilton een lekke band had gehad en verstappen gewoon de race had kunnen uitrijden.

 2. AS210854

  Misschien dat hamilton beter af is bij het trapauto racen.

  1. Rechtsaf

   Wk Flinstonen

 3. Babaji538

  Ik ben niet in de gelegenheid
  om bepaalde evenementen te bezoeken.
  Petra Hermans

  1. buitenbeentje

   mazzel voor die evenementen.

 4. denk eens na

  Hamilton moet er even aan wennen dat het file rijden verleden tijd is

  1. corfo

   @ DEN.
   Je hebt wel gelijk, denk ik, maar Verstappen schiet hiermede niks op.
   Als hij, Verstappen, keer op keer ná een aanrijding moet stoppen, heeft hij niks en gaat ’t dezelfde kant op als met z’n vader, een roemloos einde, en dát gun ik hem niet.

 5. tomygun

  Hamilton is een rat hij heeft Max van de baan gegooid
  en wist dat hij z,n band stuk zou rijden .
  Hoe?dit heb ik al eerder uitgelegd op dat was het dan weer .
  Hamilton heeft een truck uitgehaald een truck die ik zo bij
  hem kan doen en hij gaat dan 100% van de baan .
  De mafklapper kon niet hebben dat Max hem het nakijken gaf
  au daar ging bijna z,n ego .
  Gepaste straf voor hem plaats kwijt punten kwijt in china
  starten uit de pitlaan .

  1. RobertMarsman

   Ben ik het niet mee eens. Het was een domme actie van Max verstappen want wat denken we nu? Dat Hamilton de regerend wereldkampioen opzij gaat? Nee natuurlijk niet die gaat voor niemand opzij dus ook niet voor Max. Als het andersom zou zijn gebeurd en Max was niet opzij gegaan voor Hamilton dan was het een goede actie van Max geweest.

   Vanwaar die haast om Hamilton met alle geweld in de 2e ronde van de wedstrijd al voorbij te willen rijden. Er is nog tijd zat en en komen nog kansen genoeg. Waarom blijft hij niet gewoon een tijd achter Hamilton rijden want die rijd hem toch gewoon naar voren? Want er toch niets aan de hand.

   Dat is het verschil tussen de ervaring van bv Hamilton die dat geduld wel kunnen opbrengen en desnoods een paar rondes wachten om iemand voorbij te rijden. En de onervarenheid van Max die met alle geweld iemand gelijk voorbij moet.

   Het verschil tussen beide is dat Hamilton podium rijdt en 15 punten bij kan schrijven, en Max niet verder is gekomen dan een paar rondjes racen. En dat dit dus een leermoment voor Max mag zijn. Iets meer geduld hebben.

   1. tomygun

    Robert ,
    Het verschil is dit Ham zit met zijn voorband op de
    achterband van Max ,Max is er in de bocht dus al
    voor bij , als zij op gelijke hoogte zouden zitten
    dan zou ik je gelijk geven maar dit is niet zo .
    Om Max testoppen kon Ham enkeld deze truck
    toepassen .
    Je werkt zeker bij de Ns met treintjes daar moet je
    op je beurd wachten bij racen moet je iedere goede
    kans pakken .

 6. Gerlos

  Ach zoiets gebeurd in de geest van de strijd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.