LOL! Nederlandse media roepen massaal om comeback Hyves: “Echt fantastisch, je kon er de hele dag krabbelen!”

Man. Triester dan dit wordt het niet.

Het is eigenlijk gewoon zielig, maar de Nederlandse media zijn duidelijk met een campagne begonnen om Hyves terug te brengen uit de dood. Die sociale media site werd in 2013 offline gehaald (en is nu Hyves Games) vanwege een gebrek aan interesse. Op het hoogtepunt waren echt 10 miljoen mensen lid van de site. En ja, ze waren er bijzonder actief op.

Het enige probleem? Hyves werd ingehaald door Facebook, dat veel meer opties had, makkelijker in gebruik was, en dat ook nog eens deels internationaal georiënteerd was. TMG probeerde Hyves nog te redden, maar dat baatte niet. Het was einde oefening.

Je zou denken: laat die site lekker rusten in zijn digitale graf, maar helaas, Nederlandse media zien de controverse rond Facebook blijkbaar als dé ideale gelegenheid om een mogelijke comeback van Hyves te promoten. Overal worden er interviews geplaatst met fanatieke Hyvers. Mensen die bijna letterlijk in een vreugdedansje uitbarsten bij de gedachte aan een comeback.

Eén van hen is ene Eline Slettenhaar. Zij sprak met EditieNL en legt uit:

“Hyves is echt fantastisch. Je kon er de hele dag krabbelen en leuke plaatjes sturen. Facebook is een stuk minder leuk. Van mij mag Hyves terugkomen!”

Zo, zo! Kon je er krabbelen? Dat is wel heel indrukwekkend inderdaad. Nou, maar snel opnieuw invoeren, die site!

Natuurlijk gaat dat niet gebeuren. Hyves is kapot. En dat hebben de eigenaren van die site toen zelf deels gedaan door gewoon niet mee te gaan met de tijd. Retro is hartstikke leuk hoor, maar de gemiddelde mens wil gewoon meegaan met zijn tijd. Een social netwerk dat stilstaat verdwijnt. Zo is het toen gegaan, en zo zal het altijd gaan.

Overigens moet ik wel even lachen om de idiote uitspraken van “techdeskundige” Johan Voets. Die zegt:

“Netwerken als Facebook en Hyves hebben hun beste tijd gehad. Vroeger bleven we via de sites op de hoogte van het leven van onze vrienden. Tegenwoordig houden we contact via Whatsapp.”

Dan ben je echt niet goed bij je hoofd. Facebook is groter en machtiger dan ooit. Als je roept dat die site zijn beste tijd gehad hebt bewijs je eerst en vooral dat je werkelijk geen idee hebt waar je over spreekt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. Babaji538

  In de eerste klas van mijn lagere school
  kreeg ik een plakplaatje als ik het werkje
  goed had afgerond!
  In de derde klas kreeg ik plaatjes van “Sport Billy”.
  Petra Hermans

  1. van Urk

   Een brief schrijven, een foto erbij doen en opsturen per post naar een familielid of je vriend of vriendin. Veilig, spontaner en spannender wanneer je antwoord erop krijgt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.