Mark Zuckerberg komt vrijwel zeker naar Europees Parlement: nu moeten we tanden laten zien

Het is zover, het is vrijwel zeker dat de baas van Facebook, Mark Zuckerberg, langs komt bij het ‘hoogste’ orgaan van Europa, het Europees Parlement. Nu kunnen de europarlementariërs doen alsof ze net zo veel waard zijn als leden van de Senaat en Congresleden van de Verenigde Staten. Laten we hopen dat ze scherpere tanden laten zien.

In de Verenigde Staten hebben ze vooral in de eerste ronde laten zien dat ze niet veel verstand hadden van techniek en social media, dat moeten ze in Brussel echt voorkomen. Daarnaast moeten de Europarlementariërs laten zien dat ze wat harder zijn dan hun Amerikaanse collega’s. In de Europese Unie zijn het toch vaak van die progressieve en zachte types.

In de VS vroegen ze tenminste nog waarom rechtse en conservatieve groepen en personen tegengezeten werden of werden geblokkeerd. Dit verwacht ik niet echt te zien in het Europees Parlement. Sterker nog, ik verwacht dat ze Facebook meer willen bewegen om ‘fake news’ tegen te gaan en het tegen populisten, nationalisten en eurosceptici op te nemen.

We kunnen natuurlijk niets voorspellen, maar alsnog het wordt wel een evenement dat we moeten volgen.

Een woordvoerder van Facebook meldde eerder dat Zuckerberg ‘graag vragen komt beantwoorden’ in het parlement in Straatsburg: ‘We willen de stappen die we hebben genomen om de data van onze gebruikers te beschermen graag nader toelichten.’ Eerder opperde Facebook dat een vicevoorzitter van het bedrijf zou moeten komen getuigen, maar daar zat het Parlement niet op te wachten.

 

Ik ben zelf nu Facebookloos, maar ik weet wel dat Zuckerberg zich als een gladde aal door alle vragen heen bewoog in de Verenigde Staten. In Europa moeten we dit toch echt anders doen, want het slaat nergens op dat zo een belangrijk iemand wegkomt met standaardantwoorden zoals: ‘we zullen het onderzoeken’. Ballen tonen en hem laten zweten!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Floris

  “In de VS vroegen ze tenminste nog waarom rechtse en conservatieve groepen en personen tegengezeten werden of werden geblokkeerd.”
  ————————————————————————-
  Maar zelfs dat is de dictators in Brussel niet genoeg.

  Er moet NOG meer gecensureerd worden.

 2. Ali Yas

  “nu moeten we tanden laten zien”

  Als je met “we” het EP bedoelt: dat was al niet eens in staat een onreglementaire machtsoverdracht in de Commissie tegen te gaan. Verder zijn Mark en Angela vriendjes, de rest doet er niet toe.

 3. Frits Jansen

  voor Amerikanen zijn wij een soort inboorlingen, een vreemd volk ver weg. Pogingen om Zuckerberg kritisch te benaderen zullen ze hooguit duiden als een extreem linkse politieke poging Amerikanen te beschadigen.
  Privacy? Amerikanen hebben er in hun ogen recht op die rare Europeanen een beetje in de gaten te houden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.