NRC doet diepgravend onderzoek: pro-Poetin krant blijkt uitgegeven te zijn door antisemitische bioboer!

Geen categorieapr 25 2018, 9:00
Sinds wanneer heeft linkse eigenlijk een probleem met antisemitisme?
Onlangs werden er in Nederland plots zomaar 50.000 pro-Poetin kranten verspreid. Dat verraste mensen enigszins; waar kwam die krant vandaan? De naam was veelzeggend: De Andere Krant. Maar wie had hem betaald? Waren het de Russen zelf, die propaganda aan het verspreiden zijn?
Nou nee. De krant werd bekostigd door Hugo Jansen. Een activistische bioboer. Hoe we dat weten? Nou, NRC Handelsblad heeft diepgravend onderzoek gedaan en dat ontdekt. Wat blijkbaar vinden moderne journalisten het heel belangrijk dat ze andere journalisten continu de maat nemen, en niet -- zeg -- de overheid. Want stel je voor dat je politici tegen je in het harnas jaagt! Voor je het weet geven ze je geen scoops meer!
De Andere Krant wordt verspreid door vrijwilligers van de stichting KnowledgeMatters. Het zet Vladimir Poetin in het zonnetje, legt uit wat het Russische perspectief is op de annexatie van de Krim, pakt Westerse politici hard aan, en ga zo maar door.
Dat is natuurlijk tegen het zere been van de NRC. Dat vindt het persvrijheid hartstikke leuk, maar dan wel alleen voor kranten die een links, anti-Russisch en pro-establishment wereldbeeld verkondigen. Zij die dat niet doen moeten publiekelijk aan de schandpaal genageld worden.

Wat de organisatoren van deze avonden volgens Jansen niet wisten is dat hij er behalve een pro-Russische agenda nog een hele andere agenda op nahoudt. Veel kwaad in de wereld wordt volgens Jansen namelijk veroorzaakt door een joodse elite die het voor het zeggen heeft in de Verenigde Staten en daar de belangen van Israël dient. Het zou gaan om veelal joodse neoconservatieve politici die na ‘9/11’, een ramp die zij volgens Jansen zelf hebben veroorzaakt, de macht grepen in de VS en er nog altijd de dienst uitmaken.

Het moge duidelijk zijn dat Jansen er een paar uiterst onfrisse denkbeelden op nahoudt. Maar wat heeft dat verder te maken met de inhoud van de krant, die hij overduidelijk niet zelf heeft geschreven? Hij staat er borg voor, maar dat is het dan wel. In de krant zelf staat voor zover mij bekend niets antisemitisch. Het is alleen pro-Russisch.
Het zou de NRC sieren als de krant dit soort diepgravend onderzoek deed naar onderwerpen die er daadwerkelijk toedoen en naar mensen die zowaar macht hebben. Denk aan Mark Rutte en Eric Wiebes. 'De Andere Krant' wordt door helemaal niemand gelezen, laat staan serieus genomen. Rutte en co wél.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten