NRC doet diepgravend onderzoek: pro-Poetin krant blijkt uitgegeven te zijn door antisemitische bioboer!

Sinds wanneer heeft linkse eigenlijk een probleem met antisemitisme?

Onlangs werden er in Nederland plots zomaar 50.000 pro-Poetin kranten verspreid. Dat verraste mensen enigszins; waar kwam die krant vandaan? De naam was veelzeggend: De Andere Krant. Maar wie had hem betaald? Waren het de Russen zelf, die propaganda aan het verspreiden zijn?

Nou nee. De krant werd bekostigd door Hugo Jansen. Een activistische bioboer. Hoe we dat weten? Nou, NRC Handelsblad heeft diepgravend onderzoek gedaan en dat ontdekt. Wat blijkbaar vinden moderne journalisten het heel belangrijk dat ze andere journalisten continu de maat nemen, en niet — zeg — de overheid. Want stel je voor dat je politici tegen je in het harnas jaagt! Voor je het weet geven ze je geen scoops meer!

De Andere Krant wordt verspreid door vrijwilligers van de stichting KnowledgeMatters. Het zet Vladimir Poetin in het zonnetje, legt uit wat het Russische perspectief is op de annexatie van de Krim, pakt Westerse politici hard aan, en ga zo maar door.

Dat is natuurlijk tegen het zere been van de NRC. Dat vindt het persvrijheid hartstikke leuk, maar dan wel alleen voor kranten die een links, anti-Russisch en pro-establishment wereldbeeld verkondigen. Zij die dat niet doen moeten publiekelijk aan de schandpaal genageld worden.

En zo geschiede:

Wat de organisatoren van deze avonden volgens Jansen niet wisten is dat hij er behalve een pro-Russische agenda nog een hele andere agenda op nahoudt. Veel kwaad in de wereld wordt volgens Jansen namelijk veroorzaakt door een joodse elite die het voor het zeggen heeft in de Verenigde Staten en daar de belangen van Israël dient. Het zou gaan om veelal joodse neoconservatieve politici die na ‘9/11’, een ramp die zij volgens Jansen zelf hebben veroorzaakt, de macht grepen in de VS en er nog altijd de dienst uitmaken.

Het moge duidelijk zijn dat Jansen er een paar uiterst onfrisse denkbeelden op nahoudt. Maar wat heeft dat verder te maken met de inhoud van de krant, die hij overduidelijk niet zelf heeft geschreven? Hij staat er borg voor, maar dat is het dan wel. In de krant zelf staat voor zover mij bekend niets antisemitisch. Het is alleen pro-Russisch.

Het zou de NRC sieren als de krant dit soort diepgravend onderzoek deed naar onderwerpen die er daadwerkelijk toedoen en naar mensen die zowaar macht hebben. Denk aan Mark Rutte en Eric Wiebes. ‘De Andere Krant’ wordt door helemaal niemand gelezen, laat staan serieus genomen. Rutte en co wél.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Uiterst Links

  NRC heeft voor mij al lang afgedaan als een neoliberaal mondstuk voor de VVD, geen riooljournalistiek in tegenstelling tot de teleGRAF, want daar zijn ze nog iets te genuanceerd voor. Toch is het een walgelijk dogmatisch elitair pro corrupte blad. Toiletpapier onwaardig

  1. Heinz

   DDS is lichtvoetiger met een gezonde kijk op onze samenleving. Zelf ambieer ik Trouw, maar lees die krant met tegenzin.

 2. Peter Loosduinen

  Howick en Lily terecht terug naar Armenië !!!
  De Armeense asielkinderen Howick en Lily, die vorig jaar onderdoken om uitzetting te voorkomen, moeten alsnog terug naar het geboorteland van hun moeder. Een laatste rechtszaak waarmee de twee hoopten in Nederland te kunnen blijven, liep voor hen uit op een teleurstelling.
  DEZE soap heeft de Nederlandse belastingbetaler meer dan 700.000 euro gekost.
  Linkse advocaten bleven maar door procederen.
  Alle verzoeken zijn door de rechter afgewezen.
  Nu einde oefening : In het vliegtuig terug naar Armenië, een prachtig groen land zonder horizon vervuilende windmolens.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Het ideologisch vlugschrift de NRC en diepgravend onderzoek is als een spurtende luiaard; een contradictio in terminis.

  Door het decennialange wegkijken, doofpotten en dissidenten lynchen is de NRC zelf een van de hoekstenen van het herlevend antisemitisme geweest.
  Dat noemen ze in die contreien geloof ik ; deugen en integriteit.

  Er is echter ook verheugend nieuws beste ludjes !
  Niet alleen dalen de papieren oplagen van dit ondraaglijk rechtschapen Fake News vodje al jaren ook de virtuele variant is in een verbijsterende duikvlucht belandt.
  Het aantal druiloren dat dagelijks nog afstemt op dit dagelijkse portie Gutmensch-zelfbevlekking gaat de weg van de Dodo op.
  Binnenkort lezen alleen nog journalisten dit cultuur marxistisch wc-papier.

 4. Two Ravens Black Kettle

  Om u een beeld te geven inzake de pijlsnelle teloorgang van dit -met doofpotten gevulde .doofpotten- WegMetOns-manifest

  In Juni 2017 bereikte het NSB Handelsvod bijna plaats 10.000 bij de Alexa meter die de Traffic Statistics bijhoudt.

  Op 25-04-2018 , minder dan één jaar later, staat dit zelfingenomen clubblad van islam-apologeten op het deerniswekkend plekje nummero 19.211.
  Meer dan 9000 plekkies lager
  En de teloorgang zet in versneld tempo door.

  Wanneer deze oer-struisvogels uiteindelijk te grave worden gedragen mogen van mij de klokken in het gehele land luiden en jubelen.
  Vanuit de salafistische moskeeën, de leden van islamitische verkrachtingsbendes in Europa, de Identity Diversity fascisten, terroristen vervoerende NGO’s en de dichtgesnoerde kelen van 95% van het journalistenkorps zal ongetwijfeld geweeklaag weerklinken.

  Ook dat zal een verheugend geluid zijn waaraan ik me zal laven.

  Overigens wordt deze demasque, deze totale teloorgang braaf en kordaat binnen eigen gelederen gehouden door het keurkorps der ‘journalisten’.
  Want daar zijn ze een ster in; doofpotten

  En zo konden de sluizen wagenwijd opengezet worden, het antisemitisme weer wortel vatten, Europa Jodenvrij gemaakt worden en honderdduizenden meisjes en kinderen verkracht worden zonder dat er 1 enkele -zich journalist noemende- kwezel zijn onwelriekende inteeltbek opendeed.

 5. Ernst Quispel

  Ik begrijp dat het een schande is dat het NRC deze informatie publiceerde.

  Dit behoren we niet te weten.

  1. Two Ravens Black Kettle

   U begrijpt helemaal niets en U zal helemaal nooit iets begrijpen want U haalt Uw informatie uit de NRC.

 6. Jantje

  Dat hele NRC maakt deel uit van de links-fascistische-islamistisch colonne die in Europa bezig is het 4e rijk op te richten, ter eer en meerdere glorie van Satan.

 7. Two Ravens Black Kettle

  Ik heb ooit zo’n NRC narcist diepgravend onderzoek zien verrichten
  Hij torende duizend meter boven me
  Hij stond op een zuil
  Het was een spekgladde zuil.
  Deels doordat het beslagen was met metersdikke stalen platen
  Deels door het voortdurende slijm wat naar beneden kwam gedropen.
  Slijm geboren uit de poriën van de ondoordringbare Kaste der Zelfgenoegzamen, Moreel Voortreffelijken en Ondraaglijk Rechtschapenen die afgesloten van de buitenwereld hun ivoren paradijs bewoonden.

  De narcist gilde; ‘ik ga diepgravend onderzoek doen’
  Hij ging toen ondersteboven aan de hoogste piek van de ivoren kathedraal hangen en spon-van-zijn-onuitputbare-arrogantie een nog dikkere cocon rondom zich heen.

  Zo nu en dan scheet hij een prop papier naar beneden met daarop de tekst ‘onderzoeksjournalistiek’ dat dankbaar werd opgelikt door slaafse creaturen die aan de voet van de toren existeerden en zich identificeerden als NRC lezers.
  Deze wezens leken veel op de bijen. Ze hadden eenzelfde cultuur. Ze dachten allemaal exact hetzelfde, ze keken allemaal neer op de mensen die dagelijks om hen heenliepen op weg naar het werk. Ze gaven elkaar voortdurend schouderklopjes, verzekerden elkaar ervan dat ze nog exact hetzelfde dachten, conformiteit als levensdoel.
  Maar desondanks hoopte ze -net als darren in de bijenkorf- dat ze toegelaten zouden worden tot de Heilige Ivoren Kathedraal.

 8. George Knight

  De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Want Michael van der Galien kan NRC nou wel verwijten dat het andere journalisten continu de maat neemt, maar hijzelf doet exact hetzelfde door NRC aan te vallen. Vraag is of hij zich hiervan bewust is of net doet alsof hij onnozel is.

  Daarnaast is hij een slecht lezer van NRC door te suggereren dat de krant de overheid buiten schot laat. NRC komt met scoops over de dividendbelasting en de financiering van moskeeën door autoritaire, Arabische landen als Koeweit en Saoedie-Arabië waarmee het de regering Rutte in problemen brengt.

  Kortom, NRC is een journalistiek medium dat de feiten vooropzet en onderzoek doet, en De Andere Krant is een niet-journalistiek medium die een mening voor de feiten zet en zich activistisch opstelt. Dat laatste mag en er is niks mis mee, maar journalistiek is het niet.

  Overigens hanteert DDS dezelfde methode als De Andere Krant en heeft het vooral tot doel om de publieke opinie te beïnvloeden. Dat is wat anders dan de lezer informeren, zoals NRC en andere journalistieke media doen.

  Het is trouwens een misverstand om te stellen dat NRC links is. Het betoog van Van der Galien rammelt trouwens en bevat rare tegenstrijdigheden. Want als NRC de rechtse Rutte in bescherming neemt, dan is het dwaas om te zeggen dat NRC links is. NRC zou mogelijk links kunnen zijn als het Rutte niet in bescherming zou nemen. Maar dat ontkent Van der Galien. Zijn argumentatie is onbruikbaar. Een medium kan niet tegelijk links en pro-establishment zijn. Het is het één of het ander. Allebei is niet mogelijk.

  Van der Galien is opnieuw tegenstrijdig als hij stelt dat NRC zich aan de kant schaart van ‘kranten die een links, anti-Russisch en pro-establishment wereldbeeld verkondigen.’ Hij verwart hiermee een anti-Putin standpunt met een anti-Rusland standpunt. Als een nieuwsmedium zich keert tegen de zittende macht in het Kremlin, dan wil dat niet zeggen dat het hiermee anti-Russisch is. Net zomin als kritiek op president Trump een nieuwsmedium anti-Amerikaans maakt.

  Eerder het omgekeerde is het geval. Kritiek op autoritaire leiders van het kaliber Erdogan, Putin, Xi Jinping of Trump breekt juist een lans voor de landen die ze vertegenwoordigen en die deze leiders in gijzeling hebben genomen en als hun bezit beschouwen. De kritiek draagt de wens in zich dat het land teruggeven moet worden aan de burgers ervan. Kritiek op president Putin die de Russische Federatie gijzelt en nauwelijks probeert te ontwikkelen en klaar te maken voor de toekomst is niet anti-Russisch, maar pro-Russisch.

  1. JanKlaasen

   Mooi verwoord! Stuk beter dan dat onsamenhangende gezwam van die zwarte raaf!

  2. Fortiori

   Perfect !

 9. Babaji538

  Michael, als je vandaag even de tijd hebt,
  kijk even op de Svenska Dagbladet.
  De bevestiging van waarom men mij
  in het jaar 2016 almaar geprobeerd heeft
  te hacken.
  Groot schandaal UNHCR & Heerlijk jonge poesjes!!!

  Petra Cecilia Maria Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.