Onacceptabel! 229 70-plussers moeten hun rijbewijs onterecht inleveren

Discriminatie, puur en simpel.

Dat we tegenwoordig in Nederland op vreselijke wijze omgaan met onze ouderen wisten we al, maar het wordt nu wel heel erg triest. Uit onderzoek blijkt namelijk dat maar liefst 229 70-plussers geheel onterecht gedwongen werden door de politie en de marechaussee om hun rijbewijs af te staan.

De Telegraaf legt uit:

Een rijbewijs terugkrijgen is voor iemand die het onterecht is kwijtgeraakt, geen abc’tje. Vaak moesten de gedupeerden een half jaar of langer wachten. De Groningse emeritus hoogleraar Cees Smit Sibinga (78) overkwam het ook: hij kreeg zijn rijbewijs na zeven maanden en ’oneindig veel bureaucratie’ terug nadat bleek dat hij ’gezien zijn leeftijd in topconditie is’.

Volgens Sibinga treedt de politie keihard op als een automobilist toevallig wat ouder is. Een verkeersovertreding wordt dan direct gezien als bewijs dat “iemand niet goed meer functioneert, terwijl agenten absoluut niet zijn opgeleid om dat te beoordelen.”

Het CBR roept weliswaar dat in 88 procent van de gevallen de beslissing van de politie gestaafd wordt door onderzoek, maar dat wordt toch wat minder indrukwekkend als je bedenkt dat 12% van de mensen dus ten onrechte het rijbewijs verloor en dat het in Nederland absoluut geen sinecure is om je rijbewijs terug te krijgen als het je is afgepakt.

Daarom zal deze tweet van 50-Plus baas Henk Krol helemaal niemand verbazen:

Niet meer dan terecht, natuurlijk. Het échte triest is dat andere partijen zich blijkbaar niet geroepen voelen om onmiddellijk in actie te komen. Die zijn meer bezig met ‘euthanasie’ onder ouderen ‘aan te moedigen.’ Oh sorry, ik bedoel ‘mogelijk te maken.’ Knipoog.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Bon-vivant

  Het valt me nog mee dat Kajsa Ollongren en Alexander Pechtold hier niet de schuld van wordt gegeven.

  1. AS210854

   Jonge jonge waar slaat dit nu weer op.

   1. DolleDries

    Nou ik kan Bon wel volgen, D66 heeft wat tegen ouderen misschien zijn ze zonder de auto eerder levensmoe. In de reacties van Bon zit vaak heel veel diepgang.

    1. hans-e-pans

     Leeftijdsdiscriminatie zou je het ook wel kunnen noemen.

    2. robroy

     hahahahahahaah bam

  2. Stanly2000

   Nee, de Russen zijn hier duidelijk schuldig aan.

 2. JanKlaasen

  229 ouderen in heel Nederland… Sjonge sjonge, het moet niet veel gekker worden. Het is echt komkommertijd bij de DDS.

  1. Ni28

   Als je er tussen zat zou je anders praten.

   1. sonar

    Ni28 hij hoort ook in een poppenkast thuis daar wordt ook nooit wat zinnigs gezegd alleen maar onzin ,daarom lachen de mensen daarom.

 3. Ernst Quispel

  Dit is een gruwelijk onrecht waarvoor we Rutte en Ollongren ter verantwoording moeten roepen.

  Het liefst bij de Gevangenpoort.

  De maat is vol!

  1. Ni28

   Jammer dat het jou niet overkomen is asociale mannetje.

 4. DolleDries

  Verdomme geef Ernst zijn rijbewijs terug zodat hij er weer uit kan en niet de hele dag hier zijn onzin verkondigd.

 5. JanKlaasen

  Bovendien, moet je kijken in wat voor auto,s die 229 ouderen rijden, schandalig gewoon.

  1. Ernst Quispel

   Precies, JanKlaasen, vervuilende oude bakken die olie lekken en onze kinderen met roet vergiftigen!

   Goed dat er Groen Links is om dit soort misstanden te corrigeren.

   1. Bloem

    Meneer Q heeft wel iets met ovens waarin zijn soort mensen overtollige bevolkkngsgroepen in kwijt kan.

    1. Pit

     @Bloem: Je kunt Wimpie maar beter negeren, zuigtrollen verdienen dat.

    2. Ernst Quispel

     Je bent een zieke idioot, Bloem.

    3. Pit

     @Bloem: Hierboven ^ wordt dat bevestigd.

     1. Bloem

      We weten het allemaal en toch kunnen we het soms niet laten om te benoemen wat deze vreselijke man is. Een antisemiet in hart en nieren. Iedere bijdrage van deze zieke geest riekt naar een gevaarlijke ideologie. Jammer dat de DDS hem niet voor eens en voor altijd uitsluit. Een normaal debat is met deze randfiguur onmogelijk

  2. Frits Jansen

   Dit is toch een rechtse site, met een gezonde hekel aan GroenLinkse milieufreaks?
   Die bejaarden rijden natuurlijk in ouderwets geurende diesels, die de bomen langs de weg bedekken met gezonde een dikke laag roet.
   Een alternatieve professor heeft al geschreven dat al die elektrische auto’s de lucht zo schoon houden dat de mensen hun weerstand tegen vuil verliezen, zodat één ouderwets walmende autobus ze al fataal kan worden.

 6. Frits Jansen

  Als je iemand z’n rijbewijs afpakt kan dat heel ingrijpend zijn voor de betrokkene, zeker als het maanden duurt voordat de fout hersteld wordt als wordt vastgesteld dat dit ten onrechte is gebeurd.
  Toen mijn moeder al behoorlijk dementeerde verlengde de dokter toch haar rijbewijs, want die besefte hoe erg het was als haar rijbewijs werd afgepakt. Nee, mijn moeder heeft geen ongelukken gemaakt. Haar ogen waren nog uitstekend, en autorijden doe je reflexmatig.

  1. Frits Jansen

   Tegen mijn vader zei de oogarts dat het moment er aan kwam dat hij zich moest laten opereren om te kunnen blijven rijden. Mat mijn vader toen nog lang uitstelde. Hij leefde met het idee dat een staaroperatie iets verschrikkelijks is met groot gevaar.

   Het schijnt dat ook verzekeraars dat denken, want oogartsen krijgen een hoop geld voor een staaroperatie, terwijl die heel eenvoudig is. Ze maken een piepklein sneetje en daar wordt de kunstlens in ge propt. Het sneetje is vaak zo klein dat geen hechting nodig is.

   Als een operatie heel eenvoudig is maar goed wordt betaald leidt marktwerking ertoe dat oogartsen dolgraag staaroperaties doen. Die worden menen aangesmeerd met het argument dat je het zelf pas merkt dat je gezichtsvermogen achteruit gaat als je merkt hoeveel beter je ziet na een operatie

 7. nienke

  Zolang je in staat bent nog goed auto te kunnen rijden op hoge leeftijd mag je blij zijn, onafhankelijk zijn is het grootste goed.
  En zomaar je rijbewijs afpakken omdat je oud bent is echt afschuwelijk voor deze oude mensen.
  Ben zelf oud en rij nog steeds auto, dank god op mijn blote knieen dat ik dat nog kan doen, van niemand afhankelijk.

 8. Marius Feenstra

  Pure leeftijds discriminatie van een overtreding in samenhang met de leeftijd van de betreffende persoon. Uiteraard ook onkunde van de overheidsdienaar en het CBR die zich begeven op een hellend vlak.

 9. Mariposa78

  Afgezien of de man een verkeersfout heeft gemaakt of niet, het kan natuurlijk nooit zo zijn dat hij een brief thuis krijgt waarin staat dat hij “geestelijk en/of lichamelijk niet goed functioneert” zonder dat enig onderzoek heeft plaatsgevonden, puur gebaseerd op de constatering van iemand met op dat gebied hooguit deskundigheid op MBO-niveau.
  En voor ik het vergeet de meeste ouderen, rijden in bijna nieuwe auto’s ipv oldtimers wie dat argument aanhaalde spoort niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.