Ondanks het wanbeleid van Rutte daalt de werkloosheid: nog maar 3,9 procent werkloos!

Dat is een prestatie van formaat. Van het Nederlandse bedrijfsleven dus he, niet van de staat.

Hoewel Vadertje Staat de lasten verzwaard heeft en er ook in andere opzichten alles aan gedaan heeft om de economische malaise te vergroten blijkt de economie sterker en flexibeler dan veel mensen dachten. De daling van de werkloosheid heeft zich ook in maart namelijk doorgezet. In de derde maand van het jaar was slechts 3,9 procent van de beroepsbevolking werkloos. Dat komt neer op 357.000 werklozen.

In februari was het werkloosheidspercentage nog 4,1 procent.

In maart hadden ruim 8,7 miljoen mensen betaald werk. Het aantal 15- tot 75-jarigen met betaald werk is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 20.000 per maand toegenomen, aldus het statistiekbureau. Ruim 4,2 miljoen mensen hadden om uiteenlopende redenen geen betaald werk. Onder hen dus de 357.000 mensen die aangaven recent naar werk te hebben gezocht en daarvoor ook direct beschikbaar te zijn. Gemiddeld nam hun aantal in de laatste drie maanden af met 13.000 per maand.

Natuurlijk is daar het hele verhaal niet mee verteld. Bijna 3,9 miljoen mensen hebben niet naar werk gezocht of zijn niet beschikbaar. Het goede nieuws? Ook dat aantal is de afgelopen drie maanden met 9.000 afgenomen in totaal, oftewel met 3.000 per maand.

Het is voor het eerst in bijna tien jaar dat het werkloosheidspercentage onder 4 procent is gedaald. En ja, dat is natuurlijk fantastisch nieuws.

Het slechte nieuws? Geheel onterecht claimt het kabinet hier verantwoordelijkheid voor. Dat moet op elk mogelijk moment tegengesproken worden. Het kabinetsbeleid zet eerder een rem op de economie dan dat het voor groei zorgt. Lastenverzwaringen zijn nooit positief, en dat is nou juist wat de kabinetten Rutte continu hebben doorgevoerd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Onzin456

  Wat een geluk dat we hebben als nederlanders dat we beter kunnen worden terwijl onze regering alleen maar slecht doet

  1. hans-e-pans

   Het is al langer bekend dat de economie en dus de werkgelegeheid floreert, niet door de regering maar ondanks deze regering.

 2. Duke

  Iemand die al 1 dag in de week werkt telt nu al niet meer mee als werkloos, terwijl die vaak wel werkzoekend is. Mensen die werkloos zijn, maar niet staan ingeschreven als werkzoekend tellen ook niet mee als werkloos. En zo zijn er meer van dat soort situaties waardoor werklozen door nieuwe definities bedacht onder Rutte 2 niet meer als werkloos worden meegeteld. Deze cijfers zeggen dus helemaal niets.

 3. denk eens na

  Een topic hier voor lees ik dat iedereen die werkt er bijna niets op voor uit gaat , meer mensen aan het werk voor minder loon.

 4. Meester Kong

  ‘Hoewel Vadertje Staat de lasten verzwaard heeft en er ook in andere opzichten alles aan gedaan heeft om de economische malaise te vergroten ‘

  Hoe voed ik mijn vaste reaguurders 🙂 🙂 🙂

 5. Heinz

  Nederland is het best presterend land binnen de EU. Hoe kan er dan gesproken worden over wanbeleid ?

 6. Babaji538

  Ik vind dit de grap van vandaag!
  “Het wanbeleid van Rutte”.
  Ik denk, na 8 jaar, dat we met zijn allen
  die bewoording ruim ver gepasseerd zijn!
  Maar verder houden we de moed erin!
  We blijven positief!
  Petra Hermans

 7. AS210854

  Vertellen ze er ook bij hoeveel mensen er in de bijstand zijn gekomen, of hoeveel van die 4 % er immigrant zijn. Natuurlijk niet, zo laf zijn ze wel.

 8. Ernst Quispel

  Een enorm succesvol wanbeleid.

  🙂

 9. Vit

  Als de kippen zijn ze er bij.

  1. Vit

   Btw, men neemt al met een paar uur per week deel aan de arbeidsmarkt.

   1. sonar

    Vit ,die klootviolen hebben geen besef van economie,het bedrijfsleven bepaald de op en neergang van de economie.
    De regering heeft totaal geen toegevoegde waarde wanneer men lasten verzwaard en de burgers uitpersen als citroenen.
    Voor die trollen is een cursusje economische leergang best verstandig ,dan kunnen zij die oogkleppen eens afdoen,ik denk een overbodige investering.

    1. Fortiori

     Een paar taallesjes erbij is ook geen overbodige luxe als wij toch bezig zijn met studeren.

    2. Pit

     @Sonar: We hebben er weer een taalneuqertje bij. Vreemd want zelf bakt Fortiori er ook niet veel van. En dan toch anderen de maat nemen?

     Enkele blunders uit zijn eigen dwaasheden:

     – Het lijkt we (peilingen-forum-voor-democratie-streeft-in-amsterdam-bijna-de-vvd-voorbij)
     – hebben een naam te hebben (helaas-sylvana-eenvandaag-opiniepanel-zegt-massaal-behoud-straatnamen-van-historische-figuren)
     – op.. [beletselteken heeft drie punten i.p.v. twee] (helaas-sylvana-eenvandaag-opiniepanel-zegt-massaal-behoud-straatnamen-van-historische-figuren)
     – in die site (i.p.v. op die site) (slecht-nieuws-voor-tegenstanders-van-de-sleepwet-voor-kamp-gaat-duidelijk-aan-de-leiding)
     – drirecteur (russische-ambassade-in-londen-slaat-terug-naar-may-de-temperatuur-daalt-tot-23-maar-wij-zijn-niet-bang-voor-kou)

     1. Fortiori

      U bent een opmerkzaam type !

     2. Pit

      @Fortiori: Klopt, bovendien heb ik een gloeiende hekel aan taalneuqertjes. Vooral aan degene die het zelf nogal eens verprutsen. Doe er uw voordeel mee zou‘k zo zeggen!

 10. EU kok

  Zondag had Michael problemen met de feiten.
  Ajax is de beste maar verloren met 3-0 van de landskampioen.
  Vandaag zijn de voortreffenlijke cijfers betreffende werkloosheid veroorzaakt door wanbeleid van de overheid.
  Nieuwe banner voor deze site: De Dagelijkse Standaard: nonsese en onbetrouwbaar.

  1. Pit

   EU kok schreef: Nieuwe banner voor deze site: De Dagelijkse Standaard: nonsese en onbetrouwbaar.

   Binnenkort verdwenen, een nieuwe cock is al in zicht: DDS cock

 11. Sam C

  De regering heeft totaal geen invloed op de economie het zijn de ondernemers en de bevolking die dit doen. Dus het wanbeleid heeft hier niets mee te maken.

  1. EU kok

   Eindelijk iemand die het snapt.
   Als het slecht gaat met de economie komt dat zeker niet door de regering of andere overheidsmaatregelen.
   Het zijn de ondernemers en de bevolking die een slechtere economie veroorzaken.
   Oh, wacht even, daar denken DDS en haar reageerders heel anders over als het hun uitkomt.

 12. DolleDries

  ‘We staan nog maar aan het prille begin van ongekende volksverplaatsingen, die paradoxaal genoeg het gevolg zijn van de Westerse ontwikkelingshulp aan Afrika’ – ‘Europeanen moeten door kruising met Afrikanen gemengd ras worden’ – ‘Dit betekent wel het einde van de sociale zekerheid in Europa’
  Emanual Macron (Afbeelding: (2)).
  De Franse president Macron, één van de topfiguren van de extreemlinkse globalistische kabaal, heeft opnieuw zijn ware kleuren laten zien door afgelopen zaterdag in een TV interview te zeggen dat Europa zich moet opmaken voor een ‘ongekend aantal’ migranten uit Afrika, omdat het lot van Europa en Afrika ‘met elkaar verbonden zijn’. Kortom: Macron wil ‘Eurafrika’ creëren, en wees in dat kader op de Frans-Amerikaanse journalist Stephen Smith, die volgens de president ‘geweldig goed beschrijft’ hoe er in de komende 30 jaar tussen de 150 en 200 miljoen Afrikanen naar Europa zullen emigreren.

  ‘Het migratie fenomeen dat op ons afkomt zal historisch zijn,’ aldus Macron, die stelde dat de grote armoede, klimaatverandering en geopolitieke conflicten honderden miljoenen Afrikanen naar Europa zullen drijven. En dat is volgens hem prima en zelfs gewenst.
  ‘Ongekende volksverplaatsingen nog maar net begonnen’
  ‘Afrikanen gaan vooral naar Europa, omdat het continent geen eiland is, vanwege onze locatie, en omdat het lot van Europa en Afrika met elkaar verbonden zijn.’ Macrons grote voorbeeld is Stephen Smith, auteur van ‘The Rush to Europe’, waarin deze professor aan de Duke University schrijft dat we in Europa nog maar aan het prille begin staan van ongekend grote volksverplaatsingen, die volgens hem ‘paradoxaal genoeg’ voornamelijk het gevolg zijn van de Westerse ontwikkelingshulp aan Afrika.
  Gemengd ras, einde sociale zekerheid
  Smith voorziet een aantal mogelijke scenario’s, waarbij hij het ontstaan van ‘Eurafrika’ nog het ‘meest optimistische’ noemt. In dat geval omarmt de Europese bevolking de massale immigratie, en wordt het een ‘welkom, multicultureel Europa, dat volledig een gemengd-ras door immigratie en (rassen)kruising accepteert’.
  Dit betekent volgens hem wel het einde aan de sociale zekerheid in Europa, want die wordt door de komst van zo ongelooflijk veel kansarme Afrikanen onbetaalbaar. Dit houdt tevens in dat de levensstandaard in Europa fors zal dalen en armoede wijd verspreid zal worden, iets waar wij op deze site ook al jaren voor waarschuwen, maar wat door veel mensen nog steeds niet geloofd wordt, omdat ze zich niet kunnen voorstellen dat ‘onze’ politici dit hun eigen kiezers zullen aandoen.
  Fort Europa ‘niet te winnen gevecht’
  Een ander mogelijk scenario is ‘Fort Europa’, de grenzen die worden gesloten, wat Smith een ‘niet te winnen, of zelfs schaamtevol’ gevecht noemt. Daarom zal ‘Eurafrika’ er moeten komen, vinden hij en dus ook Macron, en zal dat volgens hen ook gaan lukken, omdat de migrantendeals van de EU met Turkije en Libië ook zo goed zouden functioneren. Daarbij willen wij aantekenen dat –zoals we al eerder schreven- deze deals in tegenstelling tot wat wordt beweerd niet zijn bedoeld om de migranten toestroom te beperken, maar ‘in goede banen’ te leiden, dus te bevorderen.
  EC-president Jean-Claude Juncker onderstreepte dat eind vorig jaar nog maar eens, toen hij zei dat Europa ‘een duidelijke behoefte’ heeft aan deze massale immigratie uit Afrika, en de EU er daarom alles aan zal doen om zoveel mogelijk Afrikanen legaal naar Europa te kunnen laten komen.
  Gemiddelde Europeaan laat Umvolkung gelaten gebeuren
  De conclusie is andermaal dat er in Brussel, Parijs, Londen en Rome (het Vaticaan) virulent anti-Europese regimes zitten, die vast van plan zijn om zich niets te blijven aantrekken van de zorgen van de autochtone Europeanen, omdat die inderdaad zullen moeten verdwijnen, en plaats moeten maken voor de nieuwkomers uit met name Afrika en het Midden Oosten. Oftewel: Umvolkung is het devies, en dat wordt nu zelfs steeds openlijker toegegeven, vooral omdat deze politieke kliek in de gaten krijgt dat de gemiddelde burger niet van plan is om zich er massaal tegen te verzetten, al was het alleen maar in het stemhokje.
  En daarom krijgen zij het lot dat zij verdienen. Of onze (klein)kinderen straks blij zullen zijn dat wij ons stabiele en welvarende continent zo zonder slag of stoot hebben prijsgegeven aan deze totalitaire, Europa-hatende linksdictatuur, en onze straks totaal geïslamiseerde, sterk verarmde landen dankzij hen zullen zijn afgezakt naar Tweede- en zelfs Derde Wereldstatus, is echter maar zeer de vraag.

  1. Fortiori

   Inderdaad. Een grote verplaatsing van kennis en cultuur. Geen kanon gebulder, loopgraven oorlog. Chemische oorlogsvoering etc. Misschien nog 1x een waterstofbommetje wie zal het zeggen….
   De tijd van de Tubanten en Bataven is ook overgewaaid. Nieuwe visies.

   1. JanKlaasen

    Inderdaad, ken je geschiedenis. Volksverhuizingen zijn van alle tijden. Verrijkt de samenleving. Zelfs het huidige Amerika zou niet bestaan zonder massale emigratie.

    1. Original NL

     J Klaasen….Je gaat de mensen die amerika hebben opgebouwd toch niet vergelijken met de gelukzoekers die onze sociale voorzieningen leegzuigen?
     Een verrijking….laat me niet lachen!!

  2. Frits Jansen

   Er zijn landen in Afrika waar het prima gaat en zelfs Europese gastarbeiders werken, zoals Angola.

  3. Frits Jansen

   In sommige Afrikaanse landen zoals Angola werken Europese gastarbeiders. Belofte: ze gaan terug!

   Het continent met het mooiste weer en de lekkerste wrijven heeft een onbekende voorsprong.

   1. Stanly2000

    Fritsje, koffers al gepakt? Op naar het mooie weer en de lekkerste wrijven.

  4. Freba

   Macron is DE Grote Knecht van de Zionisten, zoals voorspeld en beschreven door enen Herzl. Macron heeft 10 jaar voor de Rothschilds in Frankrijk gewerkt als bankier. Deed alleen transacties van 10 miljard of meer. Dus hoe meer ellende; des te sneller komt de Nieuwe Wereldorde onder leiding van de Zionisten aan de macht, overigens is dat proces na de ‘bevrijding” van Europa al in gang gezet. Weg met de gouden standaard. Elk land volpompen met schulden, dan houdt “men” zijn opstandige mondje. Pensioenpotjes bestaan niet; en daar gaat zeker uw eigen regering niet over; allemaal bestemd voor het leger der Intriganten, m.n. aan de andere kant van de Plas. We hebben de Romeinen, de Hunnen, de Germanen, de Nationaal Socialisten etc.etc. “gehad” en nu DIT. Lang leve de Diaspora. Nog ff de Palestijnen vernietigen en de ongehoorzame Arabische leiders en de zaak is rond. Je ziet het pas als je ZE doorhebt. Overigens liggen de grootste olievelden ter wereld onder de door Israel bezette Golanhoogten. Sjalom.

   1. Freba

    P.S. Dat Derde Rijk was nog niet eens zo’n slecht idee. Staat ook in zijn “verboden boek”. Daar omschreef hij de problemen die ons nu overvallen. Alleen DE Slavenhandelaren typeerden hem als dom schildertje.

   2. Meriadoc Brandebok

    Wat een onzin is dit.

 13. Gerlos

  Hoezo wanbeleid van de minister president, kijk om je heen en zie dat het geld met bakken over de balk wordt gesmeten.

 14. H.Vaes

  Economie heeft weinig of niets met beleid te maken….Floreert de wereldeconomie dan merkt Nederland dat ook….Gaat het minder ….dan evenzeer. Beleid heeft alleen te maken met geld dat rondgepompt moet worden. Rondgepompt in Nederland uiteraard.
  Wat deze regering nu ook weer doet is oa. het verdiende geld uitgeven aan lamlullen die ons land aan het leegvreten zijn.Ook geven ze het geld aan het buitenland en……de Nederland die dat geld verdiend heeft ….zal op een houtje moeten blijven bijten.
  Ja dus…..WANBELEID.

 15. Frits Jansen

  Wat een logica! DDS snapt er niets van dat het onder het beleid van Rutte c.s. zo goed gaat.
  Het zou ook zomaar kunnen dat dat dan zij het beleid van Rutte c.s. is!

 16. Frits Jansen

  Dat is wel degelijk aan het extreem-rechtse beleid van de immer lachende Mark te danken. Zelfs autochtone werklozen vrezen te worden afgescheept naar Verweggistan.

 17. Duke

  De definitie van werkloosheid is aangepast. Werklozen die niet staan ingeschreven tellen niet mee, en werkzoekenden die een parttime baan hebben (van slechts 1 dag) ook niet. Fake news. Zijn er verkiezingen in aantocht?

 18. Freba

  Bij de telling zijn vast niet de WA-jongers, WAO-ers en meer mensen die in “duistere uitkeringen” zitten/staan/liggen NIET meegerekend. Doe je dat wel, dan krijg je bepaalde subsidies/kredieten niet vanuit Brussel. Dus altijd creatief boekhouden. Succes komt altijd door jezelf en ellende door ‘de ander”. Niemand die de cijfers controleert, Capisce!!!!

 19. Ernst Quispel

  Dankzij dit beleid, zou ik zeggen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.