OPCW-inspecteurs na een week eindelijk begonnen met onderzoek naar chemische wapens

Wat sommige mensen nog niet weten, is het feit dat er nog helemaal geen onderzoek is gedaan naar het mogelijk gebruik van chemische wapens door de president van Syrië, Assad. De coalitie van de Britten, Fransen, en de Amerikanen heeft wel al schoten gelost, maar een echt goed fundament had de coalitie daar niet voor. Nu kan het onderzoek wel beginnen.

Een week na aankomst in Syrië hebben inspecteurs van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens onderzoek verricht in Douma. De inspecteurs gingen na of de stad doelwit is geweest van een aanval met chemische wapens, vandaag twee weken geleden.

De OPCW-missie in Syrië werd tot nu toe gekenmerkt door oponthoud. De inspecteurs waren vorige week zaterdag al in Damascus, maar kregen ondanks verscheidene toezeggingen geen toestemming om door te reizen naar Douma.

De ene kant beschuldigt de andere kant en vica versa. Het lijkt het schoolplein wel, maar dan met volwassenen en dodelijke wapens. Een stuk gevaarlijker, met net zo labiel. Het gaat om macht, controle, en framing. Elkaar framen zorgt ervoor dat er geen duidelijkheid komt over de realiteit. Ook is er geen enkele mogelijkheid voor bezinning en objectieve waarneming. Het onderzoek kan dan nu wel eindelijk beginnen, maar wie weet wat er allemaal in de tussentijd gebeurd is zonder dat wij, het publiek, het weten?

Men heeft altijd wel zijn of haar mening klaar over Syrië en alles wat daar gaande is, maar naar mijn idee weten we nog geen eens de helft. De wereld wordt steeds transparanter en verbonden, maar de mogelijkheden tot desinformatie en framing worden ook steeds meer. Een weerzinwekkende situatie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. swetsnek

  beter laat dan nooit

 2. buitenbeentje

  “Foto: Vreselijke beelden uit Douma, Syrië na een aanval van Assads troepen die chemische wapens gebruikten”

  “Wat sommige mensen nog niet weten, is het feit dat er nog helemaal geen onderzoek is gedaan naar het MOGELIJK gebruik van chemische wapens door de president van Syrië, Assad.”

  QED

 3. DolleDries

  Ondertussen wordt steeds duidelijker dat de aanlag met gas in Engeland steeds meer stinkt en niet meer was dan een losgelaten scheet om Rusland te jennen.

 4. denk eens na

  De gifgas aan val is duidelijk fake , zou oldkreng iets aan moeten doen.nepnieuws.

 5. JanKlaasen

  Assad heeft in ieder geval 14 dagen de tijd gehad om de sporen te wissen.

 6. Ni28

  Je kunt vandaag de dag geen nieuws klakkeloos overnemen als waarheid. Want wat is de waarheid, iedereen heeft er een en de echte feiten daarachter zijn niet controleerbaar. Dus kan iedereen verkopen wat hij wilt. Het meest aannemelijke wordt tot de waarheid gebombardeerd. Of dat wat men wil laten geloven. En dan moet je een andere nieuws weglaten. Zo lieg je niet en je waarheid lijkt aannemelijk. Doe je het tegenovergestelde wordt het voor nepnieuws uitgemaakt. Zo doet de NPO het en ook helaas de commerciële omroepen. Als je maar binnen de politieke correctheid blijft in de inmiddels geïndoctrineerde maatschappij.
  Wat er nu(nog) in Syrië gevonden wordt zal bevochten worden door Assad en Poetin. De onderzoekers zijn toch niet helemaal onafhankelijk zij zoeken de schuld van de twee bovengenoemde.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.