snapshot7

Peilingen: Pechtold krijgt zwaar op z'n falie, slechts 20% van D66-kiezers gelooft dat hij geen leugens verkoopt

Geen categorieapr 22 2018, 9:45
Nog maar één op de vijf D66-kiezers vindt dat Alexander Pechtold een oprecht figuur is, zo wijzen de peilingen deze week uit. De rest van nota bene zijn eigen achterban gelooft dat de penthouseprins een hoop informatie achterhoudt over de afschaffing van de dividendbelasting.
gelooftupechtoldenco
Deze week was een politiek issue van afgelopen najaar ineens terug van weggeweest: de dividendbelasting. In het regeerakkoord werd besloten die tax voor aandeelhouders af te schaffen. Iets dat niet in de verkiezingsprogramma's van de vier onderhandelende partijen was terug te vinden, dus daarmee natuurlijk al nieuws: had het bedrijfsleven hier Mark Rutte, Alexander Pechtold, Sybrand Buma en Gert Jan Segers dwingend gesouffleerd? Oppositiepartijen vroegen naar memo's, maar VVD, CDA, D66 en CU konden die niet leveren. En na wat meer stampij was de politieke kous af.
Tot deze week dus. Toen ineens duidelijk werd dat er vermoedelijk wél aantekeningen waren geweest. Toch hielden de fractievoorzitters en Mark Rutte de poot stijf: ze konden zich nog altijd geen memo's herinneren. En wat vindt Nederland ervan? Slechts 21% denkt dat die teksten van de partijleiders op waarheid gebaseerd zijn. Onder aanhangers van oppositiepartijen verschilt dat van 0% tot 6% - verwaarloosbare percentages. Maar ook bij de regeringspartijen is er sprake van maar weinig vertrouwen in de premier en zijn kliek: slechts 47% van de VVD'ers, 29% van de CDA'ers... en maar 20% van de D66'ers denkt dat het klopt.
Dát is dus een behoorlijke tik op de vingers van met name Alexander Pechtold, die altijd op zijn aartsloyale D66 heeft kunnen rekenen. Maar na 12 jaar Wageningse veilingmeester beginnen nu ook de sociaal-liberalen eindelijk tabak te krijgen van z'n triomfantelijke boeventronie. En dat levert het bovenstaande beeld op: nog maar één op de vijf D66'ers is bereid de bekendste penthousebewoner van Nederland te geloven als hij zegt dat hij geen dividendbelastingmemo onder ogen heeft gekregen.
Wellicht tijd om eens plaats te maken, Alexander? De Honds zetelpeiling van deze week laat namelijk ook onveranderd zien dat D66 eenderde van de zetels dreigt te verliezen:
peiling 22-4-2018
Geloofwaardigheid aan gruzelementen, en als een baksteen aan het zakken in de peilingen. Dit is een uitgelezen moment voor Alexander Pechtold om eindelijk eens afscheid te nemen van de politiek, nietwaar?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten