Nu geeft ook Merkel zelf toe: antisemitisme in Duitsland toegenomen door komst van Arabische vluchtelingen

Geen categorieapr 22 2018, 14:00
Langzaam bij beetje beginnen onze Oosterburen te snappen dat de samenleving een prijs betaalt als je de grenzen voor vluchtelingen uit het Midden-Oosten vrijwel ongelimiteerd openzet. Nadat gisteren een minister van Merkels regering dit al toegaf, moet vandaag ook de grote bazin met tegenzin toegeven dat "Wir schaffen das" wellicht toch een iets te optimistische uitroep was...
Gisteren gaf een Duitse minister toe dat haat en geweld jegens Joden bij onze oosterburen met een schrikbarende hoeveelheid was toegenomen. Eén van de oorzaken daarvan was het feit dat er de afgelopen jaren veel migratie is geweest van Arabische landen richting Duitsland. In die landen wordt niet al te vriendelijk gedacht over Joden, en dus lopen nu Duitse Joden gevaar.
Was het een losse flodder of gaat de Duitse regering nu daadwerkelijk overstag en raakt zij overtuigd van het feit dat het "Wir schaffen das"-beleid een hoop problemen heeft veroorzaakt? Met alle voorzichtigheid van dien: het lijkt er toch op te wijzen dat Duitsland gaandeweg wakker wordt uit de vluchtelingenroes. En begint te beseffen dat massa-immigratie ook massa-import van problemen uit de landen van herkomst betekent.
Angela Merkel beaamt vandaag namelijk de woorden van haar minister. Tegenover een Israëlische tv-zender benadrukt de Duitse bondskanselier dat het antisemitisme aanzwelt. En dat dit inderdaad komt door "vluchtelingen of mensen met een Arabische achtergrond." Lees maar mee:

"Merkel zei dat onder vluchtelingen of mensen met een Arabische achtergrond personen zijn die een nieuwe vorm van antisemitisme naar Duitsland hebben gebracht.

Ze zei dat joodse scholen en kleuterscholen en synagogen niet meer zonder politiebescherming kunnen. ,,Dat baart ons zorgen'', zei Merkel."

Nu kunnen we er een hoop scheldwoorden aan besteden dat Merkel zich dit wel eerder had mogen beseffen. Begrijpelijk. Maar toch: beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, toch? De grote vraag is nu: wat gaat Merkel eraan doen om te zorgen dat het antisemitisme, wat anno 2018 weer springlevend is in Duitsland, de kop wordt ingedrukt? We wachten geduldig op het antwoord...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten