Frankrijk komt ein-de-lijk in actie: 250 bekende Fransen tekenen manifest "tegen het nieuwe antisemitisme"

Geen categorieapr 22 2018, 15:00
De toename van het antisemitisme komt, aldus de ondertekenaars'door "islamististische radicalisering." Dat dit klopt beseffen we allemaal, maar het komt niet vaak voor dat mensen -- zeker bekende mensen -- het hardop durven zeggen.
De ondertekenaars van het manifest veroordelen een "etnische zuivering op laag niveau" in bepaalde Franse buurten. Die "etnische zuivering" gericht op joden vindt eerst en vooral plaats, aldus de ondertekenaars, door radicale islamisten, die hele buurten en voorsteden in handen hebben.
"We eisen dat de strijd tegen dit democratisch bankroet dat antisemitisme is, een nationale zaak wordt voordat het te laat is," aldus de ondertekenaars.
Onder de ondertekenaars bevinden zich politici (Nicolas Sarkozy, Manuel Valls, Bernard Cazeneuve, Bertrand Delanoë), kunstenaars (Charles Aznavour, Gérard Depardieu, Francois Hardy, Zabou Breitman, Renaud), intellectuelen, en religieuze leiders uit de joodse, islamitische en christelijke gemeenschappen.
"In onze recente geschiedenis zijn elf joden net vermoord en sommigen gemarteld, alleen omdat ze joods waren, door radicale islamisten," schrijven ze, waarmee ze onder meer verwijzen naar de moord op Ilan Halimi in 2006, de slachting op een joodse school in Toulouse in 2012, en onlangs de moord op een bejaarde joodse dame in Parijs, Mireille Knoll. En zo zijn er helaas nog veel meer voorbeelden voorhanden.
Het is triest dat we het tegenwoordig 'moedig' moeten noemen wat deze bekende Fransen doen -- dit is gewoon common decency -- maar helaas zijn we zo diep gezonken in Europa dat het zowaar 'moed' vereist om radicaal islamistisch antisemitisme te veroordelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten