Paus Franciscus jaagt rechtse commentatoren op stang met tweet: “Willen we echt vrede? Verbied dan alle wapens!”

Volgens de Paus kunnen we pas écht zonder angst leven als we alle wapens verbieden. Dat zal leiden tot vrede, aldus de Bisschop van Rome. Zijn commentaar ging er niet al te best in bij enkele rechtse lui uit de commentaar-scene. GeenStijl-redacteur Timon Dias noemde de Paus hierom een “fucking idiot” en Forum voor Democratie-afvaller Yernaz Ramautarsing vond dat Paus Franciscus “onstellende domheid” aan de dag legde.

Paus Franciscus heeft vandaag voor flinke reuring gezorgd met een tweet. Het hoofd van de Katholieke Kerk merkte namelijk in het Engels op dat als we werkelijk vrede willen bereiken, we dan alle wapens moeten verbieden. Volgens de plaatsvervanger van Petrus op aarde hoeven we daarna niet meer in angst voor oorlog te leven.

De tweet kan op een paar manieren worden uitgelegd: als de uiting van een utopistisch ideaal, waarin er een wereld bestaat zonder wapens. Ja, dan hoeven we ook niet meer zo bang te zijn voor oorlog. Maar een andere uitleg is problematischer: dat de Paus echt wel dat hem gunstige gezinde overheden hier en daar op aarde een algeheel wapenverbod instellen. Zoiets voorkomt geen oorlog, maar lokt er juist één uit. Want een land dat zich niet kan verdedigen vormt een gemakkelijke prooi voor een kwaadwillende natie die met betrekkelijk gemak dan een gewapende machtsovername kan instigeren.

Aangezien de Paus ook geen blowende hippie is, is de eerste uitleg wat mij betreft de meest realistische. Franciscus snapt heus wel dat je niet alleen de good guys, maar ook de bad guys hun wapens moeten inleveren als je enige echte vrede wil bereiken. Anders ben je slechts de architect van je eigen catastrofale bloedblad.

Niet iedereen deelt mijn mening: sommigen denken daadwerkelijk dat de baas van Vaticaanstad zo naïef is dat het selectief verbieden van wapens een uitkomst zal zijn. Eén van hen is GeenStijl-redacteur Timon “Spartacus” Dias, die zelfs de leider van meer dan 1 miljard katholieken meent te moeten uitmaken voor “fucking idiot“. Of dat indruk zal maken op Franciscus is nog maar de vraag, maar pastoor Jan-Jaap van Peperstraten uit Heemstede heeft er een hard hoofd in:

https://twitter.com/jjvpeperstraten/status/990599609738301445

Iets minder vriendelijk was Pastoor van Peperstraten voor Yernaz Ramautarsing, die onlangs moest opstappen bij het Forum voor Democratie omdat hij vreemde rassentheorieën had verspreid. Ramautarsing vond de tweet van de Paus getuigen van “ontstellende domheid.” Koren op de molen voor Van Peperstraten, die het universitaire trackrecord van Yernaz er maar eens had bijgepakt

https://twitter.com/jjvpeperstraten/status/990720401465540608

Een beetje vals, natuurlijk, maar wel heerlijk. Ik lig dubbel!

Het moge dus duidelijk zijn: #teamvanpeperstratenfrancicus staat maar liefst 2-0 voor tegen #teamtimonyernaz.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. DutchDropveter

  Weer een reden religie compleet de nek om te draaien. Deze mensen zijn helemaal lotje getikt!

  1. B. Pascal

   Wat de Paus bedoelt is dit:
   Wanneer je verslaafd bent aan roken; en je klaagt de hele dag over je verslaving; is het dan niet verstandig om je rookwaren weg te gooien?
   Wanneer partijen de hele tijd lullen over vrede; is het dan niet verstandig om je wapens weg te doen? Wie is bereid een offer te brengen voor de vrede….?

   De Paus weet heel goed dat wapens wegdoen het machtsevenwicht verstoort en onverstandig is. Maar je kunt het wel stellen wanneer je onverstandige mensen treft; die wel lullen over vrede maar niet bereid zijn offers te brengen tbv. de vrede.

   Dropveter; dolle dries en al die anti-religie kletsers laten duidelijk zien er niets van te snappen. En enkel hun gedachten uiten, gedachten die zo eenzijdig vooringenomen zijn en daarom niet serieus te noemen zijn.

   1. sjun

    Maar met deze redenatie heeft de paus ook een oplossing tegen de omvolking van Europa en de burgeroorlog die dat gaat veroorzaken. Gewoon de immigratie stoppen en de toegang tot Europa wegdoen. Wat onze Argentijn weet heel goed dat te grote instroom het cultuurevenwicht, het kostenplaatje en het draagvlak verstoort en dus onverstandig is…

 2. DolleDries

  Verbied religies.

 3. Babaji538

  Ik ben blij, dat ik geen heilige vader heb.
  Dan weet ik tenminste, waar ik aan toe ben.

  Deze Franciscus is hoogbegaafd, als eerder
  vermeld, zo in 8 talen, tegelijk.
  Om zijn talent te onderdrukken, is naast
  de miswijn wat medicatie nodig.
  Een instituut zorgt nou eenmaal goed
  voor elk lid.

  Gaat dan allen heen in vrede,
  en zegen u
  de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

  Amen

  Petra Hermans

 4. springmaarachterop

  Ja lekker, hoe moet ik dan de aardappelen schillen, het toont maar weer eens aan hoe geschift die ‘jurken’ zijn…..

 5. Ritter

  Wapens doen niets…………………..het zijn de mensen die de wapens gebruiken.

  Als je wapens verbied zullen mensen die wapens willen gebruiken ze toch gebruiken. Dat geeft hun voordeel.

  We zien dat criminelen, terroristen, dictators, gekken enzovoorts zich niets van wapen verboden aantrekken.

  Overigens wil de Paus dan ook messen, knuppels, enzovoorts verbieden?

  1. Steve Van der Vekens

   Dan gebruik ik mijn tandenborstel wel als wapen.

 6. Floris

  Hier een fragment van de Jezuïeten-eed die deze linkse gek heeft afgelegd:

  “Ik beloof verder en verklaar dat ik, wanneer de gelegenheid zich voordoet, meedogenloze oorlog zal voeren, in het geheim of openbaar, tegen alle ketters, Protestanten en Liberalen, zoals ik geïnstrueerd ben te doen, om ze uit te roeien en te verdelgen van de gehele aarde; en dat ik geen leeftijd, sekse of stand zal sparen; en dat ik zal ophangen, doen wegkwijnen, koken, villen, wurgen en levend begraven deze schandelijke ketters, de magen en baarmoeders van hun vrouwen zal openrijten en de hoofden van hun kinderen tegen de muur zal verpletteren, met het doel hun afschuwelijke ras voor altijd te vernietigen. Wanneer dit niet openlijk gedaan kan worden, zal ik in het geheim de beker met gif gebruiken, een wurgtouw het staal van een dolk of de loden kogel, ongeacht de eer, rang, waardigheid of autoriteit van de persoon of personen, ongeacht wat hun levensstaat mogen zijn, hetzij publiekelijk of privaat, zoals ik op enig moment kan worden op gedragen te doen door enig agent van de Paus of Overste van het Broederschap van het Heilige Geloof, de Sociëteit van Jezus.”

  https://tora-yeshua.nl/2013/03/de-nieuwe-paus-jezuiet-zie-de-jezuitenbelofte-in-dit-artikel-de-nwo/

  1. Frits Jansen

   Met zulke christenen heb je geen moslims meer nodig.

 7. ayreonaut

  Nou Yernaz, in tegenstelling tot sommige mensen is de Paus wel afgestudeerd.

  Bovenstaande zou, volgens Tim en ene Van Peperstraten, impliceren dat afgestudeerde mensen “slim” zijn.

  Tot zover het intellect van Tim en iemand die Van Peperstraten wordt genoemd.

 8. A3aan

  Als je écht vrede wil schop dan alle religies achter de voordeur en doe de islam ideologie de “deur” uit. Wapens verbieden zet geen zoden aan de dijk, er is altijd wel een stok o.i.d. te vinden om de ander te slaan

  1. B. Pascal

   wanneer je alle religies de deur uit hebt houd je dit over:
   – A-Religies ( een niet geloof ) wat ook een geloof is, je gelooft in niets.

   Uiteindelijk krijg je daar ook gezeur mee… zie A. Hitler!

   De mens is slecht ….. zoek een levensbeschouwing die dat bevestigt.

 9. Frits Jansen

  We zijn verontwaardigd over islamitische invloed in ons land, maar de invloed van het Vaticaan is veel erger. Mohammed is al 1500 jaar dood, maar Jezus heeft nog steeds een levende opvolger: de Paus.
  Het Roomse geloof hoort niet bij Nederland
  Het werd sluipenderwijs geïmporteerd toen Brabant en Limburg bij ons land werden gevoegd.

  1. Baron von Munchhausen

   Frits Jansen
   Jodendom, Christendom, Islam zijn van oorsprong “woestijn geloven” , wat betekent een kleine duizend hersencellen, bij deze “gelovigen”, die door kamelen, geiten, zand getransformeerd zijn om oorlog te voeren.

   Dus,………….. Frits Jansen óók Moslims! Duidelijk?

   1. Pit

    @Baron: Frits praat als W i m p i e, reageert als W i m p i e, dus…

  2. Mart

   De Jezus gedachte werdt later omgebogen door de Pausen meestal alleenheersers en waren net zo kwaadaardig tegenover andersdenkenden als nu de islam.In latere eeuwen wat bijgetrokken,maar lees zo’n Jesuieten eed ….en huiver.

  3. toetssteen

   @Jansen
   Ehhh, maak er Petrus van aub.

   1. Hetzalwelweer

    En wie was Petrus? Peter uit Rusland? Krijgen ze weer de schuld, lekker makkelijk.

  4. sjun

   Je bent slecht op de hoogte met de katholieke overleveringen. De katholieke Paus beschouwt zichzelf als vervanger van Petrus daar ook voor de katholieken Jezus leeft. Opmerkelijk zo’n Paus zich zo nu en dan als plaatsververvanger lijkt op te dringen en de rol van Maria onder invloed van oudere Babylonische religie waarin Astarte vereerd (ooit overgenomen uit het Gilgamesj verhaal waarin dan weer Ishtar vereerd werd) groter groeide dan op grond van de Christelijke overleveringen kan worden verondersteld. Je vindt die opmerkelijke Mariaverering tegenwoordig alleen bij het Katholicisme en Islam terug. Zoiets geeft toch weer te denken over de opmerkelijk islamwitwassende koers van Jorge Bergdolmo. Het riekt naar de voorbereiding op een wereldreligie.

   1. Hetzalwelweer

    Ik ben niet slecht op de hoogte hoor Sjun. Ik geloof niet in hoogtes…..niet in geloof…geen god zou onze aardkloot zo verneuken zoals ie nu is…dus bedenk jij maar een god die het wel zou doen. Er is een god die alleen maar uit is op je centjes beste Sjun…niets meer niets minder. Die god noemen ze politiek….

 10. Pindas

  Echt GEEN PEDOFIELEN meer tijdens de MIS????Spoel dan de kattekliek door de WC!

 11. meijer61200

  Wapens verbieden heeft geen enkele zin. Verbied iedere vorm van geloofsuiting, zeker in de openbare ruimte, en verbied alle enge mannetjes in een jurkje. Hij kan beter zijn augiusstal vol corrupt maffia tuig eens schoonvegen. O ja; Hoeveel vluchtelingen heeft Het Vaticaan inmiddels opgenomen? (0)

 12. Steve Van der Vekens

  Wat een mooi Engels bericht, Moeder Theresa is er niets tegen.

 13. Homo erectus

  Deze meneer word beschermd door de Zwitserse garde.
  Deze figuren zijn getraind door de beste special Forbes in de wereld en hebben een wapenkamer waar een gemiddeld land van watertanden kan.
  Verder woont deze clown in een stad waar hele dikke en hoge muren omheen staan. Tijd om die clown het vliegtuig uit te flikkeren en een ander aan te stellen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.