Peiling: driekwart denkt dat Mark Rutte en coalitieleiders gelogen hebben in Dividenddebat

Geen categorieapr 29 2018, 9:45
Elke week is een peiling van Maurice de Hond en deze week ging die peiling natuurlijk over het Dividenddebat. Van alle ondervraagden denkt 76 procent dat Mark Rutte gelogen heeft in het Dividenddebat en 73 procent denkt dat de andere fractieleiders ook gelogen hebben. Een bizar hoog aantal, al zou je de mogelijke foutmarge ervan af halen.
Peiling Liegen Mark Rutte
Als deze peiling ook maar een beetje in de buurt komt van de werkelijkheid, dan betekent het dat er grote schade geleden is aan de kant van de regering en de coalitie. Zoals u kunt zien is er ook een groot percentage dat zegt dat ze de motie van afkeuring gesteund zouden hebben. Mark Rutte gaf al eerder aan dat het aannemen van een motie van afkeuring zou betekenen dat die op zou stappen.
Rutte geniet officieel natuurlijk nog van een meerderheid in de Tweede Kamer, maar dat komt natuurlijk niet door het algehele vertrouwen vanuit het volk, maar door politieke spelletjes en machtsconstructies. Het is geen goede vertegenwoordiging van de volkswil in de Tweede Kamer. Als ik Rutte was, zou ik toch even serieus gaan nadenken over de consequenties van zijn gedrag en de implicaties voor de toekomst. Nu lijkt het er op dat die het wel naar vindt, maar het niet zo serieus neemt als die zou moeten nemen.
Kijken we naar andere uitslagen, dan zien we dat een aanzienlijk deel vindt dat Rutte moeite heeft met de waarheid en dat er een andere premier moet komen na deze periode. Natuurlijk, sentiment kan veranderen en dit is natuurlijk een momentopnamen. Mark Rutte begrijpt zelf ook heel goed dat na een goede campagne, een aantal politiek gebeurtenissen en een aantal sterke oneliners hij zo weer premier zou kunnen worden. Dat zien we ook aan de resultaten van deze peiling, want een significant deel van de ondervraagden vindt het toch wel knap dat Rutte zich hier toch weer uit heeft kunnen redden. Al is de steun voor het afschaffen van de Dividendbelasting gedaald naar 16 procent, daar moet de regering iets mee doen.
Peiling DividenddebatDe Hond vroeg de deelnemers ook welke fractieleider ze het best vonden in het debat: Jesse Klaver. Net als ondergetekende vond een aanzienlijke minderheid de leider van GroenLinks het best. Scherp, humoristisch, serieus, meedogenloos waar het moest. Alle aspecten van een oppositieleider liet hij duidelijk zien. Hij zag zijn kans en pakte die. Ik kan het niet meer dan eens zijn met deze peiling.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten