Peiling: driekwart denkt dat Mark Rutte en coalitieleiders gelogen hebben in Dividenddebat

Elke week is een peiling van Maurice de Hond en deze week ging die peiling natuurlijk over het Dividenddebat. Van alle ondervraagden denkt 76 procent dat Mark Rutte gelogen heeft in het Dividenddebat en 73 procent denkt dat de andere fractieleiders ook gelogen hebben. Een bizar hoog aantal, al zou je de mogelijke foutmarge ervan af halen. 

Peiling Liegen Mark Rutte

Als deze peiling ook maar een beetje in de buurt komt van de werkelijkheid, dan betekent het dat er grote schade geleden is aan de kant van de regering en de coalitie. Zoals u kunt zien is er ook een groot percentage dat zegt dat ze de motie van afkeuring gesteund zouden hebben. Mark Rutte gaf al eerder aan dat het aannemen van een motie van afkeuring zou betekenen dat die op zou stappen.

Rutte geniet officieel natuurlijk nog van een meerderheid in de Tweede Kamer, maar dat komt natuurlijk niet door het algehele vertrouwen vanuit het volk, maar door politieke spelletjes en machtsconstructies. Het is geen goede vertegenwoordiging van de volkswil in de Tweede Kamer. Als ik Rutte was, zou ik toch even serieus gaan nadenken over de consequenties van zijn gedrag en de implicaties voor de toekomst. Nu lijkt het er op dat die het wel naar vindt, maar het niet zo serieus neemt als die zou moeten nemen.

Kijken we naar andere uitslagen, dan zien we dat een aanzienlijk deel vindt dat Rutte moeite heeft met de waarheid en dat er een andere premier moet komen na deze periode. Natuurlijk, sentiment kan veranderen en dit is natuurlijk een momentopnamen. Mark Rutte begrijpt zelf ook heel goed dat na een goede campagne, een aantal politiek gebeurtenissen en een aantal sterke oneliners hij zo weer premier zou kunnen worden. Dat zien we ook aan de resultaten van deze peiling, want een significant deel van de ondervraagden vindt het toch wel knap dat Rutte zich hier toch weer uit heeft kunnen redden. Al is de steun voor het afschaffen van de Dividendbelasting gedaald naar 16 procent, daar moet de regering iets mee doen.

Peiling DividenddebatDe Hond vroeg de deelnemers ook welke fractieleider ze het best vonden in het debat: Jesse Klaver. Net als ondergetekende vond een aanzienlijke minderheid de leider van GroenLinks het best. Scherp, humoristisch, serieus, meedogenloos waar het moest. Alle aspecten van een oppositieleider liet hij duidelijk zien. Hij zag zijn kans en pakte die. Ik kan het niet meer dan eens zijn met deze peiling.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Top

  Wanneer, is het nu eens afgelopen met al die kwaadsprekerij? De meest bintegere bestuurders van ons land in een ‘kwaad daglicht zetten’. Hoe durven jullie?

 2. EllyD18

  75 % maar ? Dat valt me tegen.
  Kan me niet voorstellen dat er nog mensen zijn die Rutte en zijn onder druk gezette coalitiemarionnetten geloven.

  1. Top

   Hoe durft u? Hahahahahaha.

   1. swetsnek

    de hond he lol

  2. JubbeFeenstra

   Diezelfde 75% stemt volgende keer weer braaf op precies dezelfde partijen.
   Die kiezer is dus net zo corrupt als de partij waarop hij/zij stemt.
   Een volk krijgt wat het verdient.
   Denkt u soms dat vanmorgen in protestantse kerken wordt gebeden voor vergeving van Segers? Nee, er wordt gebeden voor het land, de koning, de regering. Geloof nu maar niet dat de heer Segers oog in oog staat met een predikant en zijn gemeente om zijn zonden van de afgelopen week op te biechten.
   Dus die CU mensen in hun zondagse kloffie zijn net zo schuldig.

   1. EU kok

    quote: Dus die CU mensen in hun zondagse kloffie zijn net zo schuldig.
    .
    Wat is het leven toch heerlijk, altijd iemand of iets wat je de schuld kunt geven.

    1. JubbeFeenstra

     Daar bedoel ik dus die CU kiezers mee. Men heeft wel een leermoment maar leert niets. Dan ben je niet slim bezig.

     1. Pit

      @Jubbe: Regeringsmacht is ook macht en doet gekke dingen met mensen.

 3. Bloem

  Het volk heeft duidelijk gekozen voor deze coalitie. Men wist dat men met leugenaars te maken had en geloofde de leugens dat partijen op rechts staatsgevaarlijk zijn en weglopen voor verantwoordelijkheid. Eigen schuld dikke bult, nu niet meer zeuren

  1. EU kok

   Quote:de leugens dat partijen op rechts staatsgevaarlijk zijn en weglopen voor verantwoordelijkheid.
   .
   Weglopers die staatsgevaarlijk zijn?
   Dat snap ik niet.

   1. Holland

    Kokkie, kun je je eens niet verslikken in een hele grote graat? Dan zijn we van dat stomme gezever van jou af.

    1. EU kok

     Scherp, heel scherp.
     Ik bedoel die graat uiteraard.

   2. Ni28

    Begrijpend lezen is niet jouw sterke kant, kokkie.

  2. Meester Kong

   We hebben toch een centrumrechtse regering?

   1. EU kok

    Meester Kong snapt het nog niet zo goed.
    PVV haalt op haar sociale paragraaf SP links in.
    PVV en FvD zijn gewoon simpel rechts, verder is alles links, ultra links of extreme links.

    1. Meester Kong

     Dan is onze enige redding een regering met PVV- FvD.
     Op dit forum hebben ze al een meerderheid.

     1. Ernst Quispel

      🙂

     2. Ni28

      in ieder geval ben jij de enige SP’er hier.

     3. Uiterst Links

      Ni28

      Fout

  3. wheelboy

   Bloem ,
   Ik weet niet of het volk voor deze coalitie heeft gekozen . Ik denk dat het meer een nood was om de PVV uit te sluiten van regering deelname . kijk eens met wie men onderhandeld heeft GL CU twee partijen die mijlen ver van andere afstaan VVD GL en CU D66 .

   Probleem waar NL mee zit op politiek vlak is dat er teveel partijen zijn in de 2e kamer .Dat maakt coalitie vormen steeds moeilijker .Dan door dat er meerdere partijen nodig zijn voor een coalitie zie je dat beloftes die gemaakt worden door partijen en partijprogramma’s steeds minder te zien zijn .Want de meer partijen aan de tafel zitten de meer water er bij de wijn moet .En de verder de politiek van de burger af gaat staan .

 4. Frits Jansen

  Dr vraag is alleen of het erg is dat ze onwaarheid hebben gesproken. Rutte probeert te doen wat het beste is voor het land, maar vreest de kleinzieligheid van de Parlementariërs, die niet het zakelijke gevoel hebben dat een uitgave van 1.4 miljard een veelvoud kan opleveren. Dat is het verschil tussen boekhouders en economen.

  Het Parlement moet nodig op een basiscursus economie.

  1. bifbof

   En ook een cursus staatsrecht zou voor sommigen nuttig zijn.

  2. Ni28

   Voor leugenaars is het zeker niet erg. Jouw begrip daarvoor is tekenend voor je eigen persoon. Ik walg van jouw soort.

   1. sonar

    Ni28 en dat is nog zacht uitgedrukt,de stank zit bij die figuren in de genen en komt via de poriën naar buiten en die lucht raken zij nooit meer kwijt.

  3. Anna

   Frits Jansen. Waarom zaten/zitten al die bedrijven dan hier ondanks de dividendbelasting? Wat leverde het toen op dan? Rutte heeft niks met Nederland. Vazal Rutte doet precies wat Macron/Merkel/EU eisen. Meer niet. Hier in Parlement zegt hij andere dingen dan in Brussel. Dat is de reden dat hij altijd liegt in de Nederlandse Kamer. Hij deugt van geen kant. Hij liegt alles aan elkaar. Dat zullen de gelovige CDA en CU kiezers nooit toegeven want dan liegen hun leiders ook. ? Dus volgens u gaat het ene anderhalf miljard per jaar eruit en komt het andere binnen. Dan hadden ze zich in de Kamer niet zo druk hoeven maken. Toch! In Parlement zitten meer economen dan zoals Rutte geschiedenis in 8 jaar. Rutte is de premier zonder eigen wil en mening.

   1. penis aqua di rosa

    Liegen blijkt de standaard te zijn.
    Als je oprecht van mening bent en eerlijkheid hoog in het vaandel hebt, zul je nooit op het pluche geraken. Ik zou de leden van beide kamers nooit tot mijn vriendenkring willen rekenen. Daar ben ik te eerlijk voor. Liegen of de waarheid verdraaien is een grote zonde.

  4. glazenbol

   Er bestaan ook mensen die dankzij ernstige geestelijke beperkingen niet zelfstandig kunnen denken en zich daarom krampachtig vasthouden aan wat anderen zeggen en dus dit soort onzin gaan verspreiden zoals Frits Jansen.

 5. fenderbender

  Juist hierom is Trump president.
  Bewuste kiezers zien de onaantastbare arrogantie van de politiek, uiteindelijk gaat de rekening komen.

 6. Ni28

  De hele debat had totaal geen invloed op Rutte die als een pathologische leugenaar rustig verder door het leven gaat. Het doet niets met die man want hij leeft al zo lang van leugens en bedrog met als enige reden zijn eigen politieke gewin. Het land redt zich makkelijk zonder hem en dat weet hij ook.

 7. Duckday

  Ik denk het niet maar weet het HEEL ZEKER

 8. poldi

  Dat betekent dat eenkwart van de Nederlandse bevolking zeer naief, onnozel en dom is.
  Ik denk dat Ernst Quispel en Guus Geluk ook bij die groep hoort.

  1. Pit

   @Poldi: Geen Geluk zit in de kerk, die mag vandaag niet op internet van de dominee.

  1. Ernst Quispel

   Ik bied 3.

   🙂

 9. Duckday

  Op de foto missen we nog een JUDAS

 10. HW

  Het laatste nieuws is, dat tijdens Koningsdag de vlaggenmast van het torentje is gehaald. Men vond de neus van Rutte / Pineukio goed genoeg als vervanger en de vlag hing er ook prima aan.

 11. Pescador

  Ik ben van mening dat je niet de kiezer de schuld moet geven van de leugenachtige praktijken van dit cabinet. Rutte heeft voor de zoveelste keer bewezen een groot leugenaar te zijn dit maal geholpen door zijn coalitie genoten en de sgp hij zal tegen zijn coalitie genoten hebben gezegt dat als ze hem niet steunen het over is met dit cabinet en dat ze dan voorlopig ook niet meer aan de bak komen, zo ongeveer heeft hij ook de afschaffing van de dividenten belasting er door gedrukt, en zo ook heeft hij diktator pechtholt en ollegren het referendum laten afschaffen. Mensen wordt toch wakker rutte is een grote crimineel die alleen maar bezig is na deze periode een paar dikke zakken te vullen, het zou mij dan ook niks verbazen als tie nu al stiekem zijn hand ophoud.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.