Russische onzinverhaaltjes over MH17 opnieuw weersproken door experts: het was toch écht die BUK-raket

Geen categorieapr 03 2018, 16:00
En wederom de deksel op de neus voor complot-mongers die maar blijven beweren dat het poeslieve Rusland toch écht geen BUK-raketten zou leveren aan dolle honden die een passagiersvliegtuig uit de lucht schieten. Radarexperts geven vandaag aan dat de schijnheilige radargegevens van Rusland helemaal niets te betekenen hebben.
Wederom een slechte dag voor het Kremlin. Want opnieuw is er een gat geslagen in de onverantwoordelijke Kremlin-bewering dat niet Russisch wapentuig geleverd aan niets- en niemandontzienende 'rebellen' de MH17 uit de lucht schoot, maar een Oekraïens jachtvliegtuig ofzo.
Radardeskundigen hebben in samenwerking met het Joint Investigation Team opnieuw geconcludeerd dat Russische claims dat de BUK-raket die de MH17 op die fatale junidag in 2014 uit de lucht schoot, op drijfzand gebaseerd zijn. De Russen beweerden namelijk dat die BUK-raket op de radar te zien had móéten zijn. Maar de experts spreken dat tegen: op civiele gegevens valt simpelweg niet te zijn hoe pijlsnelle projectielen zich voortbewegen. Het Reformatorisch Dagblad:

"Het JIT heeft daarop twee onafhankelijke deskundigen laten aanstellen door de rechter-commissaris, meldde het Openbaar Ministerie (OM). Dat een BUK-raket niet zichtbaar hoeft te zijn op radarbeelden, is volgens de deskundigen om meerdere redenen verklaarbaar. Het heeft onder meer te maken met de vluchteigenschappen van zo’n type raket. Een civiel radarstation is namelijk zodanig ingesteld dat snelle objecten zoals deze raket niet op de radarbeelden te zien zijn. Dat moet ‘ruis’ op de radarbeelden tegengaan, aldus de deskundigen. Ook bevestigen zij dat er op de verstrekte beelden geen andere vliegtuigen in de nabijheid van het toestel zijn te zien, toen het werd neergeschoten in juli 2014."

En dus is bevestigd wat we eigenlijk al jaren wisten: Vladimir Poetin is een laffe klaphark die geen verantwoordelijkheid neemt voor de gruweldaden die zijn regime over heel de wereld pleegt (of namens zijn regime worden gepleegd). In plaats van dat hij eindelijk eens ruiterlijk toegeeft dat het Russen waren geweest die met BUK-raketten zo'n 200 Nederlanders naar de andere wereld hebben geknald, blijft hij zich van de domme houden en gaat het Kremlin onophoudelijk door met het verspreiden van fake news om de strijd met Oekraïne nog wat verder aan te wakkeren.
Gelukkig kennen wij de waarheid, die vandaag nog eens herbevestigd werd, en kunnen we de sneue trucjes uit Moskou doorzien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten