Sneu hoor! Hamas is erg teleurgesteld dat maar weinig Palestijnen zin hebben mee te doen met zinloze grensrellen

sad-Muslims
Foto: Sneu allemaal, hoor. Foto is ter illustratie.

Terreurorganisatie Hamas is verdrietig dat het niet meer mensen op de been heeft gekregen om flink te ageren tegen Israël op de grens met Gaza. Ze hadden wel driemaal zoveel deelnemers verwacht!

 

Diepe teleurstelling bij Hamas vandaag. Goed: ze zijn er in geslaagd om meerdere Palestijnse demonstranten in de vuurlinie te leiden waardoor ze nu al enkele dagen negatieve pers voor Israël te versieren. Maar eigenlijk? Eigenlijk is die hele “March of Return” nogal een fiasco. De reden is dat Hamas nauwelijks nog de mobilisatiekrachten heeft om grote groepen mensen op de been te brengen. Het aantal kwade Palestijnen dat zich meldde om deel te nemen aan die hele terugkeermars was dan ook vele malen lager dan waar men zelf op gehoopt en gerekend had.

Er waren namelijk slechts 30.000 boze demonstranten leuzen aan het roepen en stenen aan het gooien bij de grens tussen Gaza en Israël. Men had gerekend op tenminste 100.000, en dat streefgetal werd dus bij lange na niet gehaald:

“Senior Hamas members are reportedly disappointed with the comparatively low number of 30,000 protesters who participated in this weekend’s protests in Gaza, the first of a series of events expected to culminate in the “March of Return” on Nakba Day on May 15. Hamas reportedly expected some 100,000 demonstrators to turn out for Friday’s event.

Gaza’s rulers were also said to be disappointed by the fact that a day after Friday’s march, only a few hundred protesters remained from the tens of thousands who had gathered at six predetermined meeting points along the Gaza border from Rafah, in the southern Gaza Strip to Jabaliya in the north.”

Misschien wordt het dus eens tijd dat Hamas de wapens gaat inleveren en op vreedzame wijze op zoek gaat naar een Palestijnse staat. Want volgens mij begint de Palestijnse bevolking langzaam te beseffen dat het blijven vechten tegen de Israëlische bierkaai niets zal opleveren. Nu moeten alleen de Hamas-terroristen dat nog even tot hun botte koppen laten doordringen, en we hebben beet.

En wellicht komt er dan ooit nog vrede tussen Israël en de Palestijnen – who knows. Voor nu is dat natuurlijk nog ver van ons verwijderde toekomstmuziek, maar dat Palestijnen klaar zijn zich voor de leeuwen te laten gooien door bloeddorstige terreurbewegingen als Hamas, dat lijkt langzaam maar zeker in ieder geval alvast wél duidelijk te worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

14 reacties

 1.   

  Moeten ze maar beter betalen. Acteurs kosten kunnen nu eenmaal niet van de wind leven.

 2.   

  Elke leek weet dat er géén vrede te verwachten valt als er moslims betrokken zijn.

 3.   

  Zeventiende dode van Terugkeer Mars was militant van Al Quds Brigades

  Een zeventiende Gazaan stierf op maandag nadat hij op vrijdag werd neergeschoten tijdens de gewelddadige protesten in Gaza. Van de vorige zestien Gazanen die stierven, waren minstens tien bevestigde terroristen en vijf maakten deel uit van de militaire vleugel van Hamas.

  https://brabosh.com/2018/04/02/pqpct-hld/

  1.   

   Dan hebben ze goede vangst gedaan.

 4.   

  Ik zeg iedere week zo een demonstratie, en dan weer flink aan het hek rammelen .

  1.   

   denk eens na,

   Goed plan !!:-)

 5.   

  Ja, zielig hoor.
  Net als de mensen in hun auto’s met grijns
  op de tronie, meisjes en geld.
  Ja, triest hoor.
  De man keek omhoog, of er nog iets waar te nemen,
  viel, ergens een geluid of beeld; wat dan ook.

  Petra Hermans

  1.   

   @Petra: vaginamonoloog, meisjes en geld.

 6.   

  Het enige waar moslims goed in uitblinken is heel erg zielig zijn. Ook HAMAS scoort hoog in deze Callimero-competitie

  1.   

   Stinken kunnen ze ook goed.

 7.   

  Misschien is het tijd aangebroken dat de Palestijnen met Hamas afrekenen.

  1.   

   Hamas is immers de bezetter van Gaza. En kn Cisjorfanie moet er maar eens afgerekend worden met de Bende van Ramallah.

 8.   

  Ze willen nog niet maar Allah en de 70 Maagden.

  1.   

   Wat? Zijn ze dan van lieverlee naar huis teruggekeerd? Nou ja, dan was het toch nog een terugkeermars.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!