Sociaal-democratische minister in Duitsland: ‘meer antisemitisme door islamitische migranten’

Duitsland, het land dat een miljoen islamitische migranten heeft toegelaten, komt nu tot conclusies die veel mensen al erg ver van tevoren zagen. De sociaal-democratische SPD minister Katarina Barley slaat alarm, aangezien door islamitische migranten het antisemitisme weer hoogtij viert. No shit, Sherlock?

De Duitse Justitieminister Katarina Barley reageert zaterdag op het incident, schrijft dagblad Die Welt. ‘We moeten nu ontdekken dat antisemitisme weer sociaal aanvaardbaar is,’ zegt ze. De aanval op de Israëlier laat zien dat de Duitse regering een ‘grote taak’ heeft om deze ontwikkeling tegen te gaan.

Opmerkelijker: de minister van de SPD, een partij die voorstander is van een ruimhartig asielbeleid, benoemt expliciet het aandeel van ‘vluchtelingen’ in het toenemende antisemitisme. ‘Als mensen uit deze landen (Arabische landen, red.) naar ons toe komen, kan dit ook in Duitsland een groot probleem zijn.’ Parlementsvoorzitter Wolfgang Schläube sprak drie weken terug vergelijkbare woorden.

Met migranten komen er ook de problemen en sociale en culturele aspecten mee. Of het nu gaat om de fricties tussen de Koerden en de Turken, het Israël-Palestina conflict, het maakt niet uit. Import van andere culturen, zeker als het op grotere schaal gebeurt, verandert een cultuur fundamenteel. Problemen en conflicten van elders worden geïmporteerd in het land van aankomst.

Mensen laten hun verleden niet achter. De sociale en culturele structuur gaat mee. Dat is menselijk. Daarom zagen veel mensen dit al aankomen. Ik zou willen zeggen: ”I told you so”. Helaas wil ik geen gelijk krijgen met dit soort dingen, omdat ik er alleen maar cynischer van word.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Ongebreidelde massa immigratie uit niet compatibele culturen

  =

  Return of the Middle Ages
  import tribale en religieuze twisten, eerwraak, homofobie, Jodenhaat, genitale verminking, kindbruidjes, vrouwenonderdrukking, religieus fascisme, beschermde Joodse scholen, no-go areas, giftige patriarchale structuren, achterlijke denkbeelden, zuuraanvallen, gedwongen huwelijken, straatterreur, verharding, onverdoofd keelsnijden, dode cineasten, censuur, cabaretiers-met-kletsnatte-broeken, dode tekenaars, lange arm van dictators, segregatie, druk op huizenmarkt, uiteengerafeld sociaal stelsel, scholen met detectie poortjes, islamistische politieke partijen, terrorisme, verbannen criticasters, intolerantie, verhoogde belastingdruk, overbevolking, ontwrichte samenleving, kruipambtenaren, wegpoetsen NLse identiteit en tradities et cetera

  De echte vluchtelingen van vroeger, meestal atheistische intellectuelen zijn hedentendage hun leven niet meer zeker vanwege de ongebreidelde instroom aan religieuze fanatici.

  Maar de sluizen blijven wagenwijd openstaan, net zolang tot alle wortels van de Verlichting en vooruitgang zijn door gekapt.

  Het Groot Sociaal Nihilistisch Experiment van de geperverteerde Bovenonsgestelden.
  Europa als één uitgestrekt laboratorium met de krankzinnigen en moreel voortreffelijken achter de knoppen.

  Aan de andere kant
  Het vee blijft op het Kartel stemmen dus hun schriel verontwaardigd gepiep doet me met de minuut minder.
  West- en Noord Europa pleegt collectief zelfmoord.

  1. Floris

   Een vrij complete opsomming van de problemen waar deze immigranten ons mee opgezadeld hebben, Two Ravens.

   Toch zijn er nog wegkijkers die het niet zien, zoals Henkie Jansen:

   “Doe toch normaal man. Er is alleen een probleem omdat rechts er een probleem van maakt. Deze heksenjacht op alles wat Islamitisch is doet mij erg denken aan wat er met de joden voor de tweede wereldoorlog is gebeurd en dat is zeer beangstigend.”

  2. Frits Jansen

   Wel ja, haal er van alles bij.
   Het probleem is dat Israël zich tegen de Palestijnen en andere volkeren in het Midden-Oosten richt, dus dan is het niet zo gek dat die Israël haten.
   Iedereen is vrij om joden te haten, en de joden zijn vrij om moslims te haten.
   Het wordt pas griezelig als ze mekaar gaan discrimineren, of zelfs uitmoorden.
   Niemand wil in ernst een land joden-vrij maken, maar er zijn wel mensen die hun land moslim-vrij willen maken. De retoriek lijkt schrikbarend veel op de retoriek van de nazi’s destijds.

   1. Holland

    “Het probleem is dat Israël zich tegen de Palestijnen en andere volkeren in het Midden-Oosten richt, dus dan is het niet zo gek dat die Israël haten.”
    ————————————————————————————
    Nog niet eerder is er zoveel onbenul, zoveel historische onwetendheid en zoveel tenenkrommende onzin in een zin opgevoerd.

    Frits Jansen weet werkelijk van niets.

    1. denk eens na

     Niemand wil in—>ERNST<—- een land joden vrij maken , dit is wel degelijk wat ernst wil.

   2. Rechtsaf

    @frits aldus onze antisemiet en islam lover

   3. Steve Van der Vekens

    De enige die er vanalles bijhaalt en er zijn geschiedenisboekjes op naspoort ben jij.

 2. Ritter

  Natuurlijk is dit feit al een tijd lang bekend………………..maar steeds weer ontkend door de politieke elite en hun vriendjes in de media.

  Nu het (antisemitisch) water tot de mond stijgt moet men nu wel erkennen dat dit enorme problemen bestaat.

  Maar wie het Midden-Oosten een beetje kent of zich weleens heeft verdiept in het islamitische gedachtegoed, kan onmogelijk verrast zijn.

  De groei van het antisemitisme is een voorspelbaar gevolg van de massale immigratie uit de islamitische landen.

 3. Henk-Jansen

  Het Westen heeft het antisemitisme zelf veroorzaakt. Door allereerst de staat Israël aan de Arabieren op te dringen en vervolgens in nutteloze oorlogen het Midden-Oosten in brand te zetten. Daar ondervinden wij nu de gevolgen van.

  Dus in plaats van boos worden op de moslims zelf zou ik eerder boos worden op de veroorzakers van het antisemitisme, de Westerse politici van de afgelopen decennia.

  1. Ritter

   Henk-Jansen

   Ten eerste ,niet het westen maar moslims zelf hebben het Midden-Oosten in brand gezet. Al eeuwen lang.

   Het zijn moslims die onderling vechten , al eeuwenlang, Sjiieten tegen soennieten.

   Neem de conflicten in Irak en Syrië. In essentie een religieus conflict tussen Sjiieten en Soennieten.

   Ten tweede, de strijd tegen de Joden hoort bij de islam. Het is een diepgewortelde afkeer met een eeuwenlange traditie en een religieuze legitimatie. De Koran spreekt over Joden als ‘apen en zwijnen’.

   1. Henk-Jansen

    De conflicten in het Midden-Oosten kan je absoluut niet vergelijken met de gigantische schade die Amerika daar heeft aangericht. Al-Qaeda, IS en zelfs het huidige aartsconservatieve regime in Iran zijn het gevolg van de Amerikaanse acties in de regio.

    “De Koran spreekt over Joden als ‘apen en zwijnen”

    De bijbel spreekt ook over homoseksualiteit als een gruwel maar toch vermoorden christenen geen homo’s. Het is maar net hoe je de teksten interpreteert.

    1. Ritter

     “Al-Qaeda, IS en zelfs het huidige aartsconservatieve regime in Iran zijn het gevolg van de Amerikaanse acties in de regio..”

     Deze organisaties zijn het gevolg van de islam. Het zijn islamitische organisaties die zich baseren op de islam.

     Als er geen islam zou zijn zou er ook geen islamitische theocratie zijn in Iran ; geen ISIS ; geen Al Qaeda; enzovoorts.

     De burgeroorlogen in de regio zijn het gevolg van deze onderlinge religieuze twisten die al eeuwen duren. Iran (Sjiieten) tegen Saudi Arabië (Soennieten)

   2. Justus Maximus

    Hoe interpreteert HJ dan dit?

    “De Koran spreekt over Joden als ‘apen en zwijnen”

    En was er volgens HJ geen antisemitisme voor de stichting van VS?

  2. Floris

   Dat Henkie het zwarte garen niet heeft uitgevonden is duidelijk. Mogelijk denkt hij dat het westen ook verantwoordelijk is voor de koran, die uitpuilt van de jodenhaat.

   1. Henk-Jansen

    In de bijbel staat ook genoeg wrede teksten hoor.

    1. Floris

     De hoeveelste jij-bak is dit vandaag van jou, Henkie?

     1. Henk-Jansen

      Het spreekt de teksten in de koran niet goed maar het laat wel zien dat wij geen haar beter zijn en dus geen enkele reden hebben om morele superioriteit te claimen.

     2. Floris

      Waar het hier om gaat, Henkie, is dat jij fout zat met je bewering dat het westen verantwoordelijk is voor het antisemitisme binnen de islam. Dat antisemitisme (in de betekenis van jodenhaat) zit in het DNA van de islam en was er al vanaf het begin.

      De reden daarvoor is dat de islam plagiaat heeft gepleegd op de bijbel. Om het bestaan van de islam te rechtvaardigen beweerden de stichters dat joden en christenen de bijbel vervalst hadden en door god waren verdoemd.

      Het creëren van een vijand om er zelf beter van te worden. Een aloude truc.

      Het vervelende is dat deze ongein al 1400 jaar duurt en er geen enkele hoop bestaat dat het ophoudt.

     3. Steve Van der Vekens

      Dag Henk.

  3. Ni28

   HJ, wat een hoop onzin verkoop je hier.

   1. Henk-Jansen

    Goede onderbouwing!

 4. Ni28

  Dat de politiek nu pas in staat is om de consequenties van ruimhartige immigratie van niet aanpasbare culturen te bedenken is op zijn minst ongelooflijk. Dat betekent wel dat zij ook niet op tijd zullen bedenken hoe dit op te lossen. Intussen is West Europa een rotzooitje geworden en nog valt Brussel de Visegrad landen aan om hun bij dit rotzooitje te betrekken. Wij rotzooi, zij ook rotzooi. Domheid zegeviert.

 5. Floris

  “Het Westen heeft het antisemitisme zelf veroorzaakt. Door allereerst de staat Israël aan de Arabieren op te dringen”.
  ———————————————————————————-
  Ook hier vliegt Henkie weer met gierende banden uit de bocht.

  Het was Josef Stalin die als eerste Israël erkende en het waren veel Russische joden die naar het beloofde land emigreerden. Golda Meir was Russisch (Oekraïens) en Ben Gurion was Pools.

  1. Henk-Jansen

   Het gebied waar nu Israel ligt was vanaf 1920 een Brits mandaatgebied en de Britten hebben vervolgens middels de VN resolutie nummer 181 de vorming van de staat Israël toegestaan. Het Westen heeft dus wel degelijk Israël aan de Arabieren opgedrongen!

   1. van Urk

    Hoe groot was het mandaatgebied wat al bewoond werd door Joden en niet alleen maar door Arabieren maar ook door andere bevolkingsgroepen in werkelijkheid? De Joden hebben hiervan maar 17% van mogen benutten tegenover de 82% die de Arabieren uiteindelijk hebben. En dat is dan ook de plek waar de Joden drieduizend jaar geleden hun stad hebben gebouwd. Overal op de wereld is er sprake van antisemitisme tegenover Gods “verkoren volk” met gevolg van miljoenen doden onder de Joodse bevolking. Dan is het logisch dat zij terug kunnen naar de plek waar hun “roots” ligt en die zij zelf kunnen verdedigen tegen al het antisemitisme van buitenaf.

    1. Henk-Jansen

     Joden hebben totaal geen recht op het gebied (ja, wel volgens het sprookjesboek genaamd de bijbel maar dat is zoals ik zei een sprookjesboek). Het klopt dat ze er 3000 jaar geleden gewoond hebben maar dat geeft geen enkel recht dat ze bijna 3 millennia later opnieuw het gebied in mogen nemen.

     1. van Urk

      Joden hebben het recht op Israel als wij Nederlanders recht hebben op Nederland ook als wij tien, honderd of duizend jaar uit ons land gevlucht zijn. U snapt er totaal geen ballen van. De Joden werden door de eerste holocaust door de Romeinen uit hun land verdreven en zijn daardoor verspreid de wereld ingetrokken, gedeporteerd of als slaaf verkocht. Dat zij terug kunnen en hun land weer kunnen op gaan bouwen is hun goed recht. De Palestijnen zijn zelf de bezetters van dat gebied omdat de Romeinen geen Joden meer dulden in die regio. http://www.franklinterhorst.nl/Palestina%20creatie%20van%Romeinse%20keizer%20Hadrianus.htm

     2. van Urk

      Henk-Jansen@ En waarom zouden de Palestijnen volgens u er dan wel recht op hebben? http://www.franklinterhorst.nl/De%20Palestijnen%20en%20hun%20fantastische%20fabels%20over%20hun%20geschiedenis.htm

     3. van Urk

     4. Floris

      Nee Van Urk, zo zit het niet. Volgens die redenering hebben de indianen het recht op Amerika en de aboriginals op Australië.

      De bijbel geeft ook nergens recht op, daarin heeft Henkie gelijk.

      De essentie is deze:

      1) Er is altijd een joodse gemeenschap geweest, hoe klein ook, met name in Jeruzalem waar ze vaak in de meerderheid waren.

      2) Na de opkomst van het zionisme stond zowel het Ottomaanse Rijk (uit eigenbelang omdat de joden het desolate gebied omtoverden tot een vruchtbaar land) als mandaathouder Engeland joodse immigratie toe.

      3) Uiteindelijk leidde dit tot het verdelingsplan van de VN, resolutie 181.

      De internationale gemeenschap heeft de joodse staat mogelijk gemaakt.

      End of story.

     5. van Urk

      Floris en Henkie@ Dat kleine gemeenschap aan Joden in Palestina moet je zien als Nederland nog steeds bezet is door de Duitsers waarvan er nog maar 500.000 Nederlanders van overgebleven zijn. Hebben de Nederlanders alsnog recht op Nederland of vindt u dan ook dat de Duitsers nu het alleenrecht hebben? Israel is het Beloofde Land van de Joden punt! Zelfs de Koran betuigt dat en vele volkeren (op de bende van Ramallah en Gaza na) die in die regio,s wonen bevestigen dat. https://mens-en-samenleving.infonu.nl/internationaal/117434-israel-feiten-de-joodse-claim-op-het-land-israel.html

     6. Floris

      “Israel is het Beloofde Land van de Joden punt! ”
      ———————————————————-
      Dat is een religieus standpunt dat in het internationale recht van nul en generlei waarde is.

      Ik heb je de argumenten gegeven die wél hout snijden.

     7. van Urk

      Floris@ Nee het enige argument is dat u net als Linkse Henkie met verdragen gooit. Alsof alleen een verdrag uitmaakt of een volk recht op een plek heeft of niet. Als dat in het geval zo is, dan hebben de indianen en de aboriginals ook geen recht op hun land omdat dat niet vastgelegd is op papier van internationale niveau. De bijbel is geen sprookjesboek en is ook niet alleen een religieus boek. De Bijbel is namelijk ook tegelijk een geschiedenisboek over het ontstaan van deze regio. De historische nauwkeurigheid en feiten uit de Bijbel wordt nu met archeologie bevestigd.

     8. Floris

      Beste Van Urk, uiteraard ontken ik niet dat het gebied ooit joods is geweest. Wat ik wel ontken is dat dat feit de joden automatisch recht geeft op dat gebied.

      Als dat wel zo zou zijn dan moeten we de wereldkaart drastisch aanpassen.

      Dan moeten bijvoorbeeld de huidige Amerikanen plaatsmaken voor de indianen. Zie je nu zelf niet de kromheid van je redeneringen?

      Geloof en politiek moeten gescheiden blijven. Gelukkig heeft het merendeel van het westen (in tegenstelling tot de islamitische wereld) dat begrepen.

     9. van Urk

      Ik ben het gedeeltelijk met uw eens beste Floris. Punt is dat de indianen of Amerikanen niet systematisch wereldwijd vervolgd worden in tegenstelling van de Joden. Logisch dat het Westen er voor gekozen heeft deze bevolkingsgroep een veilig thuishaven wil bieden op de plek waar ze oorspronkelijk thuishoren en niet ergens in Argentinie of Madagaskar. Ik bedoel als de Hebreeuwers geen recht meer hebben op hun oorspronkelijk gebied waar horen zij dan wel thuis? In een wereld waar zij niet gewenst worden en zichzelf niet hierop kunnen verdedigen wat zij in Israel wel kunnen? In de hele wereldgeschiedenis zijn vele volkeren slachtoffer geweest van haat en discriminatie. Vaak kwam de mens vroeg of laat tot het besef dat deze haat onredelijk was en kwam er een einde aan. Heel anders is dat met antisemitisme. Het joodse volk neemt namelijk een unieke positie in. Zij zijn al duizenden jaren lang voortdurend het slachtoffer van onverklaarbare haat.

  2. Floris

   Nee Henkie, een VN-resolutie is niet iets van één land, maar van de meerderheid van de internationale gemeenschap.

   Het feit dat de Sovjet-Unie Israël als eerste erkende is in het westen vrij onbekend en dat heeft z’n redenen: de linkse media hielden de S-U jarenlang uit de wind.

   Stalin hoopte dat Israël, vanwege de vele Russische joden daar, een bondgenoot zou kunnen worden maar dat liep anders. Pech voor Stalin, maar jouw sprookje dat het westen “Israël aan de arabieren heeft opgedrongen” kan dus in de prullenbak.

   1. Henk-Jansen

    De VS, Groot-Britannië en Frankrijk hadden hun veto kunnen gebruiken maar deden dat niet dus zijn zij verantwoordelijk voor de creatie van de staat Israël.

   2. Floris

    Henkie blijft maar draaien. Een meerderheid van de internationale gemeenschap steunde resolutie 181.

    Punt uit.

    1. van Urk

     Floris@ Henkie steunt liever een antisemitische volk die met een geimproviseerde Messerschmitt inclusief met hakenkruis aan een touwtje molotov-cocktailtjes laat droppen op Joodse burgers.

     1. Floris

      Ja, Van Urk. Het is te triest voor woorden, dat linkse “deugers” steevast de verkeerde kant kiezen.

   3. van Urk

    Floris@ Opvallend is dat dezelfde Rusland die de term “Palestijnse volk” hebben verzonnen. Dat maakte onderdeel van het Kremlin om het antisemitisme in de Arabische moslim wereld en in het Westen weer aan te wakkeren door Zionistische complottheorieen te verspreiden. Ook gaven zij een vervalste uitgave uit van de protocollen van de wijzen van Zion uit. Om dat plan te verwezenlijken had de voormalige KGB al in het begin van de jaren zestig hun oog laten vallen op de Egyptenaar Jasser Arafat om hem voor te bereiden als de toekomstige leider van de PLO. Hij werd vervolgens getraind voor een carriere als terrorist op haar speciale school Balashikha ten oosten van Moskou. Ook zijn maatje Mamhoud Abbas de huidige Palestijnse president was daarbij aanwezig. De KGB vernietigde alle officiele rapporten van Arafats geboorte in Cairo (ook het feit dat niet als moslim bekend stond) en verving ze door vervalste documenten waarin stond dat hij geboren was in Jeruzalem, daardoor een Palestijn van geboorte en een goed gelovig moslim. Het feit dat hij bij herhaling fanatieke verklaringen afgaf dat hij als martelaar voor Allah wilde sterven, hoorde bij de propaganda. Ook leerde ze hem propaganda tactieken te ontwikkelen die het hem mogelijk maakten het beeld te creeren van een ontworteld volk dat onderdrukt werd door een koloniale macht. Dankzij de inbreng van de Roemeense Ceaucescu, de Noord Vietnamese generaal Giap en een groep Algerijnen, ontwikkelde Arafat het beeld van “illegale bezetting en Palestijnse nationale zelfbeschikking” waarmee hij later zoveel succes zou oogsten in het Westen. Israel was plotseling van aangewezen plek als veilige thuishaven voor de vervolgde Joden opeens een koloniale macht in het midden-oosten die de verarmde, ongewapende, hulpeloze. ongelukkige en hopeloze Palestijnen onderdrukte en die daardoor de volste recht hadden de “bezetters” met alle beschikbare middelen te bestrijden. Nadat de KGB Arafat hadden omgeturnd tot een fanatieke anti-Zionist werd hij een belangrijke undercoveragent voor de KGB. Om zelf uit beeld te blijven gaf Moskou vlak na de zesdaagse oorlog in 1967 de Egyptische president Nasser (een Sovjet marionet) de opdracht Arafat tot voorzitter van de PLO te benoemen. De 432 leden van de eerste Palestijnse regering, waren door de KGB uitgekozen marionetten.

    1. Floris

     @ Van Urk: Stalin hoopte in 1948 dat Israël een bondgenoot zou kunnen worden. Al snel bleek dat hij dat verkeerd had ingeschat en dus veranderde hij van taktiek.

     1. van Urk

      Logisch. Israel was pro-Westen. Dezelfde Westen die nu met de Palestijnen heulen.

     2. Floris

      Niet het hele westen, gelukkig. Alleen het linkse deel ervan. Helaas is dat vrij dominant.

      Laten we hopen dat hun invloed tanende is.

     3. van Urk

      Floris@ De staat Israel is een feit en westers Links kan daar geen verandering aan brengen.

 6. Gerlos

  Duitsland wordt wel erg laat wakker, dit was al jaren en jaren geleden te voorspellen. Nu de andere landen nog, wakker worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.