Sufkop Verstappen kegelt z’n eigen glazen in en eindigt als vijfde, terwijl teamgenoot Ricciardo wint

Volkomen onnodig is Max Verstappen tijdens de Grand Prix van China geëindigd als vijfde. Hij had de race kunnen winnen, maar was veel te gretig en wist daarbij zelfs een tijdstraf te versieren. Daardoor ging teamgenoot Daniel Ricciardo er met de overwinning vandoor, en niet de Nederlandse coureur.

Als vierde stiefelde Max Verstappen van Red Bull over de finishlijn in Shanghai, waar vanochtend de Grand Prix van China verreden werd. Toch eindigde Verstappen op de vijfde plaats in het klassement, omdat hij veel te gevaarlijk had gehandeld tijdens de race. Het was een moment van hoge verwachtingen, grote kansen… en dan een totale flop die Max Verstappen alleen maar zichzelf heeft aan te rekenen.

Een onnodige confrontatie met Sebastian Vettel deed Verstappens kansen om de race te winnen uiteindelijk de das om:

“Voor Verstappen liep het echter uit op een drama. Eerst belandde hij na een duel met Hamilton om plek vier buiten de baan. Even later ging hij alsnog voorbij aan de Brit, maar de daaropvolgende strijd met Vettel eindigde in tranen. Verstappen tikte de Duitser in een hairpin rond, nadat die zich had verremd en plots scherp naar binnen stuurde.”

Na dat moment kon Verstappen het podium wel vergeten, en moest hij genoegen nemen met een plaats ver verwijderd van het eremetaal. Daniel Ricciardo – die vaak in Nederland wordt gezien als de mindere teamgenoot – was echter wel scherp genoeg om zijn potentie waar te maken en de wedstrijd op zijn naam te schrijven. Met Hamilton en Bottas was daarmee het podium compleet.

Max Verstappen weet dat hij het vergooid heeft:

““Dit is gewoon klote, maar ik heb het deze race zelf verprutst”, zei Verstappen na de race in gesprek met Ziggo Sport. “Het is natuurlijk makkelijk oordelen na de race maar na deze situatie had het wel beter gekund, maar daar doe ik nog weinig aan. De pace was goed, maar ik heb het zelf verknald.”

In de situatie met Hamilton denkt Verstappen zelf dat hij iets te snel naar voren wilde. “Ik ging buitenom maar op een gegeven lag ik iets te ver en verloor ik de auto, maar toen lag alles nog open. Misschien wilde ik te snel weer naar voren”, vervolgde hij. “Op dit moment loopt het gewoon even niet soepel, dat deed het vorig jaar ook niet en nu is het zaak om dat om te draaien.””

Laten we hopen dat Verstappen de zaken inderdaad weet om te draaien, want zo langzamerhand begint Formule 1-minnend Nederland zich toch af te vragen of ze de talenten en kwaliteiten van de nog piepjonge coureur niet ietwat overschat hebben…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Er zijn veel sporten die ontzettend -bijkans dodelijk- saai zijn
  Het rondrijden van voertuigen (met de prettige uitzondering van berg-fietsen) valt hier onder.
  Korfbal is nog net iets interessanter en dat is zo ultra saai dat ik nog nooit een wedstrijd heb gezien
  Helaas is een groot deel van mijn (nauwelijks frappant genoeg) mannelijke amigo’s wel fan.
  Ik was dan ook genoodzaakt een Formule I verbod in te voeren in mijn taveerne.
  Nu babbelen we over Schoppenhauer, Brendan O’Neill en lichtere zaken

  Echter
  Zou ollongren de Forume I willen afschaffen (en dat is niet denkbeeldig want de huidige junta wil alles afschaffen) dan ga ik subiet elke wedstrijd vanaf seconde 1 volgen.
  Ik verveel me dan wel kapot
  En dat doe ik eigenlijk letterlijk nooit
  (ik geloof ergens midden jaren tachtig tijdens natuurkundeles en toen had ik nog die blonde deerne die voor me nee dan moet eigenlijk de jaren zeventig zijn geweest toen we met elf man in een witte (of moet ik blanke zeggen) toyota zaten en we op weg waren naar Florence en mijn 4jarig broertje me onderkotste vanwege autoziekte.
  Hmm nee bij nader inzien zat ik ne toen niet te vervelen maar was ik meer lichtjes geïrriteerd vanwege het feit dat ik niet superieur rook.
  Enfin
  Ik beloof dat ik elke seconde zal aan turen wanneer de Morele Inquisitie deze sport zou willen verbieden.
  Maar gelukkig is de zelfverklaarde God Kasja Ollongren hier nog niet opgekomen.
  Wel schijn ik binnenkort mijn vloerverwarming die ik er twee jaar geleden heb ingelegd er weer uit te moeten slopen omdat de subsidie-snaakse überrijken van de D’66 oligarchie (waartoe ook de PvdA, CU, VVD, CDA en GL behoort) hebben besloten de armen nog armer te maken zodat ze nog meer en nog langer kunnen rondvliegen in hun globaliserend (klimaat-neutraal) paradijs.

  Ik zou trouwens willen dat Verstappen niet constant zijn eigen glazen zou in kegelen waardoor hij keer op keer het risico loopt pardoes op de vijfde plek te eindigen.
  Ik zou zeggen Max
  Stop met het in kegelen van de eigen ramen
  Dat heeft allemaal geen zin amigo.

 2. Ben Zine

  Het goede nieuws is wel dat een Red Bull heeft gewonnen. Technisch zijn ze dus in staat om te wedijveren met Ferrari en Mercedes.

 3. denk eens na

  Max rijdt f1 zo als het nederlands elftal voetdbalde er gebeurt wel wat op de baan in plaats van file rijden , was een mooie wedstrijd om te zien, volgende keer staat iedereen weer te roepen hoe goed max is als hij een risico neemt en wint Dat is sport nu eenmaal.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.