Trump keihard de aanval in op oud-FBI baas James Comey: ‘Van het padje, totaal niet slim, slechtste FBI-directeur ooit!’

Het blijft leuk om te zien hoe Donald Trump Twitter gebruikt om zijn tegenstanders aan te pakken.

In het verleden zou een president een persverklaring hebben doen uitgaan en misschien zelfs een persconferentie hebben belegd. Helaas is daar wel één klein probleem mee: je hebt het heft dan niet in handen. Journalisten kunnen je antwoorden spinnen, ze kunnen duidelijk bevooroordeelde vragen stellen, en ga zo maar door. En oh ja, als je het bij een persbericht houdt kunnen ze die gewoon negeren.

Dat is natuurlijk precies waarom Donald Trump zo actief gebruik maakt van Twitter. Ook vandaag weer. De Amerikaanse president is vanmorgen lokale tijd namelijk he-le-gaar losgegaan op James Comey, de oud-directeur van de FBI.

In een recent gepubliceerd boek (zijn memoires) beschrijft Comey (volgens zichzelf dan) zijn relatie met Trump. Kort gezegd komt het erop neer dat Trump in zijn ogen een malloot is die ook nog eens erg vriendelijk is met Rusland, wat Comey duidelijk ziet als een vijandelijke staat.

Trump is daar logischerwijze niet blij mee. In plaats van een persbericht te doen uitgaan of iets dergelijks slaat hij direct terug. Op Twitter.

En, oh ja:

Trump is duidelijk klaar met Comey. Natuurlijk is dat op zich geen nieuws. Wat wél nieuws is, is dat Trump zich zo ongelooflijk laat gaan op Twitter. Als je niet beter wist zou je bijna denken dat hij zich wel degelijk zorgen maakt over Comeys boek en het effect dat dit boek mogelijk heeft op zijn functioneren.

Aan de andere kant geldt ook dat de achterban nu weet wat hen te doen staat (als daar nog iets van onduidelijkheid over bestond): Comey kapotmaken. Aangezien Trumps achterban altijd bereid is om verbaal de strijd aan te gaan met zijn tegenstanders zal dat de komende tijd ongetwijfeld nog veel meer vuurwerk opleveren.

Oh, en wat Comey betreft: natuurlijk, Trump gedraagt zich écht niet op presidentiële wijze, maar het is ook al tijden duidelijk dat Comey hem bewust probeert te ondermijnen. Trump is geen heilige, maar Comey ook niet. De man heeft zijn positie gebruikt om Clinton te beschermen en Trump te beschadigen — en doet dat nu nog steeds (zelfs nu hij niet langer FBI-directeur is).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Ernst Quispel

  Comey was een onberispelijke ambtenaar die niet bereid was de ‘maffiabaas’ Trump blind te volgen in zijn grillen.

  Zo liggen de feiten.

  1. springmaarachterop

   De ‘feiten’ die je uit je door moslimstront bezoedelde duim zuigt grondlijntrol?

   1. Fortiori

    Ahem…

   2. Henk-Jansen

    Deze reactie laat maar weer eens zien dat Springmaarachterop een zeer hoge intelligentie bezit.

    1. Ernst Quispel

     Zeker, hij is wel veel met anussen en stront bezig, maar toont verder een grote kennis van zaken.

  2. Ritter

   Ernst Quispel

   Onberispelijk? Kennelijk bent u niet op de hoogte van de feiten.

   Zoals Trump zegt:

   “The big questions in Comey’s badly reviewed book aren’t answered like, how come he gave up Classified Information (jail), why did he lie to Congress (jail), why did the DNC refuse to give Server to the FBI (why didn’t they TAKE it), why the phony memos, McCabe’s $700,000 & more?”

  3. Ritter

   Ernst Quispel

   De feiten zijn dat Comey een roddel boekje heeft geschreven over Trump uit woede omdat hij is ontslagen.

   Nogmaals, het boekje bestaat uit roddels en niet uit feiten.

   Comey boek vol met onbewezen roddels over Trump, prijst zichzelf

   Comey book filled with unproven attacks on Trump, lofty praise for himself
   http://www.foxnews.com/opinion/2018/04/13/comey-book-filled-with-unproven-attacks-on-trump-lofty-praise-for-himself.html

  4. B. Pascal

   Wanneer je als oud- FBI directeur je gram haalt in de media;
   zo openlijk op laag niveau met modder gooien;
   rest er nog één opmerking. Ongeschikt!

   Conclusie: Trump mag dan ongeschikt zijn, Comey niet minder.

 2. Ni28

  ‘maffiabaas’ Trump.
  Op welke feiten is dit gebaseerd? Dat wil ik graag nalezen.

  1. Ernst Quispel

   Dat is de term die Comey in zijn boek gebruikt en onderbouwt.

   1. Ni28

    Onderbouwt met roddels zeker. Er is nog verschil tussen “maffiabaas” en “maffiapraktijken” als het al überhaupt zou spelen.

 3. Ritter

  James Comey heeft een roddel boekje geschreven over Trump en de media die Trump haten smullen ervan.

  Het zijn en blijven roddels over Trump; meer niet.
  ———–

  Yellow journalism: Anti-Trump media obsesses over Comey’s salacious, unverified claims
  http://www.foxnews.com/entertainment/2018/04/13/yellow-journalism-anti-trump-media-obsesses-over-comeys-salacious-unverified-claims.html

  1. Ernst Quispel

   Kritiek op Trump ligt hier kennelijk gevoelig.

   1. Ritter

    Ernst Quispel

    Het gaat niet om kritiek…………..maar over roddels.

    Het boek staat vol met roddels waar geen enkel bewijs voor is.

   2. Ni28

    Roddels over Trump nog gevoeliger.

 4. Ritter

  Dit toont weer aan waarom het goed is van Trump om Twitter te gebruiken om de leugens die over hem worden verspreid te ontzenuwen.

  Als Trump geen Twitter zou gebruiken zou hij overgeleverd zijn aan een media die hem haten en dagelijks leugens en roddels over hem verspreiden.

  Met Twitter kan Trump terugvechten en ,buiten de media om, met zijn supporters communiceren.

  Daarom raad ik iedereen aan om het Twitter account van Trump te volgen.

  https://twitter.com/realDonaldTrump

 5. CheikhRedo

  Er is al bewezen dat er contact met de Russen was door het kamp Trump! En een Nederlandse advocaat is al vervolgd! Trump heeft dus eerst gelogen en daarna ontkend dat hij er iwts vanaf wist? Een control freak als Trump? Geloven jullie dat?

  1. springmaarachterop

   Er is niks bewezen domme moslim.

 6. Ni28

  Wie is de ware maffiabaas?
  https://opiniez.com/2018/04/12/58297/

 7. Hermann

  Trouw heeft er een goed artikel over. “Comey ruikt rondom Trump de geur van de maffia” – Trumps jarenlange zakelijke contacten met de Russen –

 8. Henk-Jansen

  ‘De man heeft zijn positie gebruikt om Clinton te beschermen en Trump te beschadigen’ Door vlak voor de verkiezingen nog een onderzoek naar Clintons emails te beginnen zeker? Dat lijkt me geen actie van iemand die Clinton zou proberen te beschermen.

 9. JanKlaasen

  Als het allemaal verzonnen is waarom maakt Trump zich dan zo druk?

 10. Guus Geluk

  Comey is een integere ambtenaar die zijn loyaliteit moest verklaren als Trump en moest toezeggen dat het onderzoek naar Flynn werd stopgezet, hetgeen de indirecte aanleiding was voor Muellers onderzoek.

  Hebben we aan deze twitterberichten genoeg om te stellen dat Trump een volstrekte mafklapper is? Zeker, alleen de Trumpanzees moeten het nog doorkrijgen.

  1. Holland

   Haha, ‘Trumpanzees’: briljante vondst Guus! En nog helemaal niet versleten, want je hebt hem pas vijf keer gebruikt.

   1. Guus Geluk

    Holland,

    Hij is niet van mij, het woord bestond al.

    https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Trumpanzee

 11. poldi

  Het was te verwachten dat de druiven James Comey zeer zuur smaakten. Vandaar deze te verwachten wraakactie.

  Ik heb liever een moreel mindere maar daadkrachtige president als Trump die in elk geval zijn beloften waarmaakt dan een moreel hoogstaande en maar slappe en krachteloze president zoals Obama.

 12. Frits Jansen

  Trump lijkt met zijn 1,88 een dwerg op deze foto met de gewezen FBI baas. Waarschijnlijk heeft die de fotograaf betaald.

  1. Holland

   Klopt. Comey is 2.87 mtr. heb ik ergens gelezen.

 13. Rosasolis

  Dit is typisch Trump gedrag. Dit pres. is een verwaand narcist, die altijd zijn zin moet krijgen. Een “spoiled brat”, die geen enkele respect heeft voor wie dan ook die durft een eigen mening te hebben. De mannen die met Trump proberen te werken, hebben een onmogelijke taak, want niemand kan met de brat samenwerken. Dit werd voor het eerst snel duidelijk gedurende zijn verkiezing kampanje vorige jaar. Zoals hij tekeer ging tegen zijn collega kandidaten…
  vooral tegen de zeer toegewijde, briljant senator Ted Cruz. Die de keuze was van vele Amerikanen. Helaas werd Cruz voor “ongeschikt” uitgemaakt omdat zijn vader een vluchteling uit Cuba was, en Ted in Canada was geboren uit een Amerikaanse moeder, toen zijn beide ouders daar werkte. Voor de rest, heeft Cruz een briljant
  carriere als senator van Texas opgebouwd. Heel jammer voor Amerika.
  Maar volgens recente berichten, is de brat onder controle van prominente Rep. party
  leden. Terwijl vele leden willen nu al een Motie van Waantrouw tegen Trump, en dreigen met zijn afzetting, gaat hij door met harde kritiek tegen allen die tegen hem zijn. En ook de prive recht zakken tegen Trump stapelen zich op. Mensen moeten niet bang zijn, omdat de Rep. partij houdt de brat in toom. Hij is inderdaad ver gegaan met de raketten op Syria, maar er waren ook aanvallen van Frankrijk en de UK. De enige manier om de ellende in Syrie te beeindigen is te gaan overleggen met de regering van Assad, en Rusland. Dat heeft onze minister Blok gelijk in. Voordat dit zou gebeuren, vraag ik me af hoeveel verantwoordelijke mensen zullen uit hun functie gezet zullen worden door Trump in de komende weken?

 14. rexm

  Europa zou moeten stoppen achter die Trump aan te lopen.
  Dat die Trump al behoorlijke dictator trekken begint te vertonen is een feit, begin hem al te vergelijken met Erdogan, Trump wil ook de VS weer groot maken.
  Er komt steeds meer respect voor Putin als grote staatsman, daar kan die Rambo nog niet bij in de schaduw staan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.