snapshot6

Tuurlijk niet! Pechtold wordt NIET vervolgd voor beledigen Russen

Geen categorieapr 04 2018, 11:00
Want Russen zijn geen tot slachtoffer verklaarde minderheid he. Sterker nog, de gemiddelde Rus is vrij blank en christelijk. Over hen kun je dus alles zeggen.
Alexander Pechtold zag het ongetwijfeld al van verre aankomen -- als iemands banden met het OM en de rechterlijke macht goed zijn dan zijn het die van de D66-leider; rechters stemmen massaal op zijn foppartij -- maar na "onderzoek" (haha!) heeft het OM geconcludeerd dat hij niet vervolgd wordt vanwege zijn uitspraak over Russen. Hij heeft zich namelijk niet schuldig gemaakt aan "groepsbelediging."
Niet? Nee. Meneer zei weliswaar "ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet," maar dat is in de ogen van het OM geen belediging. Wat dan? Een feitelijke vaststelling? Knettergek natuurlijk.
Het OM beweert daarnaast dat als de uitspraak wél beledigend was "de context van het maatschappelijk debat het beledigende karakter wegneemt." Met andere woorden, omdat meneer een politicus is en we op dat moment over Russen debatteerden mocht hij er op los beledigen. Grappig dat dit wél voor hem geldt maar niet voor Geert Wilders. Die werd niet alleen vervolgd vanwege zijn opmerking over Marokkanen maar zelfs veroordeeld.
De hypocrisie is stuitend... maar ook niet minder dan wat je verwacht in Nederland anno 2018.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten