VIDEO Diederik Boomsma (CDA) over het onderwijs van de toekomst: ”Waarom moet alles zo anders?”

In deze podcast vertelt Diederik Boomsma, de beroemde conservatieve publicist en politicus van het CDA, over de toekomst van het onderwijs. Waarom moet alles gelijk zo nieuw? Waarom moet het hele onderwijs overhoop alleen maar omdat we een meer digitale samenleving hebben? Over deze dingen hebben onder andere DiederikBoomsma en Ad Verbrugge geschreven.

Heeft het zin om kinderen van jongs af aan te leren programmeren? Verandert ons denken door het gebruik van computers? Wat zijn de schaduwkanten van computers in de collegezaal? Ad Verbrugge en Jelle van Baardewijk vroegen wetenschappers, intellectuelen en leraren hun mening over de zin en onzin van digitalisering in het onderwijs. In deze bundel komen zowel voor- als tegenstanders van digitale middelen in het onderwijs aan het woord. Al met al biedt het boek een fris tegengeluid tegen al de hoge verwachtingen die men van innovaties heeft. Aan de bundel werkten onder anderen mee: Sebastien Valkenberg, Diederik Boomsma, Johannes Visser, Theodore Dalrymple en Aleid Truijens.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Frits Jansen

  De tijd gaat snel, het spijt me voor deze zeurpiet. Dus moet het onderwijs zich aanpassen. Nee, niet “digitaal”, dat is afgezaagd. Modern onderwijs moet op de WERELD gericht zijn. Weg met de Hollandse spruitjeslucht – die bijv. Baudet omarmt, de jongste bejaarde van Nederland.

  1. Ni28

   Wereld gericht, wat bedoel je ermee?

  2. Henk-Jansen

   Precies, in een tijd waarin grenzen verdwijnen en landen en economie毛n steeds meer naar elkaar toegroeien is het van belang dat het onderwijs onze kinderen globalisering leert te omarmen en het te laten zien als een kans in plaats van een bedreiging. Het gedachtegoed van Wilders en Baudet is verleden tijd, ze moeten het alleen nog beseffen!

   1. Holland

    De utopische debilisering is bij Gekke Henkie compleet toegeslagen. Hij waant zich een echte wereldburger en beseft daarbij niet dat er over de hele wereld meer dan 6000 talen worden gesproken en in Europa alleen al 24 talen. Hij kan waarschijnlijk zijn Duitse buurman niet eens begrijpen, laat staan een Roemeen, maar voor Gekke Henkie is dat geen probleem: globalisering is het helemaal in zijn droomwereld.

    1. Henk-Jansen

     We spreken straks toch allemaal Engels dus dan is taal geen probleem.

     1. Holland

      Fransen en Duitsers spreken geen woord Engels. Roemenen, Polen en Italianen ook niet. De helft van de wereldbevolking leeft nog in de middeleeuwen. Globalisering is de illusie van een -mondiaal- zeer kleine voorhoedegroep die denkt dat de hele wereld net zo ver is als zij zijn. Luchtfietserij en droombedrog.

    2. Frits Jansen

     Als je van treinen houdt leer je dat je heel goed kunt communiceren zonder taal. In Europees Rusland wordt nog wel een beetje Engels gesproken, maar in de voormalige Sovjet-republieken in Centraal Azi毛 is Russisch toch de gemeenschappelijke taal. En Google translate is in de trein vaak niet bruikbaar.

     Ik leerde op school Frans Duits en Engels. Nu moet je Spaans Rusisch en Chinees leren, behalve Engels natuurlijk.

     De focus op vaderlandse geschiedenis is absurd anno 2018. Je moet iets weten van wereldgeschiedenis. Al was het maar om moslims te begrijpen.

  3. Ernst Quispel

   Inderdaad, de wereld verandert snel en het onderwijs moet daarop inspelen.

   Dit muffe conservatieve geneuzel stemt slecht tot droefheid.

   1. bifbof

    Ver beneden uw normale niveau (jawel ik weet waarover we , u en ik , het hebben)

  4. bifbof

   manmanman nog nooit een oorspronkelijk idee gehad en maar zwetsen (ja ik vermoed wat er komt)

 2. denk eens na

  Op het vwo word tegenwoordig geleerd dat geen mens illegaal kan zijn , en dat het normaal is als de europeaanen zich mengen met afrikanen , en dat de toekomst van de eu is.

  1. denk eens na

   De ont blanking in praktijk

  2. Meester Kong

   Ach, trolletje vraagt aandacht 馃檪 馃檪 馃檪

   1. Holland

    Kong, kun je het voor de verandering eens proberen met een inhoudelijke reactie? Het is moeilijk voor je, maar proberen kan geen kwaad.

    1. Meester Kong

     Nee

     1. denk eens na

      Hij heet niet voor niets naar een aap. het zou mij niets verbazen als hij ook nog een rode reet heeft

     2. Meester Kong

      @DENK eens na, haal zo een spiegel en laat het je weten..

     3. Holland

      OK, dan accepteren we met z’n allen dat je hier op DDS uitsluitend komt om te trollen. Misschien kun je je nick dan beter veranderen in Trol Kong?

     4. Meester Kong

      @DENK eens na, niet dus maar zie dat ik nodig onder de zonnebank moet.
      Wat een witte reedT

    2. Meester Kong

     @holland noem mij een trol, best.
     Gelukkig geeft DDS (duurde ff) mij daar de gelegenheid voor.
     Trollen als socialist op een rechts Blog laat soms de reaguurder even weer bij zijn zinnen komen..

     1. Floris

      Sarko Kong is een oude man die zich gedraagt als een puber.

      Het is best wel zielig.

     2. Meester Kong

      馃檪

 3. palko

  @Henk, ik ben juist van mening dat culturen en grenzen zoals zich die soms in eeuwen tijd wereldwijd gevormd en ontwikkeld hebben, in stand moeten blijven. Om te voorkomen dat er in Europa en daarbuiten een eenheidsworst ontstaat, zoals ook een conservatieve landverrader als Jesse Klaver dat voor ogen staat. God zij dank zijn er nog politici als Geert Wilders en Thierry Baudet die dat kost wat kost willen voorkomen.

  1. Meester Kong

   @palko wil alleen maar Hemaworst…

   1. palko

    Mr Kong, zelfs Hongaren vinden Hemaworst op zijn tijd best lekker. Al gaat er natuurlijk niets boven een smakelijk bereide Magyar P枚rk枚lt 馃槈

    1. denk eens na

     kong foto van je reet op dumpert ( @ ) wel degelijk een ape reet

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.