Zo doe je dat! Braziliaanse oud-president Lula veroordeeld tot 12 jaar cel voor aannemen appartement aan zee

Geen categorieapr 05 2018, 9:00
Hoewel het er alle schijn van heeft dat Alexandertje Pechtold prima wegkomt met zijn ogenschijnlijke minder-dan-ethisch gedrag is een andere politicus wel diep in de problemen gekomen. De voormalige president van Brazilië, Luiz Inacio Lula da Silva (oftewel Lula) is veroordeeld tot maar liefst 12 jaar cel. Hij nam namelijk een appartement aan van een constructiebedrijf (dat heel graag een groot project wilde uitvoeren van de staat).
https://twitter.com/AFP/status/981543039679287302
Het is dieptriest, maar blijkbaar zijn ze in voormalige bananenrepublieken feller op corruptiebestrijding dan wij in Nederland.
Of komt een volgend kabinet, waar D66 ongetwijfeld géén deel van zal uitmaken -- Pechtold en Ollongren maken die partij immers systematisch kapot met hun antidemocratische politiek -- toch nog een onderzoek gelasten naar de praktijken van het kereltje? Natuurlijk zou ik de laatste zijn om te stellen dat hij in strijd met de wet gehandeld heeft, of zelfs buitengewoon onethisch, maar de schijn alleen zou voldoende moeten zijn voor een vergaand onderzoek. Nee?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten