Absolute schande! Meid belt alarmdienst, wordt uitgelachen en overlijdt

Frankrijk staat op z’n kop na het bericht over Naomi Musenga (22) die de alarmdienst belde vanwege klachten die ze had. Ze werd niet serieus genomen en ronduit uitgelachen… Zo meldt de Telegraaf.

“Als u me niet zegt wat er aan de hand is, hang ik op” was het antwoord van de telefoniste van de alarmdienst. Door de hevige pijn kon de arme meid bijna geen woord uitbrengen. Toen ze zei dat ze dacht dat ze bijna doodging werd er ijskoud gereageerd met ‘Dat gaan we allemaal ooit’.

Een nieuwswebsite heeft het telefoongesprek op verzoek van de familie online gezet en veroorzaakte daarmee dus (zwaar terecht) ophef in het land. Zo valt onder andere nog te horen hoe de telefoniste het gesprek met een collega besprak en er hartelijk om wordt gelachen. Naomi kreeg geen ambulance toegestuurd en belde een poos later de huisartsenpost. UREN LATER kreeg ze pas een arts aan de lijn die ‘gelukkig’ wél een ambulance haar kant uit stuurde.

Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen bleken meerdere organen te zijn uitgevallen en was er sprake van meerdere interne bloedingen. Naomi kreeg uiteindelijk een hartstilstand en overleed in het ziekenhuis. De nabestaanden hebben justitie gevraagd om onderzoek te doen. Naomi overleed op 22 december.

Absoluut verschrikkelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren en er blijkbaar vijf maanden voorbij is gegaan zonder dat dit is uitgekomen en pas ná publicatie er enige vorm van actie wordt ondernomen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Henk-Jansen

  De telefoniste zal wel een moslim zijn 😀

  1. Rechtsaf

   @Henk je moet je schamen om over de rug van dit meisje grapjes te maken

  2. Ernst Quispel

   Dat kan niet anders.

   1. Rechtsaf

    @Ernst uiteraard vindt jij dat, het gaat immers over “moslims”

   2. Ni28

    Wat heb je eigenlijk tegen de moslims? Schaam je!

    1. Frits Jansen

     Kunnen moslims niet goed telefoneren? Dat zou nieuw voor me zijn.

  3. Bloem

   Heer Jansen, uw reactie getuigt van weinig empathisch vermogen.

 2. A3aan

  Als telefoniste van een alarmlijn niet kunnen inschatten met wie je aan de lijn hebt zegt dat je niet voor die functie geschikt bent. Jammer genoeg kost dat iemand haar leven, té triest voor woorden. Hopelijk trekt men hier lering uit.

 3. fusilier

  Jansen mag graag het slechtste in de mens , iedere keer weer naar boven halen. Gewoon een sukkel eerste klas.Had graag zon jochie in mijn peloton.

 4. Frits Jansen

  Als je in Nederland 112 belt krijg je geen hulpdienst met de politie die eerst kijkt of er een lekker strafbaar feit in zit, want daar worden ze op afgerekend. Ze zouden een apart nummer voor medische noodsituaties moeten hebben.

  Ooit was de politie er ook voor hulpverlening maar de leiding van de politie is weggehaald bij de gemeenten en op regeringsniveau is de politie overgegaan van Binnenlandse Zaken naar Justitie. Omdat het populistische waanidee bestaat dat Nederland verschrikkelijk onveilig is, is de moderne politieman geen hulpverlener meer maar een soort soldaat. Veelzeggend is dat ze de blauwe keurige uniformen van weleer hebben vervangen door zwart-gele vechtpakken. Tel daar bij op dat bij de politie veel Afghanistan-veteranen zitten en je begrijpt dat de politie nu zelf een gevaar is geworden voor de veiligheid.

  1. Stork

   Morgen uitslapen Ernst?

 5. Pindas

  Ja mensen en dat is de tendens heden ten dage “shit happends”everywhere!

  1. Barry330

   Ga je wel even met je belabberde kennis van de Engelse taal een soort van praktijk Engelse les volgen? Je kunt vast wel ergens in de buurt Engelse les volgen in de avonduren. On-topic : Schandalig uiteraard dat dit vrouwtje moest sterven en dat dit nog vijf maanden onder de pet is kunnen blijven. Frankrijk stelt nooit teleur, als je denkt dat het niet gekker kan worden. Waar in de tekst staat iets over moslims te lezen? Anders snap ik niet meer waarom die erbij betrokken worden door sommige halfdoden….

 6. Ruud562

  Dit was de ene kant van het verhaal. Mag de andere kant ook even worden toegelicht?
  Bijvoorbeeld waarom heeft niet een van haar naasten toen gelijk ingegrepen of actie ondernomen? Maar komen ze nu achteraf? Of gaat het hier weer om de ‘witten’ versus ‘zwarten’?

 7. Steve Van der Vekens

  De verloedering van Frankrijk begint zich te laten voelen.
  PS: Links georiënteerde media met moderatie weigeren dit bericht te plaatsen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.