Antisemitisme in actie: CIDI krijgt ‘fanmail’ van man die belooft alle joden “weg te vagen, nog erger dan Hitler”

“Jullie gaan er allemaal aan.”

Dat is een citaat uit een berichtje dat een totaal gestoorde jodenhater aan het CIDI stuurde.

Het zal niemand verbazen in welke hoek we de afzender moeten zoeken. “KANKER [sic] vieze joden jullie gaan er allemaal aan,” schrijft meneer de antisemiet. “Wacht maar de Arabische wereld is er klaar voor.” En dan: “We zullen jullie wegvagen erger nog dan Hitler.”

“Die you fucking jews,” voegt hij daar aan toe om af te sluiten met: “Jullie vrouwen [sic] kinderen gaan we ook afslachten.”

Het is dieptriest, maar organisaties als CIDI ontvangen dit soort hatelijke berichten met enige regelmaat — en dat geldt ook voor individuen die zich hardmaken voor het bestaansrecht van Israël.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Ernst Quispel

  Haatmail is de eigentijdse vorm van de haatbrieven die van alle tijden zijn. Helaas is de drempel voor het verzenden van haatmails een stuk lager.

  1. penis aqua di rosa

   Aan het taalgebruik hoef je niet te raden uit welke hoek dit komt.
   Ik zal me netjes gedragen en alleen maar denken wat ik dit soort afzenders toewens.

   1. Control

    Spreek je uit penis!

 2. Bloem

  Dhr. Quispel poogt het antisemitische geluid weer te verzachten door het te gooien op een algemeen probleem dat iedereen treft. In zijn ogen bestaat antisemitisme namelijk niet. Jodenhaat is wat hem betreft begrijpelijk en verklaarbaar. Door alles daaromtrent te bagatelliseren en te verdraaien poogt hij de aandacht van de kernboodschap af te leiden.

  1. Ernst Quispel

   Er zijn ook mensen die hun haat via blogs uitkrijten.

   1. swetsnek

    Ja sommigen onder ons zijn daar goed in haha

   2. meijer61200

    Goh; een beetje zelfkennis van onze flapdrol! Heeft even geduurd, maar wijsheid komt met de jaren.

   3. Control

    @Ernst Code Boudewijn Graatsma: Ja maar dat zijn mensen, jij bent een beroepstrol. Fanmail al verstuurd?

    🙂

   4. Original NL

    U bent er daar 1 van!!

  2. Control

   @Bloem: Zo, dat is een vlijmscherpe analyse, waarvoor hulde!
   Ernst Boudewijn Abma Graatsma moet inderdaad overal ontmaskerd worden.

   Goed zo Bloem!

  3. palko

   @Ernst en zijn alter ego’s krijgen spontaan een ejaculatie als ze iets over het haten van Joden of het verheerlijken van de meest misdadige ideologie van deze aardbol (de islam) kunnen roepen. Dit soort misselijkmakende figuren mogen, wat mij betreft, aan geheugenverlies gaan lijden. Zodat ze een keer ’s ochtends vergeten wakker te worden.

  4. Ernst Quispel

   Kan de heer Bloem een antisemitische uitspraak van mij citeren?

   1. Control

    @Ernst Code Boudewijn Graatsma: Natuurlijk gaat Bloem geen citaat van jou herhalen, grappige man! Jouw nicks zijn inmiddels niet meer te tellen.

    🙂

    1. Ernst Quispel

     Q.e.d.

     1. Control

      🙂

     2. Control

      @Ernst Code Boudewijn Graatsma: Heb jij je fanmail al gestuurd?

      🙂

    2. Original NL

     Precies control…we hebben wel wat beters te doen dan trollen voeden!!!

  5. Guus Geluk

   Heel lang geleden heeft de Nederlandse samenleving een taboe gelegd op het kritisch zijn op Israël. Dat taboe vloeit voort uit het schuldgevoel met betrekking tot de Holocaust. Dit taboe is ondertussen aan slijtage onderhevig, maar de overblijfselen zijn op dit forum duidelijk zichtbaar.

   Israëlkritiek staat hier gelijk aan antisemitisme.

   1. springmaarachterop

    Kritiek op de Staat Israël is antisemitisme droplul, er valt Israël namelijk niets te verwijten in hun niet aflatende pogingen om niet de zee ingedreven te worden door islamitisch uitschot.

    1. Guus Geluk

     Nee, kritiek op Israël is kritiek op de regering-Netanyahu. Antisemitisme is het uiten van Jodenhatende uitspraken, zoals de op dit forum verbannen Laaglandt veelvuldig deed.

     1. springmaarachterop

      Misschien dat dit idee in de vieze gereformeerde kringen waarin jij vertoeft opgeld doet, maar bij weldenkende mensen gaat die smoes niet op hoor!

     2. Control

      @Ernst Code Boudewijn Graatsma: Je bent en blijft een bruinriddertje, en wat heb ik een hekel aan bruinridders! Glibberig en glad, brrrr.

      🙂

     3. Guus Geluk

      Springmaarachterop,

      Weldenkende mensen zouden er goed aan doen baar de feiten te kijken en zich te onthouden van ingegronde beschuldigingen.

     4. Control

      @Ernst Code Boudewijn Graatsma: Heb jij je fanmail al gestuurd?

      🙂

     5. Stanly2000

      Guus,
      Welke regering er ook zit kritiek zullen ze krijgen.

     6. Guus Geluk

      Stanly2000,

      Dat is logisch.

    2. Ernst Quispel

     “Kritiek op de Staat Israël is antisemitisme”

     Dat lijkt me een tragisch misverstand. Het zou betekenen dat Israel in de wereld mag doen wat het wil zonder dat je daar kritiek op zou mogen hebben.

     1. Floris

      Eenzijdige kritiek op de staat Israël en het NIET bekritiseren van de Palestijnse leiders komt gevaarlijk dicht in de buurt van antisemitisme.

      Dit soort ongenuanceerde uitspraken eveneens:

      “Israel is een imperialistische staat die landroof pleegt en het Palestijnse volk onderdrukt.”

      Was getekend: de halve tamme.

     2. Ernst Quispel

      “Israel is een imperialistische staat die landroof pleegt en het Palestijnse volk onderdrukt.”

      In deze uitspraak wordt de politiek van de staat Israel scherp veroordeeld. Met antisemitisme heeft dat niets te maken. Ik acht de Joden en de Joodse cultuur hoog maar die onovertroffen traditie vrijwaart ze niet voor kritiek.

      Ik heb ook grote bewondering van de Griekse cultuur en filosofie maar dat kan toch niet betekenen dat je geen kritiek mag hebben op het beleid van de Griekse regering, laat staan de smerige misdaden van de van het Kolonelsregime indertijd?

     3. Floris

      Die uitspraak is ongenuanceerd en ook feitelijk onjuist. De enige onderdrukkers van de Palestijnen zijn hun eigen leiders.

      Er is ook geen sprake van imperialisme. Israël heeft nooit aanvalsoorlogen gevoerd, slechts defensieve oorlogen tegen Arabische agressie.

      Wie een uitspraak als deze doet is duidelijk bevooroordeeld. Dat wijst op onderliggend antisemitisme.

   2. Control

    Héé Guus, grappige man 😉

    Speciaal voor jou nogmaals het citaat van Bloem, gewoon omdat jouw naam daar ook ingevuld moet worden:

    Dhr. Quispel poogt het antisemitische geluid weer te verzachten door het te gooien op een algemeen probleem dat iedereen treft. In zijn ogen bestaat antisemitisme namelijk niet. Jodenhaat is wat hem betreft begrijpelijk en verklaarbaar. Door alles daaromtrent te bagatelliseren en te verdraaien poogt hij de aandacht van de kernboodschap af te leiden.

   3. van Urk

    Wat is er eigenlijk mis met de regering van Netanyahu om daar kritiek over te gaan maken ? Netanyahu geeft zelf namelijk ook toe dat Israel net als iedere staat niet altijd perfect is als het om politiek gaat. Kritiek tegen Israel gaat meestal over het conflict terwijl eigenlijk Hamas juist de nodige kritiek moet gaan hebben om het terrorisme te laten stoppen. Israel handelt uit zelfverdediging op zaken dat met terrorismebestrijding te maken heeft en dat is niet onwettig. Elk land zal buitensporig geweld gebruiken als opstandelingen of terroristen bij hun aan de grens lopen te gaan treiteren met raketten of molotovcoktails. Met andere woorden: Kritiek op Israel komt gewoon op neer dat de schuldigen alleen de Joden dat moeten zijn en niet hun vijanden met Jodenhaat. Dat is antisemitisme.

 3. Ritter

  Wegkijken heeft geen zin: antisemitisme hoort bij de islam

  “Wie het Midden-Oosten een beetje kent of zich weleens heeft verdiept in het islamitische gedachtegoed, kan onmogelijk verrast zijn. Het is jammer, maar waar: de strijd tegen de Joden hoort bij de islam.

  De groei van het antisemitisme is dus een voorspelbaar gevolg van de massale immigratie.”

  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/blog/2014/07/wegkijken-heeft-geen-zin-antisemitisme-hoort-bij-de-islam-1560780W/

 4. Beukman

  Vandaag staat er een lang en uiterst leesbaar interview met Anne Fleur Dekker in de Volkskrant. Ze beschrijft hierin hoe ze aanvankelijk eerst enorme porties haat en bedreigingen over zich heen kreeg van rechtse blanke mannen en de bijbehorende websites en media – helaas was DDS er daar één van.

  Toen ze vervolgens kritiek uitte op (extreem-)linkse ideeën, waaronder antisemitische vuilspuiterij, en ook nog een verhouding kreeg met een actief lid van FvD (en pikant, redacteur van DDS), kwam daar ook nog de haat bij van haar oude linkse vrienden en collega’s, die meenden haar de maat te moeten nemen.

  Ik denk dat het verhelderender werkt om mensen niet in te delen in links en rechts, maar in extremistisch en links-extremistisch. De extremisten hebben meer overeenkomsten met hun wederzijdse vijanden dan ze zelf zouden willen toegeven, terwijl de niet-extremisten er volgens mij best samen zouden moeten kunnen uitkomen.
  Als mijn eigen politieke vijanden beschouw ik extremisten, het zal mij worst wezen of ze links of rechts zijn.

  1. Ernst Quispel

   Het is inderdaad een schokkend interview. Het meisje dat zich mogelijk iets te lichtzinnig in het publieke debat begaf heeft nu een PTSS als gevolg van de haat en de bedreigingen die ze over zich heen kreeg. DDS wordt in het artikel niet genoemd maar deed daar, samen met Geen Stijl, hard aan mee. Het zou goed zijn als dit soort blogs zich eens gaan bezinnen op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

   1. Beukman

    Ze noemt DDS wel degelijk: “De Dagelijkse Standaard, een vreselijk rechts blog”. Dat gaat uiteraard over de periode dat er op DDS dagelijks ranzige stukjes over haar verschenen, met daaronder ranzige reacties van ranzige “heren”.
    Ik moet zeggen dat DDS er sindsdien enorm op is vooruitgegaan.

    Anne Fleur schrijft ook over de gore fantasieën die Holman over haar neerplempte, en hoe deze oude stumperd later over te weinig inlevingsvermogen bleek te beschikken om zich een voorstelling te kunnen maken van de impact die dit op haar had.

    Een dappere, onafhankelijke vrouw is het, die dus en passant heeft aangetoond hoe haat en onverdraagzaamheid niet een probleem is van links of rechts, maar van mensen persoonlijk.

    1. Ernst Quispel

     Excuses, je hebt gelijk. Ik las er overheen.

     1. Top

      Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en lafaard.

     2. Control

      “Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en lafaard.”

      🙂

  2. Frits Jansen

   Politicologen leerden mij het “hoefijzermodel” van de politiek: extremisten aan beide kanten liggen niet ver uit elkaar, maar juist dicht bij elkaar, net als de uiteinden van een hoefijzer.

   Met AFD heb ik niet zo veel medelijden. Het kind lijkt me behoorlijk hysterisch en dan kan een flinke burn-out louterend werken.

   1. Beukman

    @Frits
    Hoefijzermodel: yep.

    AFD: wat uit het interview blijkt, is het s*ksistische gehalte van de aanvallen op haar.
    Verder komt ze gewoon ongezouten voor haar mening uit, spaart ze links noch rechts, en toont zich in haar ideeën onafhankelijk van de roedel waarin ze zich op dat moment bevindt.

    Had je haar ook hysterisch genoemd als ze een man was geweest?

    1. Control

     Beukman vermeldt de bron niet omdat dan onmiddellijk duidelijk wordt dat hij glashard zit te liegen.

   2. Top

    Sprak “de man”, die zelf uitgekotst is in zijn eigen omgeving en alleen nog op de DDS zijn ei kwijt kan.

    1. Control

     @Top: Niet alleen dat, ze zijn alleen nog met “elkaar” in gesprek, en dat is een goed begin!

     🙂

 5. nogmaals

  Het artikel gaat over islamitische jodenhaat.
  Maar beukman en ernst schrijven zich uit de naad om de aandacht af te leiden.

 6. Frits Jansen

  Dat krijg je van al die bezuinigingen op de geestelijke volksgezondheid.

  1. Stanly2000

   Fritsje als ik jou was zou ik toch een contact proberen te maken met de GGZ. Kan verhelderend werken, vooral bij verwarde geesten.

 7. Original NL

  Svetlana gaat voor de prijzen!

 8. nienke

  De joden haat zal altijd blijven bij de islam, het wordt ze met de paplepel al ingegeven.
  Je kunt praten als brug man er zal niets veranderen.
  En dat is iets wat Merkel in haar verstand verbijstering is vergeten, ze heeft de aarts vijand van de joden de moslims bij duizenden binnen gehaald.
  En de joden zijn hierdoor opnieuw de klos.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.