Baudet veegt keihard de vloer aan met AD-nepjournalisten. “Er is een reden dat de oplages van kranten dalen!”

Zo, hij gaat er met gestrekt been in. En terecht.

Hij is weliswaar jong voor een politicus, maar Thierry Baudet heeft al lang door hoe het spel gespeeld wordt, zowel in de politiek als in de media. En dus veegde hij op heerlijke wijze de vloer aan met een AD-journalist die hem hoegenaamd zou interviewen, maar die het gesprek eerst en vooral op een ondervraging (van een verdachte) deed lijken.

“Weet je wat het probleem is? Dat journalisten als jij niet uit je linkse frame komen. Je hebt onbewust meegekregen dat linkse politici goed zijn. Die bekommeren zich om de arme mensen in Syrië. En rechtse politici zijn fout. Die willen alles voor zichzelf houden. Je frame zou heel anders kunnen zijn: rechtse politici komen voor mensen op,” aldus Baudet.

En: “Echt? Ga je me weer vragen stellen over Jared Taylor, over Yernaz, over racisme? Of wil je eigenlijk liever meteen weten of ik een fascist ben? Weet je wat ik denk? Ik denk dat mensen helemaal klaar zijn met dit soort vragen. Er is een reden hoor, dat de oplages van kranten dalen.”

Natuurlijk ging het interview zogenaamd over zijn nieuwe boek, Van elk waarheen bevrijd. Zoals steeds als Baudet een roman schreef worden hem de denkbeelden van het hoofdpersonage in de schoenen geschoven. Daar reageert hij terecht ongeduldig op:

Het grootste verwijt aan jouw adres: dat je sympathiseert met extreemrechts. En dan laat je een hoofdpersoon met een naam die nogal op de jouwe lijkt overpeinzen dat de collaboratie met de nazi’s goed is geweest.

,,De hoofdpersoon is géén Thierry Baudet. Het is een oudere man die, net als vele andere babyboomers, dubbele gevoelens heeft over de erfenis van de oorlog. Enerzijds constateert hij dat het Westen door de massale toestroom van immigranten enorm is verzwakt; anderzijds wil hij, net als andere babyboomers, niks slechts over buitenlanders horen. En die passage over Parijs is gewoon een gegeven. Die stad wás er niet meer geweest als Pétain (maarschalk Phillipe Pétain, die in de Tweede Wereldoorlog samenwerkte met de Duitse nazi’s en Italiaanse fascisten, red.) niet had gecollaboreerd.’’

De ideeën van Philippe Gautier haken aan bij die van jou: het Westen is verpest door de open grenzen.

,,Het is geen politiek pamflet. Het is een roman, een consistente, zeer geslaagde roman met een worstelend karakter in de hoofdrol. Dat maakt het juist interessant. Je wilt toch geen middle of the road D66’er als hoofdpersoon? En dat het thema immigratie erin zit: logisch. Dat is hét thema van deze tijd.’’

Vervolgens stelt de ‘journalist’ de vraag:

Zet je zo’n gedachte erin in de wetenschap dat er weer shit van komt?

Nou, daar is Baudet wel klaar mee:

“Dat gebeurt alleen als journalisten als jij zulke domme vragen stellen. Jij bent er op afgericht overal ‘foute’ gedachten uit te halen.”

Zo is het precies. Nepjournalisten zijn niet geïnteresseerd in zijn boek. Het laat ze koud. Ze vinden het alleen maar in interessant in zoverre dat het ze misschien een paar nieuwe stokken geeft om hem mee te slaan. En dat is het dan.

Het slotwoord van Baudet is dan ook volkomen terecht als volgt:

“Je stelt niet de goede vragen. Waarom heb je me niet gevraagd naar de barokke stijl van dit boek? En waarom die stijl, die wel iets van de late Oek de Jong heeft, iets Reviaans, zo afwijkt van de sobere stijl van alle andere hedendaagse romanciers? Daar had ik wel interessante dingen op kunnen zeggen.”

Helaas, maar het is niet anders. Deze mensen zijn niet geïnteresseerd in ook maar iets dat op cultuur lijkt. Baudet moet natuurlijk wel met ze spreken om iets van aandacht voor zijn boek te genereren, maar wat zal het een doffe ellende voor hem zijn dat dit soort interviews iedere keer weer uitmonden in wat eigenlijk een ruzie is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. Archetype01

  mja enige reden om een krant te hebben is als je door nood geen WC papier meer hebt.

  gelukkig komt dat nooit vaak voor dus kan ik met gemak een nee/nee sticker op de deur plakken.

  1. Archetype01

   -nooit voor *

  2. Ernst Quispel

   Ik had al de indruk dat je zelden een serieuze krant las.

   1. swetsnek

    Jij leeft nog in de middeleeuwen, maar dan ook met alles sneukont

   2. Signaal

    Blablabla! Blaaskaak/pisvlek en uitkeringstrekker.

    1. Fortiori

     Oei… Dat is wel heel Ernstig !

   3. penis aqua di rosa

    Vraagje aan jou EQ: welke is volgens jou een serieuze krant?Ik moet me nu al inhouden om niet in schaterlachten uit te barsten!
    Er bestaat beslist geen enkele enkele serieuze krant. Allemaal van pulp gevuld met pulp. Hahahaha, ik begin maar vast. hahahaha

    1. JanKlaasen

     Een serieuze krant? In ieder geval een krant die het bloedbad op een school gisteren gewoon vermeld. En niet zoals de DDS die dat verzwijgt omdat het een roomblanke jongere is.

     1. lugar

      @penis aqua di rosa, kijk naar het antwoord van JanK, hij geeft antwoord namens Ernst. Geinig om te zien dat JanK dus een multinick uit de Ernst-stal is. Ernst heeft ingelogd als JanK en was even vergeten dat hij dan niet als Ernst kan antwoorden. Altijd weer grappig als Ernst met z’n multinickkanis op het DDS-dek valt.

     2. Top

      En Jan Klaasen is een kleurling? Je keuze voor je domme nickname is duidelijk. Type zelfpijper met weinig geestelijke bagage ga je vmbo afmaken en moet je jouw wijf weer niet eens gaan slaan stokpop! Oh wacht even je een zielige loser zonder vriendin, die eenzaam en alleen op het internet zijn hoogtepunt moet halen. Ik vraag mijzelf nu ineens af, wat ik zit te doen. Je bent nog geen nanoseconde waard, van mijn kostbare tijd.

    2. Ernst Quispel

     We hebben in Nederland gelukkig een groot aantal kwaliteitskranten. Ik reken daartoe in elk geval NRC, Trouw, Volkskrant (de kranten die ik dagelijks lees) maar ook het Nederlands Dagblad, het Reformatorisch Dagblad en het AD beschouw ik als betrouwbare bronnen.

     De Telegraaf is over het algemeen wel een betrouwbare krant maar heeft ook de neiging tot sensatie- en boulevard-journalistiek. Daarin vliegt de krant regelmatig uit de bocht.

     1. Top

      Blablabla Blaaskaak/pisvlek en zo te lezen dommer dan een pak toast.

     2. Rosasolis

      @Ernst Quispel. Lees je werkelijk dagelijks al die kranten? Ik ben al jarenlang abonnee op alleen Een geweldige krant: Trouw. Die levert meer dan genoeg aan dagelijks nieuws, plannen van de regering en de EU, ook zeer onaangename berichten over aanvallen in steden en dorpen. Vele actuele artikelen over interessante mensen in ons land, vele cultuur, wetenschap, landbouw, natuur artikelen en filosofie. Je hoeft niet altijd eens te zijn. Dan stuur je een brief naar de redactie, en dan een dag later wordt je brief gepubliceerd. Voor velen in ons land is Trouw noch steeds de krant die toont veel meer dan alleen politieke gedoe en sensatie nieuws. Trouw is de krant voor iedereen die in plaats van sensatie artikelen houdt, meer informatie van deskundigen willen over onze dagelijkse leven en de weg naar de toekomst.

     3. Ernst Quispel

      @Rosasolis,

      Ik lees Trouw en De Volkskrant dagelijks, NRC in elk geval altijd in het weekend.

      Trouw is inderdaad een uitstekende en betrouwbare krant.

     4. lugar

      Ernst geeft zijn mening over Trouw, Volkskrant en NRC.

     5. meijer61200

      Blablabla! Blaaskaak/pisvlek en lafaard!

     6. sjun

      Je bent de Blendle vergeten Ernst.
      https://i.imgur.com/iksv3Tu.png

     7. lugar

      Blendle… Ook al zo’n betrouwbare.

   4. Archetype01

    nee kranten heb je geen drol aan ernst.”of mischien wel als je TP op is”

    genoeg betrouwbare nieuwsbronnen die niet op een verouderd mediaplatform gedrukt worden.

    1. Archetype01

     Trouwens ook bijzonder goed voor het millieu, al die papierverspilling in de ban doen.

   5. Dubbele Komma

    Laat me raden dopper eeeh code Mongool, eeeeeh kwispeldoor….

    Het bewezen leugenaartje? Eeeeh de NRC?

    Hahaha.

   6. Top

    Blablabla Blaaskaak/pisvlek en zo te lezen dommer dan een pak toast.

 2. Ni28

  “Jij bent er op afgericht overal ‘foute’ gedachten uit te halen.”
  Hier kunnen de huistrollen iets van oppikken.

 3. lugar

  Drinken, glas, plas.

  1. Pescador

   Ik weet het; Patricia

 4. Beukman

  Ik ben het eens met Baudet. Een journalist dient schrijver, hoofdpersoon en politicus gescheiden te houden, al mag hij wel voorzichtig vragen stellen over de dwarsverbanden.

  Ironisch is natuurlijk wel dat ook de politicus Baudet niet wenst te worden aangesproken op zijn uitspraken. Men kan zich echter niet verschuilen achter meer dan één boom tegelijk.

  1. Control

   ‘Ik ben het eens met Baudet.’

   🙂

  2. Tguard

   In ieder geval een persoon met een fatsoenlijke mening.
   De rest haalt het niveau van een gemiddelde praktijkklas vmbo niet eens.

 5. Svetlana

  Baudet is een smerige nep politicus

  1. Control

   “nep politicus”

   😛

  2. meijer61200

   En Sletvana laat zich naaien voor één euro. Moet je wel tegen de lucht kunnen die dit mormel verspreidt.

 6. JanKlaasen

  Ach guttegut, Baudet is boos omdat ze zijn boek niet de hemel in prijzen. Zielig hoor.

  1. lugar

   Niet vergeten om uit te loggen als je als Ernst gaat reageren. Whoehahaha!

   1. JanKlaasen

    Veel stripboeken gelezen?

    1. lugar

     Als je wrijft wordt de vlek groter code134

   2. JanKlaasen

    @lugar, ga daar nu eens gewoon serieus op in, waarom de DDS geen aandacht besteed aan die bloederige schoolmoord gisteren i.p.v. te zwammen over multynicks of wat dat ook mag zijn. Of kun je geen inhoudelijke reactie geven? Zou ook kunnen hoor dat je alleen maar zit te trollen.

  2. toetssteen

   @J.Klaassen
   Bij een boekbespreking wordt het boek besproken. Het gaat niet over iemand al dan niet lof toezwaaien.

 7. Fortiori

  Baudet inhuren voor het geven van reacties lijkt mij wel eens aardig en nuttig tegelijk.

 8. Original NL

  Het is bij interviews van Baudet het zelfde als bij Wilders of Jan Roos……..altijd maar proberen je in de rechts extreme hoek te drukken.
  Als je wat nationalistische gevoelens uit wordt je door het trollenkoor meteen uitgemaakt voor rascist, islamofobe, populist,tokkie of bruinhemd .
  Zo langzamerhand begin ik deze uitlatingen als geuzennamen te zien en wordt mijn afkeer van linksliberaal alleen maar groter.
  Figuren als SS en Jerry Afriyie maken gevoelens los welke niet in het voordeel van de zwarte bevolking zijn, en dat kan toch niet de bedoeling zijn.(om maar eens iets te noemen).

 9. EllyD18

  Trump heeft het nepjournalisme onder de aandacht gebracht.
  En terecht.

  1. Beukman

   @Elly
   Inderdaad. Zo beweerde Trump dat Obama zijn geboorteakte had vervalst, en retweette hij berichten met de strekking dat H. Clinton een pedonetwerk leidde vanuit een pizzeria. Om maar slechts twee van de vele fake-nieuwtjes te noemen die Trump verspreidde.

   1. TotDeSchijtOnsDood

    @Beukman
    En inderdaad Trump beweerde en tweete dat..
    hoe weet jij zo zeker dat het fake is?

    1. Beukman

     @Schijt
     Trump heeft veel later erkend dat Obama zijn geboortebewijs *niet* heeft vervalst.
     Wat Pizzagate betreft: de man die dit bezopen verhaal de wereld in heeft geholpen, heeft dit later ook bekend.

     Trump wist natuurlijk ook wel dat het verhaal achterlijke laster was. Dat zal hem echter worst zijn geweest. Je kan wel raden waarom.

     Helaas richt de kalende hork aanzienlijke schade aan met zijn tirades. Zo leidde zijn beschuldiging dat CNN – een medium dat weigert Trump stroop om de mond te smeren – de grootste verspreider van nepnieuws is, er zeer onlangs toe dat de Libische media een gedegen onderzoek van CNN naar de slavenhandel in Libië afdeden als nepnieuws.

     https://en.wikipedia.org/wiki/Pizzagate_conspiracy_theory

     1. TotDeSchijtOnsDood

      Trump heeft dat bij mijn weten niet erkend, hoe en wanneer…CNN?
      En wat Pizzagate betreft:
      Heel grappig hoe makkelijk jij dingen wegschuift als nep nieuws en
      dan aankomt met een wikipedia link, wikipedia…die iedere dronken mafkees kan invullen.
      Had je aangekomen met een link naar de Podesta emails bv. had ik nog hoop voor je gehad,
      Maar helaas..
      Al jou vragen zijn al beantwoord en jij weet nep van echt te onderscheiden,
      het echte nieuws is voor jou niet belangrijk maar die ene enkele bron die je al kent vanaf je geboorte
      en blind volgt…gevaarlijk!
      schaap door!

     2. Ernst Quispel

      “Trump heeft dat bij mijn weten niet erkend, hoe en wanneer…CNN?”

      https://www.theguardian.com/us-news/2016/sep/16/trump-obama-birth-certificate-clinton

     3. Beukman

      Ik ben je secretaresse niet, @Schijt.

      “Donald Trump, the main supporter of false claims about Barack Obama’s birthplace, has finally said he accepts that the president was born in the US, “period”.
      But Mr Trump also falsely accused Hillary Clinton’s team of starting the so-called “birther” campaign in 2008.
      The “birther” movement had questioned Hawaii-born Mr Obama’s citizenship and therefore his eligibility as president.
      Mrs Clinton said Mr Trump had founded his campaign on “this outrageous lie”.
      Mr Trump said at a campaign event in Washington: “President Barack Obama was born in the United States, period.
      “Hillary Clinton and her campaign of 2008 started the birther controversy. I finished it. I finished it. You know what I mean?”
      There is no evidence to link Mrs Clinton to the birthers.”

      Wat Pizzagate betreft: de vent die het de wereld in had geslingerd, heeft het later gewoon bekend. Overigens is het verhaal zo bezopen, dat je überhaupt een vraagteken zou kunnen zetten bij de geestelijke gezondheid van mensen die het geloofden.

      Ik heb trouwens nog een linkje opgeduikeld speciaal voor jou:

      http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=12592:the-hidden-hand-de-wereldoverheersers-eindelijk-ontmaskerd&catid=53:blijvend-actueel&Itemid=71

     4. TotDeSchijtOnsDood

      Nee mijn secretaresse heet gelukkig geen beukman!
      Maar Interessant Beukman en Ernst dus saampjes..gezellig!

      -jou link gedateerd 16 sept 2016
      -Mijn link 1 dag ervoor,
      https://www.nytimes.com/2016/09/16/us/politics/donald-trump-birther-obama.html

      en wat is nou nep?
      Ik hou het erbij dat ik het niet weet..in ieder geval wat anders wat jullie claimen!

      En Wat Pizzagate betreft:
      Je zou een vraagteken zou kunnen zetten bij de geestelijke gezondheid van jou eigen bron..
      http://niburu.co/index.php?searchword=pizza+gate&ordering=newest&searchphrase=all&limit=20&Itemid=53&option=com_search

     5. TotDeSchijtOnsDood

      Nee mijn secretaresse heet gelukkig geen beukman!
      Maar Interessant Beukman en Ernst dus saampjes..gezellig
      en nog interessanter voor julie/jou..
      -jou link (Ernst)gedateerd 16 sept 2016
      -Mijn link 1 dag ervoor,
      https://www.nytimes.com/2016/09/16/us/politics/donald-trump-birther-obama.html

      en wat is nou nep?!?
      Ik hou het erbij dat ik het niet weet..in ieder geval wat anders wat jullie claimen!

     6. TotDeSchijtOnsDood

      En Wat Pizzagate betreft:
      Je zou een vraagteken zou kunnen zetten bij de geestelijke gezondheid van jou eigen bron/link..
      http://niburu.co/index.php?searchword=pizza+gate&ordering=newest&searchphrase=all&limit=20&Itemid=53&option=com_search

    2. Dirk van Jurie

     Hilarische nick!

  2. Frits Jansen

   Dat heet Marktwerking in de Media.
   De kijker/luisteraar/lezer krijgt het nieuws waar hij voor wil betalen. Meestal om vooroordelen te bevestigen.

 10. Frits Jansen

  Wat doorzichtig. Baudet weet dat geen enkele journalist het verwijt pikt verkeerde vragen te stellen. Dus dat dit tot ruzie leidt.

  Hij heeft Wilders inmiddels ingehaald als kampioen aandacht trekken.

  Ik denk dat Baudet binnenkort door een multinational wordt aangetrokken – om daar net zo hard af te gaan als die glimmende Camiel Eurlilingŕs.

  1. sjun

   Dit is slecht een kleine anekdote met betrekking tot manipulerende media. In het Verenigd Koninkrijk zien we bij voorbeeld dat roodverpolitiekte media van de BBC de meer oorspronkelijke bewoners zelfs uit hun eigen geschiedenis schrijven.
   https://www.youtube.com/watch?v=fSBx0pqTSL0

   Tijd oor een wat breder onderzoek in hoeverre BBC taferelen ook en zo ja in welke mate in andere Europese natiestaten zichtbaar zijn om Jan Publiek in elke natiestaat voor te lichten zodat die welbewust een rol kan gaan spelen in de toekomstkansen van de eigen kinderen.

   1. Frits Jansen

    Ze schrijven wat de mensen willen horen. Dat betekent niet per se dat mensen het eens zijn met hun media.

    Ik lees DDS bij voorbeeld om me lekker te ergeren, en me te vergapen aan zoveel verdraaiingen.

 11. Hank

  Droevig zulke sullige kranten jongens zonder enig cultureel besef…
  Baudet, het gaat niet over politiek maar over een boek nb, man hoe houdt je het nog vol met dat linkse tuig!

 12. Two Ravens Black Kettle

  Zijn er echt nog mensen die het AD lezen ?

  Wow
  Over een totaal gebrek aan zelfrespect gesproken.
  Afgewezen knipmessende robotten melk likkende uit nachtelijke kommen die eigenlijk voor zwerfkatjes bedoeld zijn.

 13. Rosasolis

  Thierry Baudet moet inderdaad wat meer volwassen worden. Vooral ophouden met het zoeken van sensatie! Als je voor een interview wordt gevaagd, of anders om, als je van zelf een goede interview in een krant wil leveren, ] voordat je akkoord gaat, bel dan de hoofd directeur van de krant voor een korte, maar duidelijk gesprek. Stel je voorwaarden voor aan de directeur, zodat het niet mogelijk wordt dat je gepakt wordt door een domme
  reporter. Ik ken een heel fijne, oprechte sympathiek hoofd- directeur van onze best krant: C. van der Laan, van Trouw. Er gaat geen dag voorbij, (behalve zondagen en feestdagen) dat je geen volle, informatieve Trouw krijgt. Dit volle, interessante krant doet nooit aan sensatie artikelen. Maar als je houdt van eerst de echte feiten te lezen, met daarna beschrijving en commentaar dan is Trouw werkelijk de beste.

  1. nogmaals

   Is Rosasolis nu echt zo’n super-naieve vrouw, of toch een dds-trol?

   1. Rosasolis

    @nogmaals. Nee ik ben geen “dds-trol”. Dat laat ik over aan super-idioten als u!
    Omdat DDS een site is waarvan je je meningen en advies kan geven op artikelen moet iedereen dit kunnen doen. Ik ben universiteit Cum Laude afgestudeerd als musicus, en ik heb een aantal jaren gewerkt in de redactie van een bekende tijdschrift. Bent u misschien een van die mannetjes die minder waardering hebben voor intelligente vrouwen?

  2. Frits Jansen

   DDS wordt betaald door adverteerders en door het Kremlin, dat handenwringend vaststelt dat wij onze eigen EU kapot maken.

   1. Holland

    Die Frits: de vleesgeworden paranoia en grapjurk.

    1. Frits Jansen

     Als u mij tegenspreekt moet u wel argumenten geven. bronnen liefst.
     “snietes” is geen argument.

   2. Guus Geluk

    Het Kremlin lacht zich kapot met incompetente bestuurders als Druncker en anti-Amerikanen aks Tusk. En door het terugnemende draagvlak onder de bevolking slaat de EU nog geen deuk in een pakje boter. Last but not least is Frankrijk de enige EU-lidstaat met een noemenswaardige krijgsmacht. Die van Duitsland en de Benelux liggen op de gat.9

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.