Coalitie Rotterdam nog stééds niet rond maar muurvast!

Het welbekende formatiedrama in Rotterdam dendert vrolijk verder! Formateurs Duisenberg en Rosenmöller krijgen het niet voor elkaar om de kindjes samen te laten spelen. Zo meldt NOS.

GroenLinks, D66 en PvdA zijn keihard aan het janken over enige vorm van coalitievorming met Leefbaar Rotterdam en de VVD. D66 deed in den beginne natuurlijk helemaal moeilijk vanwege Pechtold’s democratische houding tegenover andersdenkenden maar alle andere partijen kunnen er óók wat van! Het hele circus is wat ingewikkeld maar komt neer op het volgende:

De drie partijen staan wel open voor samenwerking met Leefbaar óf VVD, maar niet met beide. Leefbaar en de VVD laten elkaar echter niet los. D66 kreeg ineens ergens moreel besef en voelde toch wél wat voor samenwerking met Leefbaar en VVD, maar dan wel als een linkse partij zich hierbij aan zou sluiten. Dit gaan GroenLinks en de PvdA echter niet doen, want zij laten elkaar óók niet los.

VVD heeft wel een optie om mee te doen in de coalitie maar komen dan met een te krappe meerderheid op de proppen waardoor iedere malloot ineens de coalitie zou kunnen laten klappen. Niet zo handig met al die linkse rakkers en te kleine christelijke partijen, of NIDA. Volstrekt begrijpelijk dus van zowel Leefbaar als de VVD maar ontzettend triest van GroenLinks en PvdA… Den Haag, Amsterdam en Utrecht hebben hun plannen al gepresenteerd dus het lijkt er vooral op dat GroenLinks met grote verliezer PvdA de zaak actief tegenhoudt. The story goes on and on…

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Gerlos

  Complete soap in Rotjeknor,.

 2. Svetlana

  Ik zou willen dat DENK en NIDA samen de stad zouden besturen, zonder de witte partijen

  1. Rechtsaf

   Ah svetlana onze islamitische islamprostituee komt ook even haar zegje doen..

  2. Supernoodle

   Ik denk dat ze in Rotherham, excuus, Rotterdam er anders over denken over dat Islamitische tuig.

 3. Bloem

  Ooit zal Svetlana nog een keer haar zin krijgen. Rotterdam in een centrum van allochtone bewoners, die geen interesse hebben in westerse normen en waarden. Indien ze de mogelijkheid hadden zouden ze Rotterdam naar de Bosporus verplaatsen en alle witte mensen over boord zetten. Op de vraag willen jullie meer of minder Nederlanders zal gescandeert worden; “minder, minder”. Dan roept Erdogan;”dan gaan we daar voor zorgen” Geen rechter die daar zal kraaien, want dan is er natuurlijk wel onafhankelijke rechtspraak

 4. Guus Geluk

  LR + VVD + D66 + CDA?

 5. Pescador

  Moeilijk hé, de meeste stemmen het eerste er in de op eenna meeste stemmen er achteraan enz. Tot je een meerdeheid hebt, de mensen hebben gestemt maar het doet er weer een niet toe, net als het referendemm . Schijt aan de bevolking

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.