Ein-de-lijk: D66-leden komen in opstand tegen tirannieke, democratieafschaffende partijleiding

Geen categoriemei 30 2018, 8:00
Al maanden ligt D66 op ramkoers. De partij die opgericht is om Nederland te democratiseren, maakt een lange mars door de instituties om elke vorm van burgerinspraak te demonteren, af te zwakken of - naar goed D66-gebruik helemaal te euthanaseren. D66-leden hebben dat als wezenloos klapvee altijd gesteund. Of toch...? Eindelijk begint een deel van de partij in te zien dat de D66-democratiehaat iets is dat gestopt moet worden in plaats van aangemoedigd.
Héhé, daar zijn de D66-leden dan. Althans, een bescheiden verzameling van de trouwe achterban van Alexander Pechtold. Al meer dan een jaar houden ze zich koest, terwijl duidelijk werd dat hun sociaal-liberale clubje uitgroeide tot democratiehaters pur sang. Maar nu, eindelijk, krijgen ze last van hun geweten en komen ze in opstand tegen de penthouseprins en zijn beleid om de burgers van Nederland keihard in hun gezicht uit te lachen.
En dus hebben ze zich verenigd in het beraad 'Opfrissing'. Ze willen D66 opschudden:

"Een groep kritische D66-leden heeft zich verenigd in hun protest tegen het afschaffen van het raadgevend referendum. De coalitiepartij zou daarmee zijn afgedwaald van de oorspronkelijke idealen, schrijven de leden in een opiniestuk in de Volkskrant.

De kritische leden hebben de naam Opfrissing aangenomen voor hun protest. Op de website van de groep staat dat er ongeveer tachtig mensen bij betrokken zijn. Er zitten bekende namen tussen zoals oud-Kamerlid Boris van der Ham. ''Een van de missies van D66 is om mensen te betrekken bij de politiek en onvrede en alternatieve opvattingen een stem te geven'', schrijven de leden in het opiniestuk. ''Daarom verzetten we ons tegen de conservatieve reflex die nu in de mode lijkt. De afstand tussen samenleving en politiek moet worden verkleind, juist meer democratische inspraak is nodig.''"

Om duidelijk te zijn: mijn zegen hebben ze. Maar Alexander Pechtold kennende: het is niet voor niets dat de man Arrogander Pechtold wordt genoemd op menig internetforum. De Wageningse kunstveiler met houthakkerscomplex heeft de gewoonte om het tegenovergestelde te gaan vinden van wat die irritante rotburger precies meent dat goed is voor Nederland. Vertegenwoordiging? Het zal hem een worst zijn.
Wat maakt het dat hij straks wél naar de Opfrissing-lui gaat luisteren? Precies: helemaal niets. Mijn advies is dus: als je werkelijk wat wil veranderen, moet je D66 verlaten en een partij steunen die democratie wél hoog in het vaandel heeft staan. Het is misschien moeilijk te accepteren, maar wat dit betreft is de aloude club van Hans van Mierlo echt reddeloos verloren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten