Islamitische terroristen zoals in Luik niet gedreven door gebrek aan stageplaatsen, maar door martelaarspropaganda

Geen categoriemei 30 2018, 9:00
Wat drijft islamitische terroristen?
Opnieuw een terreuraanslag, nu in Luik. En weer een die werd gepleegd door een moslim met een crimineel verleden, net als eerdere aanslagen in Brussel en Parijs. Hoe is dat te verklaren?
Er wordt over die motieven van islamitische terroristen een hoop onzin rondgestrooid. Links politiek-correct Nederland komt vaak met de verklaring dat er sprake is van lage opleidingen en slechte economische uitgangsposities. En natuurlijk “discriminatie” en soms zelfs “een gebrek aan stageplaatsen”. Dit laatste werd rondgebazuind door Saadia Ait-Taleb, de in opspraak geraakte en ontslagen anti-terrorisme-coördinator van de Gemeente Amsterdam.
Dit alles is al vele malen wetenschappelijk weerlegd: islamitische terroristen komen juist bovengemiddeld vaak uit de midden- en hogere klassen. Denk bijvoorbeeld aan de terroristen die de aanslagen op het World Trade Center pleegden in New York, op 11 september 2001. Zij hadden aan vaak vooraanstaande westerse universiteiten gestudeerd. In het geval van Israël wordt door links als oorzaak van het terrorisme vaak ook nog de ‘bezetting’ genoemd.
Het is mooie politiek-correcte taal, maar met een groot probleem: er klopt niets van.
Islamitische terroristen zijn vaak opvallend eerlijk en open over hun motieven. Daarbij noemen zij eigenlijk nooit “economische omstandigheden” die hen tot hun daad bracht. Als voorbeeld kan de Palestijnse terrorist Qatiba Zahran dienen, die op 18 augustus vorig jaar omkwam, nadat hij een Israëlische militair met een mes had aangevallen. Zijn doel was om door deze militair te worden doodgeschoten, wat natuurlijk ook gebeurde: de militair moest zijn leven verdedigen.
Zijn motieven had Zahran in een afscheidsboodschap op Facebook gezet:

"Allah heeft het leven en de eigenschappen van de gelovigen genomen, waardoor zij in het paradijs zullen komen. Zij vechten voor Allah, door te moorden en gedood te worden [Koran, vers 9: 111].

Alle lof is voor Allah, die Zijn strijders beschermt en de vervloekte Joden vernedert.

Mijn geliefde vader, vergeef mij. Ik heb mijn wens gerealiseerd: het martelaarschap ter wille van Allah. Ik heb deze voorbijgaande wereld verlaten en mij gehaast naar het eeuwige leven in het paradijs.

Familieleden, jullie moeten weten dat er geen noodsituatie was of een wens om jullie te verlaten. Het was omdat het martelaarschap ten gunste van Allah mij riep, iets waar ik allang naar verlangde.

Mijn geliefde familieleden, verneem de blijde tijding van onze profeet: een martelaar verschaft ook 70 van zijn familieleden toegang tot het paradijs.

Familieleden, dit is mijn laatste wil: dat niemand zal wenen dat ik naar het paradijs ga als de bruidegom [van Allah]. Integendeel, jullie moeten extatisch zijn van vreugde. Wij zien elkaar snel terug, in het paradijs.”

Ondanks deze overduidelijke wens om te sterven bij zijn terreuraanslag had de Palestijnse Autoriteit trouwens de gotspe om een verklaring uit geven dat Israël hem had “geëxecuteerd”.
Deze terrorist wilde juist dolgraag sterven bij zijn terreurdaad. Dit om zo in het beloofde islamitische paradijs te komen, samen met maar liefst 70 geselecteerde familieleden. Die mogen van Allah op voorspraak van ‘de martelaar’ ook naar het islamitisch paradijs.
Waar haalde deze terrorist die ideeën vandaan? Bijvoorbeeld van de Palestijnse televisie. Daarop verklaarde op 20 december 2013 imam Mahmoud Al-Habbash, de toenmalige minister van Religieuze Zaken van de Palestijnse Autoriteit:

“De martelaar [moslim die omkomt bij de strijd tegen ongelovigen] doet een gunstige daad voor Allah, een verdienste die niemand anders heeft gedaan.

Allah zelf brengt ons de boodschap van de martelaren over: de zonden van de martelaar worden vergeven, met de eerste golf van zijn bloed uit zijn wond.

De martelaar doet een voordracht voor 70 leden van zijn familie, en houdt hen zo allemaal uit de hel.”

Het mag duidelijk zijn: met economische achterstelling, discriminatie of stageplaatsen hebben de door de islam geïnspireerde aanslagen weinig te maken. Het doel is om 'ongelovigen' te doden en zo zelf in het beloofde paradijs te komen.
Het verklaart waarom het plegen van terreurdaden zo aantrekkelijk is voor islamitische criminelen, zoals nu weer de aanslagpleger van Luik en eerder die van Brussel en Parijs. Immers, zij geloven dat door hun terreur Allah al hun eerdere zonden zal vergeven en dat zij zo toch in dat paradijs zullen komen.
Helaas zullen wij als westerse samenleving moeten leren ons te verplaatsen in deze - voor ons zo middeleeuwse - gedachtegang om zo te begrijpen waardoor de terreuraanslagen gemotiveerd worden. En hoe deze kunnen worden tegengegaan.
Dat lukt zeker niet door meer stageplaatsen te creëren. Het zal wel moeten gebeuren door het monitoren en bestrijden van deze ideeën, onder meer door het juist ondersteunen van de vele gematigde moslims. En natuurlijk door beschermingsmaatregelen te nemen en terreur keihard te bestrijden.
Awi Cohen is bestuurslid van Likoed Nederland
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten