Daar gaan we weer: Verstappen en Ricciardo moeten morgen tegen elkaar vechten in de Grand Prix van Spanje

Nee he.

Twee weken geleden was het bepaald niet leuk voor Nederlandse Formule 1 fans. Red Bull coureurs Max Verstappen en Daniel Ricciardo konden namelijk niet alleen geen vuist maken tegen Mercedes en Ferrari, ze hadden het ook nog eens superlastig met elkaar. De twee kemphanen bestreden elkaar met zoveel passie dat ze uiteindelijk een ongeluk veroorzaakten. Beide Red Bulls haalden de finishlijn daardoor niet.

Het ziet er naar uit dat we morgen eenzelfde Grand Prix gaan zien. Hoewel Renault allerlei updates heeft doorgevoerd aan de motor van de Red Bull bolides blijven ze namelijk significant langzamer dan Ferrari en Mercedes.

De hoop van Red Bull, dat misschien wel de meeste updates toepastte, was dan ook dat het gaatje met de zilverpijlen en de rode bolides kon worden gedicht. Maar op het baanrecord (1.16,173) van regerend wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) moest Verstappen met 1.16,816 nog ruim 6 tienden toegeven. Wel was hij net sneller dan zijn Australische teamgenoot Ricciardo, met een minimaal verschil van 5 duizendsten.

Valtteri Bottas neemt morgen naast zijn ploegmaat Hamilton plaats op de voorste startij. Daarna komen de Ferrari’s van Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen.

Aangezien de Grand Prix van Spanje (of eigenlijk: van Catelonië) bepaald geen hemel is voor coureurs die het vooral van inhalen moeten hebben is dit geen positieve uitgangspositie voor Verstappen en Ricciardo. Sterker nog, als Ferrari en Mercedes geen technische problemen hebben moeten we ervan uitgaan dat P5 en Pt6 het hoogst haalbare is voor de twee Red Bulls. Dat is toch een beetje jammer; niet alleen gezien de ambities van de twee heren, maar ook gezien de enorme bedragen die Red Bull in de autosport pompt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Babaji538

  Stef Blok, blocken.
  Petra Hermans

 2. Joop Sigaar

  Z’n vader en zaakwaarnemer hebben gekozen voor t geld van RB.
  Als je niet voor de 2 grote merken wilt of kunt rijden ben je veldvulling.
  Die motoren maken van de RB’s limonadekarretjes .
  Dagsuccessen zijn mogelijk door rijderskwaliteiten en wat geluk.

 3. Arubano

  Nou ben ik geen kenner, maar Mercedes, Ferrari en dan Red Bull. Daarna komen er nog wel 20 anderen later over de finish, dan is 5 of 6 toch best goed? Wat moeten die anderen daarachter anders vinden? Ik doe het ze niet na met mijn Ford Ecosport.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.