Doorbraak: Berlusconi maakt eurosceptische regering in Italië mogelijk

Na een politieke impasse in Italië is er eindelijk een doorbraak gekomen. Silvio Berlusconi, de politieke leider van de rechtse partij Forza Italia, heeft aangegeven dat hij niet in de weg zal staan als Lega Nord een regering gaat vormen met de Vijfsterrenbeweging, een andere eurosceptische partij in Italië.

Omdat M5S en Lega beide sterk anti-Brussel zijn, stevent Italië af op de meest eurosceptische regering die een oprichter van de EU ooit heeft gekend, zegt Marghadi. “Ze gaan zich niet aan de begrotingsregels houden en M5S begon deze week zelfs over een referendum om uit de euro te stappen. Er breken onzekere tijden aan wat betreft de toekomst van Italië in Europa.”

Ondanks de handreiking van Berlusconi is het volgens Marghadi na de afgelopen twee maanden nog lang niet zeker dat de nieuwe regering er ook komt. “Ze kunnen er vandaag uitkomen, morgen of helemaal niet en dan gaan we alsnog stemmen.”

Of dit goed nieuws is voor Italië is nog maar de vraag. Beide partijen zijn anti-EU, maar dat is ook wel de enige raakvlak die ze hebben. Voor de rest zijn ze heel erg verschillend, zij het vanwege belastingen, zij het op sociaal-cultureel vlak. Ook met betrekking tot immigratie hebben ze verschillende standpunten, waarbij Lega Nord veel kritischer is op immigratiegebied.

Daarom is het inderdaad nog maar de vraag of er wel een regering gaat komen, maar als dat zo is, dan zal de Europese Unie daar verre van blij mee zijn. Als een referendum er doorheen komt (Lega Nord zal dat niet tegenhouden) en de Italianen zeggen ‘nee’ tegen de euro, dan zal het hoogstwaarschijnlijk ook uit de EU treden. ‘Zonder EU geen lidmaatschap’, aldus Juncker.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Guus Geluk

  En het zuinige Nederland hoeft ook allerminst blij te zijn met een regering die zich niet aan de begrotingsregels wil houden.

  1. Guus Geluk

   Dat was dus nog zonder de Brexit en met de korting. 🙁

   1. Vit

    Wat wij daarvan zullen gaan merken is de belastingaanslag, dus hou er maar vast rekening mee.

    1. Guus Geluk

     🙁

     1. denk eens na

      2000 euro maal 18 miljoen Nederlanders gedeeld door 10 multinationals kun je uit rekenen wat die 10 bedrijven vangen want ik heb nog geen cent gezien van uit de eu

     2. Vit

      Prrrecies, ik bedoel maar.

     3. Toemaar

      Guus Geluk

      😛

    2. Vit

     @ denk eens na

     Leg dat even uit aan Henk-Jansen, want die probeert ons knollen voor citroenen te verkopen.

  2. Henk-Jansen

   Het levert de Nederlander ook 1500 tot 2000 euro op elk jaar. Je moet wel beide kanten van het verhaal vertellen.

   1. Vit

    Ik heb die bijschrijving niet kunnen vinden op mijn bankrekening.

     1. sjun

      Welke Nederlandse burger? Terwijl het leven dankzij de door de geldpersen in Zuid-Europa waardeverliezende Euro steeds prijziger wordt, is het Brussels quotabeleid en wanbeleid aan de grenzen dat de publieke portefeuille verder uitholt. En dan zijn er nog de uitgaven aan en van Europa-‘bestuurders’ zelf die weer een forse aanslag op het vrij besteedbare inkomen betekenen terwijl bedrijven op kosten gejaagd worden door absurde regelgeving. Kosten die uiteraard weer aan hun klanten worden doorberekend die daardoor hun vrij besteedbare inkomen effectief nog verder een dalen.

     2. Archetype01

      aaah mooi maak jij em even over naar me dan?

    1. Vit

     Ahh ik dacht al dat wij dat persoonlijk krijgen, niet dus nou boeiend hoor.

     1. Vit

      Een simpele ziel zal wel blij zijn denk ik.

   2. Toemaar

    Hihihihi, een sigaar uit eigen doos is een?

    Antw: sigaar uit eigen doos.

   3. Duke

    Dat is de EU variant van de 1000 euro van Rutte.

 2. Two Ravens Black Kettle

  Dat wordt duimen geblazen.
  En mocht het ooit gebeuren
  Dan ga ik met een lekker glas wijn al die zure koppen bij de Staatstv begluren.

 3. DolleDries

  Geheim, want omdat u het niet mocht weten.
  Stiekem, zo stiekem als de VVD.
  Achterbaks, zo achterbaks als Mark Harbers die de handtekening zette.

  Louise Arbour, the UN Special Representative for International Migration, sprak ook in Marrakesh:

  Slinks, sluw, huichelachtig, verraderlijk, leugenachtig, onbetrouwbaar, vals, genieperig, heimelijk, arglistig, gluiperig, oneerlijk, perfide, gluips, geniepig, zoals al dit tuig is.
  De reden zal zijn dat ze weten dat het volk het niet wil, waarmee ze zichzelf dus volkomen diskwalificeren als volksvertegenwoordigers. Het zijn de vertegenwoordigers van de werkelijke machthebbers die willen dat wij allemaal slaven worden onder één wereldregering, een wereld zonder een blanke christelijke beschaving.
  PROCES VAN RABAT
  MARRAKECH 18:16 02/05/2018 (BELGA)
  Een zestigtal landen en internationale organisaties zijn woensdag naar de Marokkaanse stad Marrakesh afgezakt voor de vijfde Euro-Afrikaanse ministeriële conferentie over Migratie, georganiseerd in het kader van het “Proces van Rabat”. België geeft tijdens die conferentie het voorzitterschap door aan Burkina Faso. Bij de ondertekening van de Verklaring van Marrakesh en het actieplan 2018-2020 zorgde Hongarije voor ophef door kritiek te leveren op migratie en afstand te nemen van de tekst, hoewel het land uitdrukkelijk in de inleiding vermeld wordt.
  Reynders wees er ook op dat het Proces van Rabat van bij het begin gestoeld is op een gedeelde overtuiging van de positieve gevolgen van migratie op de ontwikkeling in zoverre het migratiebeleid goed beheerd wordt.
  Zijn Hongaarse collega Péter Szijjàrtò beklemtoonde in zijn toespraak dat de verklaring migratie omschrijft als een noodzakelijk positief en voordelig fenomeen dat bijdraagt tot de globale ontwikkeling. “We menen dat dit een onevenwichtige benadering is die wij afkeuren”, zei hij. “Ons standpunt is dat we ons moeten concentreren op de middelen om illegale migratie te stoppen in plaats van aan te moedigen”, aldus de Hongaarse minister die het ook had over “een bedreiging van ons cultureel erfgoed” zonder de minste steun in de zaal te krijgen.
  De tekst is de vrucht van lange onderhandelen waarbij ook de burgermaatschappij en internationale organisaties zoals de IOM, de VN-organisatie voor migratie, en de speciale gezant van de VN-secretaris-generaal, Louise Arbour, betrokken waren.
  Het actieplan voorziet concrete engagementen “om de positieve impact van de legale migratie op de ontwikkeling te versterken” …
  Belga >>
  Geen enkele Nederlandse krant meldt het, want die zitten ook allemaal in de zak van de globalisten, alleen het roze salafistenblog noemt het.
  Het plan is niet nieuw.
  De volledige tekst van de Resolutie van Straatsburg staat hier.
  De Barcelona Verklaring van 1995 staat hier.
  In Marrakesh was de vijfde Euro-Afrikaanse ministeriële conferentie over Migratie, vorig jaar november was de vijfde EU-Afrika Top in Abidjan waar besloten werd miljarden in de bodemloze Afrikaanse put te plempen en waar Merkel en Macron hun geheime migratiedeal voorbereidden. In diezelfde maand schreeuwde de dronken zot Jean-Claude Juncker dat zonder miljoenen Afrikaanse immigranten Europa verloren is. Ook in diezelfde maand beslisten de EU-landen dat ze de komende twee jaar 50.000 vluchtelingen willen opnemen. De maand daarop meldde Merkel dat er kanalen moeten worden gecreëerd waardoor Afrikanen legaal naar Europa kunnen komen om de illegale bevolkingsmigratie te verlichten. Een paar dagen na Merkel riep EU-apparatsjik Frans Timmermans dat hij structurele Afrikaanse immigratie wil. In de maand daarna, januari 2018 (de EU kán wel doortastend zijn), stuurde de ‘EU militairen naar Afrika niet om migratie te stoppen, maar juist te organiseren’. En in maart van dit jaar deed uitverkoper Mark Harbers alsof hij zelf een plan bedacht had: Harbers wil EU verleiden met ambitieus migratieplan: afpersingseuro’s in Afrika storten, migratie bevorderen en helemaal niemand terugsturen.
  En uiteindelijk zijn het allemaal voortborduursels op al veel oudere plannen:
  De genocide die de EU op de Europese bevolking pleegt, is gepland
  We worden uitgeroeid als we niet heel snel in verzet komen.

  1. denk eens na

   Nederlanders zitten massaal in een diepe slaap , alleen een paar aanslagen zullen een gedeelte van de Nederlanders uit hun slaap halen , en dan is het nog de vraag of er genoeg wakker geworden zijn.

   1. denk eens na

    Vandaar de verwarde man , en nederland slaapt verder

 4. Ni28

  De EU zou zich achter de oren moeten krabben met het komen van steeds meer anti EU geluiden. Maar in plaats van dat maken zij het liever nog een tandje erger. Laatste stuiptrekkingen soms?

  1. Steve Van der Vekens

   Die gaan gewoon verder met de omvolking en negeren de signalen van lidstaten.
   Zoals de Visegrad-landen.

 5. denk eens na

  Hoe harder die eu idioten beginnen te schreeuwen des te meer weet je dat we op de goede weg zijn naar een EUxit

  1. Luwadder R1

   Helemaal mee eens denk eens na !!!!! hoe harder die alcoholisten beginnen te schreeuwen al dan niet onder invloed van alcohol hoe meer onzin er verkondigd word. Ni 28 had het over laatste stuiptrekkingen soms ??? ik hoop het van harte. Dat we dan definitief worden verlost van die alcoholistenclub. Die zich werkelijk overal mee bemoeit. Met name over de interne politiek, gewoon irritant. Je vraagt je dan af wat het nut nog is van een regering ??. een fout is ook dat de regeringsleiders voortdurend JA-knikken wat Brussel allemaal wil. Er is maar 1 die niet JA-knikt ,maar die wordt niet serieus genomen. NEE!!!! die JA-knikkers die moeten we serieus nemen die zich voortdurend de kaas van het brood laat eten door die alcoholisten. “berlusconi de man die Merkel naaide” nou Berlusconi deelde ook ooit een sneer uit naar toenmalig Euro parlementarier Matin Schulz de man die uitgerekend nu met Merkel in de regering zit. Kijk maar eens op You-tube.

 6. denk eens na

  Berlusconi de man die merkel naaide.

  1. Pescador

   Zou ze willen

 7. henk vintage

  Figuurlijk dan want Berlusconi zie ik nog naar die reet staan wijzen en koe zeggen in het italiaans.

 8. Ben Zine

  Bravo Silvio !

 9. Steve Van der Vekens

  Kunnen ze in Italië hekken bouwen van 10 000 volt, zoals in Jurassic Park. Zal rap gedaan zijn. Zelfs een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen.

 10. Rosasolis

  De regering van Berlusconi heeft gefaald jaren geleden. Laat dit ouwe corrupte
  Girly-Lover ophouden, en uit de politiek stappen. Italie nog de EU heeft dit vreselijke man nodig!

 11. Fortiori

  Berlusconi, de strak getrokken paspop, wil uit de Euro als de hardliners hun zin krijgen en de EU. Nou sterkte dan maar. De Lire voorheen koploper binnen het EMS wat devaluaties van de munt betrof. En niet eenmaal, vele malen. En toen kwam de Euro als verlossing en de EU als beschermende schil om de povere economie.

  1. Koos sssss

   Je hebt er echt geen verstand van. De waarde van een munt heeft veel te maken met de productiviteit van het betreffende land.
   Daarom waren de gulden en en de mark sterke munten en devalueerde de Franse franc jaarlijks met 10% en de lire nog iets harder.
   Door die devaluatie bleven producten uit die landen zo aantrekkelijk geprijsd dat ze een behoorlijke concurrentiepositie hadden.

   In de Eurozone is die mogelijkheid van devaluatie uitgeschakeld en daardoor draaien o.a. de Italiaanse en Franse concurrentieposities compleet in de vernieling.

   Het EU antwoord is een transferunie. Waarbij de economie van de EU voornamelijk op het noorden draait. Omdat de zuidelijke landen aan de zijlijn komen te staan moeten de noordelijke landen die zuidelijke landen financieel ondersteunen.
   Google hiervoor eens op “Target 2”.

   Voor bijvoorbeeld Frankrijk betekent dit, dat hun omvangrijke auto-industrie succesvol is. Renault bouwt steeds meer auto’s in Roemenië (Dacia, dat steeds meer onder de merknaam Renault bouwt) en Turkije, waar o.a. de volgende generatie Clio’s gebouwd worden.

   PSA (Peugeot Citroën) bouwt heel wat auto’s in Hongarije en Tsjechië.
   Met de overname van Opel gaat veel productie van PSA auto’s naar Rüsselsheim en Eisenach. Moffen hebben geen 4 uur lunchpauze, werken zorgvuldiger en staken zelden.

   Naast sociale ontwrichting door o.a. migratie draagt de EU middels haar eenheidsmunt zwaar bij aan economische ontwrichting. Waar met name Frankrijk en Italië zwaar onder lijden.

   En Berlusconi mag een strak getrokken paspop zijn. Hij komt tenminste nog op voor zijn landgenoten.
   Dat kan je van onze “volksvertegenwoordigers” dan weer niet zeggen. Een paar uitzonderingen daargelaten.

   1. Fortiori

    Een heldere uiteenzetting. Wat ik heb gezegd is dat Italië als het uit de EU wil stappen en de Euro afschaft, het wel kan schudden op grond van het verleden. En zeker nu met alle kosten ivm migratie en opvang. Daarom begrijp ik die politiek niet. Spanje en Portugal hoor ik hier ook niet over. Maar zoals bij het EMS waar de sterke landen de munt opkocht om te steunen tot het klapte kan dan niet meer. Dus is het in zekere zin zelfmoord. Net als in GB kwam het Pond direct onder druk te staan en verloor het 10% in waarde na het referendum. Inflatie nam toe. Stijgende inflatie heeft in het land de laatste maanden gezorgd voor dalende inkomens. Lonen houden immers geen gelijke tred met de inflatie. Ook zal de overheid meer geld kwijt zijn aan pensioenen, die met de inflatie meegroeien. Dus wens ik Italië veel succes als ze willen doorzetten.

    1. Prachtig

     De overheid zal zeker niet meer geld kwijt zijn aan pensioenen, ook groeien die niet met de inflatie mee. Het EMS zal alles vlottrekken, er is meer dan voldoende geld in kas en Nederland heeft geheel terecht een blanco-check getekend.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.