Een tuinhuis bevordert het genot van uw tuin!

Een tuinhuis bevordert het genot van uw tuin

Steeds meer tuineigenaren investeren in een tuinhuis door alle voordelen van dien. Zo kan een tuinhuis op diverse manieren een bijdrage leveren aan het optimaliseren van een tuin. Deze toevoeging aan de tuin kent dan ook verschillende doeleinden, hierbij kan gedacht worden aan de vergroting van de totale opslagruimte. Echter is dit niet het enige nut van een tuinhuis, men gebruikt een tuinhuis namelijk ook als een plek om te kunnen ontspannen. Wat ook veelal gedaan wordt, is het transformeren van een tuinhuis tot hobbyruimte. De mogelijkheden zijn eindeloos, al zal er in dit artikel dieper ingegaan worden op de hierboven weergegeven doeleinden van een tuinhuisje.

Vergroot de opslagruimte van een woning

Een veelgebruikte functionaliteit van een tuinhuis is het vergroten van de gehele opslagruimte van de woning. Bij een gebrek aan ruimte in de woning kunnen er spullen ter opslag geplaatst worden in het tuinhuisje. Ook kan men de tuinmeubelen drooghouden door deze op te slaan in een tuinhuis, wat verwering van de zon of neerslag voorkomt. Door deze opslagruimte kan een tuin ook netjes gehouden worden zonder dat er overtollige spullen rondzwerven. Daarnaast gebruikt men het tuinhuisje als plek om fietsen, scooters of motoren te stallen. Zo blijven deze vervoersmiddelen netjes en raken zij geen slachtoffer van corrosie.

Maak een hobbyruimte

Een ander doeleinde van een tuinhuis is een hobbyruimte. In dit geval wordt het tuinhuisje omgetoverd tot dé perfecte plek om een hobby uit te voeren. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos aangezien deze plek vaak wat ruwer is en daardoor tegen een stootje kan. De woning zelf wil men graag netjes houden. In een tuinhuis kan men gezellig gaan schilderen of knutselen met de kinderen. Ook kan men een hometrainer plaatsen in een tuinhuis om lekker te sporten zonder dat het huis naar zweet ruikt. In veel gevallen gebruikt men de extra ruimte om gereedschap te stallen en als plek om vervolgens kapotte spullen te repareren.

Een plek om te ontspannen

Er zijn ook tuinhuizen die puur en alleen gebruikt worden ter ontspanning. Zo kan men dit verlengstuk van de woning bemeubelen zodat er een rustig plekje gecreëerd wordt om een kop koffie te drinken. Zo plaatst men vaak een comfortabele loungeset op een tapijt zodat zij in dit tuinhuisje tot in de late uurtjes kunnen kletsen met gasten. Daarnaast kan een tuinhuis gebruikt worden als plek om de kinderen te laten spelen, met als gevolg dat de woning netjes blijft


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. Babaji538

  Grenzeloos.
  Petra Hermans

 2. Rosasolis

  Ik wou dat ik jaren geleden de geld had om zo’n prachtige tuinhuisje te bouwen. Maar mijn voor- en de achtertuinen hebben na 20 jaar, nog steeds prachtige ouderwetse geurende rozen, kruiden, en mooie vaste planten. Binnenkort komen de rozen in bloei en ik ben van plan om alweer heerlijke potpourri te maken voor de wintermaanden. Dit wordt mijn kerst cadeautjes
  voor vrienden en buren. Ik maak ook kleinere dingen klaar, zoals geur sachets en hartjes met potpourri die je overal kunt hangen. Dit is allemaal een deel van mijn Canadese afkomst…Wij houden mooie dingen die voor enkele maanden de geuren van de zomer houden. Zowel mannen als vrouwen houden van mooie bloemen, kruiden en hun heerlijke geuren, en wij weten hoe wij die heerlijke geurende ouderwetse producten kunnen maken om die heerlijke geuren vast te houden. Nu hebben wij de
  Carolus Clusius College plant en agriculturele afdelingen over heel Noord Holland. De studenten van die grote samen werkende afdelingen doen geweldige werk om deel te nemen aan acties voor het behoud van de agrarische landbouw van Noord- Holland.
  Als je richting Schagen – Anna Paulouwna komt ziet u rond de oer-oude dorp
  Wieringerwaard de meest prachtige graan velden. En omdat ik weet dat die graanvelden van Noord-holland geweldig zijn, wil ik opkomen voor deze geweldige
  kwekers van onze graan produkten, in de kop van Noord-Holland. Jullie tarwe voor onze dagelijkse brood is geweldig! misschien de allerbeste van heel Nederland.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.