Eigenaar eetcafé waar Bevrijdingsdag-terrorist toesloeg: 'Hij was doodkalm en helemaal niet verward'

Geen categoriemei 06 2018, 15:00
Goh. Wat onverwacht zeg.
Toen bekend werd dat een terrorist gisteren had toegeslagen in Den Haag, door minstens drie mensen neer te steken op Bevrijdingsdag, lieten de politie en het mediakartel meteen weten dat de dader "een bekende" van de autoriteiten was omdat hij een verleden van "verwardheid" had. Tegelijkertijd berichtten omstanders dat hij toch echt "Allahu akbar" riep, wat natuurlijk impliceert dat het om een aanslag ging (wat het ongetwijfeld ook was).
Nou, een dag na de aanslag en dus een dag nadat de media lezers en kijkers hebben voorgehouden dat de man verward is bericht het AD opeens dat de dader helemaal niet verward was. Aldus de eigenaar van het eetcafé waar de terrorist zijn rampage begon:

,,De man is geen klant van ons. Hij zat rustig op een gemeentebankje voor de deur, aan het water,” vertelt Gulec. ,,Tot hij opstond en een paar meter naar ons toeliep. Daar zat een jonge jongen gewoon wat te drinken en die man begon op hem in te steken. Het was vreselijk. Maar wat zo gek was: hij bleef doodkalm, die dader. Wij hielpen gelijk die jongen want hij bloedde heel erg."

Wel zegt Gulec dat hij de man "niets heeft horen roepen" (dus ook geen allahu akbar), maar:

"Hij bleef maar kalm, rustig doorlopen."

En de uitsmijter:

"Maar dat 'ie verward is, wat ik lees, lijkt mij echt niet waar."

Laten we elkaar geen watje noemen. We hebben allemaal de foto gezien van de dader. Een blinde ziet nog wat zijn achtergrond is.
Daar komt nog eens bij dat het al bekend was dat op nationale feestdagen de terreurdreiging altijd groter is en voila: we weten precies wat er gebeurd is, zeker als je in aanmerking neemt dat sommige ooggetuigen zeggen dat hij wel degelijk "Allahu akbar" riep -- om nog maar te zwijgen over omstanders die daar aan toevoegen dat andere getuigen (raad eens van welke afkomst?) de politieagenten die de dader neerschoten "kankerjoden" noemden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten